מק
פיברומיאלגיה- קשרי גוף נפש

כיצד הייתם מסבירים את הפיברומיאלגיה

כמשקפת את הקשר גוף-נפש? מהו לדעתכם הגורם הנפשי (רגשי/מנטלי/רוחני) שמעורר פיברומיאלגיה בחיי אנשים? כיצד הייתם מסבירים את עצמת הכאב? מה הכאב בא לומר לאדם הפיברומיאלגי? מה העייפות מבטאת, וכיצד היא באה להגן על הסובל ממנה? האם יש תכונות אופי / אורח חיים או משהו אחר, אשר משותפות למרבית הסובלים? לסיום, מה לדעתכם יכול לשנות את המציאות הפיברומיאלגית? או במילים אחרות: מה צריך להשתנות בחייכם כדי שיכאב פחות? מה צריך להשתנות בחייכם כדי שיהיה יותר כוח לעשות דברים? (אני כמובן מדברת על שינוי פנימי ולא חיצוני) תודה!

זוהרה7

New member
נאווה - הייתי שמחה לשמוע ממך

מה את חושבת על הנושא? האם הפיברומיאלגיה באה מגורם נפשי? כל טוב. זוהרה*

טוב, אחרוג ממנהגי ואקדים את כולם

אני נוהגת לשאול שאלות ולגלות את דעותיי האישיות בתגובות ובהסברים מאוחרים יותר. הסיבה: השאלות מביאות את האנשים לבחון את הדברים בחייהם. אילו רק כתבתי מאמר בנושא, כמו שאני עומדת לעשות כאן, הכל היה נשאר כתיאוריה. אנחנו גוף-נפש-רוח מאוחדים תמיד. כשעצוב וכואב לנו, כשאנחנו כועסים, מערכות הגוף משתבשות. מהתבוננות באדם, מהקשבה למילים אותן הוא בוחר, ומנתונים רבים אחרים שמהווים את 'שפת התת מודע', קל מאוד 'לקרוא' את האדם ו'לראות' את חייו. זהו תחום העיסוק שלי. אני עושה זאת כל הזמן (גם לא לפרנסה) האדם הוא כמו פאזל מורכב, ופאזלים זה הובי מטורף. אז אם תתני לי רשימת סימפטומים, תיפרש לפני תמונה של מצבו הרגשי של בעל הסימפטומים. פיברומיאלגיה מספרת סיפור. פיברומיאלגיה זו לא מחלה אלא סינדרום יש בה אוסף של סימפטומים ומעורבות בה כל המערכות (כמעט) אדם שיש לו כאב פיזי, יש לו גם כאב נפשי. כאב בגוף = כעס, פגיעה, התנגדות כאבי שרירים מגבילים תנועה = קושי לנוע קדימה בחיים. כאבים ברגליים - מקשים על ההליכה קדימה (פחד מהעתיד?) כאבים בחגורת הכתפיים = עול החיים כבד מדי, קושי לפעול עייפות = אין לי כוח להתמודד. בעיות עיכול = קושי לעכל את אירועי החיים עצירות = עצירות רגשית, קושי בביטוי רגשות. לכל אדם יש את אוסף הסימפטומים הייחודי שלו. כך, כל אוסף של סימפטומים יספר סיפור ייחודי. עד כמה שניתן, למרות שאני מציירת ציור מסוים, אני משתדלת לשמור על קווי מתאר ולהשאיר לאנשים למלא את הפרטים. כשהסיפור לא מדוייק, מתווספים בדרך כלל נתונים שמשנים את הסיפור. כמו עם כל מחלה (שבאה כי האדם לא מתמודד ישירות), דרוש אומץ להתבונן בדברים כמו שהם. מה דעתך? את יכולה להתבונן בדברים מבעד לכאלו משקפיים?

ornelia

New member
איך עצוב לי לקרוא

אם כך חיי הם טראומה גדולה אחת. יש לי את כל הסימפטומים שרשמת אחד לאחד - ודבר ראשון הראשון שעלה לי בראש זה לרשום לך - איזה שטויות. אבל נשמתי רגע הסתכלתי שוב על הרשימה - ועל משוואותיה. ואולי באופן הכי חושפני שיש יכול להיות - כמעט הכל נכון. מאחרי החזות השקטה - הכל שם מסתתר. איזה עצוב לי.

