מקרה מצטער שקרה לי היום ברשת כל-בו ידוע

IndigoChild1

New member
מקרה מצטער שקרה לי היום ברשת כל-בו ידוע

בקצרה היום בצהריים הלכתי להחליף מעיל באחד מהסניפים של רשת כל-בו מצילחה כשהייתי כבר בתוך הסניף נזכרתי שהקלבה לא אצלי אז עשיתי סיבוב קטן וכשיצאתי הזמזמים פעלו בקיצור קראו לקב"ט והוא לקח אותי למשרד של מנהלת הסניף שם בהתחלה לא הבנתי מה רוצים ממני ושהבנתי שאין להם שום הוכחה בעצם קמתי והלכתי ואז אותו קב"ט חסם אותי בגופו ולא נתן לי ללכת בקשתי ממנו שיראה לי איזושהי תעודה או משהו שמראה שבאמת יש לו את הזכות לשים אותי פה במעצר והוא הצליח להתחמק מזה בכך שהוא תוקפף אותי בשאלות והטיח בי האשמות במשך כשעה וחצי או יותר הם (הקב" ומנהלת הסניף) האשימו אותי ורצו שאני יודה שתכננתי לגנוב בושם אני מוכרח להודות שלפי הסיפור שלהם נשמע כאילו באמת תכננתי לגנוב את הבושם ויש להם גם עדת ראייה אבל מצד שני יש את הגירסא שלי שהיא לא פחות חזקה + אין להם בעצם שום ראיות אחרי שחטפתי מהם הרבה צעקות והאשמות הם הציבו בפני 2 אפשרויות 1.אני מודה שנסיתי לגנוב , משלם על הבושם יוצא משם ולא חוזר יותר 2. אני לא מודה בכלום והם מזמינים משטרה אני מאמין גדול בצדק ולכן לא הודתי בכלום מנהלת הסניף מזמינה ניידת ובנתיים אני יושב שם ומחכה אחרי 40 דקות שאני רואה שעדיין לא קורה כלום ולפני יום עמוס אני משאיר את כל הפרטים שלי + נתתי למנהלת לצלם את רשיון הנהיגה שלי מקודם והודעתי לה שאני הולך וכשהמשטרה תגיע שתתקשר אלי ואני יבוא היא החליטה שלא ופשוט חסמה את הדלת ! לבסוף הגיעו שתי שוטרים שדיברו עם עדת הראיה ולאחר מכן החליפו איתי 2 מילים וזהו נתנו לי ללכת מנהלת הסניף והקב"ט אמרו שאת המעיל שבאתי להחליף כבר לא יחליפו לי ושאני לא יעז לדרוך בסניף הזה שוב עכשיו יש לי כמה שאלות - האם היה מותר להם להאשים אותי ככה במקום עוד לפני שהוכחה אשמתי ? - האם מותר היה לקב"ט ולמנהלת הסניף לחסום אותי ככה ולמנוע ממני ללכת גם אחרי שכל הפרטים כולל ת.ז שלי אצלהם? -האם הם יכולים למנוע ממני להיכנס לסניף בלי צו הרחקה כלשהו ?

תשובה

קשה לי להבין למה כוונתך האם היה מותר להם להאשים אותך ככה במקום? הם לא האשימו אלא חשדו בך כי המכשיר צפמף? נילקחת למקום צדדי לבירור? הלחץ ומסע ההפחדה נראה לא תקין? מה נסיבות התפיסה ומה הקשר בין סיפור המעיל לבושם ומה קרה? כעיקרון לכל אדם יש סמכות עיכוב כמפורט להלן: 75. עיכוב בידי אדם פרטי (א) כל אדם רשאי לעכב אדם אחר עד לבואו של שוטר אם נתקיים אחד מאלה: (1) האדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש; (2) אדם אחר הקורא לעזרה מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה, כאמור בפסקה (1), והכל אם יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה. (ב) חשוד שעוכב לפי סעיף קטן (א), יימסר לשוטר ללא דיחוי, ובלבד שהעיכוב לא יעלה על שלוש שעות. (ג) המבצע עיכוב לפי סעיף קטן (א), רשאי להשתמש בכוח סביר, אם החשוד סירב להיעתר לבקשת העיכוב, ובלבד שלא יהיה בשימוש בכוח כדי לגרום לחשוד חבלה. לגבי כניסה לסניף הנושא בעייתי ונראה שלא יוכלו לעשות זאת אך צריך יותר פרטים על המקום ומה קרה בסוף לרבות עם השוטרים וגם אז זה נראה לי לא מעשי מה הם יפרסמו במקום תמונה שלך ויוציאו הנחייה בכל משמרת ולכל קב"ט זה נראה מופרך ואף לא חוקי בנסיבות העניין.

