מקצועות המחשבים - ביקוש

talsig

New member
מקצועות המחשבים - ביקוש

אני מעוניין להתחיל ללמוד לימודי תעודה בתחום המחשבים. הייתי רוצה לדעת איזה מקצוע הוא בעל ביקוש גבוה בקנדה (אבטחת מידע, בדיקת תוכנה ואבטחת איכות, בניית אתרים וכו'). אנחנו מתכוונים לעבור לקנדה ולכן יהיה נחמד ללמוד מקצוע בעל ביקוש גבוה....

yanivran

New member
תלוי בך בסופו של דבר

כמעט כל התחומים נראה לי די מבוקשים, החל מבודקי תוכנה, אנשי סיסטם ומתכנתים. אבל לא כל דבר מתאים לכל אחד כמובן, בן כמה אתה? מה הניסיון שלך בתחום עד עכשיו. מה אתה רוצה להיות? מה הסיבות שלך לעניין (להיות מתכנת בשביל הכסף זה אחד הדברים הכי טיפשיים שבן אדם יכול לעשות).

talsig

New member
אז ככה...

אני בן 35 ואין לי ניסיון רשמי במחשבים. אני אוהב מחשבים ונהנה ל"התעסק" איתם ולעבוד איתם ואכן במסגרת העבודה שלי כיום אני משתמש הרבה מאד במחשב אבל ברמת משתמש. אני מעוניין לעשות הסבה ולעבור לעסוק בתחום המחשבים ואינני מעוניין כלל בנושא התכנות. אני נמשך יותר לתחום האבטחה אך גם בדיקת תוכנה היא אופציה אפשרית.

yanivran

New member
אוקי....

אז מתכנת אתה לא תהיה, בגילך לא הייתי הולך לשום דבר אולי מלבד להיות איש system שזה גם מקצוע מבוקש ומשתלם. כמובן שיש גם בזה תחומים (איש system unix לעומת איש system windows וכו') ומבחינתי הגישה היא שאפשר להיות מומחה בכמה סוגי מערכות. בכל מקרה, זה נראה לי די נדרש בכל מקום, והמשכורות בתחום הזה לא רעות. (אני לא יודע בדיוק כמה, אבל מאנשים הבנתי שזה לא רע).

kozmokramer

New member
סליחה????

בגילך לא הייתי הולך לשום דבר אולי מלבד להיות איש system ? מה זה השטויות האלה? הוא בן 35! הוא עוד לא מת. אני מכיר מספיק אנשים בסביבות גיל ה 40 שעשו הסבה לתכנות ועובדים היום. הסיבה לא להיות מתכנת היא לא הגיל, היא המוכנות לשבת מול הקופסא הזו שעות על גבי שעות ולהתחרות בחבר'ה צעירים ממך ב 15 שנה שמוכנים לעבוד יותר קשה ואין להם משפחה. אם אתה מוכן ל"הקרבה" הזו יכול להיות שתהיה מתכנת מעולה. אני דווקא הייתי הולך לתחום הבדיקות שעכשיו חם מאד בקנדה וניתן למצוא בו עבודה בקלות יחסית. לגבי SYS ADMIN הרבה שואלים אותי את השאלה הזו מתכנת, בודק או סיסטם? והתשובה שלי היא פשוטה מאד: כמה מכל אלו זקוקים להם בחברה? מתכנתים - הרוב השולט בחברות מחשבים. בודקים - יחס של 1:5 מול מתכנתים. סיסטם בין 1 ל 3 בחברות ממוצעות - עד 300 איש. חשבון פשוט, כמה יתחרו מולך בראיונות עבודה? דעה נגדית: איש סיסטם יכול להיות עצמאי בקלות - עבודה מהבית, לתפוס 2-3 לקוחות משרדים ולשרוד בקושי בהתחלה - התחרות רבה, כל אחד שיודע להתקין מדפסת ואופיס קורא לעצמו סיסטם אדמין היום. (כמעט כמו שכל שני בטורונטו הוא סוכן נדל"ן או צייד ראשים) מתכנת יכול להיות עצמאי במידה ויש לו ניסיון עשיר בלבד בודק כמעט ולא יכול להיות עצמאי וגם אז רק במידה ויש לו ניסיון עשיר! שורה תחתונה, אתה צריך לחשוב עם עצמך מה הסיבה האמיתית שאתה רוצה להצטרף לעולם המחשבים - עוד דבר אחרון לסיום - טורונטו זה לא הרצליה פיתוח - אין פה הרבה "הייטק" כמו בישראל.