זהו!! כאן הבחירה

להתעצב ולסבול, או להתחיל (סוף סוף) לגעת באומץ בדברים. להתחיל לסלוח לעצמך ולאחרים, להתחיל לעשות את מה שאת באמת רוצה, והכי חשוב - להכניס לחייך שמחה ואהבה אבל קודם, קחי כמה זמן שאת צריכה כדי להיות עצובה. קחי כמה זמן שדרוש לך להתאבל על היותך קורבן הרשי לעצמך לוותר על הסבל, זה ממש לא רע הכרחי מגיע לך יותר

מרוצה

New member
../images/Emo39.gifשלום לך נאוה.../images/Emo42.gif

ובכן, שוב בהצלחה. עכשיו כשהסברת מאין באת ולאן פניך יותר נוח לי לפחות. נכון שגוף ונפש שלובים זה בזה כמו חוק כלים שלובים. אני יודעת שכשאני כועסת אני מיד חוטפת "התקפון" קטן. למדתי לתת לדברים לזרום לידי. לא תמיד עוזר וזה כמו בת יענה אבל אני חשובה לעצמי ואז אני פשוט זזה הצידה מהארוע או נכנסת למעין בועה. אני הגעתי לנפילה ממקסימום עשיה כשהיום אני יודעת שהיו סימני אתרעה לאורך שנים. רק "לי לא יכול לקרות כלום" דחפה אותי קדימה מעבר ליכולות האמיתיות. באחת הגוף קרס באמצע הרחוב ואז התחלתי לחפש. כרגע אני לוקחת גלוקוזאמין סולפט וכונדרויטין סולפט. נקוה לטוב. מאחלת לכולם בריאות.

ornelia יש פתרון לטראומה ../images/Emo127.gif

הי, שוב אני לפני שנתיים טופלתי אצל הומאופתית שהדגישה לי שאני כל הזמן חוזרת על המילה טראומה כאשר אני מספרת על חיי. למזלי אמרתי זאת לאימי ! אימי היא עובדת סוציאלית אשר היתה בסדנא אצל ד"ר אחד שמטפל בשיטת EMDR

וההמשך.. (בנושא הטראומה)

סליחה שזה נקטע לי קודם... הקיצר הלכתי לטיפול אצל אותו פסיכולוג (הוא מטפל גם בנפגעי טרור) הטיפול הוא קצר וקולע אני ממליצה לך ללכת לי זה העלה את רמת הריכוז, העלה את שלוות הנפש שהשפיעה כמובן על שלוות ובריאות הגוף. אותו פסיכולוג עובד במרכז טראומה בקריית שמונה אבל באותה שיטה יש כמה מטפלים בארץ. החיים שלי השתנו לטובה בצורה קיצונית לאחר אותו טיפול..

זוהרה7

New member
נאוה יקרה - תודה על תשובתך המושקעת

לו לא שאלתי את השאלה אולי לא היית כותבת את התגובה הזאת. ועכשיו לאחר שענית אני מבינה מאיפה באה השאלה. במקרו את צודקת. השאלה האם אצל כולם כך זה? כי בהתחלה כשגילו אצלי פיברומיאלגיה ותשישות נלחמתי בעזרת רפואה משלימה והמשכתי עם הקריירה. ואז חליתי בהפטיטיס בי. ושוב רפואה משלימה והרגשתי יותר טוב והמשכתי לעבוד ולרוץ קדימה. ואז קרתה לי תאונת דרכים רב מוקדית ומאז אני לא אותה אחת. למזלי יש לי כמה כלים כמו דמיון מודרך, היפנוזה עצמית וחשיבה מאוד אופטימית. כל טוב לך. זוהרה*

