מקרה בוחן (קייס סטאדי) בארס

debby12

New member
מנהל
מקרה בוחן (קייס סטאדי) בארס

ידיעה שראיתי ב"ידיעות אחרונות": חברת הכנסת החדשה מיקי חיימוביץ כ ביקשה להחליף את המושב שלה שעשוי מעור למושב נטול עור מטעמי מצפון - והציעה לממן זאת מכספה. https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5501249,00.html

סה"כ זו נראית לי באופן יחסי ידיעה די רגועה/לא מרגיזה, מתוך שלל ידיעות שיכולות להקפיץ לקוראים את הפיוז. לא מדובר בשמאל או ימין, לא בערבים/פלסטינים, לא במדיניות ציבורית כלשהי, לא באג'נדה של ציבור שלם מסוים כמו דתיים מול חילוניים, לא משהו שצפוי לעלות למשלם המיסים כסף (היא הציעה לממן את הכסא האחד והיחיד הזה מכספה). היחיד שאני יכולה לראות מתעצבן זה היצרן של כסאות העור וגם זה - מה זה כבר משנה להם כסא אחד פחות שכבר נקנה

בתגובה יש 569 תגובות שרובן ככולן אלימות ושונאות. מקצת מן המובחר (לא נגעתי - אם יש שגיאות כתיב זה במקור):

* מטורללת עופי הביתה (348)
* שבי לי על הז' (342)
* תשבי בבית באבל יא מגעילה - חיות נועדו לאכיפה, ואת נולדת למות (336)
* חולת נפש (295)
* השמאל חולי הנפש, זה כמו מה שהיא אמרה על הנפט (292)
* השמאלנית הזו, עוד מעט תבקש גם פלסטינאי מחמד (242)
* שבי על כסא ירוק ומלפפון באמצע (227)
* חולה נפש משועממת וצבועה (144)
* בלונדינית שמחפשת צומי (83)
* מאז שבעלה זרק אותה היא רק מחפשת על מה לשבת :)))!!!
[ועוד תגובות רבות מתייחסות לבן זוגה לשעבר, אלי אילדיס]
* זיבלונית (75)
* רציתם יותר נשים ככה תקבלו יותר תפל מאשר עיקר (58)
* הגירושים חירפנו אותה (7)

ויש עוד המון תגובות דומות - כאמור רובן המכריע הן כאלה. כזאת כמות מחרידה של שינאת נשים והקטנת נשים נדיר לראות אפילו בטמקא. שלא לדבר על שנאה של "השמאל חולי הנפש". פחד אלהים להיות אישה או לגדל בנות במדינת ישראל
, שלא לדבר על כמה מפחיד להיות מישהו שמצביע למפלגה שעשויה להיחשב רחמנא ליצלן "שמאל" (המפלגה של לפיד נראתה לי די ערב רב של דיעות פוליטיות. איך אפשר לחשוב על בוגי יעלון כ"שמאל"?)

בינתיים כבר יצאה ידיעה שהבקשה סורבה. אבל בקשתו של חבר הכנסת מיכאל מלכיאל מש"ס להחליף מקום כדי שלא ייאלץ לשבת ליד אישה - התקבלה מיד

גילוי נאות: הח"מ איננה זכאית להצביע בבחירות בישראל ולכן לא בחרה באף אחד. בהסתכלה על הרשימות השונות גם בצורה תיאורטית היה לה להזדהות עם אף רשימה. אני לא מכירה את מיקי חיימוביץ. אני גם לא טבעונית וגם לא צמחונית. נראה לי שה"הטייה" היחידה שלי היא שאני אישה.

Boston Guy

New member
פעם חשבתי שזו האנונימיות שגורמת לאנשים להתלהם כך

אבל אחרי שנחשפתי לכמה קבוצות בפייסבוק של ישראלים (ולא רק גברים - גם בקבוצות של נשים בלבד) ראיתי שאין לאנשים שום בעיה להתבוסס בביוב שזורם להם מהפה גם תחת הזהות האמיתית שלהם.
את תהיי בהלם כמה "שינאת נשים" ו"הקטנת נשים" קיימת בהודעות שנכתבו על ידי נשים ישראליות - לעיתים קרובות תחת שמם האמיתי - בקבוצות הללו (ומן הסתם גם בכל מקום אחר).

