מרכז קבלה / בית כנסת מומלץ באזור כרמיאל ?

arriy80

New member
המאמץ לא רק למענה...

ייתכן והדברים שכותבים לה לא נכנסים אליה, אלא נדחים על הסף, ולכן היא שוב ושוב חוזרת לתקוף מתוך עיוות המציאות ופרשנות אישית. אך אינני כותב רק בשבילה. אני כותב בכדי לחשוף את חוסר הבסיס שבדבריה. בכדי שמשתתפים אחרים יבינו שכמעט כל ההתקפות שלה נובעות מפרשנות אישית ומעיוות של המציאות והצגת הדברים בצורה מסולפת ובאור שלילי. גם אם היא עצמה לא רוצה להבין את הדברים, אך ייתכן ואחרים יבינו זאת. אם כך, והיה זה לתועלת.

טלי1960

New member
arriy80 תקשיב טוב,

אני לא כתבתי את המאמר ,כתבה אותו אישה מהיהדות הלאומית כביקורת על היהדות החרדית. לא שאני מצפה להתנצלות ממך,אני כבר הבנתי מזמן שדרכך אינה נועם. מי שנותן לגיטימציה למוות מיותר שכזה אינו יכול להקרא יהודי מאמין.צר לי,אך זו דעתי. שום גילוי עריות לא היה כאן.סתם מוות מטומטם ותו לא.

arriy80

New member
מוות מטומטם?? מוות מוטעה!!

היא (או את) קובעת שזה המוות הרצוי לפי ההלכה??? מאיפה??? מאיפה העיוות הזה?? מאיפה הסילוף הזה?? קראי שוב את הדוגמא שהבאתי על הילד והתנור. לפני הפרשנות שלך, גם לחנך ילדים לזהירות מחשמל תהיה מטומטמת! מי נותן לגיטימציה למוות כזה??? את בעצמך כתבת שלפי ההלכה היא היתה צריכה לפשוט את השמלה, אז מה הטענה שלך עכשיו? אם היא לא נהגה כפי ההלכה אז ההלכה אשמה??? תקראי את הדברים שלך שוב! נראה לי שההגדרה האחרונה שלך מגדירה היטב את הפרשנות שהבאת.

טלי1960

New member
arriy80 שוב,שים לב,

אני לא הוספתי מילה משלי לכתבה והעתקתי אותה כלשונה. אם יש לך טענות,תפנה אותן למי שכתבה את הדברים.

arriy80

New member
שימי לב,

כשאת מביאה דעה ומשתמשת בה לתקיפה, משמע שאת מזדהה איתה והיא תואמת לדעתך. הבאתי את טענותי על הדברים, והיות שאת מזדהה עם הכותבת, את מוזמנת להשיב עליהן. נראה כי לאחר שהבסיס מהתקפתך נשמט, את מזדרזת לסגת ולהתחבא מאחורי הכותבת.

טלי1960

New member
ממש לא כך,

כפי שציינתי,הבאתי את המאמר כדי להצביע על האבסורד שבמוות המיותר . את הניסוח וההדגשים לא אני כתבתי ,למרות שאינני מוצאת בהם פגם. ילדים מוזהרים מאש,ולמרות זאת ילדים עושים דברים מסוכנים , סקרנותם מעמידה אותם פעמים רבות בסכנה והורה לא מספיק להצילם בזמן, אך במקרה הזה הילדה לא היתה צריכה למות.היא יכלה להנצל ולא להצלות כקורבן הצניעות.

arriy80

New member
הנה את מאשרת שזוהי דעתך!