זוהרה, ../images/Emo24.gif על הצרות בשלשות

התת מודע מדבר אלינו באמצעות הגוף. אם לא נלך בדרך הנכונה, הוא יתן לנו 'זאפ' לכיוון הנכון. טיפלת ברפואה משלימה, והמשכת לרוץ. הגוף נתן 'זאפ' נוסף עם ההפאטיטיס - האם זה עזר? לא!! - טיפלת ברפואה משלימה, והמשכת לרוץ. ואז הגוף הבין!! אם הוא לא יגביל אותך בצורה שלא תאפשר לך יותר לרוץ, את תמשיכי להתעלם מהמסר: "תאיטי את הקצב!!" או אולי, "תשני את סדרי העדיפויות שלך!!" חשוב לעצור ולהקשיב. כאב הוא אזהרה או עונש צריך להקשיב ולתקן ולא 'לסתום לו את הפה' [לא חשוב כמה מנומס (רפואה משלימה)את עושה את זה] חפשי עמוק בפנים מה את באמת רוצה לעשות מה עונה לצרכים של הנשמה (לעומת החברה, המשפחה, החינוך וכדומה)

זוהרה7

New member
נאוה ../images/Emo24.gif על האחריות שלנו

לפני כשנתיים חשבתי לנסות ביו פידבק דרך מכבי טבעי. האדם שקיבל אותי הוא פסיכולוג והוא התחיל בזה שאנו אחראים למה שיש לנו ואנו מזמינים את המצבים האלו. (לאותו מטפל חיכיתי למעלה מחודש כי הוא שבר את רגלו) שאלתי אותו באם הוא הזמין לשבור את הרגל, כמובן שהוא התחמק מתשובה ואמר שלא בכל מקרה. השאלה שלי, אם לדעתך אנו באיזה מקום אחראים למה שקורה לנו, האם את יכולה להסביר תאונה שנגרמה חד משמעית על ידי אחר? קראתי בספר של לואיס היי ובעוד ספרים על כך שאנו מזמינים מצבים ולכן עלינו לחשוב רק חיובי. ואכן אני טיפוס שחושב חיובי. לפני השינה ובין לבין אני עושה דמיון מודרך ומנקה את הגוף ממחלות. כל בוקר אני קמה ליום חדש. התאונה הזאת פגעה במשהו שמאוד חשוב לי וזה השמיעה. מאז התאונה יש לי טינטונים מאוד חריפים שמקשים עלי את השמיעה. מאז אני לא יכולה ללמוד דרך שמיעה ומאוד לא נוח לי בין אנשים. אף פעם לא הייתי טיפוס מסתגר, תמיד אהבתי את האקשן, את הרעש, את הבלגן. ופתאום נכפה עלי רעש בראש ונתק עם הסביבה. איך את יכולה להסביר את זה? זה לא מסתדר לי עם מה שכתבת לגבי "מה אני בנשמה רוצה" לילה טוב. זוהרה*

