מרוב שירשורי פורים שכחתי לאחל חג פורים שמח!!

noaronen1

New member
מרוב שירשורי פורים שכחתי לאחל חג פורים שמח!!

נשמח לשמוע איך בסופו של יום חגגתם את החג בפועל ותובנות מחגיגות פורים בארץ בה אתם חיים.

noaronen1

New member
מקום לסימני פורים -

אצלנו היה מאוד מבאס

בוני כבר בת 8 ולא בענין יותר מידי. ילדה מתבגרת כזאת

הכנתי אוזני המן שהיא אמרה שהיא לא אוהבת כבר משנה שעברה ואפילו לטעום לא רצתה. דווקא בעלי מתלהב מהם השנה

היא שמחה עם השולחן חג שהכנתי עם מלא מסכות ורעשנים.
אבא שלי שלח חבילה שהגיעה כבר בשבוע שעבר ופתחנו אותה כי היו שם משקפיים בשבילי.
בוני לא רצתה להכין כלום בתחום היצירה והיתה די "עייפה" בסופ"ש הזה.
אז חג שמח לא ממש היה אצלנו.

חשבתי שאולי בשנה הבאה נזמין אלינו כמה חברים של בוני ונספר להם על החג ונחגוג ביחד, זה יכול להתאים לגיל שלה יותר, ובשנה הבאה יהיה לנו בית יותר גדול שיתאים בכייף.

שבוע טוב ומלא אנרגיות לכולם

Mottek

New member
היה כיף!

ביום שבת הכנתי אוזני המן, שתי נגלות... כמעט 100 אוזניים. המון!
ביום ראשון הלכתי עם הילדים לבית הכנסת ושמענו את קריאת המגילה. זה המחזה של המגילה (מגולמת ע"י אנשים מהקהל) ובין לבין משולבים גם כמה קטעים קצרים מתוך המגילה וגם כמה שירים.
הגדול נהנה ושני הקטנים קצת השתעממו, אבל לא נורא. הקטן נכנס לקטע של הרעשן כשאמרו את השם של המן ואילו האמצעי התלונן שהרעשנים היו חזקים מידי. אבל בסופו של דבר נהננו.
אחר כך לקחתי את כל הילדים של הבי"ס ואת ההורים שלהם ושיחקנו בחידון של פורים שהעליתי לכן לפני כמה שבועות. היה נהדר. כולם השתתפו וגם ההורים עזרו והם למדו כמה דברים חדשים (כן, גם ההורים). אחר-כך אכלנו עוד אוזני המן והלכנו הביתה. אחר הצהריים הבאנו משלוחי מנות לשכנים.

עכשיו צריך להתחיל לחשוב על פסח!

רזאי

New member
כן
השתמשנו בחידון, אחרי שסיפרנו את

סיפור המגילה, בזכות הקישורים המעולים של נירית.
גילינו לצערנו שהעברית של הילדים החלידה יותר משידענו, אבל הסברנו מילים קשות והכל עבר בהצלחה.
הכנו פעילויות יצירה, והמון המון אוכל. כמובן שהיו גם משלוחי מנות, תחפושות והרבה שמחה.
המסיבה הצליחה הרבה בזכות האנשים המקסימים שמצאנו כאן. קהילה ישראלית חמה ומחבקת.
למחרת ראינו את המגילה מומחזת בבית הספר הישראלי, ושוב הכנו מסכות, רעשנים, ומשלוחי מנות.
היה חג פורים שמח ומבדח לא פחות מאשר בישראל.
אז תודה רבה לשתיכן- מותק ונירית, בזכותכן היה למסיבה תוכן פורימי אמיתי.

רזאי

New member
אני מקפידה לחגוג

את החגים בחו"ל הרבה יותר מאשר בישראל. בישראל החג קיים סביבנו בכל מקרה...
האמת היא שזה דווקא ממש נחמד. אולי נמשיך לחגוג בבית גם אחרי שנחזור.

Mottek

New member
מסכימה איתך ב100%!

