מרצ או חד"ש או מרצ או חד"ש או מרצ ?

LoveyDovey

New member
מרצ או חד"ש או מרצ או חד"ש או מרצ ?

נא הביאו נימוקים, נואשתי כבר!

EverMan

New member
לי יש טיעון למה עבודה

וזה דווקא הטיעון משמאל : העבודה היום נכבשת לאט לאט ע"י ליכודניקים כמו פואד. כל איש שמאל שמצטרף אליה - משאיר אותה באגף השמאלי ומחזק את כוחה. דרך העבודה הדרך תיושם בסופו של דבר , וכל לחץ מבפנים - כמו חבר מרכז שמאלני או אפילו חבר לשכה - מוסיפים כוח לשמאל שם. ומונע מהפואדים להיכנס. זה לא "העבודה" נהיית יותר ימנית. זה שימנים חודרים אליה. בדיוק כמו אם ד"ר אלדד הנכבד ממולדת יפקיד את עצמו למרצ ויפקיד כמה וכמה אלפי חברים ... החברים נכנסים לשם - והוא יכול לעשות ככל העולם על דעתו. כי זוהי מפלגה דמוקרטית. וזה לצערנו מה שקרה בעבודה. וזה דווקא בגלל שאנשים שמאלנים לא טורחים להתפקד אליה , באדישות או מחוסר רצון. לא משאירים פצועים בשטח. צריך לסייע.

Antropus

New member
ולי יש טיעון נגד

למה שהשמאלנים מעבודה יעברו למפלגות שמאל ויתנו לפואדים למיניהם לזחול אל אחיהם האידיאולוגיים בליכוד - פילוג בעבודה יטיב עם השמאל הישראלי; הוא יגרום לפנסיונרים שמצביעים באוטומט (תומכי עבודה מובהקים) לבחור למי הם מעדיפים להצביע ולא להסתמך על דפוסי הצבעה שבטיים. אגב, עבודה היא לא מפלגה שמאלית. אפילו לא בהגדרה הכי רחבה של המושג (כמו שאמר בעל טור ירושלמי על שריד, דווקא). לעבודה מצע כלכלי נאו-קפיטליסטי קניבלי. מה שלא מפתיע אותי כלל - רוב התעשיינים ובעלי ההון הם מתומכיה המובהקים של עבודה (לפחות עד ממשלת שרון האחרונה). האירוניה היא שעבודה עצמה אחריאית על התחלת הרס מדינת הרווחה שבנו אבותיה, שהגיע לשיא עם הפרטת ההסתדרות והעברתה לידיו של פרץ הנפוטיסט. לעבודה גם אין מצע מדיני-ביטחוני שמאלי. עד שמצנע בא, המפלגה רק ידעה לתמוך בבניין התנחלויות ולהציע החוזי עבדות כמו הסכם אוסלו. בימיו של רבין הוכפלה (!) הרחבת ההתנחלויות. גם ברק ניסה לתמוך במתנחלים, אבל הוא לא היה מוצלח כמו רבין. עבודה גם מאוד עוינת לשמאלנים אמיתיים שנמצאים בה. שריד הוא דוגמה טובה לאנשי שמאל שפרשו ממנה ועכשיו מצטרפים אליו יוסי ביילין ויעל דיין (בקרוב יולי תמיר). הדוגמה של ד"ר אלדד היא דמוגוגיה זולה - לכל מפלגה יש מצע שצריך להסכים לו כדי להיות חבר בה. ואפילו אם היו משנים את המצע, אז המצביעים (שלא הפסיקו להאמין בעקרונות שלהם רק בגלל חילופי שלטון) היו עוברים למפלגה דומה או מקימים מפלגה מתחרה. זה לא קרה בעבודה כי בשמה, ובשם גילגוליה הקודמים, נכתבו פרקים מאוד שחורים בהיסטוריה של ישראל - קומפלקט עם הטרנספר הראשון (48) והשני (67 - בהנצחת רבין זצ"ל).

