מקום מגורים

נכון!

ולכן שאלתי למה? למה מעורב במקרה זה הוא הכרחי.... לפעמים מתפשרים על מקום מעורב כשאין ברירות , אבל מלכתחילה ללכת למקום כזה זו פעם הראשונה שני ניתקל..

גם אני נתקל בזה פעם ראשונה

אבל אני יכול להבין מי שרוצה כך (למרות שאני בחיים לא הייתי עושה את זה). ואם אני משווה את זה לעיר חרדית, אני כבר לא יודע מה יותר טוב.

אנחנו מחפשים ישוב מעורב

כי חשוב לי לחנך את ילדי שלא כולם כומנו ושיש אנשים שלא נראים כמונו אבל להם לא שווים לא פחותים מאיתנו

עלה קטן1

New member
את צודקת

אני גרה בת"א ושמחה עם זה אני מכירה כאן משפחות עם 10 - 14 ילדים כולם יצאו יראי שמייים ונשארו לגור לאחר הנישואין כאן ני גדלתי בב"ב והייתי מאוד סגורהלא בגלל ביתיבגלל סביבתי ומשפחתי המורחבת הם איינם שומרי תורה ומצוות ובכל זאת הייתיבודדה מהכל ובאמת היום רק אני נשארתי חרדית אבל גם לא כמו שחונכתי נהייתי חסידית אח אחד חזר בשאלה והשאר בזרם הרב קוק וגו הוריי

לי אישית זה ברור

מההיכרות שלי עם החינוך החרדי, ברור לי שזה יכול להוביל מבחינות רבות ליציאה מהדרך הזו לכיוונים שונים (אם כי כולכם הלכתם למקומות יותר גרועים - חזרה בשאלה, חסידים או מרכז... ;:) ). כמו שאמרתי, אני מבין את הצדדים ללכת לגור בישוב מעורב. אלא שאני חושב שזה אפילו לא מתקרב להשתוות לצדדים של למה לא לגור שם.

מיקי*

New member
וודאי שמעורב עדיף לכתחילה!!!

שכן אין אנו מחפשים להיות מוקצים מעם ישראל אלא מעורבים בדעת ובמעש עם הבריות כולן. הרב קוק זת"ל טען שההסתגרות היא חולי רע (ואנו אוכלים מכלי ביאושיו עד היום)...

מוקצן לדעתי

כי גם אני גדלתי במסגרת סגורה יחסית ולא העלימו ממני שיש שונה ממני ולא חינכו אותי לשנא את השונה ממני אלא לדעת את גבולות השוויון, וכן אני חושב שאנו במעמד גבווה גם חינוכי וגם מוסרי מהם. ולהיות מעורב בהם אני חושב שזה פחת ללמוד ממעשיהם... ולא תמיד.. אני גם מכיר כאללו שגדלו בתוך גוב האריות ויצאו פרחים של ממש. אבל גם הם מעדיפים וטוענים שמה שהיה בזמנם לא קיים היום. כיום הדור פרוץ בהרבה ממה שהיה בעבר , ואין להשוות ובטח שלא לתת לילדינו להחליט ללמוד את הלא מהם... לסיכום דעתי זו החלטה שגויה.

מיקי*

New member
אני לא דיברתי רק מהבחינה הזאת אלא

יותר מהבחינה של הדאגה לכלל ישראל, והרצון להשפיע. אבל כמובן שגם הנק' שאתה העלת היא חשובה, שכן לא כולם זוכים להיות כמוך ויש רבים שבמפגש עם החברה האחרת מגיעים למשבר קשה.

א. ביאושיה*

ב. גם בחו"ל עלה הנושא של הקמת קהילות נפרדות לשומרי תורה כדי שלא יהיה להם קשר עם המתפקרים ויצא נגד זה חוצץ רב חשוב שאיני זוכר מי היה. אולי רש"ר הירש, אולי נצי"ב, ממש לא זוכר.

מיקי*

New member
הרש"ר דווקא הוא זה שדיבר על הקמת קהילות נפרדו

נפרדות. כנראה הנצי"ב יצא נגד זה

candy77091

New member
גם אני רוצה לגור ביישוב מעורב,בעוד כשנתיים

כשאסיים את הלימודים בעזרת ה'. לא מפתיע בכלל.

תרשי לי להמליץ לך על האתר ביתא

את יכולה לעשות שם חיפושים ממוקדים כדי למצוא את אשר אהבה נפשכם- ביתא ויישר כוחכם על ההליכה ליישוב מעורב!

למעלה