מקרים שהסוד לא עובד לי בהם

ofra221

New member
מקרים שהסוד לא עובד לי בהם

שלום לכולם! נתקלתי בסוד לפני יותר מחצי שנה ואני משתדלת כפי יכולתי לפעול לגביו (לפעמים יש נק' שבירה) מה שמוזר לי שיש נושאים שהסוד פועל לי באופן מדהים, כמו למשל נושא החניות
שמדהים איך שזה פועל!!! וכשאני רוצה דברים מסוימים כמו חפץ מסויים שרציתי לקבל וקיבלתי בדיוק ביום האחרון שהצבתי למועד הקבלה אבל יש נושאים שזה פשוט לא מצליח לי בזה יותר בתחום הבין אישי קשר עם משהו שאני רוצה שיתפתח למשהו מעבר וזה פשוט לא קורה למרות שאני מאמינה ב100% שאנחנו צריכים להיות יחד ואנחנו מתאימים ומסתדרים הכי טוב בעולם ואני כ"כ מאמינה שזה נועד להיות שאפילו שיש לי הצעות מאנשים אחרים אני מסרבת כי אני רוצה רק אותו יש מצב שהסוד לא עובד על קשר בין אנשים??

הוא פשוט לא עובד באופן הזה

את מבקשת משהו שאת רוצה, שמנוגד למה שאת צריכה. מנקודת המבט שלך, את תהיי מאושרת מאוד להיות בקשר עם בן אדם מסויים, מנקודת המבט שלו זה לא מתאים, וזה יכול להיות מ 1001 סיבות. להיות בקשר אינטימי עם בן אדם שלא רוצה להיות בקשר איתך, זה דבר רע בשבילך, אפילו אם מנקודת המבט הנוכחית שלך ביחסים איתו קשה לך לראות למה הוא לא רוצה. לכן כמו שנאמר בסוד, מחשבות טובות הן הרבה יותר חזקות ממחשבות רעות. את רוצה להיות איתו אבל בו בזמן את רוצה להיות מאושרת בזוגיות. שזו המחשבה הטובה - לכן היא יותר חזקה ומונעת ממך את הזוגיות הזאת שעלולה להיות בעיתית מבחינתך. אז שתי עצות לי - ושימי לב שזה הכל במסגרת דעה אישית שלי, ולכן קחי אותן בערבון מוגבל. 1. כווני את המאמצים שלך למשוך את המערכת יחסים הנכונה, ולא אדם מסויים. 2. שימי לב שאולי ההצעות שאת דוחה, זה בדיוק מה שהיקום מציע לך כעזרה. אחרי הכל את בודאי כבר יודעת, שדברים מתקבלים לפעמים לא בדרך שהיית מצפה, ולפעמים דווקא בדרך שהיית הכי פחות מצפה. יכול להיות שאחד המחזרים יהיה קשר כל כך טוב בשבילך, שהקשר שאת חושבת שיותר טוב לך עכשיו יראה לך לא מספיק טוב. מצד שני יכול להיות שעצם זה שתצאי עם אנשים אחרים, ישנה משהו בך, או בבחור שאת מעוניינת בו שדווקא יוביל לזה שבסוף כן תהיו ביחד. מהניסיון שלי אגב, אתה יכול להיות בקשר עם בת זוג, ולחשוב שהוא הקשר הכי טוב לך, ואז כשזה משתבש, ואחרי שאתה עובר שברון לב מסוים, אתה פתאום פוגש מישהי אחרת שהרבה יותר מתאימה לך, ואתה כל כך שמח שלא התפשרת או נתקעת בקשר הקודם. כל הקשרים שהיו לי בחיי מחווירים מבחינת מה שקיבלתי מהם לעומת הקשר עם אישתי. בברכה שפי

ואי, צריך להוסיף את זה ל-FAQ של הפורום

השאלה הזאת נשאלת כל כך הרבה פעמים, וזאת תשובה מצויינת.

ofra221

New member
תודה על ההתייחסות ודבר נוסף

תודה על התגובה וזה באמת הגיוני מה שאתה אומר אבל זה קורה לא רק בעיניין הזה גם בעיניינים נוספים למשל היה לי מבחן לא מזמן שנורא היה לי חשוב להצליח בו ולמדתי כמו שצריך ושלטתי בחומר וחשבתי כמו שהסוד אומר שאני רוצה ציון גבוה(100) וכו' וממש הרגשתי שמחה על הציון הזה אבל בסופו של דבר המבחן הלך נורא ז"א הסגנון שאלות היה לא כמו שציפיתי ונבהלתי והפסקתי לחשוב ובסוף לא קיבלתי את הציון שרציתי (למרות שבדיעבד ידעתי את כל התשובות) זה כאילו הסוד עובד לי רק על דברים חומריים ולא על הדברים שחשובים לי באמת

