מקרה שקרה היום בדרך לכרמי יוסף!

Infin1ty

New member
אתה כן מביך את עצמך

אני בטוח שאם תיקרא את מה שכתבת, אתה תראה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. אתה לא רוצה לרכב בכבישים? יופי, אבל אל תתלונן על שטויות שאין לך מושג. וד"א, לאנשים כמוך לא מגיע רישיון, אז מה קרה? תגיע באיחור של כמה דקות לאיזור היעד שלך? מה קרה במקום על 80 קמ"ש תיסע לכמה שניות על 30 קמ"ש בשביל לעקוף את אותו רוכב?

טרקטור נוסע לא יותר מהר מרוכב כביש

ממוצע. וכשהטרקטור עולה על הכביש, אתה מאט ולפעמים גם "נתקע" אחריו למשך כמה דקות ואין לך ברירה, מותר לו לנסוע על הכביש. ולרוכב אופניים קשה לך להאט למס' שניות? "אתה בגיל שבו הכל בסימני-קריאה, עם הזמן הם יוחלפו בסימני שאלה"-ז'ורז' ברסאנס.

manoach

New member
תעבור לפורום אחר, כי פה אתה לא תורם

מיצית את מיכסת בלבולי הביצים שלך להיום!!! אל תרכב על הכביש ואל תעשה טובות, אבל אל תביא את גיבובי השטויות שלך לפה, כי זה פשוט לא מתאים. שלום ולא להתראות. או כדברי דונלד טראמפ: "אתה מפוטר!"

eikey

New member
א ת ה ד פ ו ק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתה מבין את הנהגים הברבריים שמסכנים את חיי הרוכבים? אשכרה דפוק, גם מבן 14 ניתן לצפות ליותר בגרות, הרבה יותר בגרות. מקווה שעד אשר תוציא רישיון אתה תתבגר קצת , או הרבה.

Eyal Hershtik

New member
מודעות לרוכבי האופניים

אהבתי את ההודעה , מקריאה שלה אפשר להסתכל ולראות קצת מעבר לבועה שאנחנו חיים בה (אהבת הרכיבה) ולהבין מה (כמעט) כל נהג בארצנו חושב על רוכבי האופניים בכבישים. כל מי שהתעצבן על ההודעה כדאי שיפקח עיניים ,אנחנו עדיין לא בצרפת וזו המציאות שקיימת בחוץ ,אי שם על הכבישים. הבאת המודעות אל הנהגים היא עבודה קשה וארוכה , וייקח עוד הרבה זמן עד אשר נגיע ליום בו נזכה לאהדה ,סבלנות וסובלנות של מכוניות. למרות הפסימיות ואולי יהיו כאלה שיחלקו עליי , לי נראה כי בזמן האחרון ניכרת מגמה חיובית ואנחנו בדרך הנכונה. אייל