CANADA101010

New member
להלן כתיבתה של DEBBY 12 מה24 לאפריל

מצד שני, מאז ומעולם (אבל מן הסתם בשנים האחרונות יותר), אני מתכווצת כשאני קוראת תגובות לידיעות חדשותיות במדיה בעברית. כלומר, תמיד יש איזה פסיכי-שניים - בכל מדינה. אבל הרבה פעמים בישראל נראה שרוב התגובות כוללות שינאה, ארס וצרות עין (נגיד שינאת נשים/דתיים/ה"סמול"/אנשי קבע/ערבים/כל-מי-שהצביע-למפלגה-שונה-ממך - בקיצור - יו ניים איט. וגם סתם ארס, נניח, כלפי זמר/ת שמנסים את מזלם בחו"ל ועוד)

זה רק לי מרגיש ככה?
כנראה שלא רק לך

באותו אופן בכתבות על דת, יש תגובות שדתי היה אומר שזאת שנאת ד

דתיים, ואנטישמיות.
תגובות על פיגועים\פשע בגזענות לערבים וכך בכל נושא.
כל אחד רואה רק מה שמפריע לו.
זכרי שמעטים מגיבים הרבה באתרי חדשות, זה לא משקף את השיח הציבורי במציאות.
&nbsp

debby12

New member
מנהל
בעיני שנאת/ארס חינם הם
בכל מקרה, בלי קשר ל"מטרה" השנואה

זה שהדוגמא שהבאתי מחליאה, לא אומר שדוגמאות אחרות הן בסדר בעיני.

אבל בנוסף - כמו שציינתי - הכתבה הזו במיוחד איננה נוגעת לנושא נפיץ. כאמור, היא לא על פיגועים/גזענות לערבים/דתיות/אנטישמיות. "כולה" כתבה על רהיט אחד (כסא). כמה שינאה היא כבר אמורה לעורר? אני יכולה להבין - גם אם לא להזדהות - אם מישהו חושב שזה זוטות. אבל רוב התגובות לא היו שמדובר בזוטות אלא תגובות שנאה קשות [אני חולקת עובדתית על מה שכתבת למטה שתגובות השנאה היו המיעוט. הלוואי, אבל לא זה המצב. ואין לי כוח ללכת שוב להביט במאות התגובות שם]

אני מאוד רוצה לקוות שאתה צודק שהתגובות אינן משקפות את השיח הציבורי ב"מציאות". הלוואי.... אבל בעיני דיון ברשת הוא חלק בלתי נפרד מה"מציאות" במאה ה-21

ועוד לא דיברנו על זה שבקשתה סורבה ובקשתו של ח"כ מלכיאל אושרה מיד. כלומר - מכבדים את אמונתו והעקרונות שלו, הגם שדרשו להזיז חברת כנסת אחרת ממקומה, אבל לא את אמונתה והעקרונות שלה שכל שדרשו היה להרשות לה להביא כסא מהבית

המגיבים האלו, מחפשים על כל דבר לריב

(בהנחה שהם אמיתים ולא בוטים או מגיבים בתשלום מטעם איזה צד) תראי בכל כתבה תגובות כאלו כולל בכתבות מדעיות,
לגבי הכמות פשוט בדקתי כמה תגובות מתלהמות יש ב30 האחרונות שראיתי.
הנקודה החשובה שמעטות מהתגובות הקיצוניות שמואדמות כי עשו להם לייק, אם חשוב לך לכל תגובה קיצונית
שנית טבעונות קיצונית כמו שלה אכן מרגיזה, אחת התגובות שזכו לאהדה היא התגובה שאמרה שזה לא סביבתי להחליף מושב של בעל חיים שכבר שחטו אותו,
&nbsp
לגבי לא משקף את המציאות ברקלת בירושלים בגלל החברה שמנהלת נדחסים מאות נוסעים חרדים, חילונים, ערבים, תיירים, דתיים לאומיים, עולים חדשים וגם דחוס מחניק, וחם בקיץ, למרות זאת כמעט שאין צעקות ומריבות על רקע גזעני.
את יכולה לראות שבניגוד למדינות רבות במערב בבחירות בארץ המפלגות הקיצוניות קבלו מעט קולות, ובתור בונוס אורן חזן כבר לא בכנסת אחרי ששובץ במקום 40 ומשהו בליכוד :)

דוגמאות לילדים משועממים שמגיבים בטפשות לכתבות ניטרליות

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5503598,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5503330,00.html
&nbsp
אגב באתר של מעריב בגלל שאפשר לענות חצי מהתגובות נהיו של שנאה על רקע עדתי,
באמת לא יודע אם אלו ילדים משועממים, או שעכשו איראן או חיזבאללה מציפים אותנו בבוטים של שנאה שמקדמת אותם. אולי גם וגם.

