מריוס זכריה (או ההפך) HELP!

הדברים האלה מ ובנים לי לגמרי, כמו שכבר בעצמי כתבתי קודם,

אבל אני לא רואה טעם להמשיך בנושא.

kagome10

New member
כשכל זה התחיל, שמחתי שאת כאן ונותנת קונטרה

ואז זה נהיה ישן מועצבן, והייתי צריכה להתאמץ יותר מידי כדי למצוא את התוכן שהו אלא ההתכחשות שלכם, ואז... הפסקתי להכנס לפורום. נכנסתי במקרה וראיתי שמריוס החליט לא לתת להתכחשויות האלו להמשך, ואולי אני עוד אחזור להכנס לכאן מידי פעם. אבל בעיקר באתי להגיד - זה מפריע. כשאני צריכה אשכרה לעשות מלאכת מיון כדי לדלות את הבר מהתבן ולמצוא את ההודעות שהן לא וויכוח שלכם...
&nbsp
אין לי את האפשרות הטכנית לא לראות את ההודעות שלכם, לצערי. ובשבילי, זה מה שהפך את הפורום הזה ללא כייפי. זה, אגב, קרה לי גם בפורום אחר. עכשיו, לא מאוד אכפת לי מה יקרה פה, כי אני גם ככה לא פה. ויצא לי להיות בצד שמתווכח עם טרולים ויצא לי להיות בצד שחשבו שהוא טרול כי הוא הביע געה לא פופולרית, ויש לפחות פעם אחת בה לחלוטין אני הייתי הטרול, ושגיתי, והייתי נוהגת בצורה שונה לחלוטין היום. אני כותבת את זה כדי שתדדעי - יש אנשים שזה הורס להם את הכייף. שהופך את יחס האות לרעש ל- 5:5 במקרה הטוב ן- 9:1 אות: רעש במקרה הרע. וזה משמעותית, משמעותית יותר רעש ממה שקביל בעיניי.
&nbsp
ו... גם הוא גרם לי לבוא לפורום פחות. הוא פשוט לקח פחות מקום.
&nbsp
לקח לי הרבה זמן ללמוד ש"חופש הביטוי לכולם" אומר חופש ביטוי למי שמגעיל יותר, ושבמציאות בכל מקום יש כללים, וחלק מהאנשים ישארו בחוץ.
&nbsp
אז אני חושבת שהפואנטה של ההודעה שלי היא כזו: לדעתי מריוס טעה קשות כשהוא נתן לו להיות פה. הוא כנראה מפסיד מגיבים פחות מגעילים, כחלק נהטיה האינטרנטית לקדש את חופש הביטוי. לדעתי את טועה קשות כשאת עונה לו. גם אני הרגשתי פעם את הצורך לענות. אבל... את כנראה גורמת יותר נזק ממנו. והפכת את הפורום לבלתי נסבל עבורי. וכנראה הקטנת את ההנאה של אנשים אחרים.
&nbsp
יכול להיות שלא אכפת לך. אבל אל תעמידי פנים שאפשרות של פשוט לא לפתוח את ההודעות שלך ולהעמיד פנים שאת לא קיימת יכולה לעבוד - זה דורש עבודה. לפחות תודי בפני עצמך שלהגיב לטרול מיזוגן שלא הולך לשנות את דעתו גם ככה חשוב לך. חשוב לך מספיק, עד כדי כך שאת מוכנה לסבול את זה שתפחיתי את ההנאה והתועלת בפורום לכמה וכמה אנשים, ותגדילי את התפוצה של הזבל המיזוגני שלו.
&nbsp
זה לא נשמע נחמד. מצד שני, לא תמיד נחמד וטוב זה אותו הדבר. אולי אני אחסם כי אני לא נחמדה אליו... נו שוין. יש מספיק מקומות בהם אין את הקטע של להרשות לאנשים להגיד דברים מגעילים על קבוצות של אנשים כי הם לא אמרו דבר מגעיל לאדם קונקרטי (כמובן, רק לקבוצות מסויימות. הרי אף אחד לא ירשה לאנטישמי לכתוב כאן? אבל להיות מגעיל לנשים והמואים מותר). אולי עדיף שפשוט תחפשי מקום כזה? (ואם תמצאי מקום כזה שדובר עברית, תשלחי לי קישור, אשמח לשמוע)

"כשכל זה התחיל", לא הייתי כאן.

