מקלחת משותפת - אבא ובת

מקלחת משותפת - אבא ובת

שלום אתמול שמעתי ממישהו שהוא מתקלח ביחד עם הבת שלו, בת 5. האב הוא נטוריסט ולמעשה מחנך את ילדיו להרגיש נוח עם הגוף שלהם, ועם עירום. הוא ואשתו מסתובבים בבית ערומים. כמו כן לרוב האב מקלח את הבת הגדולה כשהוא עצמו ערום ומתקלח בנוכחותה. כשהוא סיפר לי את זה תגובתי הייתה זעזוע. נראה לי לא טבעי ואסור בגיל 5 שיהיה כזה דבר. בגיל 5 יש כבר סקרנות בקשר למיניות ונעשית חקירה של הגוף שלי ושל האחר. האבא אומר שהוא מנצל את המקלחת ללמד אותה על "אני וגופי" שכל אחד נוגע בגוף של עצמו בלבד, לאף אחד אסור לגעת לה באיברים האינטימיים וכנ"ל לגביו. היא כנראה ביקשה או שאלה או ניסתה לגעת והוא הסביר לה שזה פרטי שלו. השאלה שלי האם החשש שלי מוצדק גם בספרות? והאם זה דבר אסור למעשה? מעוגן בחוק או בתקנות כלשהם? האם זו נחשבת התעללות? האם יכול להיגרם נזק? אשמח לשמוע ולהעביר אליו את המידע. תודה!

gils33

New member
ברוכים הבאים

אני מודע לכך שיש אנשים שחיים כך. אני לא חושב שיש נזק כלשהוא אם זה הדבר הטבעי בבית כלומר הם נודיסטים,זו דרך חיים מאד מסויימת. אני לגמרי נגד אם זה בקטע אחר,ילדה בת חמש זו ילדה מספיק גדולה כדי לא להתקלח עם אביה.

liza26

New member
במילה אחת- לא.

ראיתי בערוץ 8 תוכנית על נטוריסטים- אם הם רוצים לחיות ככה- נפלא להם. לילדים שלהם היתה דעה קצת שונה בקשר לאורח החיים הזה. יש לי ילדה בת 5- היא לעולם לא פותחת את הדלת כשאבא שלה מתקלח- כי ככה זה וזהו. הוא מקלח אותה מדי פעם אך היא מסתבנת בעצמה (ולאחרונה אף מבקשת להתקלח לבד) החשש שלך - יכול להיות שהוא מוצדק- מה אומר לך - לא אוהבת את ה"תמימות" הזו- אצלי עוברים סרטים בראש- אבל אני אמא היסטרית בכל הקשור לחשיפת הגוף של הבנות שלי. הנזק שיכול להגרם- אולי, שוב, הקטע של הגבול המטושטש....

gils33

New member
כן אבל מצד שני

אם זה אורח חייהם איך אנו יכולים להתערב? כל עוד הם בבית שלהם וכך הם בחרו לחיות ואין מגע פיזי וזה ה"טבעי" שלהם אז אין בעיה מבחינתי אנחנו חייבים לצאת שנייה מהמסגרת שלנו ולראות גם צורות חינוך אחרות. נכון אנחנו לא כאלה וזה נראה לנו אבסורד אך בכל זאת ...

מעניין, מה הייתה הדיעה של הילדים שלהם?

גם אני חוששת, ונראה לי שהמצב לא בריא ועלול ליצור בעיות בהמשך.

gils33

New member
מה שכן זה יכול ליצור

זה עיוות של הנורמלזיציה,דוגמא אמנם קצת קשה אך בכל זאת: במידה והילדה תלך לחברה ופתאום תתפשט או חס ושלום אם מישהו ירצה לפגוע בה מינית זה יראה לה בסדר שהוא מתפשט. בכלל כל נושא העירום יראה לה שונה לחלוטין מאיך שזה נראה לנו והיא יכולה לסבול מזה. בגיל הזה מתחילים לגבש את תפיסות העולם ואם היא לא נורמטיבית היא תמצא את עצמה בבעיה בעתיד.

liza26

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי

אני מכבדת את צורת החיים שלהם גם אם אני לא מסכימה איתם אבל הדוגמאות שהבאת- זה בדיוק הסרטים שעליהם אני מדברת...

liza26

New member
הילדים שלהם היו דיי מובכים

אני מתכוונת בתוכנית שראיתי בטלויזיה הילדים היו דיי מובכים מכל העניין ומדובר בבני נוער , לא רק בגלל ההורים עצמם אלא בגלל התגובות של הסביבה