EverMan

New member
ככה

למה שהשמאלנים לא יעברו ? א.כי במקום להגיד סוגרים את הבאסה - יותר הגיוני להפוך אותה לסופרמארקט. לא סוגרים מפלגה ועוברים הלאה - בעיקר שיש לה סניפים וכוח במישור המחוזי - עדיף שאנשים יצטרפו אליה וישפיעו. העבודה לא תומכת בהפרטה של מפעלים בעלי חשיבות לאומית. אלא רק במפעלים אשר באמת אין סיבה שהממשלה תחזיק בבעלותה - כגון צים למשל. וההפרטה של ההסתדרות הייתה לדעתי נכונה. זה הוציא ממנה את הכוח הפוליטי (מה שפרץ הרס שהוא חזר לכנסת) וזה הוציא את המפלגה מחובות שהיו מקריסים אותה. לעבודה יש מצע מדיני-ביטחוני שמאלני לחלוטין - זה שהליכוד העתיק מהעבודה את המצע , לא מעיד דבר. הליכוד זז שמאלה , לא העבודה זזה ימינה. בימיו של רבין הורחובו ההתנחלויות , אבל מעבר לסיסמא - ההתנחלויות היחידות שהתרחבו אצל רבין - היו בבקעת הירדן - שאני מאמין שרוב השמאלנים רוצים להשאיר בשליטה ישראלית. ולא צריך "לא לתמוך במתנחלים" , משיגים יותר בדבש מאשר בחומץ - עדיף להיות אליהם נחמד ולפנות אותם לאט לאט , מה גם אז - הם היו קלף מיקוח - היום הם קוץ בתחת. העבודה "עויינת" כביכול לאנשי שמאל - מה שלא נכון. ההפקדה המסיבית של אנשי פואד בהחלט פגעה באנשי שמאל. לכן חשוב להתפקד - ולהצביע נגד אותם אנשים - שלא יהיו צירי ועידה וחברי מרכז. יש למפלגת העבודה אמנה , שרק מי שמאמין באמנה הכללית - רשאי להצטרף והוא מכריז על זאת גם שהוא מצטרף. זה שפואד ואנשים כאלו נכנסו - זה בושה. אבל זו דמוקרטיה - זה יכול לקרות גם במרצ - ובמידה והיה תהיה האלטרנטיבה השמאלנית לשלטון - זה יקרה. בטוח.