באתי כשזה כבר היה באמצע. אבל לא משנה.
אני לא מסכימה שאי אפשר לא לפתוח את ההודעות שלי - אם הן באמת לא מעניינות או מפריעות לך, לא היית פותחת אותן. אני בהחלט מסוגלת לא לפתוח הודעות או לא לקרוא דיונים שלא מעניינים אותי. כל אחד אדם בוגר ומחליט מה מעניין אותו ומה חשוב לו ובאיזה פורומים הוא מעדיף להשתתף או לא להשתתף. מי שמתעקש לפתוח הודעה אחר הודעה בנושא שלא מעניין אותו או מפריע לו, צריך לדעתי לבדוק עם עצמו מדוע. וכמובן זכותך המלאה להחליט שאת בכלל לא רוצה לבקר בפורום.
עוד נקודה שכבר הסברתי - ההודעות שלי לא נועדו לשכנע אותו במשהו, אלא הן הודעות עקרוניות. היו כמה שכתבו שהם לא אוהבים ולא קוראים או לא רוצים לקרוא אותן, והיו גם כמה אחרים שכתבו שדווקא להיפך. אמרתי - כל עוד מישהו שנכנס, ולו במקרה, לפורום, קורא את ההודעות שלו לצד שלי, ולכן מקבל תמונה מאוזנת יותר של המציאות, מבחינתי עשיתי את עבודתי. ומי שכבר ממילא קרא והבין וכבר לא מעניין אותו - שיפסיק לקרוא.
אבל מה שאני לא מבינה הוא מדוע שוב לחזור לנושא הזה כשכבר מזמן לא היו הודעות מהסוג הזה וכשממילא הגהלת הפורום הגבילה אותן במידה משמעותית, למקרה שיהיו (ולא בטוח שיהיו, לפחות ככל שזה תלוי בי, כי לי אין שום עניין שיהיו ואני בחיים לא אזום אותן בעצמי). למה לעורר נמר מרבצו? לא ברור לי איך זה מסתדר עם זה שזה מפריע לך עד כדי כך
לגבי חיפוש פורומים אחרים - אני מכירה המון פורומים, וחלקם אכן מאוד מקפידים על כך שלא יהיו בהם הודעות פוגעניות נגד יחידים וקבוצות מכל סוג שהוא (ובהחלט, כל מי שמעדיף רק פורומים כאלה, אין שום מניעה מלהשתתף רק בהם), אבל לאחרונה אני גם ככה בקושי נכנסת לפורומים. נכנסתי לפה במקרה, אך אני לא מחפשת עוד, וגם פה לא נמצאת כל כך הרבה.

kagome10

New member
הנקודה שכנראה לא הצלחתי להבהיר

שגם כשאני לא פותחת את ההודעות שלך, הן תופסות מלא מקום במסך. את רוב המקום. אם 10% מהמסך נתפס על ידי הודעות שאני רוצה לקרוא, ו-90% על ידי וויכוח ארוך שלא פתחתי, זה אומר שאני קוראת שתי הודעות, גוללת, מוצאת עוד שתי הודעות שהן לא וויכוח בין שני שרשורפלצת שלכם, מוצאת עוד כמה מתחבאות, ובעצם משחקת תופסת כדי למצוא דיונין און טופיק, כשהאוף טופיק לוקח את רוב השרשור...
עשיתי את זה בדיוק פעם אחת, ואז החלטתי שזהל א שווה את זה ועזבתי.

והסיבה שאני שוב פותחת את זה היא... כי בשבילי זה לא "שוב" - לא הייתי פה כשכל זה קרה, ואני בכל זאת רוצה להביע את דעתי...

ודעתי היא שאת מספימה (הספמת) את הפורום מעבר לכל רמה סבירה, ברמה בה היה קשה למצוא את ההודעות בנושא הפורום בין כל ההודעות שלך. את יודעת למה אני פונה אלייך ולא אליו? כי הוא אדם שאי אפשר לדבר איתו ועדיף להתעלם ממנו. או לחסום אותו... אבל לצערי מריוס לא עשה את זה, ובזאת לדעתי תרם לגוויעתו של הפורום.

את רואה את עצמך בתור נמר מסוכן שאסור להעיר? בכל מקרה, הרגע ראיתי עוד הודעה שלך בנושא. ואני לא מאמינה באסטרטגיה של "בואו לא נדבר על משהו ואז הוא יעלם." זה לא דרך לטפל בשום דבר.

