מרכז קבלה / בית כנסת מומלץ באזור כרמיאל ?

nshapi

New member
מרכז קבלה / בית כנסת מומלץ באזור כרמיאל ?

שלום! אני מחפשת מרכז לקבלה או בית כנסת מומלץ באזור כרמיאל שבו ניתן לשמוע את פרשת השבוע ופרשנות עליה בשבת בבוקר באווירה טובה ובגובה העיניים. מישהו מכיר? תודה!

טלי1960

New member
../images/Emo207.gif,--אולי מישהו יכול להסביר את ההגיון ?

את המאמר המקורי, תחת הכותרת "הכוח להתמודד, להמשיך ולהתחזק" (שיחת השבוע, גליון מס' 1037, כו במרחשון תשס"ז) אפשר למצוא ב: http://tinyurl.com/yh3mtw . כפי שנמסר באותו מאמר, חיה-מושקא בת ה-8, בתם של הרב ויקטור עטייה ואשתו דבורה, שיחקה בגפרורים בחצר האחורית של ביתם בקרית ארבע. האש אחזה בערמת סכך יבש וגם בשמלתה של הילדה. אחיה הצעיר של הילדה קרא אליה כי תסיר את שמלתה, אך היא סרבה לפשוט מעליה את השמלה הבוערת אפילו כשהיתה אפופת להבות, כי "זה לא צנוע." "זה לא צנוע" היא סיסמה המושתלת במוחותיהן של בנות מאז היותן בנות 3. מגיל זה ואילך הן לובשות שמלות המגיעות עד כ-10 ס"מ מתחת לברכיהן, בעלות קו-צואר גבוה ושרוולים ארוכים, וכן גרביים בלתי שקופות. מלמדים אותן כי עליהן להתלבש ולהתפשט מתחת לשמיכה. אם שולי השמלה חורגים אל מעל הברך במשחק, בריצה, בישיבה או בכל מצב אחר – גוערים בהן: "זה לא צנוע!". צניעות עבור נערה חרדית היא חזות הכל. חיה-מושקא מתה. היא מתה כי הקפידו ללמד אותה על חשיבותה של צניעות במקום ללמד אותה כי הצלת נפש, כולל נפשה-היא, קודמת לכל דבר אחר. אחיה הצעיר ידע זאת – אולי כי הוא היטיב ללמוד זאת ממנה, בהיותו בן, או כי עדיין (בגלל גילו הצעיר) הוא הפעיל את שיקול דעתו ההגיוני. האל הטוב לבדו יודע איזו השפעה תהיה לנסיון מזוויע זה על נפשו של האח. הגרוע מכל: גם האב, מנהל בית חב"ד בקרית-ארבע/חברון, וגם אנשי קהילתו וחוג נרחב של ידידי המשפחה לא למדו, כנראה, את הלקח מהמעשה הנורא. השתייכות המשפחה לחצר חב"ד הנה חסרת חשיבות. זה יכול לקרות בכל בית חרדי. למעשה סבורים מרבית החרדים ששמעו את הסיפור כי המקרה, טראגי ומזעזע ככל שיהיה, היה בלתי נמנע והילדה פעלה בדרך הנכונה. במקום לשאול את עצמו, שמא הבנתו את ההלכה והדרך בה הוא מפרסם אותה מוטעות, הרב מתחפר בעמדותיו ומקים בניין חדש לבית חב"ד בקרית-ארבע על שם בתו – משם ימשיכו להפיץ את אותו הלימוד. אין אף רמז קל כי לימודי הצניעות בבית שיישא את שמה של חיה-מושקא ישונו על פי אירועי יום מותה. לא הובחן כל סימן בקרב הנוגעים בדבר, מבני המשפחה ועד האלפים שהשתתפו בהלוויה או טלפנו אל משפחת עטייה בימי ה'שבעה', לכך כי מישהו מביניהם רואה מקרה זה באור שונה. עבור כולם זהו סיפור של "הקרבה עצמית" על מזבח העקרון הגדול של צניעות הנקבה. חיה-מושקא מוכרזת כמופת לנקבה היהודית-חרדית המושלמת. המחשבה כי גורלה של ילדה עשוי להיות, בצורה כלשהי, מוות-למען-צניעותה היא סילוף היהדות. יש רק שלוש מצוות של "ייהרג ובל יעבור" (אם את/ה בר- או בת-מצווה בלבד): גילוי עריות, עבודה זרה, שפיכות דמים (ר"ת גע"ש). בתקרית זאת קיים אבק של זביחת ילדים – והוא מצמרר, זר ומזיק ליהדות המוכרת לנו. תמיד התקיים זרם זה ביהדות, אך זה היה זרם דק ותו לא. הרוב העצום של היהדות החרדית היו בעלי הגיון ושכל ישר (ולכן שרדו וקיימו את יהדותם). כלל זה היה נכון בכל הרמות – מפשוטי העם עד המתעמקים בסודות הקבלה. היהודים בעבר לגלגו בבוז גמור על ה"מרחפים" ("לופטמענשן"). קיצוניות זאת הפכה בימינו מזרם דקיק – לנורמה בעולם החרדי. קיצוניות זאת גוברת, נעשית מסוכנת ומאיימת על החיים עצמם. אנו רואים אותה במותם של ילדים שעדיין לא הגיעו לגיל המצוות. חיה-מושקא עטייה בת ה-8, ז"ל, יכלה לפשוט את שמלתה וכך היה עליה לעשות, על פי ההלכה. אסור לילדה להקריב את עצמה בשום צורה. חיה-מושקא מתה ללא כל צורך – כי היא חונכה על פי דרך מעוותת של ההלכה היהודית. ישמרנו האל אם זהו פירושה של "ופרצת". מי ייתן ויימנע ה' את הפצתם של "לימודים" כאלה, במסגרת של "חסידות" כזאת.