התפיסה שמוצגת כאן היא תפיסתי האישית

אדם אחראי על ה כ ל בחייו, כל הזמן! למה? כי אי אפשר לשנות דברים שתלויים בגורל, באלוהים או בחוסר מזל. החיים שלנו רצופים אתגרים ושיעורים. ביהדות קוראים לזה תיקונים. עקרונית, זהו רעיון רוחני ב- I AM היה רעיון שאהבתי: The World is Your GURU העולם הוא ה- GURU (מגרש החושך, המדריך הרוחני) שלך מה זה אומר? אני רוצה מאוד ... ועושה הכל כדי שזה יקרה. המציאות (העולם) היא שזה לא קורה. מסקנה: יש בתוכי משהו ש'לא רוצה' או שרוצה משהו אחר... את רוצה לעשות משהו ו'כולם' נגד? הם רק משקפים את ההתנגדות הפנימית ש ל ך, זו שאת לא מוכנה לראות - תקשיבי פנימה, חפשי מהי... והכי חשוב: מיצאי למה את לא יכולה להכיר בה - מה את מפסידה? ונכון שזו מחשבה שקשה לחיות איתה. החיים הם פסיכוסומטיים - הכל גוף-נפש. לא מתאים לך מה שיש - תשני. את לא יודעת איך? - תמצאי מישהו שיודע!! כבר אמרתי היכנשהו שאי אפשר לאבחן באינטרנט. עוד יותר בלתי אפשרי זה לטפל באינטרנט. כל אדם = כל רסיסי חייו: כל החוויות, התכונות, הרגשות, המחשבות והנסיבות. כשבאים למצוא מענה, מענה אמיתי, אי אפשר להתעלם מכלום. אין מידע לא חשוב. יש מידע שאנחנו לא יודעים מה הוא אומר, או מה לעשות איתו. אין "לא בכל מקרה" יש "אין לי מושג מה זה היה" דיברת על שמיעה. יש דברים שקשה לך להתמודד עם שמיעתם. הטיניטוס שלך דומה לילד שצועק כשאומרים לו משהו שהוא מסרב לשמוע. ילדים עם בעיות שמיעה = במקרים רבים: מריבות בין ההורים. שפעת (נזלת, עיניים דומעות) = הגוף בוכה בכי שהאדם (או הילד) לא בכה. שום דבר לא קורה סתם. זה שמישהו נכנס לך במכונית מאחור אומר: 1. יש סיבה למה זה קרה לו. 2. למה את לא מוגנת מאחור? מה גרם לפירצה הזאת? מי עוד "דופק" אותך מאחור? (
סליחה על השפה) וכדומה 3. מה הקשר הנסתר ביניכם? למה דווקא האיש הזה נכנס דווקא בך, מאחור (ולא למשל, מהצד) ביום ברגע הספציפי שבו זה קרה? לא 5 דקות לפני, לא ברחוב אחר, לא אדם אחר. מה יש לך לתרום לו? מה יש לו לתרום לך? על מה חשבת בזמן שזה קרה? או שנייה קודם לכן? פעם טיפלתי באיש עם בעיות גב. נתבקשתי לראיין אותו ולהתאים לו פרחי באך. האיש סיפר לי כמה בודד היה בילדותו, כמה הוא לא אוהב אנשים ועוד. בין התמציות שנתתי לו היתה תמצית לאנשים בודדים שכאלו. לא צריכים אף אחד. במקביל התחלתי לטפל באיש בשיטות אחרות. היתה לו בעיה בלתי ניתנת לפתרון לחלוטין!! ובכל זאת, ידעתי שאפשר לשפר את איכות חייו, להפחית את הכאב. ואכן, החל שיפור. הכאבים ירדו קצת, הוא הצליח ללכת מרחק גדול יותר, והצליח אפילו להשתתף במפגשים חברתיים. לאחר כמה זמן הוא אמר לי: הכאבים לא מאפשרים לי לבלות עם אנשים. חייכתי. עד היום אני שמחה על הראיון ההתחלתי שלנו. הזכרתי לו שהוא לא אוהב אנשים והסברתי שהכאבים נותנים לו תירוץ נהדר להימנע מחברתם. כבר שאלתי כאן פעם: מה בא קודם? הביצה או התרנגולת? כשעמדתי ללדת ידעתי: אני רוצה אותו בזרועותיי, מצד אחד ומוכנה לחיות איתו בתוכי לנצח, מצד שני. עד היום יש לי בטן - אפילו גדולה מזו שהיתה לי בזמן ההריון. וכל פעם שאני חושבת על זה, אני מחייכת. אהבתי את החיים בתוכי, את התנועה - נשארתי עם הגודל