Antropus

New member
ניחא

לאחר הפרטת ההיסתדרות לעבודה לא נשאר שום כוח ממשי שימנע ממה להתפצל, אבל נניח לזה. הצרה העיקרית היא שלעבודה אין ומעולם לא היתה אידאולוגיה של ממש. האידאולוגיה של עבודה נקבעה ע"י העומדים בראשה. העבודה (סלח לי שאני מתיחס גם לכל גילגולי המפלגה) באופן עקבי תמכה במלחמות, טיהורים אתניים, משטרים צבאיים, שיטות ברוטליות-סטלניסטיות, כיבוש, הרחבת ובניית התנחלויות וביזה ממוסדת. מאז 1948, עבודה (מפא"י אז) דגלה בדיכוי לא מתפשר של ערבים ישראליים ובשימוש של טרור ועינויים במקרים של התנגדות. להזכירך, שרון אז התחיל לתפס מעלה בסולם הדרגות והתבלט במבצעי התגמול בכלל ובטבח קיביה בפרט. המפלגה, על כל אישיה, לא עשתה דבר. באותה תקופה שרון היה חלק ממפא"י. בתקופה שלאחר 1967 העבודה (כבר מערך, נכון?) עשתה כל שביכולתה כדי להחזיק בשטחי יש"ע ועזרה רבות להקמת ההנחלויות הממאירות. דיבורים על הסכמים עם הסכנה הערבית הם בגדר טאבו בגלל האופוריה שלאחר המלחמה והמנטליות הגזענית הכוחנית, שנקראה ע"י אחד מאנשי המדע והרוח של התקופה "יודונאצית", שבה החזיקו כל אנשי עבודה מאז ומתמיד. לאחר מלחמת "יום הכיפורים" נופלת ממשלת גולדה הפגרת ועולה ממשלת רבין הראשונה. המפלגה לא ששה לעשות חשבון נפש ולהבין ממה נבעה התבוסה וממשיכה להיות מה שהיא תמיד היתה - מפלגת שלטון טבעית. שרון הפרובקטור, ההרפתקען, האיש שבגלל חוסר אחריותו מתו רבים הופך לגיבור לאומי. המהפך. עבודה אאוט, בגין אין. דווקא הרביזיוניסט היה הראשון לחתום על הסכם שלום עם מדינה ערבית ולהוריד התנחלויות. האם מישהו מופתע? לא ממש. כולם יודעים שבמפלגת השלטון לשעבר מעולם לא היתה אידאולוגיה אלא רק אופרטוניזם זול. שרון מבין לאן הרוחות נושבות ומתמקם בתוך הליכוד. מלחמת "שלום הגליל". התרגיל של שרון הורס את ההומניסטים של הליכוד, בגין גוסס בשקט ומרידור מאשים בכך את שרון. ב- 1992 עולה רבין לשלטון. העבודה כבר לא מפלגת שלטון טבעית וגם המצב הבינלאומי לא מה שהיה. כולם לוחצים להסכם בין ישראל לפלשתינאים. רבין נאלץ להסכים (בעיקר בגלל ביילין החלקלק) אבל עושה זאת כך שיהיה קשה ליישם את ההסכם בפועל. ההסכם נראה כהסכם כניעה, לפחות בעיני הפלשתינאים. ב- 1995, לאחר הרצח עולה פרס. האיש שמזוהה עם ההסכם יותר מכל אחד אחר לא עושה דבר כדי לקדם אותו. בצפון הוא אפילו יוזם כמה פעולות צפיות הרסניות במיוחד ללא סיבה של ממש. ב- 1999, מגיע ברק. יוצאים מלבנון ופונים לעשות סדר בשטחים. לשיחות עם הפלשתינאים ברק לא לוקח אנשים שמזוהים עם תהליך השלום (פרס, ביילין, שריד) אלא ימנים כמוהו ומציע לפלשתינאים מפת חלוקה סהרורית. מתחילה אניתיפדה ושרון עולה לשלטון. האם יש איזשהי אידאולוגיה מנחה למפלגת העובדה? במבט רטרואקטיבי התהליך היחיד שיזמה אותו העבודה והצליח היה השלום עם ירדן, כל השאר התבצע כשליפה מן המותן של ראש הממשלה המכהן ולא היה המשכה של דרך כלשהי. אתה בוודאי שואל את עצמך למה השתדלתי להזכיר את שרון? כי הוא היה הליכודניק היחיד שהחזיק בתעודה של חבר מפא"י. בגלל הכוחנות הפשיסטית שלו, בגלל הלוחמנות ושנאת הערבים הנצחית שלו, בגלל המשך הסורת הישנה של 'או"ם שמום' ושל "לא חשוב מה שיגידו הגויים, העיקר מה שיעשו היהודים", בגלל כל זה הוא ממשיך דרכה האמיתי של מפא"י, מערך ועבודה. לכן אין פלא שמרבית הח"כים של עבודה רוצים לשבת איתו. לכן אין פלא שמצנע נתפס כעוף מוזר. בגלל זה פואד הוא מפא"יניק אמיתי, כמו פרס הוא יחזיק בשלטון בכל מחיר. בגלל זה העבודה מתה כשהפסיקה להיות מפלגת שלטון, והגיע הזמן לקבור את הנבלה הזאת.

EverMan

New member
זה דורש תגובה רצינית , אני צריך

למצוא את הזמן והכוח - ואני אגיב לך כראוי. מבטיח.

גם מרצ זה לא שמאל

רק בלד זה שמאל, כל השאר הם פושעי מלחמה. וברצינות, אם אדם הוא שמאל לפי הספר, אבל אם הוא יהיה בשלטון התוצאות יהיו הרסניות, כמו ביילין, יש לתמוך בו? לעומת זאת אם אדם כמו רבין, שאמר "לשבור להם את העצמות" בזמן האינתיפאדה הראשונה, ובתקופת שלטונות הכלכלה היתה בפריחה הגדולה ביותר שהיתה לה אי פעם מאז קום המדינה, ודווקא בגלל השקעות בעלות אופי "קפיטליסטי" יחסית בתשתיות, האם לא הגיוני שאתמוך בו? ראש בקיר זה לא דרך.

EverMan

New member
זה שהוא אמר "לשבור להם הידיים

והרגליים" זה אומר שהוא לא שמאל ? איך הגעת למסקנה הזו ?

Antropus

New member
ביילין הרסני?

