מרגיש אבוד

doctor80

New member
מרגיש אבוד

שלום. אני בן 29 . עולה מבריה"מ לשעבר . יהודי . אמא יהודיה אסלית . אבא חצי יהודי מצד האמא וחצי נוצרי מצד האבא . בבריה"מ היינו חילוניים ורק כשהחלטנו להגר נזכרנו שאנחנו יהודים ועלינו לישראל. אני מהיום הראשון לא התחברתי לדת וליהדות בכלל. עם מרוצת השנים חל בי מהפך רגשי שקשה לי להסביר , אבל אני פשוט נרתע מכל דבר יהודי עד כדי שנאה כלפי הדת הזאת. אני תופס את עצמי חושב כמה שהיהודים קמצנים, כמה שהם אנשים שמסתכלים על כולם מגבוה, כמה שהדת היהודית גזענית ושונאת כל מי שלא יהודי ... אני לא יכול להפסיק לחשוב בטונים כאלה . לפני שנתיים הייתי בבית לחם עם אשתי , ראיתי את כל המקומות הקדושים , קניתי צלב והצמדתי אותו לרצפה איפה שיש כוכב (איפה שישוע נולד), אח"כ בירושלים הצמדתי אותו איפה שהחור שניתן להכניס יד מתחת לצלב. כשהייתי בקבר שלו , מצאתי בתוך חריצי האבן צלב כסוף ולקחתי אותו לעצמי , ומאז הצלב אצלי בארנק . מאז אותו הטיול אני מרגיש שונה ומבולבל . אני כועס על עצמי על זה שאני מתנגד לציונות ,שהיהודים בעצם כבשו אדמות פלסטינאיות . אני כועס שאני חושב כך ולא כמו כל העדר , אבל אני לא יכול לעשות כלום -כך אני מרגיש. אני לא יודע מה לשאול פה בפורום. כנראה רק רציתי לשתף בהרגשה שכ"כ כבדה על ליבי.

lion 7

New member
ידידי היקר שלום

תאמין לי שלא חסר בעיות במדינה בפרט ובעולם כולו , אין מדינה מושלמת ואין מקום בעולם עם שקט נפשי , לא נכנס לפוליטיקה או השואה דתית כלשהי , לא חסר בעיות גם בדת הנצרות בעבר ובהוה , מקוה שתתאקלם במדינה או איפה שאתה גר , רגשותיך מובנות לי גם בהיותי חי כמיעוט נוצרי בתוך מיעוט בתוך המדינה ,וכולם סובלים כאן , הבעיה האמיתית לא בדתות אם כי מי שמחזיק בהן הם רחוקים מהאמונה , היום הייתי בביקור אבל אצל משפחה ששכלה בן שהתאבד (הם מוסלמים) אני מצטער על הבחור שתלה את עצמו , על משפחתו על אישתו ילדיו ועל איבוד הנפש , מה שקורה בימים אלה הוא שגעונות , דת וממול פורענות בכל מקום , אין משהו באמצע ,החילוני מבזה את החופש שלו ודתי פשוט משמיץ את עצמו ואת דתו , אין משהו נורמלי , פשוט צריך לחפש את האמת והאמת נמצאת קרוב מאד אליך גם בלי שינוי דת או שום הגירה או כלום , לתת את הלב לאדון ישוע והוא יוציא אותך מכל המשא והמשקל זה .. זה בדוק .בהצלחה

lion 7

New member
אתה קרוב אליו והוא קרוב אליך

באמונה ספונטנית אתה ניגש אליו בלי כל מיני הקדמות ופונה אליו בלבך במלים משלך ותגיד לו אני רוצה אותך מלך על חיי , אם תרצה להבין מה יעדך בחיים אתה מוזמן גם לקרוב בברית החדשה על תוכנית אלוהים אלינו , אתה בן למלכות כי אתה מרגיש רחוק וכאילו דחוי מהעולם זה ,אם זו הרגשותיך , אתה לא לבד כך הרגשתי וגם חשתי ורציתי שינוי וקיבלתי , אני מסרתי את חיי לאדם הצלוב שנרמז אליו בצלב שבידיך , הצלב הוא בעיני בורים חולשה אולם אצלנו הוא כח אלוהים לישועה לנו אנו , אנו שנבחרנו על ידו מלפני בריאת העולם הזה , משהו לא נורמלי שינוי מהשורש ורגיעה נותן האדון ישוע לאהוביו , אתה צריך להבין אם בסביבה אתה מרגיש לבד יש לך ידיד היותר נאמן מאח ושמו אדיר , ישוע המשיח , אין לי כוונה שאתה תמיד דת או תהיה בן לכת נצרות כלשהי , זה פסול בעיני , כי דרכי אלוהים ישוע שונה מדרכנו אנו בני האנוש נהיה אשר נהיה , ערבים יהודים או כל זן אחר של הבריאה ..