התת מודע קלט את הרעיון, גם אם לא יישם אותו כמו שרציתי מחשבה חיובית זה טוב וחשוב, אבל זה לא בא במקום ביטוי הרגשות שיש. חשוב לדעת לבכות ולחוש עצב, חשוב לדעת לבטא כעס, תיסכול, פחד. חשוב לזהות שינאה, קינאה ורצון לנקמה ולטפל בכאב שיוצר אותן. רגש הוא רגש הוא רגש. הוא אינו טוב או רע, הוא מה שהוא. טוב או רע זה שיפוט. אנשים חושבים שכאב זה רע. אבל כאב דואג שתקחי את היד מהאש לפני שתישרף. יש ילדים שנולדו עם תת תחושות - קשה לגדל אותם הם לא יודעים להיזהר. הם מסתובבים עם שברים ופגיעות כאילו כלום. חולי סוכרת שמאבדים תחושה ברגליהם נמצאים בסכנה של פציעה ונמק. כאב הוא דבר חיובי, גם אם אינו נוח או נעים. לפני כמה שנים חשבתי שבריאותי מידרדרת ושלא אחיה עד סוף השנה. כתבתי צוואה וכתבתי גם מכתב פרידה מהילד שלי (זעזעתי את כולם
) התמודדתי עם הפחד, עם המשמעות ו... כמה חודשים אח"כ עשיתי מעשה נועז ועליתי לצפון - להתחיל מכלום. הניסיון נכשל ולפני מספר חודשים הייתי בתחתית תהום היאוש. לאורך החודשים האחרונים אני חיה בבית הוריי ונפגשת עם כל השדים. יותר מזה, אני מדברת עליהם. אני מתמודדת מול הוריי חזיתית ונאמרו כאן המון דברים קשים. זה 'ניקה' את מה שעצר אותי ומאפשר לי שוב התחלה חדשה. בעוד יומיים, אישן לילה ראשון בביתי החדש - בית ש"תפור על פי מידותיי" מצאתי בית שתואם את החלומות שלי, חתמתי חוזה שכירות חלומי - 3 שנים, מותר לי לצבוע, לא צריכה להחזיר לבן, אני יכולה לעשות כמעט כל העולה על רוחי בגינה, כולל עקירת עצים. והכי חשוב: יש לי חברה חדשה - בעלת הבית שלי. בתחושה שלי - הכל אפשרי כרגע, 7 השנים הרעות מאחוריי !! השנים הבאות מביאות לי את כל מה שאני צריכה ורוצה!! ואני יודעת שיהיו דברים שילכו לאט מהרצוי, ושיהיו רגעים קשים, ובכל זאת, הלב שלי פועם בהתלהבות של התחלה חדשה ואופטימיות. ואני שואלת את עצמי איך גופי יעמוד בכל מה שרץ לי בראש, ואומרת לעצמי: תזרמי!! תהיי אקונומית (כבר הודעתי למנקה שתבוא ביום שבת שאני לא מסוגלת לנקות) היקום יזמן לך הזדמנויות לשפע ללא עבודה פיזית קשה!! הזמיני את מה שאת צריכה ו... אל תדאגי!! ואת יודעת מה? אני רואה את הניצנים של זה... לאורך חיי, קמתי ממצבים שאין מהם תקומה. ואם אני יכולה - כולם יכולים!! זה עניין של החלטה. את תמיד יכולה לומר: אני לא יודעת איך עושים את זה. מחשבה חיובית: אין דבר כזה, אי אפשר הכל אפשרי!! - זה עניין של החלטה!
יצא ארוךךךךךךךך וענה גם על הודעות אחרות (נדמה לי...)