Master Stav

New member
חוק וסדר

1. חוקי לחלוטין 2. החשש אינו חשש מוצדק בספרות המקצועית 3. לא נחשב התעללות 4. כמו בכל דבר .....כן ולא עד פה כרונולוגית .... דיעה אישית , את הילדות שלי אני לא רוחץ מגיל 4 לערך על פי בקשתן להתרחץ לבד, אני בהחלט נכנס למיקלחת מחזיק להן את הטוש או מסבן להן את הגב ( עם הגדולה בת 17 היום זה היה עד גיל 9 ) , מצד שני....כאשר היו מגיעות חברות ללילה אצל הבנות היתי מקפיד על כך שזוגתי דהיום היא זו שתטפל במיקלחת מה שנכון לבנות שלי לא נכון בהכרח לחברות שלהן וזה ההסבר שקיבלו בנותי, סוג של הבנה שאבא לא מתבייש אבל במקומות אחרים חשובים אחרת ויש לכבד כך גם עם המיקלחות שלנו, הדלת לא נעולה ואם הילדים רוצים משהו הם מוזמנים להיכנס ולדבר אבל כן הוילון נימצא במקומו ושומר על סוג של חיץ במילים אחרות עירום אינו טאבו ואין צורך לחשוש ממנו מצד שני יש לנהוג בזהירות במיוחד בימים אלו שהחשיפה לדברים דרך המדיות השונות גדולה ולעיתים גדולה מידי לטעמי .

MrCheff

New member
יש דרכים אחרות ללמד על הגוף ולהרגיש איתו בנוח

בעיניי יש 2 מקומות פרטיים שאני לא רוצה שיפריעו לי כשאני שם וזה בשירותים ובמקלחת. אפשר ללמד על הגוף ולהרגיש בנוח איתו גם ללא צורך לקלח את ביתך בת ה-5. כמה שהוא יסביר לה שלאף אחד אסור לגעת לה במקומות הפרטיים, עדיין, בעיניי זה לא תקין.

hag70

New member
אני מתחיל לחשוש לכתוב פה את תגובתי...

אנחנו ממש לא נטורליסטים או נודיסטים או איך שתרצו לקרוא לזה. ועדיין, הילדה בת 7.5 ואני רוחץ אותה ברב הפעמים שהיא לא רוצה להתלקח לבד. (לפעמים היא רוצה להתקלח לבד ולפעמים לא) לא נצפו סטיות, חריגויות, אנומליות ושאר סימפטומים שדורשים התערבות של איש מקצוע ו/או ד"ר קדמן. אני מניח שהיא הבינה שעצם העובדה שאבא שלה מקלח אותה לא אומרת שכל גבר זר ברחוב יכול לראות אותה ערומה (אם כי כשהיא היתה בת 5 בערך לא הסכימה בכלל שהאמהות של החברות/ים יעזרו לה בשירותים. רק האבאים
.) והיא גם רואה אותי ערום. לא בתור איזו אידיאולוגיה או משהו כזה, אלא אם יוצא אז אין בעיה. (אין הרבה ברירות כשיש שירותים אחד שהוא גם המקלחת והכל זה 1.5 מ"ר בערך
). בהחלט הקפדתי להסביר לה שיש אברי גוף שהם פרטיים לכל אחד ונראה לי שגם המסר הזה עבר בלי דרמות. בקיצור - לא הייתי עושה מזה יותר מדי דרמות. אני מניח שעוד כמה חודשים/שנים המנהג הזה יעבור וגם זה יהיה בסדר.

gils33

New member
קצת בעייתי לי

ילדה בת 7.5 שרואה אותך ערום,לא הייתי חושב שזה בריא. לגבי מקלחות,גם אני מקלח את הבת שלי שהיא בת שבע אבל לא מתקלח יחד איתה
אני בכל זאת חושב שנושא הערום צריךלהשאר אישי אבל זו דעתי.

hirshfe

New member
סליחה על הבוטות

אבל זה לא ענינו. עצם העובדה שהוא פתוח וגלוי על זה, סימן שאין לו מה להסתיר. האב עצמו מעיד, שהוא חושף את הגוף אבל המגע אסור. אז האם זה באמת כל כך נורא? אני לא מאמין שאני אעשה דבר דומה למרות שאני כן רואה את עצמי או אישתי מקלחים את ילדיי בגיל זה, רק בלי המקלחת האישית. מצד שני גם לא חושב שיפריע לי שילדיי יכנסו למקלחת שאני מתקלח כל עוד אין מגע למה לא?

gils33

New member
הגילאים מאד משחקים

כאן תפקיד,אני יודע שילד בגיל שבע וחצי,שמונה מתחיל להתעניין במיניות. אני מוצא כאן בעיה,לא שופט אף אחד,כל אחד בדרכו יחיה. זה גם תלוי שוב בחינוך שאנו קיבלנו כילדים,אני לא חושב שראיתי אי פעם את אבא או אמא שלי ערומים מתי שהוא EVER.

למעלה