מרגישה לא טוב

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
מרגישה לא טוב

שלום לכולם, אתמול חזרתי מהלימודים מוקדם כי התפוצץ לי הראש. בכל אופן היום קמתי בבוקר ולא הרגשתי טוב. אני נורא חלשה וכל הזמן רוצה לישון. אם אני הולכת 5 דק´ אני מרגישה כאילו טיפסתי על האוורסט. כמו כן יש לי חום ( 37.7) והרגשה כללית רעה. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה כי יתכן ומדובר התלקחות של הלופוס ונתנה לי סט שלם של בדיקות דם לעשות. אני מקווה שלא מדובר על זה, בנתיים אני סתם בבית משתעממת.

שני 4

New member
שירי המתוקה...

גם זה קורה, יש ימים בהם לא מרגישים טוב, ואפילו לא ברור אם זה הלופוס.אבל גם בלופוס יש הרגשה של חולשה וחום אבל זה עובר.......... אז אם יש התלקחות של הלופוס, עם התרופות תרגישי חדשה! גם אצלי פעם היתה עייפות שלא נגמרה, אבל טפו טפו זה עובר. יש ימים טובים, ויש ימים פחות טובים אבל דעי חמודה זה יעבור, ותאכלי לעשות הכל אני מבטיחה . נ.ב- לפני כמה חודשים תקף אותי שלשולים לא פוסקים והקאות מסתר שזה שפעת. גם זה יכול לקראות ביי ביי שני

gaia20

New member
הי חמודה...

הרגשה כללית רעה- כמה שזה מוכר לי.... בואי אני אתן לך עצה קטנה-לכי תעשי מקלחת טובה עם מיים פושרים לא חמים כי גם ככה יש לך חום, קחי אקמול או אופטלגין כנסי למיטה, תשני לך כמה שעות, תשכחי בזמן הזה מהלימודים ומהכל, פשוט תשני... אני מבטיחה לך שתקומי עם הרגשה הרבה יותר טובה. כשאני עושה את זה ,אני מרגישה בן אדם חדש... אל תשכחי שכל פעם שאת מרגישה רע הגוף שלך בוחן אותך, תראי לו שאת יכולה לגבור על זה ותנסי לקחת את המצב בפרופורציות נכונות. הרגשת דאון לא טובה לך, קחי את המצב בצורה קלה. ועכשיו לכמה עדכונים: לפני כמה דקות, חזרתי מפגישה עם הרופאה שלי- כמובן שחטפתי על הראש בגלל שפספסתי את הפגישה הקודמת אבל זה לא היה נורא כל כך...:) בכל מקרה, הבדיקות יצאו סבירות ביותר, יש סטיות פה ושם אבל אין משהו רציני. חוץ מדבר אחד- בדיקת אקו לב גילתה אצלי בעיה בשסתום, מסתבר שיש דליפה קטנה, כלומר, הדם זורם לפעמים בכיוון ההפוך, כלומר, השסתום לא נסגר כמו שצריך...אבל היא לא הוסיפה לי לרשימת התרופות שאני גם ככה לוקחת. נשללו קרישי דם, דלקות בקרום הלב והריאות- וזה טוב. בנתיים זה במעקב. וזהו- פגישה הבאה עוד חודשיים. בקשר לאדוויל-שאלתי אותה למה אסור לחולי לופוס לקחת אדוויל (כפי שרשום על העלון המצורף) והיא הסבירה לי שזה יכול לגרום לדלקת בקרום המוח, אבל!! הסיכויים לכך הם קטנה- זוהי יותר "אזהרה משפטית" מאשר רפואית. היא אמרה שמומלץ להמנע מלקחת את זה- ורצוי אופטלגין או אקמול. נועה- המצלת לי על נרוקסין, היא אמרה שיש לי כבר את הפלקווניל וזה מספיק היא לא רוצה לתת לי עוד תרופות, היא אמרה שאני מקבלת טיפול מלא וזה יספיק לי לבנתיים. ומה עוד? אני מרגישה די טוב וזה הכי חשוב. יום טוב לכולם, גאיה.