את צודקת

אין בן אדם עלי אדמות שהסוד עובד לו 100% מהזמן.. לא קיים, לפחות לא בדרך שהסרט מציג את זה.. אבל אנחנו כל כך רוצים להאמין בזה שאנחנו מספרים את הסיפור של זה ומוצאים את הסיבות למקומות שזה לא עובד, העיקר לא לזנוח את התיאוריה הקוסמת. בסופו של דבר תיאלצי לזנוח אותה .. כי החיים הרבה יותר מדהימים מזה.. אין לך אפילו מושג. אבל אני שמח לפחות שאת בדרך ושלא נתקעת על הסוד.. כי בחיים יש הרבה יותר עומק מאשר "להשיג" דברים, או לשלוט במציאות כך שהיא תפעל לפי המאניות שלך. בהצלחה.

למה ליקום לתת לך 100 במבחן אחד

כשהוא יכול ללמד אותך שיעור על הצטיינות. נסי למשוך אליך דרגים ללמוד אייך להצטיין בלימודים, במקום את הציון עצמו - זה יעבוד יותר טוב. היקום רוצה לתת לך את מה שאת מבקשת, אבל אולי את עדיין לא בהתאמה עם מה שאת מבקשת. : ) הרבה מהתהליך הוא למידה, אנחנו מבקשים משהו, ומקבלים אותו אם אנחנו מוכנים אליו, או את הדרכים להגיע אליו אם אנחנו עדיין לא. בהצלחה. נ.ב. אני רואה שכל הדיון פה גלש קצת לדברים לא קשורים בתגובה לשאלה הזאת. זה לא בעיה להמשך לכיוונים אחרים ופילוסופים, ולאבד את המיקוד בעבודה על התקדמות על מה שחשוב ללך. אנחנו יודעים כבר שהשיטה הזאת לא עובדת, בגלל זה אני עובד על למקד את עצמי, ומארגן את הקבוצה של הסוד לחבר'ה באיזור ירושלים.

YULI9

New member
זהו הסבר קל מדי

זה כן אמור לעבוד בצורה כזו, לפי איך שאני מבינה את הסוד אני יכולה למגנט מה שאני רוצה ולא רק מה שאני צריכה מנקודת מבט קוסמית. לפי התאוריה שלך א. כל דבר שאני לא מקבלת ניתן לתרץ שזה לא לטובתי, כסף? יכול להזיק. תינוק? יכול לפגוע בזוגיות וכד'. ב. לפי זה לא היינו יכולים למגנט דברים שליליים במחשבות שליליות כי מי צריך צרות?!

יפה.. סוף סוף אנשים הגיוניים

את צודקת, כל דבר אפשר להסביר ולתרץ.. ברגע שאנחנו כמהים להאמין במשהו, אנחנו נייצר אותו במיליון דרכים, רק רק לא לגלות שטעינו בתיאוריה שאנחנו כל כך רוצים להאמין בה. אני אומר לך .. מזל שזה לא נכון, כי אם מנגנון היקום היה שואל את דעתי, אני מבטיח לך שהאנושות מזמן כבר לא הייתה קיימת.. יש אינטיליגנציה מדהימה בעולם, שמנהלת את האדמה והגשמים, את האטומים והמולקולות שמרכיבות אותנו ואת הים ואת הצמחים והחיות.. אף אחד לא שואל אותנו את דעתנו בנושא. חיים באים כשהם באים ומוות מגיע כשהוא מגיע, עונות מתחלפות ואנחנו יכולים לרקוע ברגליים או לדמיון סרטים בראש עד שנמות. אז לא.. זה לא עובד בדיוק כמו שאומרים.. מה שכן, יש אינטיליגנציה גדולה מאיתנו בהרבה שמנהלת את העניינים, למה לא לסמוך עליה שהיא יודעת מה היא עושה? למה הצורך הזה בשליטה? מתי נפסיק לחיות בויכוח שבו אנחנו תמיד מפסידים נגד המציאות?

