מקורות אמינים לטקסים קדומים

wicca sphere

New member
מקורות אמינים לטקסים קדומים

אני צריך עזרה כרגיל
האם אתם יודעים במקרה איפה אני יכול למצוא מחקר או ספר אמין שמפרט על מהלכי טקסים של העמים בקרבת ישראל בתקופת המקרא? אני צריך לתת דוגמאות לטקסים שנועדו או שערבו אספקטים של טבע ולפרט קצת (או הרבה) על מהלכי הטקס. מכירים משהו שאני יכול להשתמש בו?

gwizard

New member
תשאל את כרמית !

או תחפש באתר שלה. www.witchcraft.co.il אני מאמין שלה יש את המידה הדרוש לך. אני גם לא מאמין שתוכל לתפוס אותה, כי היא נעלמת כל הזמן :)

wicca sphere

New member
פרסמתי הודעה זהה גם בפורום וואלה

במחשבה שהיא אולי תוכל לעזור כי היא טובה בנושא.. מקווה שהיא תמצא זמן

כרמית.

New member
איך לתפוס את הנעלמת

מי שרוצה לתפוס אותי בתקופות היעלמות, יכול לכתוב לדואר האלקטרוני שלי: [email protected] לגבי תשובה, כמו שעניתי שם, אני אענה גם פה: שאין למרות שיש. כמו שאריאל אמר, המקור העיקרי לדברים האלו הם לוחות אוגרית. הבעיות עם לוחות אוגרית: 1. הם לא נגישים לציבור הרחב. תרגומים שלהם לאנגלית מתפרסמים לרוב בספרים ארכיאולוגיים ולא פופולריים והספרים הארכיאולוגיים, גוד הלפ אס אול, לא פשוטים לקריאה כי הם פשוט מלאים בפרטים טכניים שלא מעניינים אף אחד חוץ מהארכיאולוגים עצמם. 2. לוחות אוגרית עדיין נמצאים בתהליכי חקירה ופענוח. נמצאו אלפי לוחות. מה שכן אפשר למצוא זה את המפורסמים ביותר ואת אלו שפוענחו ראשונים וזכו לפרשנות רבה (מיתוס בעל, לידת שחר ושלים, ניכל ויריח, טקסט הרפאים, שפשו קוראת בשמים וכולי). 3. גם כשמוצאים כבר חומר באנגלית, זה מעצבן. למה? כי אוגריתית יותר קרובה לעברית ובמקום לקרוא את הטקסט בצורה הקרובה למשמעות המקורית שלו, אתה מוצא את עצמך קורא תרגומים יצירתיים שלפעמים כל קשר ביניהם ובין הטקסט המקורי קלוש ביותר. בעברית יצאו בעבר כמה תרגומים מצוינים, אבל הם אזלו מן השוק לפני שנים. אני נמצאת ברשימת המתנה בכל חנות ספרים משומשים שתתארו לעצמכם כדי להשיג אותם וכבר הייתי מוכנה לשלם עליהם מאות שקלים, אבל לא פשוט למצוא עותק אפילו. ולחדשות הטובות: כרמית הפראיירית הנעלמת כבר הספיקה לעשות שלושת רבעי עבודה באיסוף מה שכן יש. עם קצת סבלנות אני לאט לאט אעלה לאתר האינטרנט שלי חומרים עבור פגנים כנענים: מיתוסים, טקסים, טבלאות התאמה, לחשים, קמעות, טקסטים של קערות השבעה, ועוד. המאמר הקטן על פולחן המרזח היה בעצם סנונית ראשונה.

Dia Leoghann

New member
יש כמה וכמה...

מתוך לוחות אוגרית, ישנם את הלוחות המספרים את אגדת לידת התאומים שחר ושלם (או שחר ושגר... לא זוכר...), בתוך הטקסט מופיעות הערות למשתתפים בהצגה מה עליהם לעשות.... זו ממש תוכניה של טקס תיאטרלי. בכתבי הארונות יש את לחשי שו שגם בהם יש הוראות המופיעות ככותרות לפני הלחש. אני מאוד עייף כרגע אז אין לי זמן להרחיב, מצטער. על לחשי שו תכננתי לכתוב מאמר עוד שבוע שבועיים, אתה צריך את זה דחוף?