doctor80

New member
אני חושב שהאמונה מראה על סוג של בנאדם

לצערי לא ראיתי אפילו פעם אחת יהודי מאמין ושיהיה גם בנאדם טוב . תמיד זה כך- כמה שהוא יותר דתי ,כך הוא יותר חלאה כבנאדם. מצטער לרשום דעות קיצוניות כאלה , אבל אלה העובדות שניתקלתי בהם ולמרות שא ני יהודי , אני פשוט לא מתחבר לראייה כזאת . אולי זה רק בישראל יהודים כאלה , אני לא יודע....

שלום לך

אני יהודיה, לא דתיה אך מאמינה בה'. עצם זה שאתה עושה הכללות כאלה גורפות מעציב ומכעיס כאחד. אני לא אדם רע ואני מכירה הרבה אנשים דתיים מקסימים ומנגד מכירה הרבה חילונים מגעילים . בשני הצדדים יש אנשים רעים ויש אנשים טובים. לא כל הדתיים רעים ואגואיסטים כפי שלא כל החילונים כאלה. אני לומדת בבר אילן כחילונית ויש שם מרצים מקסימים שאני לא יכולה לתאר לך כמה עזרה הם נותנים, תמיכה וכל מה שסטודנט צריך. המחשבות שלך צרות..סליחה שאני אומרת לך את זה. אתה חש כעס שיהודים כבשו אדמות לא שלהם?מדוע באת לכאן לגור? יכולת להישאר במדינתך או להגר לארץ אחרת. לא חייב היית לחיות בארץ שלדעתך נכבשה על ידי האוייב הציוני לפי דבריך.

doctor80

New member
שאלה טיפוסית "למה באת?"

כמה בנאלי. את באמת חושבת שהכל מתמטיקה בחיים? אני לא באתי , ההורים הביאו אותי לכאן-זה אחד. אני אזרח במדינה ועשיתי צבא ולכן לי מותר להתבטא כמו שלך מותר-זה שניים. לשלוח בנאדם בחזרה- גישה סופר לא עניינית ועדיף אם לא היית אפילו כותבת כי זה לא לעניין לטחון מים , זה שלוש. חוץ מיזה אני מביע פה דיעה על סמך הראיה ממבט שלי . וכן כואב לי הלב לראות איך המקום הזה הולך לאבדון. ורק כדי להרגיעך - אני מזמן בהליכי הגירה ,כך שעדיף שנתרכז במהות של העניין ולא ב שיפוט שלי, אוקיי ? תודה.

HailMary

New member
יש שמטשטשים את התופעה ומבלבלים אותך. אבל באמת

האדם ניתקל בישראל בגילויי רשע כמעט בכל מגע שלו. כלומר, במקום לעשות דברים באופן ענייני, אנשים רבים משקיעים מאמץ נוסף לסבך את הדברים, לטרטר אותך ולגרום לך רע. כאילו הם נהנים שהאדם האחר סובל גם אם לא עשה להם כל רע. ככל שאתה מצטייר להם טוב ורחב דעת, כך הם חשים בצורך מוזר, לפגוע בך, איזו שנאה מוזרה. שלא לדבר על השקרים וההונאות והרמאויות האין סופיות בתחום הצרכנות, במסעדות, בקיוסקים, כשמחזירים לך כסף עבור טלפון שהחזרת בבזק, השיילוקיות הנוראה הזאת בכל מקום, כולל ההתעללות בנכים בביטוח לאומי. ההתעללות בחסרי ישע. העבודה לפי העין והעבודה עם הפה. ליון 7 כנראה לא מרגיש בזה, כנראה הוא איש חסון, מגולח ראש, ובעל מראה תקיף ודיבור תקיף. שמטיל קצת אימה על האנשים בעלי היצרים הכלביים המרושעים כאן. אך אם פעם ליון יהיה תשוש, בעקבות בעייה כלשהי, תשוש, עייף, קצת נידכא, הוא יווחך איך הדבר הזה מעורר יצרים כלביים של רשע באנשים פה, ובמקום לעזור הם נהנים מאד להשפיל, לסבך, לבזות ולפגוע. מנצלים כל מצוקה לרעה. זאת תרבות רשע. כאילו חלק מהאנשים קצת חולים בנפשם, או סובלים מקללה או משדים. לא ניתקלתי בדברים כאלה בשום מקום בעולם, לא באנגליה, לא בהולנד, לא בארה"ב, לא בצרפת, לא במצרים, ולא בהונגריה. רשע קיים כמובן בכל מקום, בכמות כלשהי. תלוי מה כמות הרשע אצל האנשים בחברה מסויימת.

