מצויין, אולי למדת משהוא
סוף סוף דעתך הופכת להיות יותר ראויה, גם אם היא מוטעית. אנסה להסביר מה מוטעה בדעתך, אולי תשתכנע. אופניים ככלי תחבורה רשאים לנוע על כל הכבישים שאינם מוגדרים ככבישים מהירים (כגון: כביש 1 , כביש 6, נתיבי איילון ואולי עוד כביש אחד או שניים במדינה) , וזוהי זכותם של רוכבי האופניים על פי דין. רוכבי האופניים משתדלים מאוד לרכב בשוליים משום שהם מודעים לסכנות האורבות להם מכלי הרכב והנהגים הבלתי מתחשבים, אולם, יש מספר מקומות בהם הרכיבה בשוליים היא בלתי אפשרית, חריצים, זבל,שברי זכוכיות, באותן המקומות אנו נאלצים לחרוג מעט ולרכב על הפס הצהוב. טענת שבמקומות אלו על רוכבי האופניים לרדת מהאופניים וללכת ברגל. ואז מה? הנהגים יותר יתחשבו או שהסכנה תמשך זמן ארוך יותר? והיכן עוד טעית? הנה סקירה קטנה: "כבר מתווח רחוק כולם באוטו הבחינו באותו בן אדם טמבל! אין לי מילה אחרת!והתחילו לומר איזה בן אדם דפוק,אידיוט וכאלה...." כאשר מטווח רחוק הבחנתם ברוכב האופניים זה מרמז שהוא היה מספיק זהיר כדי לאותת לכם על קיומו, וזה אמור לאותת לנהג שצריך להיזהר, שיש עוד ישויות על הכביש,רוכב אופני הכביש מבין היטב את הסכנה בכביש, ומשתדל להיות בולט וזהיר,הבעיה שהנהגים אינם חושבים שאולי זו גם זכותו לחלוק עימם את הכביש ומתנהגים בהתאם מה שמסכן את חייו של רוכב האופניים. "ואני שואל איפה השכל שלכם רוכבי הכביש? אתם עד כדי כך חסרי שכל ? אתם רוצים למות בכוח ולהכניס אדם חף מפשע לכלא " הנהגים אינם הקורבן הם בדרך כלל המקריב. כמעט תמיד ביכולתם למנוע את התאונה במידה והם טיפה יהיו יותר סבלניים, בדוק עם אגף התנועה במשטרה מי אשם,ותיווכח שב- 99% מהתאונות בין רכבים לרוכבי האופניים הרשלנים היו הנהגים ושרשלנותם היא שגרמה לפציעה או למותו של הרוכב. הנהג אינו קורבן, רוכב האופניים הוא הקורבן. "אני שמעתי על מקרה שנהג זרק פחית על רוכב והגבתי על זה בצורה של: נהג דפוק וחסר שכל! אבל עכשיו אני מבין את הנהג ב100% " נו באמת?,באמת אפשר להבין את הנהג? התנהגות ברברית,חוצפנית, ואולי אף עבריינית. דרך אגב גם עלי זרקו לא מזמן מרכב שאריות של פרי (תפוח אולי) אשר פגעו לי בקסדה וכמעט גרמו להתהפכות שלי.ההתהפכות שלי על שולי הכביש יכולה היתה גם לגרום למותי. ומה אז? גם הפעם הייתי אני אשם? "הנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? זה מה שאמרת? שהנהגים צריכים להתחשב ברוכבי הכביש? " התשובה היא חד משמעית וללא עוררין, כן אחד וגדול. מקווה שהפעם הבנת את טעותך. ובמידה והוריך ירשו אני אפילו אזמין אותך לרכיבת כביש כדי שתהנה גם אתה מהחוויה.