מריוס זכריה (או ההפך) HELP!

מיקהפ

New member
ניסיתי להתחנף,

חילופי הדברים בין האורחת לאורח ואתה שותק.

מיקהפ

New member
בדיוק זה.

האורך והתוכן של הדיאלוג, לא בדיוק מפריע, יותר מייגע מטריד ולא ברור
ברגעים האלה של חוסר קשר לפתיחת השרשור,
והיו לי ציפיות שתגיב ואני יודעת מה אומרים על ציפיות.
האורח פורש שם את משנתו הסדורה, האורחת מנסה להפריך, ללא הצלחה מבחינתו כי הוא יודע,
ומה אתה אומר? לא מי צודק, על מהות הויכוח, למה בכלל הוא מתנהל כאן ומה הקשר לשאלה שפתחה את השרשור.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שאלה מצוינת, ורציתי שתפתחי אותה במפורש, ולא במרומז

ומאחר ושאלת אותה, אני אפתח שירשור משלי ונראה משם מה קורה.
תודה שהבאת את הנושא. התלבטתי בו לא מעט, אבל לא רציתי לפתוח בעצמי.
&nbsp

מריוס זכריה

Member
מנהל
‫בהמשך לשאלה של מיקהפ, אני מבקש את תגובות הפורום כולו

אני אודה שאני מוטרד בזמן האחרון מאורך השיחות שמתנהלות פה בין כמה גולשים בודדים, בעיקר האורח והאורחת.

מה מטריד אותי בזה?

לא התוכן. אני כידוע נותן חופש רב בתחום התוכן. והם כל כך ארוכים, שאני לא קורא את רובם.

הבעייה שלי היא האם זה טוב לפורום, או שזה מזיק?

הבעייה איתם היא שהם במהותם שיחות פרטיות בין שני אנשים, שאותן הם יכולים לנהל בהודעות אישיות. ויזואלית, זה משתלט על הפורום וזה חונק את כל השאר. יתכן גם שזה מרתיע שואלים חדשים.

זה הצד נגד.

יש גם צד בעד:

1. יש פה חופש דיבור ופתיחות
2. זה בוודאי לא אסור
3. לפעמים עוד אנשים לוקחים בזה חלק, הגם שחלק קטן יחסית, ולכן זה לא לגמרי דיון פרטי

אני מקווה שהצגתי את הדילמה בצורה הוגנת.

אני אמנם נקרא "מנהל פורום", אבל כמו שאני תמיד אומר, זה בעיקר סדרן. הפורום לא שייך לי.
אני מבקש מכל הגולשים, כולל אלו שבדרך כלל שקטים, להביע את דעתם בסוגיה.
פשוט תגידו מה שאתם חושבים.
ומשם נראה.

תודה לכולם.

(והשאלה היא לגמרי בכל הכבוד גם לאורח לרגע112, וגם לאורחת11111)

alongrin2

New member
פורום ציבורי...

גם אני לא אוהב את השירשורים הטרחניים האלה שגם חוזרים על עצמם ולא מובילים לשום מקום.
מצד שני....
עד כמה שזה מעיק, כל עוד ההודעות האלה לא נושאות תוכן פוגעני או סוטות מנושא הפורום לגמרי - לדעתי הן לגיטימיות.

מי שרוצה שיקרא, מי שלא שידלג להודעה הבאה.
זה פורום שפתוח לכולם.

אני לא יודע בעצמי...

אני תמיד מוצא את עצמי כמן טרול, מבלי שהתכוונתי להיות טרול.
לא שמעתי על איסור למתוח שרשורים עד אינסוף, אבל אם יש כלל כזה, אני אכבד אותו.
למעשה, אני די תשוש, וזקוק למנוחה.