חברי כנסת ופוליטקאים זה נושא מאוד נפיץ, גם אם הם אוכלים בננה

ורוב התגובות היו ביקורת על המעשה שלה.

CANADA101010

New member
חוזרים "הביתה" תפתחו פורום שלכם

המגיב "ניצן חוזר הביתה" ניסה להגר לצפון אמריקה וחזר "הביתה"
בפורום ישראלים בטורונטו הוא מכונה טרול והתבקשו לא להגיב לתגובותיו.
כל צד מנסה לחזק את עמדתו וחיזוק הגירתו
חוזרים "הביתה" תפתחו פורום שלכם

CANADA101010

New member
מה המטרה שלך? לשמוט את השטיח מתחת לאלו בפורום שהעזו לשנות?

הטרול הטיפוסי עסוק בחרחור ריב ומדון. על פי רוב הוא יעשה זאת על ידי הכנסת תוכן שגוי או תוכן שיעורר אנטגוניזם בקרב הגולשים. במקרים קיצוניים יפעל לשיבוש פעילות והרס אתרי התוכן השונים. הטרול נוהג לעורר מהומות וויכוחים במרחב האינטרנטי: בפורומים, צ'אטים, בבלוגים וברשתות חברתיות שונות. הטרולים משולחי רסן בהתבטאויותיהם בדפי רשת, ואפשר להניח[דרוש מקור] ש"בחיים האמיתיים" - פנים אל מול פנים - לעולם לא היו מעזים ומסוגלים להתנהג כך. האנונימיות היא מקור כוחם ובה טמונה התעוזה שלהם, הסלנג הנפוץ באינטרנט הישראלי לאדם מסוג זה הוא "עבריין מקלדת".

מה המטרה שלך? לשמוט את השטיח מתחת לאלו בפורום הזה שלקחו את גורלם בידם ועברו לאזור אחר מתוך אמונה שכאן יהיה להם טוב יותר?

נכנסתי שוב לכתבה ומעט מאוד מהתגובות הם של שנאה

ביקורת יש בשפע כמו על כל דת.
שימי לב שהתגובות באדום (תגובות שקבלו הרבה לייקים) אינן ירידות ארסיות אלא התייחסות לחברת כנסת שאין לה אגנדה למעט טבעונות, גם בגב האומה התייחסו לכך.

danacama10

New member
זה מזכיר לי את הבדיחה הבאה

אמא: יופי, המילון הזה הוא ברמה גבוהה, אין שם קללות.
ילד: איך את יודעת? חיפשת?

אני מסכימה עם ניצן שרוב התגובות שם הן ביקורתיות נטו.

ואם ארשה לעצמי להתייחס למקרה עצמו - אני גם לא אוהבת את ההתנהלות שלה.
דבר ראשון, החיה כבר מתה ונעשה שימוש בעור שלה. להחליף כעת רק אומר שמישהו מייצר עבורה ריפוד ובכך תורם לזיהום כדור הארץ. ראוי שהיא תמשיך להשתמש בכסא עד שמגיע הזמן להחליף ריפודים. יכלה לדבר עם מי שצריך שהיא מעוניינת בכסא מבד אורגני (הרי מה יעזור ריפודים סינטטי לכורסה? זה גם מזיק לסביבה).
דבר שני, ברור שהעיתונות שמעה על זה ממנה. אני ממש לא אוהבת את זה. זה מה שבוער לך שידעו עלייך?
דבר שלישי, ההצעה שהיא תשלם על החלפת הריפוד מכספה זו באמת שטות, והיא יודעת את זה. אין מצב שמותר יהיה לה לשם מהכסף הפרטי שלה על שינוי הכורסה.

vinney

Well-known member
למה את כל כך תוקפנית כל הזמן?

