מרוקאים,לכו להבדק!!!

dori78

New member
"זהובה" כלומר נעימה כמו גולדן שאוור?

איכשהו, קשה לי להאמין שאדם שמתלמד להיות פקח חניה סיים לימודים שמאפשרים לו לאבחן אותי על סמך ארבע מילים שאמרתי לו.
יותר הגיוני, שכמו הרבה גברים שמפתחים טינה כלפי נשים, הוא מניח שאם מישהי אמרה לו משהו זה לא כי הוא לא בסדר, אלא כי היא "לא קיבלה".

סוקי, תפנים:
יש לי בן זוג נפלא, אין לי שום חסך מיני.
וגם אם היה - זו בטח לא הסיבה שערסים עם פה ג'ורה מפריעים לי.

תראי

את זו שבחרת להתעמת עם בן אנוש בשביל חיה
כך שזה מעיד על הערך שלך לבני אנוש
מעיד שבשביל חיה (חתול) שאת לא מכירה ושאין לך שום קשר אליה, שכולה הוא הפחיד אותו (ביטוי גברי טבעי של דומיננטיות בדיוק כמו רוב החיות החזקות בטבע, מפגינות דומיננטיות)
ובחרת לערער איתו את השלום הבן אישי תמורת הערך שיש לך לאותה חיה
&nbsp
מעיד שהערך שלך לאותה חיה גבוה מהערך שלך לבני האדם
וזה כנראה מהסיבה שכנראה המקום הנפשי/רגשי שלך עדין לא מכוון/ לא במקום (שהוא מרגיש נחת)
&nbsp
ואם לאישה אין את הנחת הזו, סימן שאין לה גבר (מה לעשות, אנחנו היציבות שלכן, ולהפך)
גבר=נחת(=חתנ)
כי אם היית בנחת, היית מרגישה אליו אהבה (לפקח) וחמלה, ועליו היית מרחמת
אבל לא מצד איזה דפוק או אכזרי הוא
מצד איזה עצוב שתודעה אין סופית נמצאת במקום נמוך ושלילי ומעוות עד שהיא לא רואה את האחר כחלק ממנה
ולכן היא מתנהגת איתו בצורה בהמית (אך טבעית )
&nbsp
זאת אומרת היית עצובה על התודעה האבודה, לא על החתול המסכן
&nbsp
כמובן זו רק דעתי

dori78

New member
בלה בלה בלה בלה

אתה מאלה שחושבים שאישה מוכה צריכה לרחם ולהכיל את הקשיים של בעלה, נכון?

בחיאת דורי...

מה הקשר ...?
&nbsp
תהיי רצינית קצת עם עצמך
אני יודע שאני אומר דברים שקצת יכולים לכפכף תבנאדם
אבל להגיב בשטויות חסרות שחר...?
&nbsp
תשתדלי קצת יותר מזה

דמוקלס1

New member
ההודעה שכתבתי לך ונמחקה

קודם כל על הביטוי "ערס" ומשמעות הקטע. הקטע לקוח מתוך הסדרה הנהדרת (לטעמי):ערסים ופרחות-האליטות החדשות (שודר בערוץ 8 וניתן למצוא ברשת את שלושת הפרקים/סרטים). באותו פרק/סרט של ח"י שיחות עם ערסים יש 18גברים שהמשותף להם שכולם מזרחים ורובם הגדול שחומי עור ומעניין שהם אומרים שהמונח הזה נתפס מבחינתם ככזה שבא להעליב בעיקר מזרחים. משמעות המילה ערס היא סרסור בערבית, המילה הזו עד כמה שאני נתקלתי מוטחת הרבה יותר (לרוב לא בפניהם כנראה מהפחד..?)כלפי אנשים בעלי גוון עור לא לבן כסיד נגיד כך, יכול להיות שזה מקרי, אבל אני נתקלתי בכך, בשל הקונוטציות השליליות של המושג אני לא אוהב אותו. אני חלילה לא האשמתי אותך בגזענות, הרי לא הייתי שם ולא ראיתי את הברנש ויתכן שהוא היה בהיר עור, בלונדיני עם עיניים כחולות, אבל המונח עצמו צורם לי ואם אכן המשמעות שלו היא רק אדם לא נחמד/אלים/מתנהג בבוטות וכו' אפשר להשתמש בביטויים האלה. לגבי התפקוד בעבודה, ברשות מקומית וכולי-ממה שכתבת זה נראה שהוא לא התנהג בצורה הכי מכובדת ויפה, יחד עם זאת אני חושב שרוב האנשים היו עוברים הלאה אבל גם אם הלכת ואמרת יש משהו "מתרונן" בדרך שבה את מספרת על הנזיפה שהוא קיבל. אני לא יודע איך "הערת" לו, הסיפור הזה בצורה שבא נכתב נראה לי כ"חוגג" את זה ש"הכנסת" לאותו אחד לא נחמד במיוחד. כי זה נורא חשוב לספר על זה בפורום כאן ומאוד רלוונטי גם לקרוא לו קוף (עוד ביטוי שיש מה להגיד עליו...) וממה הכל התחיל?מרקיעת רגל ליד חתול...נורא!
&nbsp