אני רוצה רק להסביר, שלעתים זה קשה לחטוף אש ממישהו, ולשתוק.
הדיעות שלי לא רגילות, מפני שאני קושר כל דבר ומשבר, אל הטבע הנשי, זאת ברקע היעדר התלות הנשית בחוליה הגברית, היעדר תלות שקייים מאז תחילת העידן הפמיניסטי ( בלבד ).
אני גם שם לב שכל דיבור על זנות ועל הטבע הנשי, מעוררים כעס, עלבון וכעסים נשיים. לא שמתי לב לכך מכיוונם של גברים.
אין לי עניין בשרשורים ארוכים, אלא שאני נגרר אליהם באי רצון, ובלית ברירה בגלל התגובות הכעסניות של אורחת. תגובות שנכתבות ללא שום לאות וללא גבול כנראה כדי להתיש.

איך שלא יהיה, הפורום גם כך די לא פעיל בשבועות האחרונים.
עד שכבר יש איזו הודעה משברית, פותח השרשור זונח את השרשור כליל לאחר הודעה יחידה.

אולי יש מקום שאני אקח הפסקה של שבוע או שבועיים ונראה, אולי הפורום יתאושש מהתרדמת שלו ( בלעדיי ).
לא רוצה להיות מכשלה לשגשוג הפורום.

עדכון- אם זה שווה משהו, אז השרשור האחרון עם זאת ש"על סף שבירה" הגיע לראשי. לא יודע אם זה טוב או רע.
זה מעורר תשומת לב של אחרים.

שילה1

New member
צודק.יש אחלה דילים לחו"ל,כעת.

גם אנימואנחנו תפסנו כזה.מו לץ. בגדול-מריוס:סדרנותך מעולה.מדוע לשנות?

סנדי120

New member
אני דווקא ממש נהנית לקרוא אותם ... זו חוויה ...

אני קוראת תגובה וממש משוכנעת שזהו ! אני עם אורחת 111 ואז אורח 112 מגיב ושוב אני מתלבטת ושוב קוראת עוד תגובות... יש בזה כיף והרבה למידה.
השיחות שלהם לרוב ממש תורמות ומחכימות.
אני בדיעה שמי שלא אוהב לקרוא ניק מסויים שפשוט ידלג עליו!

מבחינתי, אני מגיבה למה שנכתב.

כל עוד לאורח מותר לשטוח את משנתו תחת כל עץ רענן, גם בשרשורים שכלל לא קשורים, לי מותר להגיב ולאזן את דבריו. אני בטח לא אזום שרשורים או הודעות מהסוג הזה, אך אם מישהו אחר יעשה זאת - לא אשתוק בתגובה. אם יפסיק - גם אני אפסיק. אם לא יפסיק - גם אני לא אפסיק. מי שזה לא מעניין אותו או מפריע לו - לא חייב לקרוא. אני באמת לא נעלבת.

מיקהפ

New member
לא האשמתי אף אחת ואחד

ורוב הנאמר כאן לא שייך למה שכתבתי,
זכותכם לכתוב, דמוקרטיה ופורום פתוח, גם אין הגבלה על מה שמייגע אותי, כמובן שלכ חיי ת לקרוא.
הגדיל ועשה האורח שכדרכו אינו אשם בכלום, לא שהאשמתי,
אבל הוא בכלל נגרר למרות רצונו, ממילא אין כאן תנועה כמעט וכמובן שהאורחת אשמה בהכל.
לא מבינה אתכם, לא הכרחי כנראה, גם לא את האורחת שהמשיכה בהמון סבלנות לנסות להבין ולהסביר, למה בעצם? חשבת שיש ניצוץ הבנה מבעד למסך האטום והשחור?

מריוס זכריה

Member
מנהל
את ממשיכה בשיטת דיא לחכימא ברמיזא

ואני לא מבין.
אולי האחרים מבינים.
אני רוצה להבין מה את חושבת.
נסי לכתוב את הדבר עצמו, מה שמפריע לך, כאילו שאת מדברת לילד שקצת מתקשה, ואז יש סיכוי שאני אבין. ואולי גם אחרים.

מיקהפ

New member
תגיד, הפורום לנו או לך?