אני מסכים איתך שמדובר בסך הכל בPR נטו, הנושא כבר נידון בעבר והיא קיבלה בדיוק את אותה התשובה. אבל כמו גם לחברות הכנסת בקדנציה הקודמת - היה חשוב לה להדגיש שכן, היא תשב על הכסא הזה, אבל לא תרגיש בנוח. איך בדיוק היא יכולה לעשות את זה אחרת? פשוט להגיד את זה? אז תרדי עליה עוד יותר, לא? לקהל הבוחרים שלה זה חשוב, וכן - זה מה שבוער לה שיידעו עליה.
&nbsp
זה פוליטיקה, ובפוליטיקה עושים תרגילים, זאת העבודה שלה עכשיו, מה יש פה לא לאהוב (או כן לאהוב)?
&nbsp
הנקודה של דבי הייתה שכל כתבה בעיתונות הישראלית גוררת ים של טוקבקים זוועתיים (שאני עכשיו נחשף אליהם לראשונה מזה שנים בגלל תקלת הfirefox...), וזאת בהחלט נקודה לגיטימית.

danacama10

New member
למה אתה כל כך אלים כל הזמן?

אני מבינה את האסטרטגיה שלך.
התגובות שלך מנסות תמיד להראות כאילו אמרתי משהו שלא. אמרתי שתגובתה של דבי לא לגיטימית? לא. אבל אתה עושה framing לכך שכן אמרתי ע"י כך שאתה כותב "זאת בהחלט נקודה לגיטימית".
בנוסף התגובה שלי לא היתה תוקפנית, אבל אתה מנסה לעשות framing בעזרת הכותרת.

vinney

Well-known member
התגובה שלך מאוד תוקפנית כלפי מיקי חיימוביץ

והיא לחלוטין לא רלוונטית לנושא שדבי פתחה.
&nbsp
ההתייחסות היחידה שלך לנושא של דבי הייתה בשורת הביטול המוחלט באמצע, זה הכל.
&nbsp
מה אלים במה שאמרתי?

randomwinds

New member
חבר פרלמנט מוסלמי ביקש להחליף את כיסאו המרופד בעור חזיר

זה יהיה בהחלט מובן אילו זה קרה אבל זה כמובן לא יקרה- כיוון שעור חזיר לא מתאים לריפוד רהיטים.

ומה לגבי עור כלבים או חתולים? זה לא ישמע לגמרי מוזר אם אדם שמגדל כלב או חתול יהיה מזועזע מעצם המחשבה לשבת על כיסא עשוי מעורם.

לא מתיימר להבין את נבחי נפשה של העלמה מיקי, אבל בהתייחסות כללית, טיבעונות לפחות לחלק מהטבעונים , היא דת. ואם ניתן לגב' חיימוביץ להנות מהספק, אזי יתכן שסלידתה מריפוד עור הפרה לא בא לסייע לפרות שתורמות את עורן לכורסאות המליאה - זה הרי אפילו לא טיפה בים- אלא שזה מפריע לה בדיוק כמו שעור חזיר/כלב/חתול יעורר סלידה בקרב ציבורים מסוימים, או כמו עור פרה בפרלמנט ההודי

בקיצור - לא הייתי מתייג את הבקשה שלה כשטות מוחלטת או רק כניסיון לתפוס כותרת.

אבל לעצם העניין, היא פוליטיקאית - אם זה חשוב לה, שתמצא דרך. כמו שאלון הוכברג, VEGAN טרי ויזם סדרתי, מצא דרך. הוא לא הצליח למצוא נעליים טבעוניות - אלה שבאמזון התבררו כנגועות בדבק עשוי מעצמות חזירים, אז הוא הקים את אמזון לטבעונים - BILLION VEGANS. אצלו זה ממש דת והוא - מיסיונר והמטרה - מיליארד VEGANS עד 2026. ע"פ המצב היום - הדרך ארוכה.

Ani15

New member
מצאה דרך

היא שנים דוחפת את "מיטלס מנדיי" בישראל, כולל הקמת אתר אינטרנט עם מתכונים ותפריטים לענין זה, כולל נסיון לקדם את זה בתפריטי צהרונים. הרבה לפני שנכנסה (רשמית) לפוליטיקה.
&nbsp
לענין הפוסט של דבי: כן השיח בישראל הוא בוטה ואלים, לא כמו בטוקבקים אבל בטח לא בנימוס שליו כמו בארה"ב (שבה הנשיא, שנבחר בבחירות דמוקרטיות גם אם הוא לא מייצג את חלקכם, מרשה לעצמו להתבטא נגד נשים כמו שאפילו משה קצב לא הצליח). הבון טון הזה מתיישר עם כל העולם שהפך גזעני ואלים מילולית הרבה מעבר למה שהורגלנו בעבר. ובכל זאת, מילים כמו חול, ואין מה לאכול.

למעלה