את מתעקשת על הפרשנות שלך. וכמו בדוגמא שהבאתי, הילד ותנור החשמל הבוער, הפרשנות בדרכך תהיה: אסור לתת לגיטימציה לחינוך לזהירות מחשמל! מפני שאם הילד יטעה וימנע מלנתק את התנור בשעה שהוא מסכן אותו, הוא יהיה "קרבן הזהירות מחשמל". הנה חשפתי את האבסורד שבמוות המיותר כתוצאה מהחינוך לזהירות בחשמל. ובכן, האבסורד אינו בחינוך אלא בדרך הפרשנות הזו. הרי בסוף הודעתך הראשונה כתבת שגם לפי ההלכה הילדה היתה להניח לצניעות ולהציל את עצמה! אז מה הטענה על ההלכה?? את מסוגלת להסביר?? (הקישי את פרשנותך לדוגמא שהבאתי)

arriy80

New member
ועוד משהו

אני חושב שאחת שתוקפת ללא לאות את היהדות וחוקיה, מתוך פרשנות אישית ולעיתים מתוך סילוף עובדות, יכולה להוכיח על "דרכי נועם"... שימי לב, שכשכתבת בצורה רגועה ללא סילופים, הגבתי בצורה מתאימה. כשאת מביאה סילופים ומסיקנה מסקנות תוקפניות, אני משיב בהתאמה. "עִם נָבָר תִּתְבָּרָר וְעִם עִקֵּשׁ תִּתְפַּתָּל"

masorti

New member
תפסתי אותך שוב בשקר...

והשקר הוא "אני לא כתבתי את המאמר ,כתבה אותו אישה מהיהדות הלאומית כביקורת על היהדות החרדית". מה זה "היהדות הלאומית"? מן הסתם האדם הסביר יחשוב על הציונות הדתית (או כל זרם אחר של דתי-נאור). כדי לברר את האמת, נמצא תחילה את המאמר עם שם המחברת באתר פרש. אפשר לראות שם ששמה של המחברת בעברית הוא דורין אלן בל-דותן (והיא מצפת), ושמה באנגלית הוא Doreen Dotan. כעת נשאר רק למצוא את האתר האישי של דורין דותן, ולקרוא מתוכו את התיאור הבא:
I am an Anarchist in the tradition of Peter Kropotkin, Gustav Landauer and Emma Goldman, of blessed memory. I am an Anarcho-Communalist. Or, at least that's as close to what my take on Anarchy may be described as.​
לא "יהדות" ולא "לאומית". האשה היא אנארכיסטית, מה שמגדיר אותה בסתירה חזיתית הן לדת (היהדות) והן ללאומיות. אפשר גם לראות מאותו אתר את הקטע הבא:
Hebrew Alphanumerics can answer a lot of the perplexing questions that entertain the minds of physicists who encounter the quantim level of reality. I hope to demonstrate how that is.​
בקיצור, האשה לא רק אנארכיסטית אלא גם מיסטיקנית המאמינה בקישקוש של הנומרולוגיה ורוצה לסייע לפיזיקאים להבין בעזרת הנומרולוגיה את תורת הקוונטים. לא פלא שהיא מפנה קישור מהדף שלה לאתר שנקרא Mystical Anarchy ובו עיקרי אמונתה. אבל אני לא אפריע לך לשקר במצח נחושה ולטעון שהמאמר על זבח הילדים נכתב בידי אשה "מהיהדות הלאומית".

masorti

New member
והנה חומר בעברית על האשה מ"היהדות הלאומית"...

במאמר בו דורין-אלן בל-דותן מסבירה על "אנרכיה והחיפוש הרוחני". הנה שתי הפיסקאות הראשונות ממנו: "לא כמו מרבית האנרכיסטים הידועים, אינני אתיאיסטית. בנעורי קבלתי על עצמי חיפוש רוחני שנמשך לאורך תקופה בת כעשרים וחמש שנה. אני יודעת כי אלוהים קיים. חוויתי את אלוהים. חוויות אלה, נשגבות ומלהיבות עד להדהים, היו גם מנותקות מהסבל אותו ראיתי סביבי בעולמנו והביאו עלי בידוד. לא יכולתי לחלוק את אשר חוויתי עם זולתי. רע עוד יותר: לא יכולתי להקל על סבלותיהם של האנשים ע"י ידיעתי הפשוטה כי אלוהים קיים, כי קיימים עולמות גבוהים יותר מזה בו אנו חיים וכי הנשמה היא אלמותית. בעודני מתחברת עם אלוהים, היו אלמנות ויתומים נמקים בייסוריהם. לא יכולתי להישאר באותם גבהים עילאיים ביודעי מה רב הסבל. נפרדתי כדי לחזור אל המציאות." קיצורו של ענין, האשה הזו התעלתה לגבהים רוחניים עד שהתחברה לאל - אבל הסכימה ברוב טובה לחזור אל בני התמותה הרגילים כדי לחלוק איתם את סבלם. אני לא צריך לשאול רב האם אשה כזו שייכת ליהדות הלאומית. אני צריך לשאול את הפסיכיאטר המחוזי של איזור צפת האם לא ראוי לאשפז את הקוקואית הזו בכפייה לטיפול נפשי.

