מקרה או השגחה פרטית ? פורסם בYNET

בת יפתח

New member
נו באמת !

כמה דברים : א) מה הדיון הזה קשור לפורום ? הרי ברור שהדתיים יגידו שכן זו השגחה פרטית והחילונים יגידו שלא. מה יצא מזה ? לא נראה לי שהפורום הוא הבמה להתווכח על ענייני אמונה. ב) התקשורת תמיד תנפח דברים ותנסה להציג אותם באור מעניין יותר. אז ניסו להכניס לסיפור קצת מיסטיקה כדי שתחשבו על זה הרבה זמן וזאת לא תהיה סתם כתבה אלא : "וואוו! איזה צמרמורת !" והסיפור הזה באמת כואב וקשה , חבל שמנסים לדחוף לו קיטשיות.

פלסטיק

New member
תשובה (1) יש כל מיני אמונות תפלות

בזמנו כשהיינו בלבנון היתה אמונה תפלה שאסור להצטלם תמונה קבוצתית משום שאז רבים יפגעו בכלי מבצעי היינו משאירים איזשהו מפסק במצב מסויים כי היתה אמונה תפלה שאם מזיזים אותו לא חוזרים הביתה כמובן שלכל האמונות התפלות האלו היו לאנשים הוכחות חותכות...

פלסטיק

New member
תשובה (2) אני הייתי אומר שזו רשעות

אם היו אומרים "השגחה פרטית" כשהתבצע פיגוע במאה שערים או כשהיתה תאונה עם הרוגים רבים לרכב שהסיע חרדים להשתטח על קבר של צדיק או סתם על זה שהחלו לרדת גשמי ברכה רק מאז ששינו קיבלה 15 חברי כנסת והחרדים נבעטו החוצה מהממשלה אני הייתי אומר שזו רשעות, מה אתה חושב?

רשעות היא לא לאמר כך.

מי שלא יאמר לך שכל מי שנפגע בפיגועים זה כתוצאה מהשגחה פרטית, מי שלא יאמר לך שכל מי שנהרג בתאונה ברכב שמסיע חרדים זה כתוצאה מהשגחה פרטית, מי שלא יאמר לך שכל גשמי הברכה זה כתוצאה מהשגחה פרטית, מי שלא יאמר לך שכל החכי"ם החרדים שנבעטו מהממשלה, זה כתוצאה מהשגחה פרטית, תוכל בלב שלם לקרוא לדבריו רשעות.

חוץ מ...

ליצור תבנית של "מי שלא יאמר לך...זה כתוצאה מהשגחה פרטית" ולשכפל אותה כמה פעמים ולקבוע בסוף קביעה מעורפלת ובלתי ברורה, לא אמרת כלום.

למעלה