מרוצה

New member
שלום נאוה../images/Emo39.gif

כתבת מאד יפה. מאד פתוח מאד מרגש. אבל... היית בתהומות כמה פעמים ולפי תפישתךאת היית צריכה להתנקות כבר מזמן ובכל זאת את נופלת. קודם כל אאחל לך שזאת הייתה הפעם האחרונה ושיותר לא יקרה לך כדבר הזה. אני חןשבת שאת מסבירה אחרי הנפילה ואת לא יכולה למנוע אותה. הכיצד? תרגישי טוב.

אדם מצליח הוא זה שקם אחרי שהוא נופל

מרוצה יקרה, האם קראת היכנשהו שכתבתי שפתרתי את כל הבעיות? וכיצד הייתי יודעת לתת כל כך הרבה עיצות טובות אם החיים לא זימנו לי בי"ס מתאים? יש לי את הבעיות שלי, ואת הקשיים שלי עם עצמי, עם העולם ובכלל. מודעות גבוהה זה כל מה שהיא - גבוהה, לא מוחלטת. כאשר אהיה במצב של מודעות מוחלטת, לא אהיה כאן ממילא. אז כדי שאוכל לעשות את עבודתי, יש לי כמה בעיות... איך ילד לומד ללכת? קם ונופל... קם ונופל... ואז הוא קם, הולך צעד ונופל. ויום אחד, כשהוא נופל רק אחרי 2-3-4 צעדים אנחנו קוראים: הילד הולך!! ובכל זאת, לוקח זמן עד שאנחנו רואים אותו רץ בביטחון קילומטרים. ובדרך, עד שהוא באמת יכול ללכת ולרוץ בביטחון - הוא קם ונופל כל הזמן. וגם כשהוא כבר בטוח וחופשי הוא נופל לפעמים כי לא שם לב... וגם אז, אפילו אחרי שבר ופציעה, הוא קם וממשיך. אדם מצליח כל זמן שהוא ממשיך לקום. למה? כי אולי הפעם הוא יפסיק ליפול, או יימשוך יותר זמן. אדם שמפסיק לקום - נכשל כי הוא ויתר על התקוה, על ההזדמנות. ואני? יש לי דברים שקשה לי לגעת בהם. וקשה לי לאפשר לאחרים לעזור לי לגעת בהם. אבל אל תגלי לאף אחד שיש לי חולשות - זה הסוד שלנו
ואל תטעי בהומור שבו נכתבו הדברים, אני מתכוונת לכל מילה (מן הסתם יש לי הומור שצריך להתרגל אליו - הומור של החיים) אבל הכי חשוב: אני לא מוותרת!! אני נחה בתוך הצרות עד שאוספת כוח ו... קמה!!

זוהרה7

New member
נאווה יקרה - מאחלת לך מעתה הצלחה

כנראה מתוך הסבל אנו למדים יותר. מתוך הסבל אנו לומדים להקשיב. מקווה שתהני מבית החדש, האוירה השונה, והכל. לגבי: התאונה היתה דווקא צידית......וזה היה שילוב של ערבי ושיכור. אני תושבת יש"ע כבר כשתיים עשרה שנים. כשעזבתי את הבית הקודם בירושלים היו שהרימו גבה. אבל אני מאוד שלמה עם המעבר. היתה תקופה לפני שבנו את כביש המנהרות שהייתי צריכה לנהוג דרך בית לחם, דרך דהיישה ואל חאדר. והיו כמה מקרים של נסיונות התנקשות בי, מכולם יצאתי בשלום. פעם אחת רכבי נפגע. אז מה זה אומר שערבי שיכור נכנס ברכבי וגם קיבלתי פגיעה גופנית? לאחר התאונה הוא יצא מרכבו הוא התחיל לרקוד.....כמובן הובא למאסר. אני דתיה ומאמינה שאנו עוברים נסיונות בחיים. שאין מקרה. שיש השגחה עליונה. לגבי הטינטונים גם ד"ר גליה רהב שהיא הרופאה שלי וגם הרופא א.א.ג שטיפל בי אמרו לי שיש מומחה עולמי שמטפל בטינטונים. ניסיתי לקבוע תור ואמרו שיקח שנתיים. הבנתי שהזמן הוא קריטי וכדאי להתחיל טיפול כמה שיותר מהר. הלכתי אליו באופן פרטי ומיידי. הוא מטפל בהיפנוזה עצמית. בפגישה השניה כאשר סיפרתי לו על ההתמודדות שלי עם מצבים בעזרת דמיון מודרך הוא אמר לי שיש לי את כל הכלים להתמודדות. שאין לו הרבה מה לחדש לי. אז אני יודעת להוציא את עצמי מסבל של הטינטונים בזמן שאני לבד. כשאני עושה הרפיה עם דמיון מודרך. אבל דווקא כשאני רוצה לשמוע מה מדברים הטינטונים מחריפים, ואי אפשר לעשות דמיון מודרך תוך כדי הקשבה. ומה לעשות שאני רוצה לדעת מה מדברים??? כל טוב והצלחה. זוהרה*

../images/Emo6.gif אולי זו דרך היקום לומר לך:

זה לא ממש חשוב שתשמעי הכל אבל אלו הבנות שלי מתוך מעגל החוויות שלי ההבנה האמיתית והנכונה חייבת להיות שלך והיא חייבת להגיע לא רק ברמה של החשיבה, אלא גם ובעיקר ברמות של בטן ולב. מה שאני מלמדת (את מי שחפצים ללמוד ממני), זה להתבונן פנימה ובעיקר - לשאול שאלות כששואלים את השאלה הנכונה - התשובה מגיעה, תמיד!! לפעמים לוקח לה זמן. אבל אם היא נשארת פתוחה (השאלה), אם האדם מבקש, באמת ובתמים, לדעת - התשובה באה. בחלום, במשפט אקראי שכן שומעים אותו, לפעמים זה תינוק או עלה נופל ואם אדם באמת ובתמים רוצה לדעת - היא תחזור עד שהוא יישמע. לפעמים אנשים לא שומעים תשובות לחישה, והיקום צועק את התשובה ככה שגם אחרים שומעים. ולפעמים, האחרים הללו מתרגמים - כדי שהתשובה תגיע. אני מניחה, שברמה מסויימת, אני מתורגמנית של התת מודע
לגבי התאונה, היא לא באה במנותק משאר חייך. בתשובותיי אני נותנת דוגמאות. הן ספציפיות בתוך מארג חייו של מי שאת סיפורו אני מביאה. אי אפשר לתת תשובות להמונים כי אין המונים. כל אדם חווייתו ייחודית. ולא את הכל אנחנו באמת יכולים להסביר בקלות. "נפלאות הן דרכי האל" "כשאלוהים סוגר דלת, הוא פותח חלון" וריצ'ארד באך אמר בסיפרו "תעתועים" (ציטוט בערך ~): אין אדם מקבל בעיה שאין לו את הכוח להתמודד איתה. כל בעיה טומנת בחובה מתנה עבורנו. אנחנו מזמנים את הבעיות לחיינו כי אנחנו זקוקים למתנותיהן. איזו מתנה שלח לך היקום בדמותו של ערבי שיכור ופיברומיאלגיה?
יש מי שיערפו את ראשי על שאלה כזאת
אבל אחרי הרוגז, הפגיעה, ורגשות אחרים, היא עודה שם, תובעת את תשובתה. אין צורך בסבל נוסף, אפשר לעצור היום, לשאול את השאלות הנוקבות. מה היקום מנסה לומר, שאני/את/אחרים כל כך מתקשים לשמוע? אם את עייפה מהמאבק היומיומי - נוחי קצת חשוב לפעמים לעצור ולצלול לתוך הסבל, לנוח מהעולם. זה מאפשר איסוף כוחות, בעיקר נפשיים. לפעמים צריך להתרחק מהתמונה כדי לראותה באמת הרשי לעצמך!!

איתי ts

New member
../images/Emo88.gifנאוה-גישתך פשטנית!!!

נאווה נאווה, כוונותיך טובות אבל את חוטאת בגישה מאוד פשטנית. את התחום ההוליסטי אני מכיר ואף מוסמך לעסוק בו. לקחת אחת לאחת מער' מער', סמפטום, סמפטום ולנסות באופן ישיר למצוא מה עומד אחוריו זה במקרה הטוב פשטני. כשמדברים על אנשים אי אפשר להתייחס לדברים "לפי הספר". הגישה של לאויז היי וחבריה הם טובים להבנה כללית של הדברים אך ברגע שמדובר במציאות הדברים יותר מורכבים ואי אפשר להתייחס לדברים בצורה סכמתית. אדם הוא לא טבלה! אין מצב שאוסף סמפטומים שמכונה תסמונת ניתן לפרק אותה בצורה כמו שעשית והגיד שכל אחד מספר סיפור שונה. הסיפור הוא אחד, במקרה שכזה צריך לחבר את הפזל בכדי להבין מה התמונה שמצטיירת ולא לפרק אותו כי אז אין מצב שתוכלי להבין מה באמת עומד לפניך, מה התמונה, מי האדם, ומה מקור ההפרעה. זוהי גישתי בכל אופן. רק טוב שיהיה לך