יש לי ולא ברור אם יש לי צורך להגיב,
קצת, איך לא הגבת כבר בהתחלה על זה?
אולי יהיה המשך, לא מאבדת תקווה מהר, אבל אני מבינה למה לא קפצנו כולנו להגיב,
אבל אתה?

אני מבינה אם את לא מבינה, אך אישית מפריע לי בעין

לראות קביעות שגויות ובעיקר לא מאוזנות תופסות כאן אחיזה כאילו הן תורה מסיני. אני לא כותבת את זה למען האורח, כי ברור לי שאת דעתו לא אשנה, והיא גם לא חשובה לי אישית. אבל אני כן רוצה שאחרים יראו תמונה יותר מאוזנת של המציאות. מן אופי דפוק כזה, אני יודעת, אבל זה מה יש.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אגיד לך מה אחרים רואים

כל מי מגיע לפורום הזה, רואה שחצי מההודעות הן של האורח.
למה הוא כותב את דעותיו כל כך הרבה?
כי את עונה לו.
את סבורה שאת מתקנת משהו.
למעשה, את המפיצה הראשית של הדעות שלו.
&nbsp
לי אישית אין שום דבר נגד התוכן שלו, שלך, או של כל האחרים פה.
אבל את אשת יחסי הציבור העיקרית שלו.
&nbsp
תחשבי שכל עיתונאי בישראל היה מגיב לכל טוויט של יאיר נתניהו.
ולכל תגובה לתגובה שלו
ולכל תגובה לתגובה לתגובה לתגובה שלו.
&nbsp
אז כל התקשורת כולה לא הייתה אלא יאיר נתניהו.
&nbsp
זה מה שאת עושה. וכמובן שזה גם בדיוק מה שהוא עושה.
&nbsp
לידיעת שניכם, כשרואים דיעה שלא מסכימים לה, יש גם אפשרות לא להגיב, ואז זה בדרך כלל נעלם.
&nbsp
התוצאה של כתיבה רבה היא לא שקוראים אותכם יותר. התוצאה היא שמפסיקים לקרוא אותכם בכלל. אני בטח שלא קורא את ההודעות שלכם. בשבילי זה ספאם, בדיוק כמו שאם מישהו שולח לי במייל 50 הודעות ביום, ברור שאני לא אקרא אף אחת, ואולי אפילו אסגור את חשבון המייל הזה.
&nbsp
אני אישית חושב, כמו אילה א, שהשירשורים המפלצתיים הללו מבריחים אנשים שיש להם שאלות רגישות לשאול, וזה חבל. הכל חוקי ותקין, ואני לא הולך למחוק אותכם, אבל אני אשמח מאוד אם תגידו מה שיש לכם להגיד פעם, פעמיים ובסטופ. אתם יכולים לקחת את זה לפרטי.
&nbsp
זו דעתי האישית.

בכללי, מכבדת את דעתך, אבל - נו, באמת.

