מרצ'נדייס עב"מים וחייזרים

Majestic12

New member
יצירת גבישי הסיליקון

הם נמצאו במקומות נחיתה של עבמי"ם. ניתן לייצרם באופן מלאכותי, א הם יקרים למדי. אין גבישים כאלו נוצרים באופן טבעי על פני כדור הארץ. ולבסוף - ככל הנראה הם נוצרו בשל תנאים של חום עצום (שהגיע מהעב"ם בשלב הנחיתה).
 

כריסטין

New member
אז איך לאנשים יש את האבן הזאת...?

הרי מספר הנחיתות הוא דל ביותר בארץ ובכל זאת הם השיגו את האבנים
 

Majestic12

New member
הגבישים

לרבים מחוקרי העבמי"ם יש גבישים כאלו (גם לי יש כמה). בכל מקרה שבו התגלו הגבישים בזור נחיתה (והיו אלפים כאלו), הם נאספו. במשך הזמן הם הגיעו לידיהם של מי שמתעניין בתחום... אני עצמי מכיר אנשים שברשותם מאות רבות של גבישים (קופסאות מלאות)...
 
אני לא קניתי אותה...

לפני כמה שנים, אבא שלי מצא אותה ועוד כמה אבנים כאלו לילה אחד ליד בסיס חיל האוויר במצפה רמון (הוא נהג שעובד עם בסיסי צה"ל), והיא נראתה לו יפה ונוצצת, אז הוא אסף כמה אבנים כאלו והביא אותן לי ולאחותי. מכל האבנים (שהלכו לאיבוד) נשארה לי רק זו, ורק כשנודע לי באותו זמן (דרך תוכנית הטלויזיה שהיתה עם אילנה דיין על עבמ"ים) שהיא מתקשרת לעב"מים, זה נראה לי מגניב והחלטתי לשמור אותה...
מוזר לי לשמוע שאנשים מנסים "לזייף" אבנים כאלו למטרות רווח.
ומאין לנו שמספר הנחיתות שאירעו בארץ הוא באמת כזה דל? אולי היו נחיתות נוספות שאנחנו לא יודעים עליהן? אולי היו נחיתות שלא השאירו אחריהן סימנים, עדויות או הטבעות? הכול אפשרי.
 

AdonAsda

New member
מה זה "יקרים למדי"?

בהודעה הקודומת הראתי מקום שמוכר אותם ב3$ לאחד, ואם במיקרה יש לך גישה לאיזה מעבדה, זה יהיה אפילו זול יותר. בקיצור(או באורך) כדי ליצור סיליקון טהור ברמת טוהר של כ99% מכניסים, קוורץ(גם סוג של חול) לכבשן חשמלי המשתמש באלקטרודות מפחן, להתהליך שמחמם הכל לטמפ' מעל 1900 מעלות, בסופו נוצר צורן ופחמן דו חמצני. כמובן שכל התהליך הזה דורש כמויות מדויקות של החומרים וכבשן מיוחד. לעומת זאת, אם תחמם את החול על שפת הים עם ספינת חיזרים אתה תקבל זכוכית ולא סיליקון טהור.
 

Majestic12

New member
לגבי הגבישים

1. מי שמוכר את הגבישים לא רכש אותם, אלא מצא אותם (מן הסתם). בישראל היה מישהו שמכר כל גביש ב- 50 ש"ח (לידיעתך). 2. איני מדבר על גבישים זעירים, אלא על גושי סיליקון בגדלים של מעל 5 ס"מ. אלו נדירים ביותר, ומשמשים לצרכי מחקר אלקטרוני, זאת בשל עובדת היותם חומר בעל התנגדות חשמלית משתנה. 3. ידועה לי דרך הפקת הסיליקון - וזהו בדיוק העניין התמוה באתרי נחיתה, בהם נמצאו הגבישים. אין שום הסבר כיצד הם נוצרו שם בחול, למעט ההנחה כי הופעל חום רק על החול (אבל כל השאר אינו ידוע).
 

AdonAsda

New member
למה זעירים?

יש גם יותר גדולים. אני לא מומחה לעניני סיליקון, אבל למה שיהיה יותר קשה ליצור גביש גדול מגביש קטן?
 

Majestic12

New member
גודל הגבישים

למה זעירים - אינני יודע. לפחות לגבי הגבישים שנמצאו באתרי נחיתה, רובם בעלי אורך שאינו עולל על 1-1.5 ס"מ. חלק מהם בצורת טיפות (נדיר ביותר), ורק מיעוט שבמיעוט גדולים יותר (כמה סנטימטרים).
 
האם מצאת כאלה

באתר הנחיתה שפירסמתם לא מזמן בכנס? ואם לא אז כדאי שתחזור ותחפש שם בחול...כי יכול להיות שתמצא...(ואם תמצא אז הקרדיט הוא שלי חחח...)
 

Majestic12

New member
אתר הנחיתה האחרון

ממש לא מצאתי שם שום דבר שאפילו מזכיר גבישים (וחיפשתי אותם)....
 

Majestic12

New member
העמוד...

באזור נמצאו הסימנים הבאים: 1. סימנים בחומר שציפה את הרכיב על העמוד. לא היה שם דוקם. 2. חבל ניילון שהיה בסמוך למקום גילה סימני הידבקות. 3. חלק מערימת בלוקים שהיתה במקום שינתה צבע.
 
אז מה עם החומר?

לקחו אותו לבדיקה? ואולי הניילון נדבק כי היה חם בזמן הנחיתה...
 

Majestic12

New member
לגבי החומר

1. החומר מאוחסן אצלי (מדובר בכמות ממש מזערית). אין האפשרותינו לשלוח אותו כרגע לבדיקה, מאחר ופשוט איננו יכולים לשלם על בדיקה כזו (מחירה מאות דולארים). 2. החבל נדבק כנראה מחום, וכך גם הסימנים על עמוד הטלפון וצבע הלבנים - זו השפעה כלשהי של חום.
 
למעלה