ששרון

New member
האמת שלי בכלל קשה עם הגשה של נפש

שמובילה לכל מחלה... אני בהחלט מכירה בעובדה שמערכת החיסון שלנו מושפעת ממצבים נפשיים כמו מתח וכו... אבל מזה ועד להגיד שלכל מחלה יש סיבה נפשית, זה נושא שתמיד קומם אותי, משום שהוא מביא את החולה לעמדה של נאשם. הית מדוכא, חטפת מחלה, אז זה בגללך? אני לא אוהבת את הגישה הזו. אני מכירה הרבה אנשים מאוד מתוסבכים ומדוכאים, שהם בריאים כמו שור, ולעומת זאת מכירה הרבה חולי פיברו לדוג, שהיו אנשים ועדיין, מאוד מאוזנים ושלווים ובחייהם, ובכל זאת חטפו את זה. בנסיון להתעלם מגורמים סביבתיים (כמו זיהום, רעלים באויר, אנטנות סלולריות באזור...), או גורמים גנטיים, וכן גורמים כמו מזל נאחס (מה, מישהו שנפגע בפיגוע , בכוונה עשה את זה כי הגוף שלו רצה לפגוע בו משום שהוא היה מדוכא... וכו? ).... ובהשלכת הכל על הנפש, יש בעייתיות. בכלל, זה מצחיק, שמעתי איזו מישהי שמטפלת ברייקי שאמרה לי שבעיות בקרסוליים מבטאות חוסר איזון וחשש להתקדם קדימה (ואצלי יש בעיות בגלל מבנה מולד של היפר לקסיטי שאגב מחקרים מצאו שהוא שכיח מאוד עם פיברו ודלקות פרקים ככלל). מטפלת אחרת בתחום הזה, אמרה דווקא שקרסוליים בעייתיים מבטאים בעיות עם האנשים הסובבים אותנו...-קרסול שמאל עם עצמי, קרסול ימים עם משפחה... בקיצור, שבעתי הסברים, מענין שכל אחד מהמטפלים שפגשתי היה עם תאוריה שונה ולעתים אפילו מנוגדת לחברו, מה שאומר שבין מדע לבין זה אין הרבה קשר... בקיצור, מאוד מסוכן לאמר שכל מחלה סיבתה היא נפשית, ואני ממש חוששת מגישה כה חד צדדית. שרון

איתי ts

New member
שרון- כל הכבוד, יש צדק בדבריך אבל..

וואלה, מה שכתבת כאן הקדים ממש במעט את שדיברנו עליו ועכשיו שקראתי את שכתבת אני חושב שדברים אלו צריכים להשמע באזני המטפלים. אם היה דרך להעביר את המסר למטפלים מעצבנים שלא מבינים את ההבדל בין לעזור למטופל לקחת אחריות על מצבו בכדי להחלים לבין להאשים את המטופל זה באמת חמור וטיפשי גם יחד. את התסכול שאדם עובר כשמאשימים אותו בלא עוול בכפו בכל מיני דברים שאומרים לו שזה הוא ואיך הוא התנהג וחשב וכו'... רק ע"פ סמפטומים וכו'.. כבר הבהרת ואני מסכים במאה אחוז. כמו שכתבתי את ההיבט ההוליסט-נפשי, שמייחסים למחלות צריך המטפל דבר ראשון לרשום לעצמו בצד כענין ששווה לברר, אח"כ לבדוק רלוונטיות למקרה ולאדם שעומד לפנינו, לחבר את התצריף לכדי תמונה כללית הכוללת תסמינים פיזיים, רגשיים ולנסות לקבל תמונה מה ייתכן ועומד מאחריהם. אח"כ בצורה עדינה תוך כדי טיפול לאמת את הידע עם המטופל בהדגשה על לאמת ולא לעמת!! וכך ליצור שיחה שבה יגיעו לתובנות ואיך הם יכולות לעזור לטיפול. זו הדרך והיא לפעמים קשה למטפל והקושי משתנה ממטופל למטופל לפי רמת הפתיחות של המטופל וכמובן המקרה שעומד בפני המטפל. אם המטופל עדין לא בשל צריך להזהר בדברים הנאמרים כי יכול לפגוע בהצלחת הטיפול אם מקדימים את המאוחר כמו לפגוע ממש במטופל ואז מה עשינו?! אם יש מטפלים שלא מוכשרים דיים לעסוק בענין ההוליסטי שלא יעסקו בו כלל. עדיף כך! כל מטפל צריך לטפל לפי רמת כישוריו. איתי

למעלה