eikey

New member
קצת הגזמת ../images/Emo46.gif

אהבת את ההודעה? שמע, אני לא חושד בך שאתה חסיד התופעה, אני מודע לכך שאתה נלחם בה, אבל ה"זב חוטם" החוצפן הזה אינו מנפץ איזו שהיא בועה שרוכבי כביש חיים בה, הוא פשוט מייצג בהודעתו את הנהג החוצפן, הלא מתחשב שמשוכנע שהכביש של אבא שלו (גם אם הוא לא רשום על שמו בטאבו) שמסכן את זולתו מבלי לחשוב גם חצי פעם. אותו הנהג לא שם פס רק על רוכבי האופניים, אלא גם על רכבים אחרים הנוהגים לצידו, רק שאנחנו רוכבי האופניים החלשים ביותר "בשרשרת המזון". אני לא רוכב כביש הרבה זמן, רק 3 חודשים (לפני זה הכביש היה רק הגעה לשטח או חזרה ממנו) וכבר הספקתי לקבל שאריות של פרי שפגעו בקסדה, רכב שמתקרב אלי בצורה מסוכנת (ואני רואה דרך המראה איך הוא נצמד לשוליים כאשר מתקרב אלי, צופר על מנת להפחיד אותי כאשר הוא בסמוך אלי, וחוזר למרכז הכביש לאחר שהוא עובר אותי). הילד ה מ ט ו מ ט ם (וסליחה על הביטוי,אבל אין מתאים ממנו) הזה מייצג עבורי את התופעה המכוערת והמסוכנת הזו. מה יקרה שאותו נער טיפש יקבל רישיון , האם זה יהיה רישיון להרוג? איך אפשר לאהוב הודעה כזו מטומטמת של ילד מטומטם? מה היא מייצגת ? שהחלש צריך להתחשב בחזק, והחזק יכול לשים פס על החלש הרי הוא לא יפגע. אייל , להילחם בתופעה זה בראש ובראשונה להילחם בדעות הללו שמוצגות בהודעה של הילד הטיפש. בכל מקרה מחזיק לך ולאיגוד הרבה אצבעות במאבקכם למען רוכבי האופניים באשר הם, רק מקווה שהודעות כאלו לא יתקבלו "בהבנה" .

אני חושב שצורת התבטאות כזו

מציגה בדיוק את אותה תופעה אבל מהכיוון ההפוך. כאשר אתה מנסה להסביר את עמדתך תוך שימוש בביטויים כמו "מטומטם" "זב חוטם" וכד' אתה נוקט בדיוק באותה צורת התבטאות של העמדה הנגדית. ולא ממש זוכה ל"נקודות חיוביות" שם. מלבד להסביר, באדיבות פעם אחת, עוד פעם ועוד 100 פעם, להגיב באלימות (מילולית) אינה הדרך לדעתי. הילד הזה יכול יום אחד לעלות על אופני כביש ואז הוא יבין (אולי) את עמדתינו. אנחנו נמשיך להסביר, ונמשיך להראות נוכחות, ואני חושב שיש הרבה בדברי הרשטיק, גם לדעתי יש שינוי בהתיחסות מצד הנהגים (בכבישים המיועדים לכך) אבל זה שינוי איטי והדרגתי כשכמובן יש מקרים של אלימות על הכביש וכנראה תמיד יהיו. רכיבה בטוחה...

eikey

New member
ממש אבל ממש לא חושב כמוך

ביטויים כגון: "כבר מתווח רחוק כולם באוטו הבחינו באותו בן אדם טמבל! אין לי מילה אחרת! והתחילו לומר איזה בן אדם דפוק,אידיוט וכאלה...." (אם מטווח רחוק הבחינו ברוכב,אז יתכן והוא מספיק זהיר כדי לאותת על קיומו, וזה אמור להוות גם איתות לנהג שצריך להיזהר, שיש עוד ישויות על הכביש) "ממש חוצפה של בן אדם דפוק! ממש חוסר שכל מוחלט!" (של מי? של רוכב האופנים או של כותב ההודעה?) "ואני שואל איפה השכל שלכם רוכבי הכביש? אתם עד כדי כך חסרי שכל ? אתם רוצים למות בכוח ולהכניס אדם חף מפשע לכלא " (הקורבן אשם, העבריין הופך להיות הקורבן. מיקי האם זו לא גישה מסוכנת ומטומטמת?) "אני שמעתי על מקרה שנהג זרק פחית על רוכב והגבתי על זה בצורה של: נהג דפוק וחסר שכל! אבל עכשיו אני מבין את הנהג ב100% " (חוזר על השאלה הקודמת: מיקי האם זו לא גישה מסוכנת ומטומטמת?) ועוד מפיו של "העולל" : "הנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? זה מה שאמרת? שהנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? " (מה פתאום? הנהגים הם החזקים בכביש אז למה שלא ינצלו את זה, וידרסו את הרוכב שממילא יהיה אשם?) "מי שרוכב שיהיה לו בכיף, רק שידע שהסיכוי שלו לצאת מזה שלם קטן יחסית ואני לא הייתי לוקח ת'סיכון. ולא יאשים שום נהג או מכונית! כי הוא היה יכול למנוע את זה!" (למה שאני יאשים את הנהג שידרוס אותי? הרי מעצם היותי רוכב אני אשם, ורק אני.) אין שום סיבה בעולם שתאלץ אותי לקבל אווילות וחוצפה שכזאת בהבנה או בהשלמה דרך אגב, על מנת שיבינו את דבריך ואת עמדתך, יש לרדת ל"גובה העיניים" של המאזין, הפירוש הוא להשתמש במילון המונחים השגור אצלו, כי אז הוא יבין אותך הכי טוב שאפשר. (כגון : "טמבל","אידיוט","דפוק" וכו') במידה והילד הזה יעלה על אופני כביש הוא בטוח יבין את עמדתנו, הבעיה היא ש- 99% מהנהגים לא יעלו על אופני כביש , ולא מעט מהם חושבים כמוהו (במיוחד הצעירים יותר), הייתי רוצה ש- 100% מהנהגים ש- 99% מהם לא יעלו על אופני כביש יבינו ויפנימו את עמדתינו. האם הייתי מסביר להם את עמדתי כפי שהסברתי אותה בהודעה הקודמת? לא. אבל גם אדיבות ונחמדות לא בדיוק תעזור, צריך מידה רבה של תקיפות בהעברת המסרים.