1ט ל י

New member
../images/Emo24.gif

1. שירי- אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. 2. גאיה- אני שמחה שאת מרגישה טוב. 3. יש לי שאלות אלייך גאיה: הבעיה בשסתום קשורה ללופוס? את מקבלת טיפול בשביל זה? את לא מודאגת? זה לא מסוכן? 4. גאיה, אני אנסה באמת להשתמש שוב בשמנים, ואני אנסה גם את העצה שנתת לשירי.

gaia20

New member
הי טלי

כן, הבעיה עם השסתום היא בגלל הלופוס (לפי ההסבר של הרופאה שלי). בנתיים אני לא מקבלת טיפול בשביל זה אבל הרופאה אמרה שבנתיים אין צורך, עכשיו זה רק במעקב. אני מניחה שזה יכול להיות מסוכן אם לא מטפלים בזה, אחרי הכל הדם זורם לפעמים בכיוון ההפוך, לי , אישית זה לא נשמע טוב אבל- אם היא אמרה שבנתיים לא צריך טיפול אז כנראה שזה לא משמעותי כל כך. אם אני מודאגת? קצת, אבל אני משתדלת להשאר רגועה, כשאני נכנסת ללחץ יש לי כאבים כשאני נושמת (זה קרה לי כבר כמה פעמים, ולא זה לא מהשסתום). העצה שנתתי לשירי היא הרבה פעמים הפתרון היחידי שלי ולא רק בלופוס ובתופעות הנלוות, גם אם אני סתם עצבנית בטרוף- מקלחת ו3,4 שעות שינה פותרות לי את כל הבעיות...
, זה המפתח לשלווה אמיתית. אני שמחה שאת משתמשת בעצה שלי- היא מאוד יעילה... ערב טוב לכולם!! גאיה.

1ט ל י

New member
../images/Emo85.gif

את צודקת גאיה, לדאוג זה לא טוב. התופעה של הקשיים בנשימה והכאבים בחזה בזמן לחץ ודאגה מוכל לי. H.Y אם אני לא טועה. זה קורה להרבה אנשים.
טלי.

ל3

New member
אולי זה דלקת?

הי אני מקווה שבאמת יתבהר לך שזו אינה בעייה חריפה. בכל אופן כאבים בעת נשימה מזכירים לי יותר את הסיכוי לדלקת בקרום הלב או בריאה ( לא שהיה לי פשוט זה מה שהרופאה הסבירה לי) אל תלחצי זה פשוט אופציה שאולי כדאי שתילקח בחשבון לבדיקה בכל אופן תרגישי טוב ואני כאן

gaia20

New member
אכן שאלתי את הרופאה שלי לגבי דלקת

בקרום הלב\ ריאות והיא שללה זאת ע"י תוצאות הבדיקות שלי. כנראה שזה נובע מהלחץ עצמו כי זה מגיע בזמנים שאני..... לחוצה... גאיה.

ל3

New member
לחץ ממה?

טוב שזה לא הלב והריאות. ממה נגרם הלחץ הזה? מהמחלה או מהמצב או שאולי משניהם?

1ט ל י

New member
../images/Emo65.gif

בתור חובשת בצבא נתקלתי פעמים רבות בתופעה זו. בעיקר אצל בנות. חיילים הגיעו אלינו עם תופעות שנראו אפילו כהתקף אסתמה לפעמים. הפיתרון של הרופאים תמיד היה להרגיע אותם. זה טבעי שזה מדאיג, ותמיד כדאי לבדוק האם יש סיבות נוספות לכך. כבר כתבת שבדקת, אז את כבר יודעת את זה. כמו שכתבתי כבר, זה נקרא HY, וזה נגרם מלחץ. טלי.

gaia20

New member
אני אבדוק את ה HY הזה...

את יכולה יותר לפרט על זה? ל3-הכאבים האלו באים לי בדרך כלל במצבי לחץ- לחץ כמו לכל בן אדם רגיל רק שלי זה גורם למועקה כזאת בחזה, כאילו כל פעם שאני לוקחת נשימה יש לי דקירה בחזה... זה עובר לי אחרי 8-10 שעות שבהם קשה לי להתאמץ, לפעמים נתקעת לי הנשימה, אבל מיד היא חוזרת לי, קשה לי לשכב על הספה או במיטה זה מחריף את הכאב ככה שהפתרון ללכת לישון הוא קצת בעייתי... גאיה.