IndigoChild1

New member
תראה

אני באתי במטרה להחליף מעיל שקניתי ואז בשלב כלשהו אני מבין שאני צריך לחזור הביתה לקחת את הקבלה כי שחכתי אותה אז עשיתי סיבוב קצר ובדיוק כשיצאתי מהמקום הגלאי ציפצף השומר לא היה בטוח אם זה ממני או ממישהי שבדיוק עברה איתי אז הוא אמר לי ללכת אחורה רגע ואז בדק אותה מסתבר שהכל היה בסדר איתה ואז ביקש ממני לעבור שוב ושוב פעם המכשיר ציפצף אז הוא עשה חיפוש מהיר ולא מצא עלי כלום בכל זאת הוא ביקש שאני ישאר לחכות לקב"ט בזמן שאני מחכה עשיתי עוד נסיון אחד וזה הצליח המכשיר לא ציפצף יותר הקב"ט מגיע מבקש ממני להתלוות אליו מושיב אותי בחדר מחליף איתי מספר מילים ואז יוצא וחוזר עם בושם (בלי האריזה) מסתבר שכשהשומר אמר לי להתרחק על מנת לבדוק את אותה גברת שעברה איתי בגלאי אני התרחקתי לכיוון של סטנד של מדפים נמוך כזה ושם מצאה אחת הדיילות בושם שמישהו פתח ומאותו רגע התחילו להאשים אותי שאני נסיתי לגנוב את הבושם ורצו שאני יודה אני לא הודתי והסברתי להם שבכלל באתי להחליף מעיל אז ביקשו ממני ללכת להביא קבלה הלכתי והבאתי אבל זה לא עזר אז הם הזמינו שוטרים השוטרים לא דיברו איתי אלה רק עם אותה דיילת ואז הם ביקשו ממני לבוא איתם (לתחנה כנראה) ואז בדיוק שבאנו לרדת במעלית שאלתי את אחד השוטרים אם אפשר רק לחזור שניה לקחת את הקבלה של המעיל (כי אני עדיין מעוניין להחליף אותו) ברגע שהשוטר שמע את זה (שבכלל באתי להחילף מעיל) הוא לקח את הקב"ט לצד החליף איתו כמה מילים ואז הקב"ט אמר לי לבוא איתו אמר לי שאני יכול ללכת אבל התיק עדיין בחקירה משו כזה ושאני לא יחזור לפה יותר זה בערך כל הסיפור אני יצאתי די נסער מכל הסיפור הזה ומאוד התעצבנתי במיוחד על הייחס הדוחה של המנהלת שצרחה עלי במשך שעה וחצי וישר החליטה שאני אשם אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לתבוע אותה על משהו

תשובה

מבלי להיכנס לתוך כל צעד ושעל עובדתי בסיפור, ומעניין שאין להם מערכת וידאו שמצלמת, נראה כי יש מקום להגיש תביעה בגין פגיעה בשימך הטוב בכך שגרמו לך להצטייר כגנב ועוד. זה לא המקום "לרדת" לכל מהלך העניינים ולנתח מתי עשו בסדר ומתי לא. לא הבנתי אם תוחקרת על ידי השוטרים במקום? באיזה סמכות אמרו לך לבוא עימם? מדוע לא הראת לקב"ט שאתה לא מצפצף יותר? האם במהלך השהות לקב"ט המאבטח היה איתך? ועוד? אם הבנתי נכון נושא הבושם כלל לא קשור אליך שכן אתה המשכת לצפצפף גם שהמאבטח שחרר את האישה ועבר להעביר אותך בגלאי? וצפצפת גם אחרי שלטענתם השארת שם את הבושם? אם כוונתם לכך שבמהלך השהות הרחקת אותו ממך?

