מרגישה נורא

Gali04

New member
החוסר האישי הוא החוסר הכי כואב אולי מבין כל החוסרים

מילקי מדברת על החוסר בתחום האישי. החוסר בזוגיות וחיי משפחה בוער גם אם תחיה בדירה הכי יפה שיש ותצליח בקריירה ותהיה מוקפת בחברים ומשפחה תומכת. חוסרים אישיים גורמים לבור ריגשי עצום וכואב.
&nbsp
יש כאלה שלא כמהים למלא את החוסרים האישיים, ולמעשה, מבחינתם זה לא חוסרים בכלל, כי זה לא בוער בהם וזה לא חסר להם בכלל וזה סבבה לגמרי.
&nbsp
אני יכולה להבין על מה היא מדברת.

Gali04

New member
אפשר לגור בארמון אבל להרגיש בודדים

אבל תחשבי על זה שעדיף לגור באחלה דירה בדיכאון מאשר במקום לא יפה בדיכאון.

את יותר מידי נכנסת לכל מיני דברים, שאת חייבת לצאת מהם, כי הם מעכבים אותך. מה שהיה מת, נקבר, לא שווה את העיסוק בו בכלל. בואי נתעסק בכעת, בזמן של כאן ועכשיו. יש לך כרגע בחיים לפחות כמה דברים, שאת יכולה לשמוח מהם ואני מניתי לך אותם לא מזמן ואני יכולה למנות אותם שוב ושוב, רק כדי להזכיר לך שיש הרבה מאד תחומים בחייך שאת ברוכה בהם ושרת יכולה לסמן עליהם
אז בואי ונתחיל:

1.דירה חדשה
שיכולה לסמל התחלה חדשה, טובה יותר בחיים

2.חבורה של חברים קרובים
שאוהבים ומעריכים אותך מה
. את חשובה להם!

3.בילוים - את חברותית ואוהבת להימצא בסביבת אנשים, זה מחייה אותך

4.שני חתולים
שאת אוהבת ומחזירים לך אהבה ואת קשורה אליהם ומטפלת בהם במסירות רבה

5.עבודה קבועה ויציבה (פאקינג 4 שנים), שגורמת לך להיות חיונית

6.את מפרנסת את עצמך

7.מרכז היוגה, שאת אוהבת ללכת אליו (שמצבך הפיננסי יתייצב תוכלי לבקר שם שוב)

8.אבא שאוהב ועוזר ואמא שאוהבת (בדרכה, אבל אוהבת)

לי זה נראה, שיש לך ה מ ו ן דברים להודות עליהם. עם כל מה שעדיין שחסר, נקוה שהעתיד ימלא וייזמן הפתעות טובות בתחום האישי ואז נוכל לצרף עוד סעיפים לרשימה המכובדת הזאת למעלה.

בואי תודי על כל הטוב שיש, ואת מה שעדיין אין?! תפעלי להגשים

מילקי91

New member
נכון צריך להגיד תודה .וגם לא ליפול לבורות

היום היה יום רגוע כמו אתמול . כאשר הלחץ יורד אז גם אנשים

מסביב מגיבים אחרת .

היום היה בסדר גמור עם כולם ונעים . בהפסקה הלכתי

לקנות שתייה בפיצוצייה ואז הדתייה באה ממולי ברחוב

וצעקה "תבואי למטבח ". וחזרה היום מישהי מחופשת לידה ,

והיה מאד נחמד בהפסקה . ככה זה כאשר יש רוגע אז גם

מסביב הכל בסדר . אין לי ספק שכאשר אני מוטרדת

אז רואים והלחץ הזה מרתיע . היום כמו אתמול גם לא

התעסקתי במי מדבר עם מי , ואולי מתעלמים ממני .

נקווה שזה ימשיך ככה .אמן .

וגם לנסות לא ליפול לבורות . אני בטוחה שיהיו כמה נפילות

פה ושם , ויבואו מחשבות שליליות , אבל אנסה להתגבר .

יש על מה להודות נכון , תודה על התגובה , אנסה להפנים.

Gali04

New member
שפת גוף

כשרואים אותנו במצב נתון אז גם זה גורר אוטומטית התנהגות זהה. אם רואים שאנחנו עצבנים ובחוסר שקט אז לא יתקרבו אלינו, אם יראו שאנחנו נינוחים ושלווים יחייכו אלינו וירצו להיות קרובים אלינו באותו היום, אם נשדר קרירות וריחוק יעדיפו לתפוס מרחק. לא סתם אומרים, שהעולם מתנהג כלפינו, כפי שאנחנו מתנהגים כלפי עצמינו.

זה מדהים, איך שיש לנו כזאת השפעה על הסביבה ואפילו בלי מילים, רק ע"י שפת הגוף!

אופירה, אני לגמרי חולקת עליך

לא כל אדם מתמודד עם חסר גדול.
וגם אם לאף אחד אין כל מ שהוא רוצה - כי אין גבול לשאיפה לעוד, בכל התחומים - עדיין יש הרבה אנשים שיש להם מה שהם צריכים. כלומר - שהצרכים הבסיסיים שלהם כבני אדם כן מתמלאים.

אופירA

New member
מנהל
נכון. והאם הם כולם, רובם או מיעוטם?

עד כמה שידוע לי, האנשים האלה הם מיעוטם של בני האדם בחלד.
רוב האנשים סובלים ממשהו רציני - מחלה, בעיה בזוגיות, במשפחה, וחוסרים כמו שלנו.

