מקרה או השגחה פרטית ? פורסם בYNET

טיפוסית

New member
ייתכן

כמה שזה מצמרר. לא נראה לי שסתם על שקבוצת חברים מתים אחד אחרי השני סתם. אחרי הכל כמה אסונות יכולים להיות על קבוצת חברים אחת? לכן זה לא נראה לי מקרה אלא השגחה. ורק שתדעו אם הופכים את האותיות של מקרה יוצא: מקרה=רק מה'.

היה את זה היום בידיעות

לדעתי מקרה. באיזה חטא יכלו הצעירים הללו לחטוא שבא עליהם עונש כזה? ובקשר ל"מקרה=רק מה'", מצוץ מהאצבע, לא? וזה לא נקרא להפוך את האותיות, כי להפוך את האותיות נקרא "הרקם" או "הר קם"
.

שיריה

New member
נורא...

בדת יש כל מיני השקפות בקשר לזה, יש "כדורים טועים" כלומר כדורים בלי כתובת מדיוקת. זה מזכיר את השאלה על השואה... (אולי הקללה היא במספר 6)

lala897

New member
כדורים טועים?

נשמע קצת מוזר- קצת הרבה. בחיים לא שמעתי על זה.

אשתדל להגיב במתינות...

כי כתבתי הודעה קצת חריפה והחלטתי למחוק אותה ולנסח מחדש. לעניות דעתי מדובר במקרה, הרי לכל אחד יש כמה מאות תמונות שלו, ולצערינו אנשים במדינה הזאת מתים לא רק מזקנה, סביר מאוד להניח שיש עוד כמה עשרות "תמונות מוות" שכאלה, אני חושב שלקלל את התמונה זאת פשוט הדרך של המשפחות להתמודד עם השכול(לזרוק את האשמה על מישהו\משהו אחר זה תמיד טוב). לא יודע למה YNET פירסמו את הכתבה הנ"ל במתכונתה הנוכחית, אבל שיהיה. בקשר ל"מקרה או השגחה פרטית"-נניח שהמקרה הנ"ל איננו באמת מקרה(נניח רק לרגע שכן אני חושב שהעניין ממש מגוחך), מה אנו יכולים להסיק מכך?. לפי ההודעות שלך שקראתי אתה יהודי דתי, ואני מניח שה"השגחה פרטית" התייחסת להשגחה פרטית של אלוהים ע"פ היהדות, ובכן, נחזור לשאלתי, "מה אנחנו יכולים להסיק מכך?" אני אתן לך את המסקנה שאני הסקתי מהעניין, שלעניות דעתי יותר הגיונית מ"השגחה פרטית"(כהגדרתך): "תמונות שבהן יותר מ-5 משתתפים הן מסוכנות ויכולות לגרום למוות". מסקנה-אל תצטלמו עם יותר מ-5 אנשים. ונניח שאנחנו לוקחים את "השגחה פרטית", יש כמה בעיות עם העניין... 1. האם אלוהים מעניש אנשים רק משום שהם מצלטמים בתמונות משותפות? או שמא זה הלבוש הלא צנוע של חלק מהמצטלמים(לא טיעון הזוי לגמרי, כבר שמעתי הזויים ממנו)?. 2. האם יש לבדוק את כל התמונות בארץ ולראות אם יש מקרה דומה ולשכנע את המצולמים לחזור בתשובה כדי להינצל ממוות? האם חזרה בתשובה תגן על שאר המצולמים בתמונה שבכתבה ממוות? ואם לא, האם זאת הוכחה לכך שאלוהים במתכונת היהודית דתית לא קיים או בחר בעם אחר? 3. האם המצולמים בתמונה הם החוטאים הגדולים בארץ ולכן אלוהים רוצה להיפטר מהם וגם להשאיר "ראיות" למען יראו ויראו? ואני יכול להמשיך עד מחר, אבל במקום זה אני חושב שאני אלך להצטלם עם כמה שיותר אנשים שאם יקרו(חס וחלילה) כמה אירועים מצערים יהיה לי את מי להאשים.

Vdrums

New member
צירוף מקרים מזעזע למדי...

בועז אתה מוכן למות על קידוש השם?

בהחלט שכן.

שהקב"ה חלילה לא יעמיד אותנו בנסיון, אבל בהחלט שאני מוכן למות על קידוש השם, אם אצטרך.

*תגובה שלישית שלי*

השתיים הקודמות נמחקו ולכן אנסח את זו אחרת(אין לי כוח לויכוחים בשעה כזאת של הלילה..). קודם כל, אשמח לתגובה עניינית לכל העניינים שהעליתי בהודעה(נדמה שאתה מתעלם ממנה..). מי אמר שהם מתו על קידוש השם, האנשים הנ"ל? תשמע, מה שאני מין מדבריך, זה שאלוהים כ"כ משועמם שהוא משחק משחקים טיפשיים כאלה בחיי בני אדם, הרי זהו זילות המושג, "אלוהים", ומי אתה בכלל, שתהפך לדובר שלו ולמסביר כוונותיו? מגוחך.

lala897

New member
או שפשוט לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד

כל התשובות לשאלות האלה הם- לא אבל מה הקשר להשגחה פרטית או לא השגחה פרטית? תסביר לי למה התכונת, טוב?

למעלה