HailMary

New member
תופעות הרשע קיימות יותר בתל אביב, כפר סבא,

רעננה, רמת השרון. במקומות כמו בת ים, רחובות, באר שבע, ובפריפריה בכלל, יש גם הרבה אנשים פשוטים וטובים.

lion 7

New member
בוא נתחלף במגורים.. מאיפה אתה?

אני מנצרת הערבית עירו של ישוע המשיח רק תעיז לצפצף לנהג פרוע או שקט,,, בוא להנות מהחיים במגזר שלי היילמרי ונראה אם אני כזה מגולח ראש או חסין אש

HailMary

New member
נצרת מקום ניפלא. אבל אין סוף רכבים בשעות

העומס. כבר לפני 10 שנים היה כך, אתה תקוע בין אלפי רכבים והתנועה לא זזה. למה לא עושים שם משהו, למשל רכבת קלה, במקום שכל אחד נוהג ברכב שלו? זה בלתי אפשרי ככה, ואתם סובלים את זה יום יום...

HailMary

New member
הפתרון: כבישים תת קרקעיים רחבים בעומק ההר

עם מרחבי חנייה תת קרקעיים, ומעליות שעולות למעלה. ועל פני השטח - טראמים - רכבת קלה. הרי אנשים אוהבים להיות צמודים לרכבים שלהם, ככה שרכבת תחתית לא מספיק שם. אבל כאן, אפילו בתל אביב אין רכבת תחתית או טראמים, התחבורה בישראל זה סיפור לא פשוט.

lion 7

New member
יותר מ36 שנה העיריה עדיין עם אותם ססמאות

שיש פתרון לתחבורה הפקוקה ,, יש פתרונות בידי ראש העיריה ראמז גראייסי, הבעיה היא הסובבים אותו וכנראה הבירוקרטיה במשרדי הממשלה נוסף על כך יש תמיד את המשחק הפוליטי העיריה , עיריה עם אותה חבורה יותר מ36 שמה , וממול אין תחליף לה, כי האופציה להחלפה היא התנועה האיסלמית פלג מפולג מפלג הצפוני, ולא פעם שני הצדדים משחקים על ההומופוביה של השתלטות פנטים על העיריה ומצד שני אנשים רבים בעיר (נוצרים ומוסלמים) מפחדים מזה ומצביעים בלית ברירה למושחתים הבעיריה חבל שפרויקט נצרת 2000 נקטע בעידוד הממשלה בזמנו וזאת מסיבות פוליטיות פה ושם אני מסכים אתך על הטראם לא רק בנצרת גם בכל הארץ,, אבל באמת האם לא שמעת על שכל הזמן מיקרים את הדלק למימון הסיעות שרים בחול אתה רואנ אני מעודכן לגבי השחיתות בארץ , זאת מחלה שאין לה תרופה בוא לא נכנס לזה,, גם שמחיר ליטר בנזין בירדן כמעט עולה 3\4 ליטר כאן בארץ, לא נכנס לזה שבעולם כולו ירד חבית הנפט ממ ושים דולר עד ל כמעט 60 דולר יענו מחיר ליטר הבנזין היה אמור להיות 2 שקלים,,, ודווקא לא מהרו להוריד את המחירים ,,, ומי אמר שכאן גן עדן לא כך?