dori78

New member
אדם שמתנהג בצורה דוחה בשם עצמו - זו בעיה שלו.

אדם שמתנהג בצורה דוחה תחת כובע הפקח כנציג העיריה זה כבר עניין אחר.
רוצה להיות בהמה - תעשה את זה בזמנך הפרטי, לא כשאתה מייצג מישהו אחר, אלא אם מדובר בגובה של משפחת פשע.
גם אני, כשאני מדברת עם אנשים במסגרת העבודה שלי, מתנהלת באופן קצת שונה מאשר באופן פרטי.
לא הבנתי מה רצית להגיד בקישור שנתת. אני מכנה את האדם שנתקלתי בו "ערס" על סמך ההתנהגות שלו, לא על סמך הצורה שלו.
לא מעניין אותי באיזה רכב הוא נוהג או מי הם חבריו.

בנוגע לסדרה - מאחר ולא מדברים בסדרה על ערסים ופרחות, כלומר גברים בוטים ואלימים ונשים קלות דעת שמתלבשות באופן חשוף וצעקני,
אלא על מזרחיים מול אשכנזים - מן הראוי היה לקרוא לה "המזרחיים - המיינסטרים החדש" או משהו בסגנון.
"ערס" במשמעותו המילולית הוא סרסור, כלומר אדם שמתייחס לאנשים אחרים (נשים) כמו חפצים לשימושו האישי, במקרה הספציפי לרווח כספי.
אני לוקחת את המשמעות הזו לכל מי שמתייחס בזלזול כלפי אדם אחר לפני שיש ביניהם היכרות או יחסים כלשהם.
לגבי זלזול בתוך מערכות יחסים - זה נושא אחר, אני משוכנעת שמרבית הערסים נגועים גם בשוביניזם, אבל זה עניין אחר.
אין לי מושג מה צבע עיניו, עורו או שערו של אותו מתלמד לפקחות, כי זה לא עניין אותי.
שאלתי אותו בשביל מה זה היה טוב, לגרש את החתול מהרכב, כשהוא לא הפריע לו ולא עמד בדרכו בשום אופן.
הרי הוא אפילו לא צריך לשים דו"ח מתחת למגבים, שאז הייתי מבינה שהוא לא מעוניין לגעת בחתול בדרך לשם.
היום אתה פשוט מקבל את הדוח עם התמונה הביתה תוך 3 ימי עבודה.
לא נותר לי אלא להסיק שלגבר שעמד מולי יש סיבה נסתרת למה שעשה וזה מה שביקשתי לדעת: למה הוא עשה את זה.
מאחר והדבר הבא שקרה זה מבט מזלזל שלו אלי ונהמת "לכי, יא משועממת, את עצבנית כי לא קיבלת, את צריכה לקבל זין"
(בלי שום תגובה מהפקחית שאמורה להיות אחראית על ההתלמדות שלו, אגב. כנראה שגם מבחינתה חתולים זה משהו שצריך להכחד)
התרשמתי שהוא ערס, בהתאם למה שכתבתי למעלה.
מפריע לך שאני שמחה על כך שהוא זומן לשיחה? צר לי, אני מעדיפה שהוא יבין שההתנהגות שלו לא היתה לעניין,
לפני שהוא יקבל את המדים ויקלע לעימות פיזי עם אזרח ש"תופס אותו על חם" נותן לו דו"ח.
שים לב מה קורה לערסים שאף אחד לא עוצר אותם: הם הופכים לרוצחים שמונעים מכעס, בלי שום היגיון.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4598076,00.html
אני בטוחה שהבחור שדפק לה את האלה בראש לא התכוון להרוג אותה, רק ללמד אותה לקח.
הבחירה באלימות היא בעייתית והאנשים האלה צריכים להבין את זה.
השתמשתי במילה "קוף" בהקשר הזה, מאחר ו-mri10 רמז לטענת האבולוציה, האומרת שכולנו התפתחנו מהקוף.
אתה יודע מה ההבדל העיקרי בין האדם והקוף? האדם יכול להבין את ההשלכות של מעשיו ולהשתלט על האינסטינקטים החייתיים.
אותו אדם עליו סיפרתי - לפחות בסיטואציה בה נתקלתי בו - לא ממש עבר את השלב הזה.