yanivran

New member
ברור שבן 35 זה לא מת

אבל בן 35 רק עם תעודות זה מישהו שלא מתחרה בשוק היום, בוא נהיה ראליסטיים, ודאי וודאי בתור מקצועות כמו מתכנת וכו'. וזה להתחיל מלמטה שאני לא בטוח שזה מה שהבחור מחפש.

kozmokramer

New member
אולי הוא כן מוכן להשקיע?

מה רע במשכורת התחלתית של40K~50K לשנה? אבל מתכנת יקח לו הרבה זמן ללמוד ולהתמקצע, זו השאלה, כמה הוא מוכן להשקיע וכמה אוויר יש לו לנשימה.

yanivran

New member
זהו שלפי מה שהוא כתב:

ואני מצטט: "ואינני מעוניין כלל בנושא התכנות" אז זה בכלל לא רלוונטי. בכל מקרה, הרי שאתה מגיע לקנדה המשכורות שלך מתחילות ברוב המקרים יותר נמוך ממה שלמישהו מנוסה, וזה לא ממש מפתיע, למרות שלפעמים מאכזב אנשים מסויימים שהיו בטוחים שהם ישר יגיעו ויקבלו משכורת שמנה. אבל בכל מקרה, היות שהחיים הם לא רק סביב כסף, והיות שאם הוא לא רוצה להיות מתכנת פשוט אסור לו ללכת להיות מתכנת, אז הדיון הזה ממש לא רלוונטי, והתשובות שלי היו מכוונות בעיקר לפי מה שהבחור כתב, במהלך חיי פגשתי לא מעט מתכנתים שהחליטו להיות מתכנתים בשביל הכסף, וקיללו כל רגע מזה (וגם לא היו מתכנתים דגולים לעניות דעתי). כך שבמקרה של הבחור האופציה של להיות מתכנת אינה רלוונטית, לא חסרים תחומים אחרים במחשבים (ולאו דווקא בתוכנה) שיכולים לעניין את הבחור, שוב, אני לא יודע למשל אם חומרה מעניינת אותו, אבל זה תחום ריווחי ומעניין (אנשים מסויימים כמובן) בפני עצמו.

talsig

New member
מה לגבי אבטחת מידע?

אתם לא התייחסתם כלל לתחום זה? האם יש ביקוש לתחום? לגבי חומרה, לא זה לא ממש מושך אותי. הכוונה שלנו היא לעבור לוויניפג, ככה שזה אולי ממקד יותר את הנושא. אם אתם אומרים שטורונטו היא לא הרצליה פיתוח אז נראה כי ההיי טק אינו פורח כל כך כמו בארץ, אם ככה מה כן נדרש בקנדה? אולי אני יכול לפנות לתחומים אחרים שמעניינים אותי ומהווים אופציה מעולה מבחינתי במסגרת "ההסבה המקצועית" שאני מעוניין לעשות....?