HailMary

New member
יש שחיתות קשה, והבעייה שפוגעים בנושאי טאבו

גם במדינות אחרות יש שחיתות, אבל מקפידים לא לפגוע בנושאים חשובים באמת. אז נניח מישהם ברשות המוניציפאלית ובשילטון קצת גונבים, מקבלים שוחד ונהנים, אבל - מחיר החומוס זול, מחיר הפול זול, מחיר הרכב והדלק זולים, מחיר מוצרי יסוד זולים, ולא פוגעים סתם בנכים ובזקנים ובאלמנות, זה ערך מקודש בכל חברה נורמלית. נותנים קצת לעם הפשוט לחיות. באנגליה גם עניים יכולים לקנות קופסת שעועית מבושלת ברוטב עגבניות בחצי שקל, וכאן זה עולה 5 שקל. בכל העולם מורידים את מחירי הדלק, האוכל והנדל"ן ומוצרי אלקטרוניקה בגלל המשבר הכלכלי, ומעלים שכר לעובדים להניע את גלגלי המשק ונותנים אשראי בקלות. וכאן - מחירים רק עולים בניגוד לכל מקום בעולם. התנועה בלתי אפשרית, ישראל אחת המדינות היחידות בעולם בהם אין טראמים ורכבת תחתית, הפקקים מחרידים, הממשלה לוקחת 80% מיסים על הדלת, אבל כל הפקידים הבכירים כאן - בשבילם יש הליקופטרים ומנחות הליקופטרים, אל דאגה. במצב הזה, לא נוקטים בשום יוזמה פיתוחית ממשית, למשל הדוגמא שהבאת של פרוייקט נצרת 2000, ועניין התחבורה, ולמה? כי הכסף המושקע בפרוייקט ברובו נעלם לכיסים של כל מיני מושחתים. כך, אף שהמיסים כאן גבוהים כמו בסקנדינביה ששם מקבלים הכל מהמדינה כתמורה לכסף - אוניברסיטאות חינם, בתי ספר יפים ומורים מעולים, קצבאות לזקנים שאפשר לחיות מהם, קצבאות עבור ילדים וכד' - כאן אין תמורה לכסף כמעט, הרוב נעלם. במשרד החינוך חשפו גניבות של 300 מליון שקל. וזה קצה הקרחון. ועוד במשרד החינוך.. בפרוייקט שיקום השכונות בזמנו הממשלה נתנה המון כסף, אך גרוש מזה לא היגיע לשכונות, הכסף נעלם לו... כנראה צריך קצת ערכים נוצרים או אפילו איסלאמיים כדי לא לפגוע בנושאי חשובים לעם, לא להתעלל בעם, בזקנים, עניים, ילדים, כדי להיות קצת הגונים, קצת... אז זה קצת בנושאי השחיתות, אבל לדעתי היה טוב אילו היתה יותר נצרות בישראל, האבסורדים האלה לא היו כל כך גדולים, והעושק לא כל כך גדול. כבר הנביאים הגדולים, ישעיהו, ירמיהו, דיברו על העושק והשוד וההתאכזרות לאלמנות ויתומים ולעם הפשוט עוד אז, וישוע מקיים את דברי הנביאים.

HailMary

New member
אשמח מאד לחיות במגזר שלכם

לדעתי אתם אחד הדברים הטובים ביותר שיש כאן. גם אם אגור בעתיד בחו"ל, תמיד אמרתי לעצמי כשביקרתי בנצרת שאם אבקר בעתיד בארץ, אהיה בקשר רק איתכם.

doctor80

New member
הנה גם לך נפל האסימון

אני גם מרגיש את זה ב 20 שנות חיי בארץ.

חבל שאתה בוחר להרגיש כך

אנחנו בוחרים איך להרגיש ואיך להתייחס לסובבים אותנו, לצערי הרב אתה מלא בשפיטה ומתבונן מנקודת מבט שופטת. האמת היא שאתה עצמך החלטת שאנשים הם רעים, שהיהודים הם כאלה וכאלה. ואתה יוצא מנקודת מוצא שופטת. אתה רשע אמר הרשע אתה משוגע אמר המשוגע אתה טיפש אמר הטיפש אתה חכם אמר החכם טול קורה מבין עינך ואז תוכל לראות ולעזור לחברך להוציא את הקיסם(ישוע משיח בן-דוד מלך היהודים - ציטוט חופשי)

למעלה