arriy80

New member
מקווה שגם אחרים יבחינו בזה

זו לא הפעם הראשונה שהיא מביאה דעות שלה או של אחרים המסלפים את העובדות ע"י פרשנות אישית ובכך היא מנסה לתקוף את היהדות ואת הלכותיה. אני מקווה שהכותבים האחרים המנסים להגן עליה מפני חשיפת עיוותיה, יבינו את שיטתה, ויתייחסו להודעותיה בהתאם. בתקווה רחוקה יותר, הייתי מצפה שהיא עצמה תשנה את גישתה, ותכתוב את תמיהותיה בצורת שאלות - שהן לגיטימיות - (וללא הסקת מסקנות מעוותות) כמו שעשתה פעמים בודדות ובהן קיבלה התייחסות בהתאם.

טלי1960

New member
אתה אוסר על פרשנות אישית?

אתה חושב שאני אמורה לקבל דעתו של רב המתיר גנבה ומכשיר אותה? ואולי רב החושב שעדיף לביתו למות מאשר להסיר שימלתה הבוערת? הרי כל הבעיה מתחילה מזה שהיהדות החרדית אוסרת על אנשים לחשוב ומחייבת אותם ללכת אך ורק בדרך שמורים להם וללא סטייה ימינה ושמאלה. מאחר והשיטה הזו יוצרת רובוטים כשלכולם אותו פרצוף מעוטר זקן,שפם ופאות לחיים,ולכולם אותו לבוש שחור עם חולצה לבנה וכובע, הרי אתה מקבל תמונה של חיות מרוסנות ללא מחשבה ,ללא אישור להבעת דעה משום סוג. אומרים להם מתי לישון ומתי להזדיין,מה לאכול וכמה ובעצם לא נותרת פינה אחת קטנה בחייך שאינך מקבל הוראות מדויקות לגביה. עכשיו אתה מנסה לכפות גם עלי שיטה זו? אתה מנסה להפעיל גם עלי את אותם חוקים דרקוניים המבטלים אישיותו של אדם? אתה מנסה להגיד לי שאין לי זכות דעה? ואחרי כל זה אתה מצפה לקרב לדעות שלך עוד אנשים בפורום?

arriy80

New member
את מסוגלת לחשוב בצורה לא תוקפנית?