טלי1960

New member
זבח ילדים במאה ה-21...

זה תוצר החינוך היהודי "הנכון". מזעזע ומחריד. הצניעות קודמת לקדושת החיים, אורך החצאית קודם ל"לא תגנוב"...וכן הלאה.

masorti

New member
איך הגעת למאמר הזה של צעירי חב"ד?

א. את חב"דניקית. ב. את שייכת לארגון שנאה שמלקט חומר אנטי-דתי ומפיץ אותו. ג. את צרכנית של ארגון שנאה כנ"ל בלי להיות חברה רשומה בו. אני מהמר על ב' או ג', עם סבירות גבוהה לאופציה ב'.

זאת הודעה מכוערת מאד.חבל שאתה לא מבין שאתה

מבייש את עצמך .זה גם לא שייך למקרה שטלי 1960 הביאה שהוא באמת לא צריך לקרות אני חושב שצריך למנוע מקרים כאלה ובאמת שחלק מהיהדות הולכת למקום לא נכון.טוב שטלי 1960 הביאה את הסיפור.אני גם בדיון חרדים ואני אביא אותו גם לשם .

masorti

New member
כשתנזפי בטלי1960 על שהיא מערערת את אמונתם...

של אנשים (כמו שנזפת בי), יהיה מקום לדון בדעתך על הודעתי.

אתה מאד ילדותי../images/Emo9.gif

ראשית אני גבר לחלוטין ולא אישה.שנית אני לא הספקתי לקרא את כל השרשורים רק קצת.מהקצת הזה אני לא מצאתי מקום שטלי 1960 מערערת אמונה.נכון שהיא חדה ומצביעה על דברים שקשה לשמוע אבל מה אפשר לעשות יש גם דברים לא נחמדים ביהדות.בכל דת יש דברים שמעדיפים להסתיר.אתה חושב שאני גאה בכל מה שהרמ"בם כתב? בטח שלא,אבל זה אדם בשיעור קומה ענק לתקופתו ואי אפשר לפסול אותו.אז היום יש כל מיני פוסקים אחרים וצריך למצוא את המקום שנוח לנו ולהשאר יהודים מאמינים למרות שהיו לנו בעברינו כל מיני קיצוניים. אתה צריך לנסות גישה אחרת עם טלי 1960.לנסות להגיד לה שהדברים שהיא הצביעה עליהם באמת לא טובים אבל מול כל רע יש גם הרבה טוב.תביא לה דוגמאות של יהדות טובה עם רחמים וחסד.תן לה לראות מה כן חיובי כי היא מנצחת אותך במגרש שלך רק בגלל שאתה מנסה להצדיק את הדברים הרעים ולא מצליח לך כי אי אפשר להצדיק אותם אז אל תנסה בכלל. אין מה להצדיק את הדברים הרעים כי הם באמת קיימים ואולי אנחנו לא צריכים להתגאות בהם אבל יש גם הרבה מאד טוב.תראה לה את הטוב הזה.תפתח שרשור עם משהו חיובי ותנסה ללמוד עליו קודם כדי לא לאפשר לנגח אותך.תמיד תזכור שאתה צריך לבוא עם הרבה ידע כי כשאין לך ידע מביסים אותך בקלות.

masorti

New member
סליחה על הטעות במיגדר..(תבדוק בכרטיסך מה אתה)

הערתך לגבי הילדותיות שלי בטלה למפרע בגלל שאינך פסיכולוג מוסמך. בטח שטלי1960 לא מנסה לערער אמונה. סתם היא עסוקה בלהביא ציטוטים שכל מטרתם להוכיח שההלכה היא זבל מרושע, וסתם היא מצהירה שהתורה היא אוסף של אגדות עם. דרך אגב, היא לא מנצחת אותי בשום מגרש. בינתיים היא רק עסוקה בהיעלבויות מבוימות כדי להיחלץ מסבך השקרים וחצאי-האמיתות שפיזרה.