צלשלספק

New member
למה זה טוב לשלוף שוב את השד העדתי?

ומדוע השד העדתי דווקא נשלף מהצד המזרחי שמשמר אותו בבוידעם? חשבתי שעברנו את זה

היה לנו נשיא ממוצא פרסי, שר ביטחון ממוצא פרסי, בסדר לא נחלנו עם שני אלו הצלחה רבה, אך זה ללא קשר למוצא שלהם.
מה לגבי הרמטכ"K לשעבר, גבי אשכנזי (חצי סורי חצי אשכנזי). לא חסרים אנשי ציבור ממוצא מזרחי.
לא פשפשתי במוצאו של הרמטכ"ל הנכנס, אך לשם המשפחה שלו (אייזנקוט) יש ניחוח אשכנזי עז, אם כבר העלת את הנושא...

דמוקלס1

New member
עשה לי טובה

מספיק שתסתכל על פערי שכר, ייצוג מזרחים בבתי המשפט, באקדמיה ובתקשורת כדי שתבין שמשהו עקום.
מספיק גם שתריץ בגוגל:אפליית מזרחים במועדונים, כדי לראות שלא הכל זה רק דברים מהעבר והשפעות של זה שאוכלוסיות באו ממקומות פחות טובים ויותר טובים.
השיח הזה הוא ארוך מאוד ונכתבו עליו ספרים למי שתוהה על העניין אגיד:צא ולמד!או בארמית:ואידך זיל גמור.
בעניין המרוקאים עם שם המשפחה האשכנזי הערה קטנה:אני שם לב שהעדה הכנראה הכי מושמצת ע"י כל מיני אנשים היא העדה המרוקאית, מי שילמד קצת על העדה בעיקר בצרפת ובארה"ב יראה את ההבדלים בין הישגיהם להישגים של אלה בישראל.(אפשר לקרוא מאמרים של פרופ' אווה אילוז שהתפרסמו בהארץ בנושא אם זה מעניין)
כפי שמצויין פה רבים מהמרוקאים הם אשכנזים "לשעבר" אז מה הזלזול הזה שבא בעיקר מצד אשכנזים??
ובעניין השמות המרוקאים/אשכנזים:
http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=230199

Bs Bane

New member
באמת?

אז כמה דורות צריך לשהות במרוקו עד שהעור האשכנזי משחים מזהיב?

מתי כור ההיתוך יעשה את העבודה שלו וכולנו נהיה סתם ישראלים? כאלה רק חצי שחומים, עם ר' מתגלגלת וכ' גרונית?

mri10

New member
"שחום נאה"

לגדי אייזנקוט זה קרה מהר.מי יודע,אולי עבר השחמה מלאכותית כדי להשתלב יותר טוב כמח"ט בגולני.

חחחחחח

תראה יש אפלייה לא מודים בזה למה שיודו? מרגישים את זה פשוט

אם אתה יקיר הממסד אז אין בעיה איזה עדה אתה ,אם יש לך גב מהתקשורת אז לא יציקו לך

עדיין לא מעט שכבות ורבדים בחברה הישראלית שמתנשאים ומסתכלים מלמעלה ולא רק בגלל הכסף וחבל ,.מוצאי כולם מהמזרח התיכון לפי כל המחקרי גנטיקה

נו ואז מה?

אתה כותב את זה בכזו התרגשות כאילו שמרוקאי אמור לשמוח ולהתרגש עכשיו שהוא אולי אשכנזי.

mri10

New member
את לא הבנת

אשכנזי אמור להתרגש שאולי הוא מרוקאי.

למעלה