אז אני דיברתי כנגד ה"יש אנשים שיש להם הכל וגם זוגיות". האם זה רוב האנשים?
ועוד דבר: האם את רוצה כל זוגיות, תהיה אשר תהיה? גם כמו זו שהיתה לך/לי? אני - לא.

לא הייתי מכנה את המערכת שהייתי בה "זוגיות"

אלה היו חיים משותפים מסוג כלשהו. אבל לא זוגיות.

Gali04

New member
בעיניי, מת לא הופך להיות קדוש מעונה ברגע שמת

אי אפשר להתעלם מכל צדדיו, בייחוד לא כשמדובר באישיות פוליטית, שהייתה לה מידת השפעה רבה על חיינו האזרחים. לטעמי, ביילין לא עשה מעשה שלא יעשה, אולם יכול היה להמתין עם אמירותיו מס' ימים.
&nbsp
זה מזכיר לי את מה שקרה לא מזמן עם אילנה דיין ושידור הכתבה על רחבעם זאבי (גנדי). שם עלה הדיון בשאלה האם יש להתיר לאותן נשים (נפגעות התקיפה המינית, לכאורה), לספר את סיפורן, כאשר ידוע שהנאשם לא יכול להגיב ולהגן על עצמו, משום שאיננו בחיים. האם ראוי לספר את הסיפור, שישחיר ויכתים את כל ההירואיות של אותה אישיות בכירה. לדעתי, יש להשמיע את הסיפור גם כאשר הנאשם כבר מת ואין ביכולתו להזים את האשמות כנגדו. אנשים כבר יבחרו בעצמם למה הם רוצים להאמין...
&nbsp
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
קדוש מעונה - לא.

אבל יש מרחק בין קדוש מעונה לבין אדם שיש לו הזכות לתגובה בנושאים מסוימים.
במילים אחרות - מה שלא היית רוצה שיאמרו אחרי מותך, אל תגיד על אדם אחר, בכל סיטואציה שאין תועלת לרבים באמירת הדברים.
סביר שבסיטואציה של פגיעה מינית (ובמרחק זמן כה רב מהתקררות הגופה) יש תועלת לרבים בפרסום, וכאשר יש כמה מעידים על כך אי אפשר להאמין שכולם שקרנים (במקרה שלא תיאמו זה עם זה עמדות).

גם במקרים שיש חובה להגיד את גנותו של האדם שנפטר, צריך בהחלט לקרר את הגופה. זה תרבותי מינימלי, לדעתי.

מצד אחד הוא לא הופך לקדוש

מצד שני - מה התועלת בהשחרת דמותו? את מי זה משרת? כשמדברים בגנות אדם לע - עשויה להיות בכל תועלת: להפסיק את מעשיו הרעים. אבל לדבר בגנות המת זה א. נעשה חבר תועלת, וב. מעשה פחדני. עכשיו אתה יכול לומר את כל מה שלא אמרת לו/עליו בחייו, ואין מי שימחה ...

תיקון טעויות

בתמצית: לבקר אדם חי - עשוי להועיל כדי שיתקן את דרכיו. לדבר בגנות המת זה מעשה חסר תועלת ופחדני.

Gali04

New member
דמות ציבורית

אדם, פוליטיקאי ששירת שנים בשירות הציבורי את המדינה חייב להתנהג בצורה מסוימת. אנחנו משלמים לו את משכורתו והוא עובד אצל כל אחד ואחד מאיתנו, הוא צריך להיות מודל חיקוי, חף ממקרי שחיתות, בעל אמות מידה ומוסר גבוהים, מכבד את החוק, פועל לקידום אינטרסים ציבוריים ולא אישיים והכל בשקיפות מלאה. לציבור יש אינטרס מובהק לדעת הכל באשר אליו, בטח בכל הקשור לפועלו הפוליטי.
&nbsp
אדם ששם עצמו בתפקיד הפוליטיקאי צריך להיות חשוף גם לביקורות ולא רק לשבחים גם בחייו וגם במותו. זה חלק מהסיכונים שלוקחים כשנכנסים לעולם הציבורי. הפרטיות נלקחת ממך, החזקים הם השורדים.
&nbsp
יחד עם זאת, יכול להיות יותר מתחשב מצידו של ביילין לו היה ממתין מס' ימים. אגב, ביילין לא אמר שום דבר שלא אמר קודם, כשפואד היה בחיים. אלו לא דברים חדשים.

רק שהודות למותו של פואד הוא קיבל זמן מסך וחשיפה

לדבריו, שספק אם היה זוכה להם כשהמנוח היה בחיים.
(חיוך אירוני )

Gali04

New member
בהחלט קיבל זמן מסך ועשה באז תקשורתי

אין ספק שהעיתוי היה בלתי רגיש מבחינתו, אבל אולי זה בדיוק מה שרצה לעשות - באז תקשורתי, כי למחרת כל הארץ געשה בעקבות הראיון.

Gali04

New member
כונה הפודל של פרס

היה בין יוזמי הסכמי אוסלו. פגישותיו עם מנהיגי אש"פ הובילו לעיקרי הבנות, שמאוחר יותר התגבשו לכדי הסכמי אוסלו. ביילין אחראי להסכמים הכי נוראים בתולדות מדינת ישראל. הסכמים שעניינים מכירת הארץ במבצע.

למעלה