yanivran

New member
מכיוון שזה חלק מעבודתו של איש הסיסטם

אני לא מכיר אפילו ארגון אחד (אולי רק אירגונים ממש ענקיים שכאלו אין כאן הרבה) שמחזיק מומחה לאבטחת מידע שלא עובד שם בתור איש סיסטם, ולכן בד"כ יש אנשי סיסטם שמתמחים באבטחת מידע וכל הכללים של אנשי סיסטם תקפים לגביהם. בכל מקרה, טורונטו היא "בירת" ההיי-טק של קנדה ועדיין היא לא מתקרבת בהרבה מובנים לכמות וסוג חברות ההיי-טק שיש בישראל (לפי דעתי, ואני בטוח שיש כאלו שלא יסכימו איתי), וונקובר מורכבת מהמון חברות סטרט-אפ (יחסית) ולא הרבה חברות גדולות של תוכנה או חומרה, והיא בירת פיתוח משחקי המחשב והבידור של קנדה, לגבי וויניפג אני ממש לא יודע... אל תשכח שבקנדה יש הרבה מקצועות שקשורים לעבודה סוציאלית, הוראה, וכו' שכבודם במקומם מונח ולא מקבלים עליהם שכר מינימום כמו בישראל, ולכן אנשים לא מרגישים שהיי-טק זה הפתרון היחידי על מנת לסגור את החודש...

dannyk27

New member
אין בוויניפג תעשיית הייטק

אם זאת כל אנשי המחשבים שהגיעו לא נשארו ללא תעסוקה, אם נחלטו בחברות תכנה קטנות, או בתחום הגרפי, או חברות תמיכה. אחרים נקלטו בחברות פיננסיות, תעשייה מקומית וכו'.

TrigATUSA

New member
כדאי מאוד מאוד שכשאתה מגיע לקנדה

תהיה עם ניסיון ולא רק עם תעודות זה יעלה מאוד מאוד את הסיכוי שלך למצוא עבודה

barash1

New member
יש לי תעודת SYSTEM

שלום לכולם יש לי תעודת MCSE, ואני בן 24, אני רוצה להגר לקנדה כמה שיותר מהר. יש סיכוי שאני אמצא עבודה בתחום מחשבים, אין לי נסיון בינתיים בתור SYS ADMIN. אני חשבתי על רג'ניה(סאסקצ'וון) כי שם מקבלים P.R הכי מהר.

TrigATUSA

New member
אתה תהיה בעמדת נחיתות כלפי כל בוגר הכשרה

מקומית בקבלה לעבודה אם אתה מנסה לקבל PR, ממילא יש לך שנה-שנתיים לחכות - אז תנצל אותם לרכוש ניסיון למיטב הבנתי את עובדות החיים הסיכוי שתמצא עכשיו מעסיק שיעשה לך ויזת עבודה עכשיו, בלי שיש לך ניסיון בכלל ובלי שגרת בקנדה בעבר הוא סיכוי אפסי

Applebite

New member
../images/Emo207.gif שאלה באותו נושא

אני עובדת כמתרגמת (עברית ולאנגלית ואנגלית לעברית), יש לי תואר ראשון בבלשנות וניסיון של שנתיים בעבודה במשרה מלאה. האם ידוע לכם אם יש איזשהו ביקוש למתרגמים בשפות האלה בקנדה?

Applebite

New member
אין תשובה כי התשובה היא לא/

כי לא יודעים/כי השאלה נראית מטופשת? חשבתי שאולי בקהילות יהודיות או ישראליות יש ביקוש לתרגום מעברית לאנגלית או להפך. אם כאן לא אקבל תשובה, איפה אני יכולה לברר דבר כזה?

יש מתורגמנים, הם בדרך כלל עצמאיים

והשאלה אם יש פרנסה או לא, תלויה בכושר השיווק שלהם. ביקוש מסויים יש תמיד. תרגומי בחינות תיאוריה, תרגומי מסמכים להגירה וכדומה. צריך להיות חבר בארגון המתווכים די להגדיל את סיכויי ההצלחה.

אני לא יודע עם יש תעשיה אלקטרונית בקנדה

אבל יש לך כאן בקישור את מודעות הדרושים של מגזר הייצור התעשייתי בטורונטו, קרא את כל המודעות עד שבועיים אחורה ותראה אם יש משרות בתחום שלך, תוכל אחר כך לחפש גם באיזורים אחרים באותו אתר.

למעלה