ולמה אני כותבת? כי פעם חשבתי כמוך על דברים, והיו כל מיני דברים שגרמו לי לשנות את דעתי. אז הנה, הוספתי אנקדוטה.

אבל זו תהיה ההודעה האחרונה שלי בשרשור הזה? את יודעת למה? כי אני ממש רוצה להפנות אלייך חזרה את החצי הראשון של ההודעה שלך. את באה לפורום זוגיות במשבר והופכת אותו לפורום בואו נתווכח עם טרולים מיזוגנים, ולמרות שאת כבר יודעת שזה מפריע לכולם ושדה פקטו יחד עם הטרול את הורסת לכולם, את ממשיכה להרוס לכולם, במקום ללכת למקום אחר? למה?

אני מאמינה שחלק מהתשובה זה שאת לא רואה שאת באת למקום בו מדברים, נניח, על סידור פרחים, והתחלת ריב צעקות עם איזה מטורלל שתמיד תמיד אומר שצבע סגול הכי יפה וכולם מתעלמים ממנו, ועכשיו כל מי שבא לדבר על סידורי פרחים לא יכול לעשות את זה. אבל את רושמת "כל אחד אדם בוגר ומחליט מה מעניין אותו ומה חשוב לו ובאיזה פורומים הוא מעדיף להשתתף או לא להשתתף" בלי להבין שבאת לפורום עם אופי קוקרטי שהיו בו אנשים שאהבו אותו, וראית שהאופי הזה לא מתאים, ובמקום ללכת, החלטת לכפות את הגישה שלך ולהרוס לכל מי שאהב את המקום כמו שהוא.

<כמובן, לא לבד, וזה אפשרי רק בגלל הניהול הכושל של מריוס והגישה של "בואו לא נחסום אף אחד! כלומר, לא נחסום אנשים מגעילים ונעמיד פנים שאנחנו לא אחראיים לכל האנשים הנחמדים שעזבו! >

אבל בעיקר... אני חושבת שההתנהגות שלך מבוססת במידה רבה על לא לראות את ההשלכות של המעשים שלך, ואולי אם תראי את הדברים מנקודת המבט שלי, תשני את דעתך. באמת תביני שכשאת כותבת עשרים הודעות אז אשכרה אין במסך שלי מקום להודעות של אחרים, שמקום הוא מוגבל, ושאני צריכה לגלול שני מסכים כדי למצוא בקושי הודעה מעניינת...

(האמת? אני מופתעת שההודעה שלי לא נמחקה. בהתחשב בזה שאני חושבת שחוץ מזה שתפוז גווע, הבעיה העיקרית של הפורום הזה זה עודף סבלנות לאנשים מגעילים, שבגללה מי שלא אוהב להיות באזור כשאנשים זורקים קקי אחד על השני, ולא רוצה שבטעות או שלא יזרקו עליו - עוזב, אז... אני אמורה לא לצפות שההודעה תמחק, אלא לקוות? בכל מקרה, אני מקווה שהפורום ישרוד, אבל חושבת שבהתחשב במצב הכללי של תפוז, זו הייתה המהלומה האחרונה, והתגובה של מריוס הייתה מעט מידי ומאוחר מידי. שזה חבל, תפוז הוא מקום מלא נוסטלגיה בשבילי)

ומבחינתי "זה" התחיל כשהתחלת לריב איתו. כל עוד הוא רשם, הוא רשם קצת הודעות, *ובאמת* יכולתי לא לפתוח אותן - הן לא לקחו את כל המסך, לא הייתי צריכה לשחק מחבואים כדי למצוא את ההודעות בנושא השרשור. אבל כן, זה כבר הפך את הפורום למקום פחות נחמד להיות בו. לצערי, יש באינטרנט תרבות של "חופש הדיבור" ו"לחסום אנשים מגעילים זה להיות מגעיל, להיות נחמד זה לתת לאנשים מגעילים להיות מגעילים כאוות נפשם". טוב, בעצם לא רק באינטרנט...