1ט ל י

New member
../images/Emo101.gif

לא ידעתי שהמצב כל-כך קשה אצלך, אבל פגשתי אנשים שיש להם מצב יותר קשה. HY זה בעצם קיצור להיסטריה, זה נובע מלחץ, כמו שכבר הבנת, וצריך להרגע. עד כמה שזה כואב, צריך לקחת נשימות עמוקות ואיטיות, ולהרגע נפשית. תנסי לחשוב על דברים מרגיעים ושמחים, לראות משהו נחמד בטלביזיה ולהסיח את דעתך. את העצה הבאה עלייך לקחת בעירבון מוגבל, מאחר והיא לא מקובלת כל כך, ועלייך לדעת זאת. אני אישית השתמשתי במשאף ונטולין (על עצמי בלבד), כי הוא מרחיב את הסימפונות וכך מקל על הנשימה. אסור לעשות זאת הרבה, מאחר ועלולים לפתח תלות. דיברתי עם רופא על הבעייה הזו לאחר שנתקלתי בה בעצמי, והוא אמר שזה טבעי ונפוץ אצל נשים צעירות, וזה אכן בגלל לחץ (כמובן שהוא לא לקח סיכונים ובדק את הריאות שלי). אם מישהו מבני משפחתך אסמתי, ויש לך מכשיר אינהלציה (ואת אינך אסמתית), אולי כדאי שתנסי להשתמש בזה עם 2CC סליין 0.9%, זה בעצם מי מלח סטריליים, וזה לא מזיק. אני מקווה שלא יהיה לך צורך להשתמש בעצות שלי, טלי.

gaia20

New member
הי טלי- תודה על המידע

כנראה שאני פשוט בן אדם לא רגוע... מזמן רציתי לצאת לטיול טבע עם החבר שלי, להרגע קצת , אולי זה הזמן המתאים... תודה לך... גאיה.

נועה בת

New member
חבר של גאיה שמעת ????

גאיה רוצה טיול לנוח .... להמליץ לך על מלון טוב או על מסלול בפאריז בין שופינג לשופינג ??

gaia20

New member
חחחחחחחח ../images/Emo9.gif ../images/Emo6.gif

אני דווקא חשבתי על טיול רומנטי בטבע....
..... פרחים תמיד עשו לי טוב.... אפשר לעשות על ה
... לשתות
טוב... אופס... אסור לי
... חחחחחחחחח...... גאיה.

ל3

New member
למה אסור אלכוהול?

אפרופו יין למה לחולי לופוס אסור לשתות יין ( במילא אני שונאת אבל סתם מתוך סקרנות)?

gaia20

New member
זה לא רק יין, זה כל סוג של אלכוהול

אלכוהול לא הולך טוב עם סטרואידים ובכלל יכול לגרום להתלקחות המחלה, אותו משקל כמו שמש.

1ט ל י

New member
אופס...../images/Emo5.gif

עקרונית אני יודעת שאסור אלכוהול עם תרופות, אבל לא לקחתי בחשבון שהתרופות שאני הולכת להתחיל לקחת גם ימנעו ממני לשתות אלכוהול. בינתיים אני לוקחת סטרואידים נגד אלרגיות ולחילופין גם נגד אסתמה, ולא חשבתי אפילו על העובדה שזה תחת ההגדרה "תרופות" כלומר, אסור לשתות אלכוהול. בפסח שתיתי בחג יין, ובזמן שלקחתי את הסטרואידים נגד אסתמה הייתי בחתונה ובברית, ושתיתי קוקטיילים. ואני עוד קוראת לעצמי חובשת. עכשיו אני גם ככה תכננתי הפסקה עם התרופות נגד אלרגיות, אז אני גם אחכה לפני שאני אחזור לתרופות נגד אסתמה ואערוך פרידה ראוייה לשמה מאלכוהול לפני שאני אתחיל לקחת תרופות באופן קבוע לכל החיים. טלי.

gaia20

New member
אני לא יודעת מה לגבי תרופות לאסטמה

אני יודעת שתרופות כמו סטרואידים, פלקווניל אסור לשתות איתם אלכוהול. אבל אם זה היה רק הפעמים האלה- לא נראה לי שזה מזיק אבל השתדלי להמנע משתיית אלכוהול. רק בריאות- גאיה.

1ט ל י

New member
זה סטרואידים

כל התרופות נגד האסטמה והאלרגיות שקיבלתי הם סטרואידים. אחרת לא הייתי כותבת "אופס". היום אני דווקא מרגישה יותר טוב מבדרך כלל. יש תקווה.

למעלה