אני חושב שהתבלבלתה עם גודזילה. אני יודע ששניהם יצורים חלקלקים, אבל ביילין הוא קפיטליסט חמוד. הדוגמאות שאתה נותן רק מוכיחות את הנקודה שלי. הצמיחה שבאה בעקבות אוסלו היתה רק לכאורה. התהליך התבטא כהכשרת הכיבוש (במיוחד לאור התוכניות של פרס) ולכן הפיצוץ היה בלתי נמנע. זה המחיר שמשלמים אם בוחרים במפלגה ללא דרך ואידאולוגיה שלעולם לא תוכל לסיים מה שהתחילה. אגב, על איזו תשתית אתה מדבר? על מפעל חממות ההיי-טק שהליכוד יזם ושגדל בגלל בועת הדות.קום? התשתית שישראל צריכה היא לא זו של כבישים וגשרים אלא תשתית אנושית של מורים, אקדמיים, רופאים וכו'...

Peace2002

New member
איזה טיעון מוזר

המפלגה אבדה את האידאולוגיה שלה. אתה מצפה מאנשים שיצטרפו למפלגה חסרת אידאולוגיה כדי שתהיה לה אידאולוגיה. בהחלט טיעון מוזר.

EverMan

New member
המפלגה לא איבדה את האידיאולוגיה

שלה. ככל מפלגה - אם לא יצטרפו אליה אנשים שאמינים באידיאולוגיה שלה - אז פואדים יכנסו אליה ויקחו ממנה את האידיאולוגיה.

Peace2002

New member
"פואדים נכנסים"

הם פורצים פנימה דרך החלון הפואדים האלה? לא. בוחרים בהם. מפלגה אשר מסוגלת לעשות טעות נוראית ולבחור את פואד, ואחרי זה לעשות עוד טעות ולבחור את מצנע, זו לא מפלגה שאני אצביע לה. מפלגה מאבדת את הדרך בגלל שאנשים עוזבים אותה, והם עוזבים אותה בגלל שהמנהיגים שלה מאבדים את הדרך. אנשים עזבו את מפלגת העבודה בגלל שלראשי מפלגת העבודה אין דרך, אין חזון ואין תפיסת עולם.

EverMan

New member
ומי בוחר בהם ?

האנשים שהם מפקידים. לא המפלגה בחרה את פואד , אלא אנשים שפואד הפקיד בחרו בפואד. ולא , מצנע לא טעות. זה בדיוק כמו שאני אגיד לך : תצטרף למרצ אחרת היא תאבד את הדרך. כי כן - שאנשים חדשים ואידיאולוגים לא נכנסים למפלגה - אז היא מאבדת את הדרך. וזה כל מפלגה. ועם העבודה זה יותר קריטי - כי היא מפלגת שלטון. ולראשים של העבודה יש דרך. למצנע יש דרך. ולרמון יש דרך. ולבורג יש דרך. ולפרס (למרות שאני חושב שצריך לפרוש כבר) יש דרך. אז יש את פואד ואת סנה - וקיצם קרוב. אבל זה תלוי אך ורק באנשים שיכנסו ויצביעו מבפנים. ולא אנשים שידברו מבחוץ.

Peace2002

New member
נכון, מצנע לא טעות

המטרה של המפלגה בבחירות הייתה לאבד 6 מנדטים. הכל היה מתוכנן מראש, והתכנית בוצעה בדייקנות מפליאה. מצנע, מנהיג גדול וחכם, הצליח למלא את פרטי התכנית ולאבד למפלגה מנדטים. הוא לא טעות, חס וחלילה. לבורג יש דרך? קודם כל שיעשה משהו בחיים שלו, ונראה מה הדרך שלו. לרמון יש דרך? כן, "כשאני נכנס לחדר אני מחפש מישהו לריב איתו" (ציטוט ישיר משיחה שלי עימו). לפרס יש דרך? כבר הרבה זמן אין לו. או בערך מאז בחירות 2001. אנשים חדשים ואידאולוגים לא נכנסים למפלגה כי המפלגה איבדה את האידאולוגיה שלה. אידאולוגים מצטרפים למפלגות אידאולוגיות. הם לא מצטרפים למפלגה חסרת אידאולוגיה כדי שתהיה לה אחת. בהעדר אידאולוגיה אנשים מחפשים מפלגות אחרות, וזה מה שקרה עם מפלגת העבודה. היא החליטה להצטרף לממשלת שרון, ואבדה לחלוטין את האידאולוגיה שלה. לפחות את תכניתם לאבד מנדטים בעזרת מצנע הם הצליחו לבצע.

