מקרים חריגים במבחנים מעשיים רשמיים

מקרים חריגים במבחנים מעשיים רשמיים

הכשילו אותי בטסטים, ביזבזתי 140,000 ש"ח, לא עברתי טסט מס' 87 והגעתי למצב כלכלי מאוד קשה.
האם לנכים במצב כלכלי קשה (מצב כלכלי קשה שמאומת בדוח סוציאלי מלשכת הרווחה) שההכנסה החודשית שלהם היא רק קצבת נכות כללית (2,500 ש"ח לחודש) קיימות איזשהן הקלות והנחות באגרות ובהוצאות של הטסט החיצוני (מבחן רשמי של נהיגה מעשית) בנהיגה ?אם כן, איזה תקנות או סעיפים חוק מגדירים ומפרטים את הסוגים והמידות של ההקלות בהוצאות הכספיות ?
האם יש מדינות שבהן אפשר יהיה לעבור טסט ואז להמיר את זה לישראל ?

גבע אבי

New member
מבלי לפגוע, אולי את בכל אופן לא כשירה?

אולי הכשלונות בטסט הם לא בגלל הטסטר אלה בגללך?
לא כל אחד צריך רשיון נהיגה.
לפעמים נסיעות במנית הן הרבה יותר זולות ויעילות.
ושוב, מבלי לפגוע.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
למיטב ידיעתי

"הכשילו אותי" זו האשמה חריפה, אולי נכשלת כי אינך שולטת מספיק טוב ברכב והבוחן דואג לבטחונך ולבטחון משתמשי הדרך האחרים?
ולשאלתך
1. אין הנחות והקלות באגרות הטסט, ההנחה לנכים קיימת באגרת הרישוי השנתית לרכב ואת זה מקבל באופן אוטומטי כל בעל רכב בעל תו נכה.
2. יש הרבה מדינות כאלה , צריך להיות אזרח (או תושב מעל תקופה מסוימת) בהן - אבל מאד יתכן שבמקרה של מגבלות תזדקקי לבדיקות ומבחן במכון לבטיחות.

צר לי

אך מנסיוני אני מאמין בטביעת העין המקצועית של הבוחנים
באשר להקלות הרי אלו א אכן הן קיימות אין מקומן בפורום זה

wil

New member
אני מניח שנבחנת על ידי כמה טסטרים שונים

אם היה טסטר אחד או שניים אז אפשר היה לטעון שאולי הם טעו או שיש להם משהו נגדך.
אבל מספר כזה של כשלונות אצל טסטרים שונים אולי משמעותו שעדיף להפסיק לזרוק כסף לפח ולוותר.
&nbsp
לגבי רשיון זר - בכל מקרה יהיה צריך מבחן שליטה כדי להמיר אותו לרשיון ישראלי, אז מה כבר ההבדל? שמבחן השליטה הוא יותר קצר מטסט רגיל?

למעלה