כרמית.

New member
בימים הרחוקים ההם

זו אנתולוגיה מקסימה. התרגום לעברית "יהודית" מדי לפעמים קצת צורם, אבל יש שם הרבה דברים מעניינים. רק מה, זו אנתולוגיה של המיתולוגיה המסופוטמית, שכנינו ממזרח ולא של המיתולוגיה הכנענית מארץ ישראל.

יצא עכשיו גם ספר חדש בסדרת

"מיתוסים" על המיתולוגיה הבבלית של אורי גבאי ותמר וייס.

wicca sphere

New member
מאיפה אני יכול להשיג

את הכתוב "לוחות אוגרית" בדיוק? זה נמצא בספר ששמו "לוחות אוגרית" או במקום אחר? אני צריך את זה עד יום ראשון הבא....... :(

Justin Angel

New member
תשובה קישורית

אני מצרף קישור לאתר עם תרגום לטקסטים מזרח-תיכוניים. הבעיה: אין לו אינדקס בגרוש. את הX בX.html תחליף במספר בין 1 ל8. 3 זה לוחות אוגרית 8 זה טקסטים פלישנתאיים וכך הלאה. תהנה, ואני ממליץ שאם אתה מתכוון לקרוא את זה תשנה את הפונט.

כרמית.

New member
אריאל...

כמי שלומד באוניברסיטה העברית - יש לך נגישות לתרגומי הלוחות בעברית? יש לי את התרגומים באנגלית ואני מנסה להעלות את הטקסים לאתר, אבל בלי קשר לעברית זה די מסובך ולהשיג את הספרים בחנויות זו משימה בלתי אפשרית. אני יודעת שזה המון לבקש, אבל אם במקרה אתה יודע באיזה ספרים מופיעים הטקסים הבאים בעברית, אני אודה לך: 1. לידת שחר ושלים (שהזכרת) 2. חתונת ניכל ויריח 3. שפשו קוראת בשמים (לחש הנחשים)

כרמית.

New member
תודה רבה רבה!

אתה יודע כמה זמן אני מחפשת את הספר הזה? כבר נואשתי! נראה לי שאני פשוט אגש יום אחד לספריה של האוניברסיטה ואצלם את הכל. שלא לדבר על "האלה ענת" של קאסוטו. זה בכלל סיפור למצוא...

Dia Leoghann

New member
לאיילון יש את האלה ענת של קאסוטו

הוא מגיע באופן קבוע למפגשים, אבל את לא....(רמז? רמז!!)

כרמית.

New member
אני יודעת שיש אותו בספריות

אני גם יודעת שיש אנשים אחרים שיש להם אותו. אני פשוט רוצה גם. אצלי. פרטי. אישי. על המדף. (וכן, אם מישהו מוכר, אני קונה).

כרמית.

New member
ואתה חושב שלא התקשרתי אליהם

כבר לפני חודש והם לא אמרו שאתר האינטרנט לא מעודכן והעותק נמכר? אותו דבר לגבי העותק בבקבוק, ואותו דבר לגבי העותק בפיינד א בוק.

בזמנו אמרו לי

כי "ספרים חיצוניים" אזל מהחנויות. הפלא ופלא, מצאתיו בחנות יד שניה בהדר. אבל מה לעשות, לפעמים צריך לצוד ספר שרוצים. לפעמים מוצאים, ולפעמים לא. זה הסיכון עם חנויות יד שניה. אם במקרה יזדמן לי להיות בקרוב בכאלה (וכנראה שכן) אני אברר (אבל אני לא מבטיח שאני פשוט לא אקנה אותו לעצמי...).

כרמית.

New member
אז רק שתדע לך ידידי החיפאי

שגבי מחנות "מסחר הספר" בהדר מקבל ממני טלפון אחד לשלושה ימים בערך ובו אני מאיימת על חייו אם יעז למכור את הספר "האלה ענת" למישהו אחר חוץ ממני ברגע שהוא מניח את ידיו על עותק.

למעלה