EverMan

New member
המפלגה איבדה 6 מנדטים

בגלל החוסר אמון בציבור - בעיקר בגלל הישיבה בממשלת שרון שהיא טעות נוראית , אולי אפילו קריטית. הוא לא פעל הכי טוב שיש , אבל הוא בהחלט פעל לא רע. בורג פעל רבות בחיים שלו , אם זה בפוליטיקה ואם זה בסוכנות היהודית (להזכירך הוא היה המנכ"ל). לא שמעתי מעולם את רמון אומר משהו כמו המשפט שציטטת - ואם תדבר איתו באמת אותי תגלה שיש לו דרך... לפרס יש דרך , ויש לו מטרה, הבעיה שהוא מוכן לעשות הכל כיום בשביל ללכת בדרך הזו. אנשים מצטרפים למפלגה - כי הקווים של המפלגה מתאימים לה. אם לא יכנסו אנשים אידיאולוגים , למפלגה אידיאילוגית - המפלגה תאבד את האידיאולוגיה ויכנסו אליה עסקנים. אין דבר כזה "מפלגה ללא אידיאולוגיה" , יש דבר זה "מפלגה ללא אנשים אידיאולוגים" , כל אדם אידיאולוגי , שהאמנה של העבודה היא הדרך שלו - ולא מצטרף - פוגע בעצמו ובמפלגה. הפילוג בתוך גוש השמאל - זה הדבר שהכי מחליש אותו , זה שאנשים אידיאולוגים לא מקימים מפלגה אחת וגדולה אלא כמה קטנות. יש סיבת קיום ל"עם אחד" למשל ? לא. אם האנשים האלה היו בעבודה - אז הדרך של העבודה בנושא הפועלים היה יותר חזק. העבודה לא איבדה את האידיאולוגיה בממשלת שרון. אלא את האמון. והיא נתקעה שם בגלל מנהיג עלוב שנבחר רק בגלל הפקדות של ליכודניקים.

Peace2002

New member
הוא פעל די רע

לפני תחילת הקמפיין, אחרי שהמפלגה כבר יצאה מהממשלה, היו לה בסקרים כ24 מנדטים. טענו שלאחר שמצנע יתחיל את הקמפיין שלו, המספר הזה יעלה והמפלגה תתחזק. בסופו של דברים, עם כל יום שעבר מאז שמצנע התחיל את הקמפיין, המפלגה איבדה עוד קצת מנדטים, ועוד קצת מנדטים, עד שהיא ירדה מ24 ל22, ל20, ואפילו בסקר אחד ל17. בסופו של דבר קיבלו 29, 5 מנדטים פחות ממה שצפו הסקרים לפני תחילת הקמפיין, מיד לאחר היציאה מהממשלה. אז כפי שאתה מבין, הישיבה בממשלה בהחלט החלישה את המפלגה. לאחר מכן הגיע חביבנו מצנע, והחליש את המפלגה עוד קצת, ועוד קצת ועוד קצת, והביא אותה בפעם הראשונה מתחת לקו ה20 מנדטים, בעוד שלפני שהוא הגיע היו למפלגה בסקרים 24. אז אל תאשים רק את הישיבה בממשלה, מכיוון שגם אחרי היציאה המפלגה המשיכה להיחלש.

EverMan

New member
לא מדויק , בתקופתו היו למפלגה

24 מנדטים. לפניו עם פואד היו לנו 17 מינוס , על גבול ה15. אי אפשר לבנות מפלגה מחדש ביום אחד. וכן , הקמפיין הלך נוראי לדעתי.

Peace2002

New member
אתה בעצם מאשר את מה שאני אומר

מצנע, כשהוא רק נכנס, חשבו שעוד יש לו סיכוי, בגלל שהוא חדש ואמין וכנראה ללא רבב. החזיקו ממנו בהתחלה. אחרי שהקמפיין התחיל הוא גילה את פרצופו האמיתי והבריח אנשים מהמפלגה. לזה אני קורא כישלון.

EverMan

New member
לא מדויק.

הוא לא נפל בגלל "שהוא הראה את פרצופו" , אלא בגלל שהמפלגה עשתה קמפיין גרוע. במקום להתמקד בנושאים הכלכליים , ובגדר הפרדה וכו' - הם התמקדו רק במצנע ובפרסומות מטומטמות סטייל הבית הלבן. וכל יומיים החליפו סיסמא , חיים לא שמעתי על מערכת בחירות שהחליפו בה 3 פעמים סיסמא ראשית.

למעלה