אבל זה בכל מקרה כבר לא רלוונטי

כי מנהל הפורום הגביל במפורש את הדיונים שאפשר לנהל בצורה הזו שמפריעה לך. אז מה בעצם המטרה של הדיון המחודש הזה?
ורק מבחינה טכנית - יש ביכולתך לבחור בצורת תצוגה שונה, וזה יפתור לפחות חלק מהבעיה שאת מתלוננת עליה.
והדיונים האלה בהחלט רלוונטיים פה, אגב, כי בניגוד לדוגמה שנתת, הם בהחלט נכנסים לקטגוריית המשברים ביחסים בין נשים וגברים ומה עומד מאחוריהם.
אבל שוב, דיונים מהסוג הזה לא יתקיימו יותר, בטח לא באורך בלתי מוגבל שיכול להיות בעל אופי של "ספאם" כהגדרתך, אז אני שוב שואלת: מה המטרה של המשך הדיון בעניין?

kagome10

New member
תצוגה שונה? איזו?

יש צורת תצוגה בה אני יכולה לסנן הודעות ממשתמש מסויים ולא ידעתי?
&nbsp
וכבר אמרתי מה המטרה. העובדה שדיונים כאלו בתקווה לא יתקיימו יותר כאן לא משנה אותה.

kagome10

New member
תצוגה שונה? איזו?

יש צורת תצוגה בה אני יכולה לסנן הודעות ממשתמש מסויים ולא ידעתי?
&nbsp
וכבר אמרתי מה המטרה. העובדה שדיונים כאלו בתקווה לא יתקיימו יותר כאן לא משנה אותה.

מיכל203

New member
גם איתה אי אפשר לדבר
היא תחזור שוב ושוב על אותן מנטרות ועל כל מיני דברים שהיא תקועה עליהם, בלי קשר לכלום.

והכי מצחיק – היא "לא חושבת" שצריך להמשיך בנושא, אבל אין לה בעיה להמשיך עם עוד ועוד ועוד הודעות ארוכות שמסבירות שהיא "לא רואה טעם להמשיך בנושא"

וגם אחרי שהסברת למה את מגיבה רק עכשיו (למה באמת? לא הסבירו לך שיש על זה התיישנות? ועוד לא הבנת שאחרי שהיא אומרת את המילה האחרונה אז "אין טעם להמשיך בנושא"?!), היא שוב תחזור לדוש וללעוס את חוסר ההבנה וחוסר הטעם ובלה בלה בלה.

אני לא חושבת שמריוס טעה שלא חסם את האורח.
זה לא פורום "דעות פופולאריות של המיינסטרים בלבד".
כל אחד מגיב מתוך הניסיון שלו והחוויות שעיצבו את הניסיון הזה, ומה לעשות – אלה החוויות שלו.
מה המטרה שלה בלהתווכח על זה כל הזמן? היא תשנה את תפיסת העולם שלו? את הניסיונות שהיו לו? בטוח שזה לא יקרה בדרך שבה היא מקפידה כל הזמן להתנשא עליו עם העולם הצדקני הוורוד מצופה הנצנצים שלה.

howbouthat

New member
אני בעד שכל אחד יכתוב את דעתו

אני בעד חילופי ההודעות והדעות בין אורח ואורחת, יש שם המון דברי טעם משניהם - כן, משניהם.
לדעתי אורח כותב על דברים שאכן קיימים, על שוני שבהחלט קיים בין גברים לנשים ועל דפוסי פעולה שכיחים בין המינים.
אני בתור אישה, חושבת שאורח מדבר על איך זה בדרכ עם נשים וגברים ואילו אורחת לדעתי לפחות - מתארת מצבים שהם יותר יוצאי הדופן בהתנהלויות של שני המינים.
אני כותבת זאת מתוך התבוננות בסביבה, לא בהכרח הקרובה שלי אלא איך זה שם בחוץ.
אני לא מוצאת דמיון בין איך שאורח תופס את הגישה הנשית לביני אך כאמור, כן מתאר מצבים שקיימים בדר"כ בין גברים לנשים.
לא יודעת לומר אם זה טוב או רע, אלא יותר מצב נתון של מינינו הביולוגי והתרבות בה גדלנו.

לא אמרתי מעולם שהדברים לא קיימים.