thefarmerman

New member
בקשר לשם שלך ...../images/Emo151.gif

Evil Rider , בתרגום לעברית "רוכב רשע" . העיסוק באופניים הוא בין השאר עיסוק באהבה. אהבה לאופניים, אהבה לטבע ולנופים, אהבה לטיולים. העיסוק באופניים הוא בין השאר עיסוק בחברות. חברות בין הרוכב לחבריו, במתן עזרה לרוכבים אחרים שמעולם לא פגשת קודם לכן. העיסוק באופניים הוא לעולם לא עיסוק או נגיעה ברשע על פי הכתוב בהודעתך נוצר הרושם שאתה גם אדם רע (גם אם רק ילד), ואדם רע לא יכנה את עצמו רוכב אופניים. בתרגום סמנטי - Evil=אוויל , עוד תכונה שיכולה להצמד אליך ללא שום קושי. כנראה שצדקו חז"ל כאשר טענו שהכינוי שאדם מצמיד לעצמו מתאר אותו יותר טוב מכל תיאור אחר. במקרה שלך זה בדוק. אולי תעבור לפורום "כת השטן" שם הכינוי והדעות מתאימות FIX .

../images/Emo45.gifרכיבה כביטוי של אהבה../images/Emo23.gif

אהבתי את הרעיון שהבעת בייצוג העיסוק ברכיבה כעיסוק באהבה. כמוך, גם אני מאמינה שיש (עבורי) וראוי שיהיה קשר ברוך שכזה בין רכיבה ואהבה. קשר שיתבטא גם באהבה, התחשבות, רגישות ונתינה (ולא רק, פיור, רכיבה) לא רק לעצמנו, אלא גם לזולת (הרוכב והאחר) לסביבה (החיה, הצומחת והדוממת) ובכלל לעולמנו. בשונה ממך, אני סבורה שאולי דווקא זו הסיבה לגשת עם קצת יותר חמלה וכבוד לדבריו של EVIL RIDER, כאדם שדעותיו והשקפותיו שונות, למרות שהוא מביע אותן לכאורה ב"חוסר אהבה" מובהק. התפתחות השרשור מעידה בעיניי שהדיבור "באותה שפה" לא באמת מצליח להסביר (גם אם זה "הוא התחיל"), ולדעתי, זה רק מקלקל, פוגע ומחזק את דעתם העיקשת של שני הצדדים. אם יש בצד הרכיבה גם אהבה, יכולה להיות קצת יותר רגישות, אמפתיה והערכה בסיסיים גם כלפי תגובות מעציבות כאלו. סתם...נקודה עם תקווה למחשבה על הקשר בין רכיבה לאהבה

