מרצים בבינתחומי:

נועה2004

New member
מי שרוצה יכול לקחת קורסי בחירה בשנה א'

בשבוע היכרות ממליצים לקחת רק קורס אחד במהלך השנה, ואפילו ממליצים רק מסמסטר ב' כדי שיהייה כמה שפחות לחץ. קורסי הבחירה שפתוחים לשנה א' הם רק הקורסים הכלליים וההרשמה אליהם לתלמידי שנה א' היא בשבוע השינויים (השבוע האשון של סמסטר א'). אני אישית ממליצה לקחת קורסי בחירה בשנה א', וגם הרבה סטודנטים לוקחים. לדעתי כדאי לקחת קורס אחד בסמסטר א' וקורס אחד בסמסטר ב'. ככה יהייה פחות לחץ בשנים מתקדמות יותר וגם קורס בחירה אחד בסמסטר לא מעמיס על המערכת. אבל - כשאתם נרשמים לקורס בחירה תשימו לב שהמבחן שלו לא נופל יום לפני/אחרי מבחן של מקצוע חובה, כי אז אולי יהייה שווה לגשת להיבחן בקורס בחירה ישר במועד ב'.. (ולמועד ב' אין מועד חוזר).

dasoona1

New member
אילו קורסי בחירה היית ממליצה לקחת בשנה א?

ואמאלה ,הכל נשמע כל כך מלחיץ.

נועה2004

New member
תבחרי קורס שמסתדר לך עם המערכת שעות

קודם כל - להירגע! אני סיימתי את שנה א' לפני חודש ומאוד נהנתי בשנה הזו והיא עברה ממש מהר אז תדעי שהולכת להיות לך שנה גדושה בחוויות
שנית, כשאת בוחרת קורס, תשתדלי שהוא יהייה מתאים לשעות של המערכת שלך. למשל, תשתדלי לא לקחת קורס ביום שאת לא לומדת ואז תצטרכי לבוא במיוחד בשבילו. אם את גרה קרוב למרכז אז סבבה, אבל אם לא אז זה סתם מעצבן לבוא במיוחד. בעיקרון, ממה ששמעתי רוב הקורסים סבבה, אבל אני לא מכירה את כולם. בשבוע שינויים את יכולה להירשם לקורסים ולהיכנס לשיעור הראשון כדי לראות אם הקורס לטעמך ואם לא אז לבטל את ההרשמה שלך אליו. זה עוד מוקדם מבחינתך להירשם. ההרשמה לשנה א' היא רק בשבוע השינויים. בשבוע החונכות תקבלו את הידיעון עם רשימת הקורסים, השעות שלהם והסבר על כל קורס. ואז בשילוב עם המערכת שעות שלך, תוכלי לבחור קורסים כשכל המידע יהייה לפנייך.

Da Big 1

New member
מה שאני זוכר משנה א' שלי

(יפה שאני מצליח לגרום לזה להשמע נוסטלגי למרות שזה היה לפני בסה"כ שנתיים...) זה שמכסת קורסי החובה כיסתה את המכסת שעות המקסימלית שהבינתחומי מאפשר לך ללמוד בסמסטר/שנה (יש מכסה גם פר סמסטר וגם פר שנה) ואז גם אם תיאורטית יכלת לקחת קורסי בחירה, לא יכלת מעשית - אלא אם פטרת את עצמך מקורסים כאלה או אחרים.

נועה2004

New member
אולי זה השתנה מאז, אני נרשמתי לקורס בשנה א

קורסי החובה אצלנו היו 42 נק' והיה מותר לנו לצבור עד 48 נק' אז ב-6 נק' של ההפרש אפשר היה להירשם לקורסים, למי שרצה. אגב, לכמה קורסי בחירה (כללים ומשפטיים, לא משנה) אתה ממליץ, מהניסיון שלך, להירשם בסמסטר כדי לסיים את המכסה של 20 הנקודות של קורסי הבחירה? מספיק קורס אחד בסמסטר? או עדיף שניים? יש בשנים מתקדמות יותר גם קורסי בחירה במנהל עסקים, לא? ואז יש מערכת שעות יותר עמוסה?

Da Big 1

New member
אני עושה משפטים וממשל

ככה שאני לא יודע לגבי קורסי בחירה במנע"ס. בכל מקרה, אצלנו בשנה הראשונה עברנו את המכסה של ה-48 ש"ס חובה ובשנה שעברה (השניה) הצלחתי לדחוק רק קורס בחירה אחד בסמסטר, למרות שרציתי יותר (שוב, המכסה). אני מקווה שעכשיו, בשנה ג', כשיש הרבה פחות ש"ס, אני אצליח לדחוק קצת יותר (לא שאני אדע - אני לא אהיה בארץ בשבוע ההרשמה, אני מקווה שאלה שהותרתי בידיהם את ההרשמה שלי יעשו את מלאכתם נאמנה...)

PuMa22ltd

New member
רבין מעולה- הוא מהמכללה למינהל

מרצה טוב!!!!!!! מבחנים קשים קשים !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה