מריבות בין חתולי רחוב

דרורפפ

New member
מריבות בין חתולי רחוב

שלום לכולם, אני חדש כאן.

רקע:
חתולת רחוב המליטה שישה גורים בחצר (הפרטית) שלי. לאחר כ-חודש החתולה נעלמה יחד עם כל הגורים, וזה למרות שהיא קיבלה יותר מזון ממה שהיא והגורים היו מסוגלים לאכול. לאחר מספר ימים שני גורים הופיעו, ולמחרת שני גורים נוספים הופיעו. מאז המשכתי לדאוג להם למזון בחצר באופן קבוע.

הבעיה:
בסביבת הבית שלי יש מספר חתולים בוגרים "קבועים", כשהאמא היתה עם הגורים הם לא הגיעו לחצר, וגם אני דאגתי שהם לא יתקרבו. לאחר שהאמא יצאה מהתמונה, חשבתי שזה בסך הכל טבעי שהם יחברו עם חתולים בוגרים אחרים, ולכן אני דואג להאכיל את החתולים הקבועים ומאפשר להם להיות עם הגורים.

החתולים הקבועים מבזבזים הרבה מזמנם בחצר, גם משום שהם מקבלים מזון- וגם משום שכנראה הגורים משעשעים אותם. הבעיה שנוצרה, שגם חתולים מזדמנים החלו להגיע לחצר, ולא הפריע לי להאכיל גם אותם- עד שהחלו להיות קרבות בין החתולים הקבועים למזדמנים. אני לא חושב שהמריבות קשורות למזון, מאחר שתמיד נשאר מזון לציפורים וללטאות (בחצר). אין לי אפשרות לדעת מי אשם- כשאני נמצא הם שקטים ולא עושים כלום, כשאני לא שם- אני שומע צווחות וקרבות. כשאני יוצא החוצה החתולים הבוגרים נעלמים, ורק הגורים נשארים בחצר.

כשקראתי באינטרנט על מקרים דומים של יריבויות, הבנתי שהמקרים השכיחים נוגעים למזון ולטריטוריה. מזון לא חסר להם (אם כבר הם זקוקים לדיאטנית), ובנוגע לטריטוריה- בכל מקרה שקראתי, דובר על הטלת שתן כדי "לסמן" את הטריטוריה. החצר במשך שנים רבות היתה הטריטוריה של הכלבה שלי, שלא היתה ידועה בחיבתה לחתולים, אז מעולם לא ראיתי את החתולים הקבועים מטילים שתן בחצר, ואני רואה אותם באופן קבוע מטילים שתן ועושים צרכים מחוץ לחצר.

האם יש למישהו עצה או רעיון מה לעשות? ... האם יש דרך לגרום להם להסתדר גם כשאני לא נמצא, או שאני אאלץ להפסיק להאכיל את החתולים המזדמנים- ולגרש אותם?

-
דרור פ.

ארמורגם

New member
שלום דרור וברוך הבא!

כל הכבוד לך על האכלת החתולים, מדובר במצווה חשובה, אך יש להקפיד לעשותה במלואה אחרת המצב עלול להתדרדר, כפי שהנך רואה בעצמך.
&nbsp
למה הכוונה? חתולים הינם חיות טריטוריאליות כפי שקראת, אך סימון הטריטוריה לא מסתכם רק בהטלת שתן, אלא גם בביסוס היררכיה, וזה נעשה ע"י מה שנראה לנו כקרבות חתולים (לעיתים זה ממש מגיע לקרבות עקובי דם). ביסוס ההיררכיה לא פוסקת לעולם, וגוזלת אנרגיה רבה מהחתולים ועולה להם בבריאות.
&nbsp
ישנו פיתרון הומני להפסקת ההתנהגות הזאת, והוא עיקור וסירוס. רמות ההורמונים בחתול מסורס יורדות מתחת לסף שגורם להם להשתתף במשחקי השליטה האלה, והם בעצם חיים להם בשלווה, מטפחים את עצמם יותר ונראים ומרגישים הרבה יותר טוב.
&nbsp
ישנן ערים ומועצות מקומיות שמבצעות עיקורים מרוכזים, תוכל לפנות למוקד העירוני במקום מגוריך ולברר לגבי עיקור וסירוס חתולי רחוב מטעם העירייה. במידה ואין שיתוף פעולה מצידם, תוכל לרתום את אחת העמותות בהשתתפות עצמית נמוכה יחסית.
&nbsp
זכור שללא התערבותך, מספר החתולים ימשיך לגדול עד לרמה שלא תוכל יותר להאכיל את כולם, וכשתפסיק יעונה להם סבל רב כי הם הפכו לתלויים בך לחלוטין לצורך השגת מזון. כך שזה הפיתרון הנכון לכל הצדדים.

דרורפפ

New member
שכחתי לציין שהחתולים מסורסים ומעוקרים

שלום ארמורגם, מודה לך על התייחסותך.

לצערי שכחתי לציין שכל החתולים- הקבועים והמזדמנים, הינם מסורסים ומעוקרים. (על פי הסימון באוזן.)

ידוע לי רק על שתי חתולות שאינן מעוקרות- האמא של הגורים שנעלמה, וחתולה נוספת שמגיעה לעיתים רחוקות, אבל היא עושה takeaway- היא לא נשארת לאכול כאן. בנוסף- הגורים אינם מסורסים ומעוקרים, לפי מיטב הבנתי זה עדיין מוקדם מדי עבורם.

אז לאור התוספת הזו, האם נותר מה לעשות חוץ מלגרש את הזרים?

תודה רבה על המענה המהיר,
דרור פ.

ארמורגם

New member
זה משנה את התמונה לגמרי

רשמת שהחתולים רבים ביניהם. תוכל לתאר את המריבות האלה?
&nbsp
אם מדובר בכך ששני חתולים זכרים נעמדים אחד מול השני ומשמיעים קולות רמים, מדובר בהתנהגות שאמנם לא נעימה לנו לראות או לשמוע, אך לא גורמת נזק פיזי לחתולים. ברוב הכמעט מוחלט של המקרים האלה, החתולים מבססים ביניהם את ההיררכיה והולכים לדרכם ללא פגיעה גופנית.
&nbsp
אם מדובר במריבות שמסתיימות במגע פיזי ודימום, אז כנראה שאחד מהחתולים לא באמת מסורס וכדאי לבדוק זאת שוב. לעיתים ישנו אשך טמיר שהוטרינר פספס. אפשרות אחרת היא לנסות לפצל את מקום ההאכלה, כך שהחתולים יחלקו את עצמם באופן שנוח להם לאיזורי האכלה שונים.

דרורפפ

New member
.

כשאני נמצא בחצר, או בקומת הקרקע, או בקומה העליונה במרפסת, אף אחד לא משמיע קול. רק הגורים עושים קצת יללות ביניהם כשהם משחקים. אבל כשהם אינם רואים או מרגישים בנוכחתי, אני שומע צווחות איומות ומייד לאחר מכן אני שומע מאבק והמון רעשי רקע של דברים שהם כנראה נתקלים בהם. עד שאני מספיק להגיע לחצר כל החתולים הבוגרים נעלמים ורק הגורים נשארים. כשהבוגרים "חוזרים" אני לא רואה עליהם פציעות.

אני לא בטוח אם הבנתי את הצעתך לגבי פיצול מקום האכלה. אני מניח שמשמעות הדבר- לגרש את הזרים מהחצר?

ארמורגם

New member
תשובה

חלילה לא התכוונתי לגרש אף חתול, אלא למשל להאכיל במקביל בחצר האחורית ובכניסה הקדמית לבית, כך שהחתולים "יתפצלו" לשתי קבוצות ויהיה פחות חיכוך.
&nbsp
צריך לזכור שעם כל הרצון הטוב שלנו, חתול הוא עדיין חיה פראית ואין לנו יכולת לשלוט בטבעה - וזה גם החן שבו. אם הבוגרים מסורסים ועדיין "רבים", אין לנו מה לעשות בקשר לכך וכל עוד לא נגרמות פציעות אז לא הייתי מתרגש. הצווחות האיומות שאתה שומע כנראה באות במקום קרב מגע, וזה דבר חיובי בסופו של דבר.

דרורפפ

New member
לצערי הגעתי למסקנה לגרש את הזרים

לצערי לא מצאתי פיתרון לבעיה, והדרך היחידה למנוע את החיכוך היא לא לאפשר/לעודד חתולים בוגרים זרים להיכנס לטריטוריה של הקבועים.

המריבות ביניהם לא מתרחשות בזמן האכלה, אלא כשהם "נחים" בחצר. זה לא ישנה היכן הזרים יאכלו- כל עוד הם מרגישים בנוח להיות בחצר, זה יוצר חיכוך עם החתולים הקבועים.

אני חושב שכל השיקולים מעידים על כך שזה הרע במיעוטו:
1. זה לא הוגן כלפי החתולים הקבועים שצריכים להרגיש מאויימים בטריטוריה שלהם
2. זה לא הוגן כלפי החתולים הזרים ש"מזמינים" אותם לטריטוריה תפוסה, כשבעצם זה יוצר חיכוך ומריבות מיותרות עבורם
3. זה לא הוגן כלפי הגורים שצריכים להיחשף למריבות הללו ולהיות מפוחדים
4. זה לא הוגן כלפיי וכלפי השכנים

לא מדובר כאן בחתולים גורים, פצועים, חולים, או אפילו רעבים. החתולים כאן בוגרים ושמנים- אין לי ספק שהם אוכלים יותר טוב ממני.

האומנם אני לא רואה פציעות על החתולים הבוגרים, אבל אני לא חושב שאני צריך לחכות שחתולים ייפצעו או שחתולים ייגורשו מהטריטוריה שלהם, כדי לדעת שזה מתכון לאסון.

מודה לך מאוד על הצעתך וזמנך!

Yukita

Active member
מנהל
כמובן ההחלטה היא שלך, זה השטח שלך

וכל החלטה שתקבל - ברור שהיא תבוא ממקום של אכפתיות ורצון טוב, אז כל החלטה שתקבל יש לה ערך.
&nbsp
רציתי רק להעיר שאם אינך רואה שום פציעות, כנראה אין ממה להלחץ והעניינים יירגעו מעצמם גם בלי לגרש אף אחד, אבל אני לא שם. אתה שם ואתה רואה מה קורה בשטח.

דרורפפ

New member
מודה לך על הערתך

מודה לך על הערתך- כמה זמן היית ממליצה להמתין?

בשבוע-שבוע וחצי האחרונים, הייתי אומר שבממוצע כל יום אני שומע מאבק אחד. לפני נוכחתם של החתולים הזרים, הייתי שומע צווחות אולי פעם בשבוע, והצווחות היו מרוחקות- לא מהחצר שלי, ולרוב מדובר בצווחות ממושכות שאולי לא התפתחו למאבק. במקרה שלי הצווחות קצרות- וישר מתחיל מאבק.

למעלה