אני לא שואל אף אחד מה יהיה

הכינוי שלי! לא עניינכם. דבר שני אולי דברתי בצורה לא יפה אבל אני טוען שהרוכב אופניים רכב על מסלולם של נהגי המכוניות ,גרם לסכנה והתנהג בצורה לא יפה! ומה פה לא נכון? תסבירו לי?

eikey

New member
מצויין, אולי למדת משהוא

סוף סוף דעתך הופכת להיות יותר ראויה, גם אם היא מוטעית. אנסה להסביר מה מוטעה בדעתך, אולי תשתכנע. אופניים ככלי תחבורה רשאים לנוע על כל הכבישים שאינם מוגדרים ככבישים מהירים (כגון: כביש 1 , כביש 6, נתיבי איילון ואולי עוד כביש אחד או שניים במדינה) , וזוהי זכותם של רוכבי האופניים על פי דין. רוכבי האופניים משתדלים מאוד לרכב בשוליים משום שהם מודעים לסכנות האורבות להם מכלי הרכב והנהגים הבלתי מתחשבים, אולם, יש מספר מקומות בהם הרכיבה בשוליים היא בלתי אפשרית, חריצים, זבל,שברי זכוכיות, באותן המקומות אנו נאלצים לחרוג מעט ולרכב על הפס הצהוב. טענת שבמקומות אלו על רוכבי האופניים לרדת מהאופניים וללכת ברגל. ואז מה? הנהגים יותר יתחשבו או שהסכנה תמשך זמן ארוך יותר? והיכן עוד טעית? הנה סקירה קטנה: "כבר מתווח רחוק כולם באוטו הבחינו באותו בן אדם טמבל! אין לי מילה אחרת!והתחילו לומר איזה בן אדם דפוק,אידיוט וכאלה...." כאשר מטווח רחוק הבחנתם ברוכב האופניים זה מרמז שהוא היה מספיק זהיר כדי לאותת לכם על קיומו, וזה אמור לאותת לנהג שצריך להיזהר, שיש עוד ישויות על הכביש,רוכב אופני הכביש מבין היטב את הסכנה בכביש, ומשתדל להיות בולט וזהיר,הבעיה שהנהגים אינם חושבים שאולי זו גם זכותו לחלוק עימם את הכביש ומתנהגים בהתאם מה שמסכן את חייו של רוכב האופניים. "ואני שואל איפה השכל שלכם רוכבי הכביש? אתם עד כדי כך חסרי שכל ? אתם רוצים למות בכוח ולהכניס אדם חף מפשע לכלא " הנהגים אינם הקורבן הם בדרך כלל המקריב. כמעט תמיד ביכולתם למנוע את התאונה במידה והם טיפה יהיו יותר סבלניים, בדוק עם אגף התנועה במשטרה מי אשם,ותיווכח שב- 99% מהתאונות בין רכבים לרוכבי האופניים הרשלנים היו הנהגים ושרשלנותם היא שגרמה לפציעה או למותו של הרוכב. הנהג אינו קורבן, רוכב האופניים הוא הקורבן. "אני שמעתי על מקרה שנהג זרק פחית על רוכב והגבתי על זה בצורה של: נהג דפוק וחסר שכל! אבל עכשיו אני מבין את הנהג ב100% " נו באמת?,באמת אפשר להבין את הנהג? התנהגות ברברית,חוצפנית, ואולי אף עבריינית. דרך אגב גם עלי זרקו לא מזמן מרכב שאריות של פרי (תפוח אולי) אשר פגעו לי בקסדה וכמעט גרמו להתהפכות שלי.ההתהפכות שלי על שולי הכביש יכולה היתה גם לגרום למותי. ומה אז? גם הפעם הייתי אני אשם? "הנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? זה מה שאמרת? שהנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? " התשובה היא חד משמעית וללא עוררין, כן אחד וגדול. מקווה שהפעם הבנת את טעותך. ובמידה והוריך ירשו אני אפילו אזמין אותך לרכיבת כביש כדי שתהנה גם אתה מהחוויה.