כנראה שלא הבנת דבר ממה שאמרתי.

אולי אם תקרא שוב מה שאמרתי זה יפתח משהו.מי יודע.תנסה.אתה ממילא מסוכסך עם עצמך אולי זה יעזור בכל זאת.כדאי תמיד לנסות המלצות מרגיעות וחיוביות.לראות הכל שחור זה לא משו משו.קשה לחיות ככה בתוך כל זה.כשאתה מלא ככה בכעס ושנאה זה עושה רע קודם כל לעצמך.אתה באמת יכול לפסול אותי אבל מה אכפת לך לנסות?

masorti

New member
הערותיך הפסבדו-פסיכולוגיות בטלות למפרע.

אתה כנראה לא מבין שאני בז להתנשאות שלך ולא מתרגש ממנה, אבל הנסיון שלך להגן על טלי1960 פוגע לה בגאווה העצמית. תן לה לנהל את מלחמותיה הכושלות בעצמה.

לפי דעתי אתה חוטא לאמת

כי גם אם מישהו בפורום מביא דברים שמוכיחים שההלכה היא מרושעת הפיתרון הוא לא להשמיץ את האדם הזה אלא להביא הוכחות הפוכות המראות את הטוב שהלכה. כרגע ממה שאני רואה היא עושה לך בית ספר כי היא שולטת בחומר ומובילה אותך למקום שהיא רוצה ולא ראיתי ממך אפילו ניסיון אחד רציני להביא הוכחות נגד מספיק טובות.אני בכלל חושב שזו מלחמה מיותרת כי המטרה צריכה להיות קרוב לבבות.אני חושב שאם אישה מביאה את הרע והקיצוני שבהלכה ובכל זאת היא פה בפורום זה כי היא כן מחפשת את האמונה היא רק צריכה חיזוקים שיוכיחו לה שיש גם טוב בכל הרע שהיא מכירה. אז למה שלא תראה לה שהיא טועה לא על ידי זה שתקרא לה בשמות של שקרנית ומטומטמת כי ככה היא לא תתיחס אליך ברצינות ואתה קצת עושה צחוק מעצמך .יותר טוב שתביא דברים של ממש. יש ברמ"בם הרבה חיובי.הוא היה רופא גדול.למה שלא תתחיל מזה שאתה מלמד אותה על האיכות של הרמ"בם.חבל להוביל דיון לפח אשפה של קללות וחבל שאתה מציג את עצמך כטיפש.תהיה קצת יותר חכם ממנה. תראה לה מאיפה משתין הדג וכמה ההלכה שלנו חכמה.אני מאחל לך מכל הלב שתבין מה שאמרתי בלי להעלב ושתצליח במעשה ידיך.

masorti

New member
אני מציע שתפסיק את הנסיון הפתטי לעזור לה....

במסווה של ייעוץ איך כדאי לי להתנהג. גם אם תגיד 70 פעם "היא עושה לך בית ספר כי היא שולטת בחומר", עדיין יהיה ברור לכל באי הפורום שהיא מקשקשת אוסף שטויות מתוך בורות ושנאה. כמו שתוכל להבחין מהודעתו של אלי ו., טלי1960 לא עושה לאף אחד בית ספר. וכמו שהוא אמר בהמשך, ובכך איבחן בבירור את שיטתה של טלי1960... "שיטת הדיון בה את מעלה טיעונים המבוססים על טעויות עובדתיות ואני אמור להסביר את המציאות קצת מתישה". דרך אגב... היות והצהרת זה עתה בפורום שרבנים רבים פוסקים נגד לוחות הברית, הרשה לי להניח שטענתך שהינך דתי אינה ראייה לכאורה לנכונותה.

KIM2004

New member
זבח ילדים..? ../images/Emo6.gif

- זבח ילדים? זו המסקנה שלך מהמקרה המזעזע? את מבינה בכלל מה שאת כותבת? - רוצה לכתוב בגנותה של היהדות.. בסדר גמור. אחלה . סבבה. ככל שתרבי ..הרי זה משובח. - אבל לנצל מקרה מזעזע לשם כך? ילדה שנשרפה חיים ? לרקוד על הדם? ...כאן עברת את הגבול של להיות בת-אדם,בת-תרבות (על היהדות כבר הבנתי שויתרת). - סליחה טלי, עברת גבול אדום(!). - כדאי שתעצרי ותבדקי מה קורה לך במאבקך זה, ותשימי לעצמך גבולות. Kim

-זה בכלל לא ריקוד על דם-

טוב שהביאו לכאן את הסיפור,יש בו לקחים חשובים . הקיצוניות עושה מוות לנשמה. יש לי שאלה : למה נהוג אצלכם בפורום להפנות דברים לגופו של אדם? חבל שאתם לא שמים לעצמכם גבולות של כבוד הדדי.זה לא תרבותי ככה.

