מקפיצה את השרשור על IUGR

חורף 2007

New member
האם IUGR יכול להיגרם עקב צירים

שאלתי היא, לאחר שקראתי את השירשור הזה היא בעצם האם עיקוב בגדילה יכול להיווצר עקב צירים מוקדמים מתמשכים? כלומר אולי יש קשר בין הצירים לבין אי ספיקה שלייתית וכמובן התוצאה היא IUGR? כמו כן אנצל את השירשור ואשאל עוד שאלה לכל אלה שסבלו מצירים מוקדמים. איזה מעקב עושים במצב כזה? האם חייבים לעשות US לעיתים קרובות על מנת לעקוב אחרי גדילה, האם חייבים להיות במעקב כל שבוע? כל שבועיים? האם יש צורך לבצע ניטור לעיתים? אני ממש מבולבלת. הרופא המטפל שלי, לאחר שראה שהצוואר מעל 30 מ"מ קבע לי הערכת משקל בעוד שבועיים, בשבועות שעושים בהריון תקין (כלומר 31-32), ולא ביקש לקבוע תור לביקורת/ מעעקב. האם זה נשמע לכן הגיוני? אשמח לתשובות, כמו שאתן מבינות אני לחוצה ומבולבלת. תודה

אי אפשר לומר בוודאות שלא

אף על פי שלכאורה לא צריך להיות קשר בין הדברים, בפועל ישנם הריונות בהם מופיעים גם צירים מוקדמים וגם אי-ספיקת שלייה בדרגה זו או אחרת. ייתכן שהקשר בין הדברים הוא עקיף (למשל גורם משותף). קשר אפשרי נוסף שעולה בדעתי הוא, שאי-ספיקת שלייה מתקדמת עלולה לגרום לגוף "לרצות" לסיים את ההריון. אני כמעט בטוחה שזה מה שקרה אצלי. אמנם צירים היו משלב די מוקדם, אבל הם היו נדירים יחסית והרבה פחות אפקטיביים ממה שקרה בהמשך. בשבועות האחרונים להריון, במקביל להחמרת מצב השלייה, הצירים תכפו מאוד והיה לי ברור שכך או כך ההריון הזה ייגמר אוטוטו, ובאמת הגעתי לחדר ניתוח עם פתיחה של 4... לגבי השאלה השנייה שלך, כעקרון צירים מוקדמים אינו מצב שמחייב מעקב גדילה per se, אבל זה לא מזיק, במיוחד כשיש חשש ללידה מוקדמת. אפשר לעשות הערכת משקל בהפרשים של שבועיים בין המדידות. בכל מקרה, אני חושבת שאם את סובלת מצירים, את צריכה מעקב צמוד יותר אחרי צוואר הרחם מאשר פעם ב-, ואם הרופא שלך לא חושב כך, אולי כדאי לנסות לשכנע אותו... מאחלת לך המשך ארוווווווך ובלי הפתעות משום סוג, עתליה

מקפיצה את השרשור על IUGR

הוספתי בסופו סיפור של חברתי, שלדעתי ממחיש היטב את חשיבות העירנות במקרים כאלה. אגב, החברה שבה מדובר היא מונוגונית (אולי יש כאן בנות שזוכרות אותה מ"הורים בטיפולי פוריות"), אמא של נסלי. אני מוסיפה קישור להודעה שלה מסוף ההריון ולהודעה מתחילת השהות בפגייה. כן, גם ככה עלול להגמר "רק פער במדידה, זה כלום...." עתליה

למעלה