אני לא מתחיל להבין ולא נעליים

מה שאני חושב עכשיו ומה שחשבתי בתחילת השירשור זהה.ואפילו מחשבתי התחזקה. בקשר להזמנה תודה אבל לא תודה! אני גם לא יהנה מזה ואני לא רוצה לחזור הביתה בארון , ושמגן דוד אדום יצטרך לגרד אותי מהכביש עם שפכטל. אההה וגם ההורים שלי לא מרשים לי כי הם יודעים שזה סתמי ומסוכן (ואתה לא יכול להגיד לי שההורים שלי לא מבינים). אני באתי במטרה לדווח על רוכב שעשה שטויות על הכביש,לומר שמצד הנהג אותו רוכב היה סכנה לבטחונו ולבטחון הרכבים האחרים על הכביש וזהו בגדול,פעם אחרונה שאני כותב בפורום הזה, אני יוצא במחשבה שחלק מרוכבי הכביש מסכנים את בטחונם של הנהגים חלקם מתנהגים בצורה לא יפה וחושבים שהכביש הוא של אבא שלהם מבחינתי רכיבת כביש זו הרכיבה הכי סתמית שקיימת,גם מסוכנת וגם מסכנת! ובדיחה לסיום- יש אנשי שוליים ויש רוכבי שוליים המבין יבין ומי שלא,לא!!!!! שלום שלום ואל תבואו לי בחלום

מכיר את הסינגלים של כרמי יוסף???

חושב שזכותך לרכוב עליהם?? עכשיו תדמיין את עצמך רוכב בסינגל עם הגשרים, זורם להנאתך ביום שבת בבוקר בין הדרופים ולפתע אתה שומע אופנוע מאחוריך, אתה זז קצת הצידה ומסמן לאופנוע שמשמיע קולות עצבניים עם הגז מאחוריך. האופנוען (לא חשוב מאיזו עדה) ראה אותך מרחוק וחושב לעצמו "הנה עוד רוכב טמבל שרוכב באיטיות על השבילים שלנו (כן, עד כמה שזה מפתיע אלו הם האופנוענים שפתחו את השבילים בכרמי יוסף, הרבה לפני שרוכבי אופניים רכבו שם)" האידיוט הזה מסכן אותי, אני עוד יכול לפגוע בו" "הרוכבי אונפניים האלו, כל הזמן מנסים לעשות שטויות על הסינגל, הם לא מבינים שסינגלים כאלו מיועדים לרכבים מהירים עם 120 כוחות סוס בין הרגליים" האופנוען, כדי ללמד אותך לקח או שניים עובר בפתיחת גז אכזרית במרחק שערה מהאוזן שלך (עוד אחרי שסימנת לו לעבור) מוציא לך את הלב מהתחתונים והופך אותך לחרש לכמה דקות ועוד טורח לצעוק לך מה הוא חושב על אימא שלך (רק לשם ההדגמה- לא לקחת אישית). לפי החוק, זכותו של האופנוען להיות על השביל בדיוק כמו שזכותך. האופנוען=אתה במכונית על הכביש אתה=רוכב אופני כביש (רק כדי להיות בטוח שזה מובן) עכשיו תקרא היטב: כבישים לא "מהירים" (כמו אלו בין נחשון לנשר) לפי החוק במדינת ישראל מותרים לרוכבי אופניים, רוכבי האופניים יכולים לפי החוק להיות על כבישים אלו. יותר מכך, משרד התחבורה ומע"צ שמו שלטים המזהירים על הימצאות רוכבי אופניים בכבישים מסויימים אלו. רוכבי אופני הכביש מתאמנים על כבישים אלו במיוחד ביום שבת. כי אלו הם הכבישים הכי בטוחים יחסית לרוכבי כביש. כבישים אלו הוכרזו ע"י הרשויות ככבישים המיועדים לרוכבי כביש. לכן, על פי חוק, אתה (או כל מי שמתנהל על כבישים אלו במכוניות) צריך לכבד את זכותם של רוכבי האופניים לרכוב בכבישים אלו, כולל כאלו שמסיבות כאלו ואחרות רוכבי צמוד לפס הצהוב מצידו הימני של הנתיב אבל לא בשוליים. באופן כללי, מומלץ לכבד את הזולת ולא להשמיץ אוכלוסיה שלמה שלא עשתה לך אישית שום דבר רע מלבד הרצון לממש את זכותם החוקית להתאמן על אופני כביש בשבת בבוקר. במקום להתבטא באלימות (מילולית) ולבצע הכללות על כלל רוכבי הכביש, תנסה לרגע לכבד אותם ואת מעשיהם ורצונותיהם לעסוק בתחביבם בדיוק כפי שהיית רוצה שאותו אופנוען יאט ויעקוף אותך בזהירות על הסינגל בכרמי יוסף. גם לפי החוק, נהג הרכב בו היית יהיה אשם במקרה תאונה. לכן ההתלהמות שלך נגד כל רוכבי אופני הכביש באשר הם היא סוג מאוד מסויים של ביטוי אלימות לשמה. למרות שאני מאמין שקשה לשנות אנשים, אני מקווה שנסיון החיים ואולי אפילו שרשור זה ישנה במקצת את גישתך לזולת, כולל אלו שלא רוכבים על אופני פרירייד. (תתפלא, יש כאלו שעושים גם את זה וגם את זה, גם פרירייד וגם אופני כביש...) בדיוק כפי שהיית רוצה שאחרים יכבדו אותך. יום טוב.

