מקום מגורים

מקום מגורים

לאחר התלבטיות רבות החלטנו שאנחנ רוצים לעבור דירה אנחנו מחפשים : ישוב מעורב{דתיים וחילנים} באיזור השומרון ללא ועדות קליטה מופרזת {גרפלוגיה וכאלה} בית לא יקר במיוחד אם אתם מכירים ישוב כזה אשמח לשמוע

ולמה זו המסכנה

למה לגור עם חילונים? למה להיות מעורב? ויש לך סיוטים מגרפולוגיה? לדעתי מקום שבודק את המבקשים להגיע לשהות במחיצתם הוא מקום עם אנשים איכותיים. מקום שלא בודק וכל המי ומי בא והולך האיכות ירודה מאווווד! ככה את מרגישה את עצמך? לא ראויה להיות בין טובים?

נעמה92

New member
הסבר

אנשים איכתויים מאד, לא מפחדים להתערבב עם אנשים שהם לא בדיוק כמוהם, להפך, באיכות שלהם הם סוחפים ומרימים את כל החבורה, במקומות כאלה נמצאים אנשים איכותיים אמיתיים, במקומות עם מחבני קבלה פלצנים נמצאים אנשים פלצנים...

אני מבין!

אני מבין שפגעו בך? רוצה לספר לנו על זה? ובכל זאת אפשר גם אם אתה חיובי ביותר להסחף אחרי הפחות חיוביים! ויש לי על מה לסמוך!

yuvalmines

New member
לא בהכרח שפגעו בה

אתה חושב שבצנחנים יש אנשים יותר איכותיים מאשר בגדודים אחרים??? יש מצב שמיון בורר לאו דווקא איכות אלא צורך מסויים. גם לעבודה יש ראיון קבלה אבל זה לא הופך את האדם שהתקבל ליותר איכותי ממשנהו אלא ליותר מתאים ממנו.

בהחלט כן

מבחינתי יותר ראוי זה יותר איכותי וכן להיפך.. וזו לא השוואה בין צנחנים לבין מקום מגורים , וכמובן לא למקום עבודה... מגורים זו בדיקה שונה ומיועדת לבחור את הטובים שבחבורה, מקום שעושה כך בדרך כלל ובלי הכללה עושה כך כדי לקבל את הראוי ולהרחיק את הלא ראוי.. ושוב אני לא בא לפסול איש.. מה גם שלוועדות קבלה ישנם לפעמים אינטרסים שונים

yuvalmines

New member
לשיטתך

יותר ראוי זה לא יותר איכותי יש אדם שלפי כישוריו מתאים למקום מסויים זה לא שהוא יותר איכותי מהאדם השני אלה בתחום הזה הוא יותר מתאים. לפי טיעונך ביישוב X יש את האנשים האיכותיים ביותר. ומה עם אדם שלמקום מסויים לא התקבל ואילו למקום אחר כן ידוע שעיקר הבדיקה היא למצוא אנשים שמתאימים לרוח היישוב, דבר זה מוביל למסקנה שאם התקבלת זה לא הופך אותך ליותר "שווה" אלא בהשקפותך ודרך חייך אישיותך יותר מתאימה לנו.

מה זה הסנוביזם הזה?

מאיפה הרעיון לגור עם "הכי טובים"? ומה זה בכלל "הכי טובים"? ונראה לך שליושבי וועדת הקבלה יש עיני רנטגן או משהו בסגנון?... רק מי שמפחד מסתגר בגטו... {ולפני שתרדו עליי, כן אני גרה ביישוב עם וועדת קבלה... אבל אני רוצה להאמין שהם לא בוררים את "הכי טוב" אלא רק מוודאים שלא מדובר במקרי קיצון לא רצויים...}

yuvalmines

New member
מזה מקרי קיצון???

אחרי הכל את לא מדברת על רוצחים או על מסיונרים א"כ מהם מקרי הקיצון עליהם את מדברת? כמוכן האם אדם שמוכן לקבל את תנאי היישוב (לדוג' אדם שנוסע בשבת אך בשבת ביישוב הוא מוכן לא לנסוע) מה יהיה דינו?

מזל שאני לא בוועדת קבלה...

מקרי קיצון? עבר פלילי וכדו'... לגבי המקרה שהעלת- אדם שישמור שבת בפרהסיית היישוב, אך לא מחוצה לו- שאלה קשה... צריכה לחשוב על זה....

נעמה92

New member
לא ממש לא פגעו בי

מצחיק שאתה חושב על זה בכלל... איך אגב אתה מגדיר אנשים איכותיים?

אולי גינות שומרון תתאים

אם גם בנימין זו אופציה - נראה שאדם (גבע בנימין) גם בכיוון. אני לא יודע לכמה יישובים מעורבים יש וועדות קבלה... אבל בכל מקרה, היישובים שהזכתי די גדולים, כך שאני מניח שהם כבר ויתרו על הרעיון.

עלה קטן1

New member
גינות שומרון

קרוב שלי עבר לשם והוא מאוד מרוצה יש צמוד גם את מעלה שמרון

או עימנואל

בכלל מעניין אותי לאלו שיודעים..כמה עולה מחיה באזור השומרון? שכירות? רכישת דירה?

עלה קטן1

New member
בגינות שומרון

קרוב משפחה שלי שוכר 3מפלסים סלון כניסה 8.5 חדרים 2 אמבטיות שלושה שרותים גינה מרתף(מחסן) עליית גג מזגן ודוד שמש ב600 $ קרני שומרון ההורים שלי משכירים ב1300 ש"ח שלושה חדרים בשני ישובים אלו קיימים מוסדות חינוך בריכה מרכז מסחרע המכונה קניון בריכה בנק כל צרכי המשפחה מקוואות בתי כסל לעדות שונות מעלה שומרון וקדומים מחירים זהים אין לי כ"כ ידע עליהם בעימנואל אין כ"כ מציאות טובות מחירים מאוד נמוכים אבל אין איכות הכל זבל וזוהמה בשביל כל שטות צריך לסוע לב"ב או כפ"ס

ואוו

ממש מחירי התאבדות.... רק לחשוב שבמרכז הארץ המחירים גורדי שחקים! ואיכות החיים שונה לגמרי בצפיפות , מחיי השומרון המרווחים

למעלה