אדם שמתנהג בצורה דוחה בשם עצמו - זו בעיה שלו.
אדם שמתנהג בצורה דוחה תחת כובע הפקח כנציג העיריה זה כבר עניין אחר.
רוצה להיות בהמה - תעשה את זה בזמנך הפרטי, לא כשאתה מייצג מישהו אחר, אלא אם מדובר בגובה של משפחת פשע.
גם אני, כשאני מדברת עם אנשים במסגרת העבודה שלי, מתנהלת באופן קצת שונה מאשר באופן פרטי.
לא הבנתי מה רצית להגיד בקישור שנתת. אני מכנה את האדם שנתקלתי בו "ערס" על סמך ההתנהגות שלו, לא על סמך הצורה שלו.
לא מעניין אותי באיזה רכב הוא נוהג או מי הם חבריו.
בנוגע לסדרה - מאחר ולא מדברים בסדרה על ערסים ופרחות, כלומר גברים בוטים ואלימים ונשים קלות דעת שמתלבשות באופן חשוף וצעקני,
אלא על מזרחיים מול אשכנזים - מן הראוי היה לקרוא לה "המזרחיים - המיינסטרים החדש" או משהו בסגנון.
"ערס" במשמעותו המילולית הוא סרסור, כלומר אדם שמתייחס לאנשים אחרים (נשים) כמו חפצים לשימושו האישי, במקרה הספציפי לרווח כספי.
אני לוקחת את המשמעות הזו לכל מי שמתייחס בזלזול כלפי אדם אחר לפני שיש ביניהם היכרות או יחסים כלשהם.
לגבי זלזול בתוך מערכות יחסים - זה נושא אחר, אני משוכנעת שמרבית הערסים נגועים גם בשוביניזם, אבל זה עניין אחר.
אין לי מושג מה צבע עיניו, עורו או שערו של אותו מתלמד לפקחות, כי זה לא עניין אותי.
שאלתי אותו בשביל מה זה היה טוב, לגרש את החתול מהרכב, כשהוא לא הפריע לו ולא עמד בדרכו בשום אופן.
הרי הוא אפילו לא צריך לשים דו"ח מתחת למגבים, שאז הייתי מבינה שהוא לא מעוניין לגעת בחתול בדרך לשם.
היום אתה פשוט מקבל את הדוח עם התמונה הביתה תוך 3 ימי עבודה.
לא נותר לי אלא להסיק שלגבר שעמד מולי יש סיבה נסתרת למה שעשה וזה מה שביקשתי לדעת: למה הוא עשה את זה.
מאחר והדבר הבא שקרה זה מבט מזלזל שלו אלי ונהמת "לכי, יא משועממת, את עצבנית כי לא קיבלת, את צריכה לקבל זין"
(בלי שום תגובה מהפקחית שאמורה להיות אחראית על ההתלמדות שלו, אגב. כנראה שגם מבחינתה חתולים זה משהו שצריך להכחד)
התרשמתי שהוא ערס, בהתאם למה שכתבתי למעלה.
מפריע לך שאני שמחה על כך שהוא זומן לשיחה? צר לי, אני מעדיפה שהוא יבין שההתנהגות שלו לא היתה לעניין,
לפני שהוא יקבל את המדים ויקלע לעימות פיזי עם אזרח ש"תופס אותו על חם" נותן לו דו"ח.
שים לב מה קורה לערסים שאף אחד לא עוצר אותם: הם הופכים לרוצחים שמונעים מכעס, בלי שום היגיון.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4598076,00.html
אני בטוחה שהבחור שדפק לה את האלה בראש לא התכוון להרוג אותה, רק ללמד אותה לקח.
הבחירה באלימות היא בעייתית והאנשים האלה צריכים להבין את זה.
השתמשתי במילה "קוף" בהקשר הזה, מאחר ו-mri10 רמז לטענת האבולוציה, האומרת שכולנו התפתחנו מהקוף.
אתה יודע מה ההבדל העיקרי בין האדם והקוף? האדם יכול להבין את ההשלכות של מעשיו ולהשתלט על האינסטינקטים החייתיים.
אותו אדם עליו סיפרתי - לפחות בסיטואציה בה נתקלתי בו - לא ממש עבר את השלב הזה.