מרינה חיפה (מעגנת שביט).

מרינה חיפה (מעגנת שביט).

היות והמרינה נמצאת בתוך נמל הקישון, האם כלי שייט היוצא מהמרינה או נכנס אליה, צריך להודיע לתצפית נמל חיפה?
 

zina71955

New member
הייתה הודעה של רספ"ו בנושא כניסה/יציאה של כלי שייט קטנים

לא מזמן. קרא אותה
 

ybs11

New member
מה המטרה/תפקידי עמדת תצפית נמל?מה היא כוללת? ומי מתפעל אותה?

 
"תצפית נמל" - גוף בנמל שתפקידו ניהול ובקרה של התעבורה הימית.

תצפית הנמל תנהל את התעבורה הימית בתחום הימי של הנמל, בכפוף להוראות רב חובל הנמל, ובכלל זה יהיו תפקידיה: להורות לכלי שיט על מקום העגינה בשטחי העגינה שבו יעגון עד להפלגתו לרציף; להורות לכלי שיט להמתין באזור המתנה עד לתחילת ניתובו; להורות לכלי שיט על המועד שעליו להפליג בו לתחנת הנתב; לאשר הפלגתו של כלי שיט קטן וכלי שיט נמלי בתחום הימי של הנמל, או לתת לו הוראות באשר להפלגתו כאמור; לתאם עם הנתבים את סדר הניתוב של כלי השיט; לקבל מידע שוטף הנוגע לתפקידיה מכל גורם הנוגע בדבר, לרבות מידע הידרוגראפי ומטאורולוגי ולהעביר לשירות המטאורולוגי מידע כאמור שיתקבל מציוד התצפית; להעביר מידע שוטף לנתבים ולכלי השיט שבתחום הנמל באשר למיקומם ותנועתם של כלי השיט בנמל, מכשולים לניווט בתחום הנמל וכל מידע אחר הנחוץ לשמירת בטיחות השיט וחיי בני אדם בים בתחום הנמל; לדווח לרב חובל הנמל על כל מידע שהתקבל אצלה לפי תקנה 287א' לתקנות הנמלים.
 
תנועת כלי שיט קטן בנמל.

כלי שייט קטן היוצא ממעגן שביט אל הים והנכנס למעגן שביט מהים, חייב לחצות את התחום הימי של נמל קישון.
לפי תקנות הנמלים (ניהול התעבורה הימית) תשע"ח 2017 - סעיף 3(א)(1), חלה חובה על כלי שייט קטן המפליג בתחום הימי של נמל להפליג בנתיב המיועד להשטת כלי שיט קטנים, שפורסם בהודעות לימאים באתר האינטרנט של הרשות.
האם מישהו מחברי הפורום יכול להפנות אותי לקישור בו ניתן לראות את הנתיב המיועד להשטת כלי שיט קטנים בתחום נמל קישון? חיפשתי ולא מצאתי.
&nbsp
 

zina71955

New member
ככל הידיוע לי אין N.T.M ברור עם מפה מצורפת לכלי שייט קטנים

ל/מ נמל הקישון. אבל . יש נתיבי כניסה ויציאה ברורים לאוניות וזה אמור לכסות גם את כלי השייט הקטנים בכפוך לתקנות הבי"ל למניעת התנגשויות בים.
 

zina71955

New member
עיינתי עתה ב N.T.M. הנדון ומצאתי שאין חובת הודעה לתצפית נמל

חיפה אבל יש חובת האזנה על 12 ו 14 שהם ערוצי פעילות התעבורה בנמל. מצורפת המפה הכללית של הכניסה לנמל ונתיבי כניסה/יצחיאה שעליה שורטט בטוש אדום גס נתיב לכלי השייט הקטנים בשולי הנתיב לאוניות. והחציה של הנתיב היא בדרך הקצרה בין המצוף והמגדלור של שובר הגלים הגדול. מבחינת תעבורת הנמל ומבחינת התקנות למנעת התנגשויות בים זה בסדר. אינני יודע אם זה כך מבחינה משפטית. אבל. בהתחשב בעובדה שלא מעט שייטים עושים בנושא הזה ככל שיחפצו. ומאחר ןהתעבורה בנמל רק תגבר ומספר היכטות יעלה ועימן תרד המודעות הימית של המשתמשים זה בהחלט נכון לעשות סדר בנושא הזה. תמיהני אם גם תהיה אכיפה.
 
חובת דיווח לתצפית נמל וחובת האזנה ב- VHF.

החובה לדווח לתצפית נמל קבועה בסעיף 3(א)(2) לתקנות הנמלים (ניהול התעבורה הימית), תשע"ח-2017.
לגבי חובת האזנה על 12 ו 14: לא כל כלי שייט קטן חייב לשאת מכשיר קשר.
לתגובה שלך לא צורפה מפה. אודה לך באם תואיל לצרף את המפה פעם נוספת. מי שרטט על המפה הזאת בטוש אדום גס את הנתיב לכלי השייט הקטנים?
 

zina71955

New member
אני לא אאכיל אותך בכפית. כבר אמרתי. תמצא את ההודעה לימאים

מטעם מנהל מחלקת כלי שייט קטנים ותעיין בה. יש אתר לרספ"ן שם זה נמצא ואם אתה שייט חובת מנהלי המרינות להציג הודעה זו על גבי לוח המודעות במרינהץ נסה שם. לגבי החובה להודיע לתצפית על כניסה ויציאה נדמה לי שהיא לא חלה על כל כלי השייט. ואם כן היא לא נאכפת ובכלל. אם אתה בקי בחוק למה שאלת את השאלה מלכתחילה.? יום טוב.
 

מטש2

New member
לא מדויק- ובעצם אין חובת דיווח

חייבים אחת משתי החלופות. אם אתה וסע בנתיב המיועד - אין חובת דיווח:

לא ישיט אדם כלי שיט קטן בתחום הימי אלא אם כן התקיים אחד מאלה: (1 (הוא מפליג בנתיב או בתחום המיועד להשטת כלי שיט קטנים שהורה עליו הממונה על הנמלים, ושפורסם בהודעות לימאים, באתר האינטרנט של הרשות ובמפה הימית הנוגעת בדבר; (2 (הוא הודיע מראש לתצפית הנמל על הפלגתו בתחום הימי, וקיבל אישורה לכך, וההפלגה מתבצעת לפי הוראות התצפית, לרבות לעניין נתיב, מועד ומהירות ההפלגה. (ב) כ
 

zina71955

New member
הי מטש. השאלה שנשאלת ושאני העליתי היא אם הצורה בה

פורסם הדבר נחשבת לחוקית. דהיינו. לקחת מפה שפורסמה כיאות ולשרטט עליה בצורה גסה בטוש אדום נתיב לכלי שיט קטנים כאשר לא ברור כלל אם זה פורסם גם באדמירליות לדוגמא. על מנת ששייטים זרים יוכלו לקבל אותה. חוקי? איני יודע.
 

מטש2

New member
לדעתי זה חוקי

אם רספ"ן מוציא הודעה רשמית, אזי זה חוקי בהתאם לסמכותם להוציא הודעות. אפשר להתווכח אם קו בטוש אדום מכבד את ההודעה אבל זה ענין אחר. אין למיטב ידיעתי שום חובה להודיע על זה לאדמירליות. מרכז המיפוי הישראלי (מפ"י) יכול וצריך להכניס את זה למפות האלקטרוניות שהוא מוציא.

לגבי משיטים זרים, זה לא רלוונטי היות והם ממילא צריכים להתקשר לפני שהם נכנסים לנמל כלשהו בארץ.
 
למעלה