לטלי 1960

לידיעתך,המקרה שהבאת באמת לא מייצג את היהדות שלי. ברור לי שיש מקרים כאלה ואפילו לא מעט אבל אם תקחי בחשבון שהחברה הדתית מקצינה מאד והולכת לא לפי התורה אלא לפי שולחן ערוך את תוכלי להבין שדברים חיצוניים הפכו להיות יותר חשובים מהתורה עצמה. השמלה של הילדה היא סמל לחיצוניות ולא סמל למה שתורת ישראל מצווה. בתורה כתוב ונשמרתם לנפשותיכם והדתיים היום מעדיפים למדוד טוב טוב את הבגדים לפני שמירת החיים.

טלי1960

New member
זו אולי לא היהדות שלך,

אבל זו נורמה מקובלת ביהדות החרדית והם חלק מהמדינה בה אני חיה. יש כאן זילות בחיי אדם. הקרבת חיים על מזבח היהדות.

טלי1960

New member
האמת היא שהודעה כמו זו

שכותרתה קללות ורבות דומות לה וחריפות אף יותר,אינן מאתגרות,אינן מענינות ומובילות כל דיון אל המיותר. אני לא מוכנה להשתתף בפורום שכך מתבטאים חבריו. הדיונים עברו מהפן המסקרן אל הפן של הפגיעה האישית ובאופן הבוטה ביותר. אין לי שום עניין להתעסק עם מריבות מילוליות או להיות חלק מצורות ביטוי שכאלה. הסגנון הזה אינו מתאים לי ואינו תורם לי דבר.

arriy80

New member
תפעילי את ההגיון ואז תביני

את לוקחת את פרשנותך האישית ובה תוקפת את ההלכה. אין לכך שום משמעות. הנה השוואה למקרה שהבאת: ילד עומד בקרבת תנור חשמלי שלפתע מתחיל לבעור. מבוגר צועק לו ממרחק: "ילד, כבה את התנור, הוצא את התקע!" הילד עונה לו: "לא, אמא לא מרשה לגעת בחשמל, זה מסוכן". הפרשנות למקרה הזה המתאימה לפרשנות שלך תהיה: אסור לומר לילדים שהחשמל מסוכן, אסור להפחיד אותם מלכבות את התנור. ובכן, אינני חושב שצריך להתייחס ברצינות לפרשנות כזו. המקרה שהבאת הוא מקרה חריג ומזעזע כשלעצמו. ממנו את מפרשת את ההלכה? ממנו את מקישה לצורך השגרתי? לא רציני... הצניעות כערך עליון היא חשובה. חיי האדם ביחס לצניעות הוא חשוב יותר. דרך אגב, מהי הצניעות אם לא סעיף במצוות גילוי עריות? אם גילוי עריות היא אחת מ"יהרג ואל יעבור" הרי שצניעות היא סעיף שלה! כמובן שאת יכולה להכניס פרשנות אישית שלך ש"גילוי עריות" זה מצומצם לגבי אשת-איש, או אח ואחות, והשאר הכל שטויות. הפרשנות הנכונה תהיה זו שצמודה לכללים שכותב התורה נתן. במקרה זה, הצניעות אכן קשורה לגילוי עריות, רק שאינה "יהרג ואל יעבור" (עד כמה שידוע לי). הדברים שכתבת שכולם חושבים שהילדה פעלה בדרך הנכונה, משוללים כל יסוד. אני מניח שזו הוספה אישית שלך בכדי שתוכלי לתקוף ביתר קלות את הציבור אליה הילדה משתייכת. אין אף אחד שיאמר שהילדה פעלה בצורה נכונה!!! וכך סתרת את עצמך לקראת סוף דברייך: >חיה-מושקא עטייה בת ה-8, ז"ל, יכלה לפשוט את שמלתה וכך היה עליה לעשות, על פי ההלכה< אז תחליטי: ההלכה מעוותת? או שמעשי הילדה היו לא נכונים אפי' לפי ההלכה? גם הדברים שלך אודות "זביחת ילדים" הם בסגנון מקברי ומעוות מן היסוד. כדאי שתסגנני את דברייך בצורה הגיונית ונטולת פרשנות אישית, כמו"כ כדאי שתשלטי ברגשותייך בשעה שאת משתתפת בדיון רציונאלי.

למעלה