נכון אתה יודע שהתיאוריה שלך לגבי

האינטליגנציה המדהימה שמנהלת את העולם תקפה מבחינה לוגית ואמפירית בדיוק באותה מידה כמו התיאוריה של הסוד? אתה לא יכול להוכיח לא את זה ולא את זה, אז אנא ממך.

כל דבר אפשר לתרץ

אם רוצים לקרוא לזה תירוץ. הסוד פועל, גם אם אנחנו לא מודעים לו. הסוד מונע מאיתנו דברים שלא נהיה מאושרים איתם ב100 אחוז, או שאנחנו עדיין צריכים לעבור תהליך כדי לקבל אותם. כמו שכתבתי בעבר, כבר קרה שחיפשתי עבודה חודשיים בתחום מסויים, הלכתי לעשרות ראיונות, עד שהבנתי שזה פשוט לא התחום המתאים לי ואז תוך יומיים כבר מצאתי עבודה בתחום אחר שיותר התאים לי. אם משהו לא מגיע אלייך, לא משנה אם זה זוגיות, מבחן, עבודה, או כל דבר אחר- זה פשוט כי את עדיין לא מוכנה לקבל אותו, או שאת חוסמת את עצמך עם מסרים שליליים, או שזה דבר שצריך זמן לארגן אותו (אנשים צריכים להגיע למקום מסויים וכו').

בדיוק

העולם כיוון אותך למה שהכי מתאים לך.. אני אגיד יותר מזה, אנחנו תמיד מקבלים מה שהכי מתאים לנו. זאת רק ההסתכלות שלנו לפעמים שלקויה, שאנחנו סומכים על האגו שלנו ועל רעיונות ישנים ועל אמונות ישנות במקום לסמוך על המציאות. איפה שמופיע סבל בחיים שלנו זה אך ורק במקומות בהם אנחנו מתווכחים עם המציאות, ובוויכוח עם המציאות אנחנו תמיד מפסידים. אין לי ממש ויכוח איתך, אבל אני רק אוסיף שאם משהו לא מגיע אליך.. זה כי מגיע לך משהו אפילו יותר טוב, משהו שהעולם יודע שיותר טוב בשבילך, שלך אפילו אין את המודעות לקלוט את התמונה הגדולה. אז זאת תיהיה טעות מרה לומר שאנחנו תמיד נקבל את מה שאנחנו מבקשים במידה ונעשה את זה לפי הכללים.. לפעמים עדיף שלא נקבל את זה.. ומורה הדרך שלנו יהיה העולם. איך אני יודע שאני לא אמור לקבל משהו? כי אני לא. ומצד שני.. אני מקבל כל כך הרבה דברים.. שאפילו לא ביקשתי. פשוט מדהים בעיני.

Galel

New member
אולי...

זה לא עניין של נכון לא נכון, מתאים לא מתאים אלא רק פונקציה של זמן? אולי לא מתאים זה רק לעכשיו, ואם אני באמת באמת אשקיע, ואעבוד על זה, אולי אני אהפןך להיות סוג האדם שמה שאני רוצה מתאים לו? אני לא בטוח שיש משהו שאי אפשר לקבל, אני חושב שזו פשוט פונקציה של זמן. אבל אני מסכים איתכם בכמה דברים: 1. כל מה שרוצים מקבלים, אם תתעקשו מספיק חזק. 2. זה ממש טיפשי לעשות את זה. 3. הדרך הכי פשוטה והכי מהירה להיות מאושר היא פשוט במקום לצאת בבוקר ולומר ליקום (או לאינטיליגנציית העל שמנהלת את העולם של מדען חלל), שבמקום להיות ספציפי (אני רוצה קפה) להגיד ליקום "תעשה מה שבא לך" ומשום מה הוא תמיד יעשה את הדבר שהכי טוב לך והכי יגרום לך אושר...:) גלאל. הסתייגות - מסכים שהיקום דואג לכם, אבל לפעמים צריך לבקש גם משהו ספציפי...כדי לצאת מפרדיגמות ישנות :) סופ"ש נעים.

אתה צודק !!