אני לא אוסר על אף אחד לחשוב איך שהוא רוצה. אך מה שאת עושה זה לפרש עובדות ואימרות לפי דעתך האישית, ואז לתקוף את היהדות לפי הפרשנות שלך. זה לא רציני... לדוגמא, כשאת מביאה את הברכה: שלא עשאני אשה, את מפרשת אותה כבזיון לאשה ולכן תוקפת את היהדות על "מעמד האשה". הבעיה היא, שאינך מסכימה להשתחרר מפרשנותך האישית ולהבין את השקפת היהדות שהיא מוגדרת ע"י חכמי ישראל, שאופן ההבנה הועבר אליהם דור אחר דור מאז היהדות נוצרה. וכך את תוקפת את היהדות ע"י פרשנות אישית, שבדר"כ אינה תואמת את דעת היהדות עצמה. בדרך זו - לדוגמא - אפשר לעיין בדף נוסחאות מורכבות בגאומטריה, ולחשוב שזה קשקושים של ילד מפגר. אדם בוגר ומשכיל שלמד את תורת הגאומטריה, מבין שה"קשקושים" אינן אלא סדרת אותיות ומספרים המרכיבות נוסאות בגאומטריה. אדם שלמד את כתבי חכמי ישראל לפי ההוראות ההבנה שמסרו, יודע שיוכל למצוא הסבר לתמיהותיו אם יצמד להוראות ההבנה שחכמי ישראל מסרו. היהדות החרדית מחנכת את אנשיה בדרך היהדות המקורית, שבה האדם צריך הדרכה כיצד לחיות בעולם של תאוות, כיצד יוכל לווסתן ולהעזר בהן! אין שום איסור על אנשים לחשוב! זוהי המצאה שלך! את אינך מעונינת להבין את השקפת היהדות, ולכן את רואה אותה בתור "אסור-מותר". אינך מעונינת להביט לעומק, להבחין בהבדלים שלא ניכרים מבחוץ. ההסתכלות הגסה של "אסור-מותר" לא מאפשרת לך להבין ולקבל שיש הלך מחשבה שונה משלך! שגם אם הרבה מחיי המעשה מוכתבים ע"י הוראות התורה, עדיין נשאר לאדם מרחב חשיבה גדול מאד. הרדיפה שלך אחר חופש הביטוי והמעשה, מסנוור את ראייתך. את לא מסוגלת להבין כיצד אדם שנשמע להוראות כיצד לחיות, מסוגל להיות בן-אדם ולא "רובוט". אם העובדה נכונה, שבעברך חיית בציבור החרדי, כנראה שחיית בצורה שלא השכילה להעביר אלייך את ההרגשה של החופש גם עם המסגרת, את ההתעלות של האדם בשמירת המצוות, את הטוב שמשיגים ע"י דרך זו, הטוב גם בעולם הזה. כנראה שחיית בתוך מסגרת לוחצת ללא מתן הסבר, ללא האוירה המרוממת. טבעי שאדם החי בלחץ ירצה לשבור את המסגרת שאינו מבינה, ולאחר שיצא ממנה, יתקוף אותה, שוב, מחוסר הבנה. ואחרי כל זה את מצפה שנקבל את השגותייך כ"קושיות עולמיות" ונשבור את המסגרת שאת סולגת ממנה?

טלי1960

New member
צר לי לאכזב אותך,

אך המאמר שאתה מפנה אליו אינו בדיוק המאמר שאני קיבלתי למייל ויש בינהם הבדלים רבים. אני קבלתי את המאמר מאישה דתית לאומית(יעני סרוגה) ולא מאישה חרדית כפי שאתה טוען. אין לי מושג מיהי דורין פרש וכיצד המאמר הזה עבר גלגולים כאלה. דבר אחד ברור, המקרה אכן ארע בקרית ארבע וילדה קטנה נשרפה למוות בשל "צניעות". מעבר לעובדה הבסיסית הזו, הכל סתם התפלספות מי כתב מה וכמה ואותי זה באמת לא מעניין. מה שהיה חשוב זה להבהיר את האבסורד שבחינוך החרדי,אם בהבאת המאמר לכאן נפקחו עיניים ולו של אדם חרדי אחד לראות את העוולה,דייני.

masorti

New member
הכנסת שני שקרים למשפט אחד...

את לא קיבלת את המאמר מאשה דתית-לאומית, ואני לא טענתי שאותה אשה היא חרדית. המאמר הוא של אשה שעל פי הגדרתה היא "מיסטיקנית-אנרכיסטית", כלומר אנרכיסטית שטוענת שהיא תיקשרה עם האל וחוותה נירוונה. הקוראים מוזמנים להשוות את הנוסח שאת הבאת לנוסח באתר פרש שאני הבאת ולמצוא שם את ההבדלים הרבים. מה שבעינייך היה חשוב הוא להחזיר אנשים בשאלה תוך שימוש בשקרים, ואני חשפתי את הבלופים שלך.

arriy80

New member
בורות של מי?

למדת את ההלכות הנוגעות לענינים אלו? כדאי ללמוד את דעת היהדות לפני חלוקת "מחמאות"... עייני ברמב"ם פרק כ"א מהלכות איסורי ביאה. שולחן ערוך אה"ע פרק כ"א. שם כתובים ההרחקות שצריך לנהוג אדם מאשה שאינו שלו. כעת, השאלה היא מאיזה גיל צריך להקפיד על ההרחקות האלו.

למעלה