בניגוד לאורח, אני פשוט נגד הכללות, ובטח נגד הכללות גורפות מהסוג שהוא עושה. ברור גם שיש הבדל בין המינים במאפיינים שונים, חיצוניים ופנימיים, אבל השאלה אילו מסקנות להסיק מזה ואיך להציג את זה. להציג את הדברים כשחור לבן, שכל הגברים הם X וכל הנשים Y, שכל הנשים רוצות לנצל גברים ובעצם האישה היא הזונה הממוסדת של הבעל, שלא לדבר על כך שהיא גם תמיד אחראית ואשמה בבעיות ביחסים והגבר הוא תמיד הקורבן, זה עיוות והקצנה מטורפת. זו זילות של כל רגש אמיתי ונעלה שקיים בין בני אדם, שלא לדבר על עיוות של המציאות שבה לא חסרים גם גברים שפוגעים בנשים ומתייחסים אליהן בצורה מכפירה ונצלנית.
ורגשות אמיתיים וכנים בין נשים וגברים קיימים ועוד איך. זה פורום של זוגיות במשבר, ולכן מראש רוב אלה שמגיעים לפה כנראה מגיעים מאוכזבים ומרירים ועם תפיסה מוקצנת שהתגבשה בעקבות כשל במערכת היחסים הפרטית שלהם. אבל יש גם זוגות רבים, שאותם גם אי אפשר לפגוש בפורום, שיש ביניהם יחסי אהבה, שיתוף פעולה, התחשבות ושוויון. לא עשיתי סטטיסטיקה של מה יש יותר, אך גם האורח לא עשה, ובכל זאת הוא מדבר בהכללות גורפות. אני לא עושה הכללות, כי ברור לי שבעולם יש הכול, ויש גם לא מעט נשים כמו שהאורח מתאר, אך יש גם לא מעט נשים שונות לגמרי, כמו שיש גברים כאלה וגברים כאלה. אני חושבת שהרבה תלוי גם בסביבה שבה נמצאים. בסביבה שלי אני נתקלת הרבה פחות בתופעות שהאורח מתאר.
וגם לא כל מערכת יחסים נכשלת בגלל אשמת אחד הצדדים, לפעמים פשוט יש חוסר התאמה הדדי שאיש לא אשם בו, ולא צריך תמיד לחפש אשמים. אהבה זה לא משהו שאפשר לגרום לו להתקיים בכוח או הצורה חד צדדית. לפעמים פשוט לא אוהבים ולא רוצים להיות עם מישהו וזהו.

איילה א

New member
לדעתי

לו הייתי נכנסת לפורום זוגיות במשבר כדי להתייעץ בנושא הפורום והשרשור שלי היה מידרדר למה שקרה שם למטה - גם אני לא הייתי חוזרת לכאן יותר.
מי שיגיע לכאן ויראה שכך נראה הפורום יימנע מהתייעצות, כי ההודעות הענייניות הפכו למיעוט קטן שקשה לברור מתוך ים האג'נדות.
&nbsp
אין לי בעיה עם קיומם של הדיונים הללו בין שניהם, חסרי טעם וערך ככל שיהיו כי אף אחד שם לא ישכנע את השני - אבל אני מוצאת טעם לפגם בכך שהם מנצל"שים שרשורים של אחרים ומשתלטים עליהם.
&nbsp
בעבר היה בחלק מהפורומים בתפוז כלל שלא מנצל"שים לדיונים שחורגים מהנושא בהודעה הפותחת. מי שרוצה לפתח דיון נפרד - שיעשה זאת בשרשור נפרד. שווה לשקול את זה גם כאן. המצב הנוכחי בלתי הוגן כלפי פותחי השרשורים שבאים לבקש עצה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
========= סיכום העניין ===========

מבחינתי כסדרן הפורום, יש פה בעייה.
הדיונים של אורח ואורחת חורגים ממטרת הפורום, שהוא התייעצות בשאלות של גולשים, והופכים אותו למגרש משחקים פרטי, כל אחד מכם לשחרור לחציו האישיים, שהוא חייב לאוורר מול כולם.

שמעתי את כל הדעות בעד ונגד.

מעכשיו אני קובע חוק חדש, שאומר שהתכתבות פרטית על גבי הפורום תמחק.

התכתבות פרטית היא כל שרשור אלכסוני שבו יש 5 פעמים צד א', ו-5 פעמים צד ב', ואף אחד אחר לא התערב.

כתבתם 5 פעמים למישהו ויש לכם עוד? קחו את זה לפרטי.
מי שכתב פעם ששית - כל השירשור הפרטי ימחק.

זה לא בא למנוע אדם מלומר כל מה שיש לו לומר.
תכניסו את כל החוכמה שלכם, ל-5 פעמים בשירשור. אפשר לכתוב שם כמה שאתם רוצים, בלי הגבלת אורך וכמות.

תודה לכל מי שענה.

למעלה