אבחנה מעולה. הכל זה תיאוריות.. השאלה היא במה אנחנו בוחרים להאמין, וזה שנבחר להאמין במשהו לא בהכרח יעשה אותו מציאותי.. אבל אנחנו רואים את מה שאנחנו בוחרים להאמין. כשבן אדם מאמין במשהו, כל דבר שהוא רואה בעולם ישתקף דרך מערכת האמונות שלו. אם נאמין שאנחנו יוצרים את המציאות, איפה שזה מתאים לסיפור אנחנו נגיד "יש זה עובד!" ואיפה שלא, אנחנו ננסה להסביר את זה בסיפורים אחרים והסברים מפותלים. אבל הדבר האחרון שנעשה יהיה לזנוח את האמונה. ואני אומר .. בואו נזנח דבר ראשון את האמונות, ואז נראה את המציאות, בלי הסיפורים שלנו.

ותודה לביירון קייטי שהביאתני עד הלום.

חשוב מאד לקבל את המציאות כמו שהיא. למען האמת, זה גם מופיע בתוך "הסוד" - האלמנט של להודות על מה שיש. עם זאת, חשוב מאד גם לרצות דברים מעבר למה שיש. הרצייה מחוללת תהליכים של התפתחות והתקדמות, והחיים הם תהליך. אם אני רק אוהב את מה שיש אז למה שאני אטרח לקום בבוקר וללכת לקורסים או לעבודה? למה שאני אטרח לעשות משהו שגורם לי איזשהו מאמץ או אי נעימות? אני עושה מאמץ כי אני מעוניינת לשפר את מצבי לעומת מה שיש וחלק מהמאמץ הזה נמצא בתוך "הסוד" - החלק של לאפשר את השינוי מבחינה מנטלית.

Galel

New member
אה, אבל השאלה האמיתית היא:

האם באמת ישנה מציאות אמיתית ואנחנו רואים אותה דרך ה"אמונות" שלנו? או שמא ישנה מציאות אמיתית ואנחנו יוצרים אותה עם ה"אמונות" שלנו? או שבכלל אין מציאות אמיתית וישנם רק כמה מציאויות שנפגשות מדי פעם? והכי חשוב: אם אני אאמין מספיק, ובאמת באמת, האם אני אוכל לעוף? פעם חשבתי שהתשובה לשאלה הזו היא "ברור שלא" היום אני כבר לא כל כך בטוח :) אבל, מדען חלל יקירי, (ומיתר, אני יודע ששרשרתי להודעה שלך, 'צטער :)) אל תטריד את עצמך בזוטות כאלה: אם אתה חושב שישנה רק מציאות אחת, והסוד לא משפיע עליה, ומה שאנחנו רוצים לא משפיע עליה, אתה צודק! ואם אני חושב שישנן יותר מכמה מציאויות ואני משפיע עליהן ואולי אולי אפילו יוצר קצת בתוכן, אז גם אני צודק :) ותודה לחלקיק אור אחד קטן, שעבר דרך שני חריצים בזמן שהוא יכל לעבור רק דרך אחד, ועשה את כל ההבדל :) גלאל.

אין צורך במאמץ

את חושבת שבחרת להיוולד? את חושבת שאת מנהלת פה את העניינים? האם לא שמת לב שאת חסרת שליטה לחלוטין?
אנשים מפחדים שאם הם ירפו לחלוטין ויתנו לחיים לסחוף אותם אז מה שיקרה זה שהם ישבו כל היום במיטה ולא יעשו דבר.. ואין רחוק מזה.. אני שכמה שאני יותר משחרר ומרפה, ככה יש לי יותר אנרגיה ויצירתיות, ככה יש לי יותר רעיונות שבוערים בי וככה יש לי פחות דברים שמונעים ממני לקום ולעשות. אני בהרמוניה עם העולם, ועשיה זה הטבע שלנו .. אל תדאגי.. הדבר האחרון שיקרה אם לא תתאמצי זה שלא תעשי דבר. "להתאמץ" זה שריד ישן מתקופת הדינוזאורים .. הלא הם ההורים שלנו

אני חלק ממה שיש

אני לא נפרד.. וכמו שהעולם קורה מעצמו, ככה גם אני.. מה שיש זה רעיונות ועשיה, וגם חוסר עשיה זה בסדר כשזה מה שיש. הזרימה והחיבור לחיים חשובים מאין כמותם.

הייתי יכולה לענות לך ולחדד חידודים מפה ועד

להודעה חדשה, אבל פתאום זה הכה בי: בשביל מה? את הלא מאמין שהסוד עובד? סבבה. אל תשתמש בו. כמו שאומרים אצלנו בשכונה - מור פור מי.

למעלה