אני ידועה בכינויי הדוסית, וחמי כבר שאל אותי אם בפעם הבאה שהם יראו את הנכדים הם יתקשטו בציציות ובתפילין.
אני גדלתי בקיבוץ והדת ממני והלאה, אבל בשביל ללמד את הילדים על החגים אני מוצאת שאני חייבת להמציא את הגלגל מחדש וללמד את עצמי על כל החגים. כי אם אני לא אעשה את המאמץ הזה (שזה כולל קישוטים, אפית מאכלי החג, השמעת מוזיקה וכדומה) אז הם לא יזכרו אותם ולא תהייה להם שום משמעות עבורם.
דווקא מאז שיש לי ילדים נורא התקרבתי לדת ולמדתי המון על החגים, דברים שבארץ בכלל לא ידעתי (אולי כי שכחתי) כי כשלומדים בכיף בלי כפיה זה הרבה יותר נעים ופחות מאיים. בארץ אפשר לא ללכת למסיבת חנוכה או פורים ולהשאר בבית ועדיין יודעים שזה חג (קישוטים בחנויות, תוכניות טלוויזיה, עיתונים ורדיו כולם מדברים על החג הקרוב). אם אני לא מקפידה על החגים (וזה כולל גם קידוש ביום שישי) זה כמו כל יום אחר בשבוע.

רזאי

New member
אני בדיוק ההיפך.

גדלתי בבית דתי בבני ברק, ואני הכופרת. קל לי מאוד לחגוג חגים כהלכתם, זה אוטומאטי אצלי. יותר קשה לי למצוא דרך לחגוג את החגים בלי להכניס את אלוהים לכל פינה.
הפעם, למשל, הייתי צריכה לשכנע את עצמי שמותר לי להזמין למסיבת פורים בשבת. כל כך מושרש אצלי שאסור להתחפש בשבת

noaronen1

New member
חייבת להתוודות שנמאס לי מכל המסיבות פורים

הן כל כך עצובות שזה ממש עצוב.
ובהשראתך רזאי בשנה הבאה אני מזמינה משפחות אלינו הביתה.

אוזני המן

איך אתם מסבירים לחברים לא יהודים למה קוראים לזה ככה בלי להרגיש שאתם מגיעים משבט ממש - אבל ממש - ביזארי?!

אצלנו היתה מסיבה מוזרה. הבת שלי כבר חודשים מתעקשת להתחפש לקקטוס בפורים. בסוף הבנתי שהיא לא תשנה את דעתה והכנתי לה תחפושת שדי דומה לקקטוס. אבל היא לא היתה לה נוחה. בסופו של דבר היא הלכה לשכנים ובלי להתכוון חזרה מחופשת לילדה ויקטוריאנית, וככה הלכנו למסיבה. אבל במסיבה היה בדרן-קוסם מעצבן שהיא בשום פנים ואופן לא מוכנה להתקרב אליו - כי ראתה אותו פעם בגיל 4 ופרצה בבכי בגלל הומור הסלפסטיק הצעקני שלו.
נאלצנו לצאת ללובי.
לשמחתי, שתי החברות שלי שהיו במקום גם יצאו ללובי וכולנו ישבנו על הרצפה ופטפטנו. וכך מצאתי את עצמי במקומי הטבעי בשוליים הסהרוריים... :) הרגשתי כאילו חזרתי לתיכון.
במלים אחרות, היה כיף - אבל לא בדיוק מסיבת פורים.

הרגת אותי עם האוזני המן.

אני לא מסבירה מה זה, בגללל שזה נשמע כל כך הזוי.
אני רק אומרת שזה משהוא שאוכלים אצלנו בפורים
אני פחדנית

נחמנית

New member
בעברית זה אומנם אוזניים

אבל מה שדוברי אנגלית מכירים זה המן-טשן וזה על פי וויקיפידיה:
On Purim, Ashkenazi Jews eat triangular pastries called Hamantaschen ("Haman's pockets")
ואת זה קל להסביר בלי להפוך להשמע חולני.
והאמת שלא ממש נראה לי שאכפת להם, קבוצת אנשים מרחבי העולם (סיני, קנדי, הודי, מקסיקני ואיראני) אכלו את העוגיות בהנאה, לא שאלו איך קוראים ולמה, בעיקר התלבטו אם לקחת את המילוי פרג (שנחשב ייחודי) או את המילוי חלבה (שבעינהם היה לא פחות מאקזוטי).

למעלה