בקשר לאהבתי לאופניים

אני בטוח שאין בן אדם שאוהב את הרכיבה יותר ממני. אני רוכב 4 שעות כל יום בערך וטיול ביום שבת של כמה וכמה שעות. את כל כספי אני משקיע עליהם.משפר מתקן מנקה ומשמן. מגיל 6 אני כבר רוכב מקווה לעבוד בחנות אופניים גם מרוב אהבה לתחום אז את הפילוסופיות המוזרות שלכם דחפו לתחת שלכם!!!!! אני פשוט המום מהבועה הזאתי שכל רוכבי הכביש נמצאים בה. לו פעם אחת הייתם מסתכלים על עצמכם מהצד השני הייתם רואים שיש הרבה מה לתקן ולשפר

airib

New member
פרי-רידר יקר!!!

איש, אני גם בא מעולם הFR ,אבל פעם רכבתי כביש ושעות על שעות - אין לך סיבה לקלל ובטח לא להתעצבן- רוכבי כביש לא יבינו רוכבי שטח וההפך. מה שכן - אנשים כמו מיקי,בעלי נסיון ושרוכבים גם וגם, לא חובה לקחת את דבריהם באופן מוחלט אבל כן חובה לתת קצת כבוד -לא מוצא חן בעיניך מה שענו לך - תבחר בדרך החכמה - אל תענה!!! תתעלם!! אתה לא תבין את היופי שברכיבת כביש וכמו שאמרת ההורים שלך לא ייתנו לך - זכותך אבל כרוכב אופניים שרכב כביש/שטח/FR וכמעט הכל - לכל כענף ברכיבה היופי שלו וחובה עלינו בתור בני אדם לכבד את האחרים ואת דעתם ועיסוקם- אל תאהב אותם -נכון רצית להזהיר ולהאיר אבל איבדת את הכיוון איפושהוא בדרך עם העצבים ו..חבל! ...

יש לי עוד שאלה אליכם רוכבי הכביש-

מישהו פה זרק שאופניים הם כלי תחבורה לכל דבר. מקצת ידע אני יודע שאסור לנוע על השוליים רק במקרה חרום. אז מה? אתם עוברי חוק? עבריינים?

למעלה