IndigoChild1

New member
אז ככה

לא תוחקרתי על ידי שוטרים הם רק גיעו דיברו עם עדת הראייה וכעבור 10 דקות בערך ביקשו ממני להתלוות איתם (שוב פעם אני לא יודע לאן אבל כנראה שלתחנה) מיד שהזכרתי את הקבלה של המעיל שאני רוצה לקחת אותה כי היא נשארה אצל המנהלת הם הבינו שבכלל באתי להחליף מעיל אמרו לי להמתין דיברו עם הקב"ט ושיחררו אותי והסברתי לקב"ט שאני לא מצפצף יותר אבל לטענתו עדת הראייה אמרה שהיא ראתה אותי משליך את הבושם לאחד המדפים ברגע שהתבקשתי לזוז אחרוה עלמנת לתת לשמור לבדוק את אותה גברת שעברה איתי מה שמצחיק הוא שגם אם זה נכון איך זה שהמשכתי לצפצף פעם אחת נוספת ? ולא הבנתי את שאלתך "האם במהלך השהות לקב"ט המאבטח היה איתך"

תשובה

אז זהו כפי שאמרתי זה באמת מוזר שגם אם "הם" צודקים אז איך המשכת לצפצף? והשאלה אם נשארת לבד עד שהקב"ט הגיע, מלבד עדת הראיה לכאורה? וגם לא ברור לי איזה בושם זה? גברים? נשים? ועוד ועוד שאלות שיש לשאול במידה ותחליט להגיש כנגדם תביעה. בהצלחה.

IndigoChild1

New member
המשך לתשובה

השומר אמר לי לעלות למשרדים בקומה השניה עכשיו אני בדיוק הייתי בטלפון אז עשיתי סיבוב קטן של 2 דקות לפני שעליתי לקב"ט כי לא רציתי שהשומר יציק לי כל שניה בדיוק שאני בא לסיים את השיחה ולעלות אני רואה את הקב"ט בא לכיוון שלי הציג את עצמו וביקש שאני יתלווה אליו והבושם הוא של גברים עכשיו לפני שנתנו לי ללכת הקב"ט אמר שהתיק עוד נחקר בתחנת משטרה וברגע שהם יחברו את כל העובדות ביחד ואת העדות של אותה דיילת הם כנראה יחליטו שאני אשם ויפתחו לי תיק פלילי אז כדאי שאני יודה עכשיו רציתי לדעת אם זה נכון אם זה באמת אפשרי שיפתחו לי תיק פלילי בלי משפט ?

תשובה

המשטרה פותחת תיק חקירה וחוקרת את התלונה. אם יש עדויות או ראיות אחרות, למשל צילומי וידאו, המשטרה אמורה לחקור את החשוד, בהנחה והוא ידוע לה, ולהחשיד אותו בגין החשד הקונקרטי שהיא מייחסת לו. אותו חשוד יכול להיוועץ אז עם עו"ד ואפילו לשמור על זכות השתיקה, על המשמעות הראייתית שמיוחסת לשתיקתו. החשוד אמור להגיב על החשדות נגדו לרבות להיוודא לראיות המשטרה אשר מבססות נגדו את החשד, כמו גם לציין כל שרלוונטי מבחינתו. לפני כל התהליך הזה, למעט קובלנה פלילית, אין אפשרות להגיע לבית משפט פלילי ואתה מבלבל בין הרשעה פלילית והליך משפטי לבין תיק פלילי פתוח (מב"ד) אשר לאחר חקירה יכול להיסגר מחמת הסיבה, למשל, שאין עניין לציבור או חוסר ראיות או עבריין לא נודע. לפני חקירה הדעת נותנת שיזמנו אותך בטלפון. במצבך רצוי לעשות שיעורי בית וזאת בכדי להיות מוכנים להפתעות, חלילה.

למעלה