התגובות האלה שלו היו כאן לפני שהתחלתי להגיב עליהן (והסיבה שהתחלתי להגיב היא שהן הלכו והצטברו כאן מלכתחילה), הוא משחיל אותן בכל מקום בלי קשר לאם אני מגיבה להן או לא או אם הן קשורות לנושא השרשור.
אני שוב חוזרת - מי שלא מעניין אותו, יכול אפילו לא לפתוח את ההודעות. מצידי, אם מישהו רואה את הכינוי שלי - הוא פשוט מוזמן לא לפתוח שום דבר שאני כותבת. מי שחשוב לו או מעניין לו או עדיין לא מכיר - יקרא, ומי שלא - שיהיה לו לבריאות. גם אם אדם אחד קרא והתמונה התאזנה לו קצת, מבחינתי עשיתי את עבודתי. מי שלא רוצה לקרוא - זה ממש לא ענייני ולא אכפת לי ולא ברור לי למה זה צריך לשנות לי. בדיוק כמו שאני לא אקרא את מה שלא מעניין אותי, אבל לא יעלה על דעתי להגיד למישהו לא לכתוב או לצמצם בכמות ההודעות בנושאים שלא מעניינים אותי. הבחירה מה לקרוא ועל מה להגיב היא של כל אחד אישית, אלא אם יש מדיניות פורום שאומרת אחרת. אם תהיה מדיניות כזו, בהחלט אכבד אותה. אבל כל עוד אין וכל עוד יש מי שמוצא לנכון לכתוב עליי ועל בנות מיני דברים מעוותים - זכותי להגיב.
אין לי שום עניין לנהל את השרשורים האלה, אני מעדיפה פשוט לענות לאנשים על שאלות כמיטב יכולתי. אבל אם הוא שותל כאן את דעותיו הדוגמטיות, ועוד מציג אותן בתור עובדות, אגיב, אלא אם כן תאסור על כך במפורש ואז גם הוא יפסיק לכתוב.
הפופולריות או אהבת הציבור האנונימי של שוכני הפורום לא מעניינות אותי. יש לי מספיק אהבה מאנשים שיקרים וחשובים לי ואני לא מחפשת אותה מזרים אלמונים. ממש לא מפחיד אותי ולא מדאיג אותי מה חושבים על הכינוי שלי במרחב הווירטואלי. לעומת זאת, להגיד את האמת שלי כן עקרוני וחשוב לי (כן, דפקט כזה באופי, מה לעשות). מי שירצה - מוזמן לשמוע ומי שלא - בחיי שאני לא נעלבת ולחלוטין לא אכפת לי ולא מפריע לי שלא יקרא ולא יגיב.

נוסעת27

New member
בתור וותיקה מאוד בפורום

אני יכולה להגיד לך שתמיד היה ויהיה את הטרול/מיזוגן/מעורר הקונספרציות התורן. והרבה פעמים היו כאלה שהתפתו ונכנסו להתכתשויות באורך הגלקסיה.היו גם תקופות שמריוס התערב עד כדי חסימת אנשים, אז את יכולה להבין שהיה הרבה יותר גרוע מזה. גם לי היו תקופות כאלו בצעירותי, שנכנסתי להתכתשויות בלתי נגמרות עם המיזוגן התורן, גם עם האורח המדובר היו לי מספר ויכוחים, שתמיד בסוף הפסקתי להגיב כי הבנתי שאין באמת עם מי לדבר. טוב היו ימים שחשבתי שאצליח לחנך מישהו... כנראה הזיקנה עשתה את שלה.
&nbsp
את מרגישה שאת לוחמת צדק ואת חייבת לתת קונטרה למה שהוא מברבר, אבל כמו מה שמריוס אמר- את גורמת לההיפך. נכון הוא ישחיל תגובות בכל מקום. אבל הסוד הוא להתעלם מהן. ככה בסוף התאדו להם כל הקיצוניים והמברברים התורנים שבאו וחלפו להם מן העולם. הרי הוא כמוך- בלי העימות הוא לא ימשיך עוד ועוד. אלא יכתוב בין תגובה לכמה בודדות על שרשור ויתאדה לו. הויכוחים שלכם לא עוזרים לאף אחד. זה רק מלחמת מי יגיד את המילה האחרונה בניכם, כי בודדים אלו שבאמת עוקבים אחרי ערימת המלל וההתכתשויות בניכם. אתם פשוט מעמיסים על הפורום בשל מלחמת האגו שלכם, אין כאן עניין של טובת הפורום., אני פתחתי את השירשור, ראיתי את כמות ההודעות הבלתי נפסקות בניכם, וסגרתי חזרה ואמרתי ביי ביי, לזה אני לא נכנסת.
בטוחה שעוד המון נהגו כמוני.
&nbsp
לפעמים צריך להשלים עם זה שיהיו כל מני טיפוסים שאנחנו לא מתחברים לדבריהם, להבין מול מי אנחנו עומדים, לקחת אוויר ולדפדף אותם, כי לא מגיע להם יותר מזה. תפסיקי להאכיל אותו, והוא יגווע ברעב.

למעלה