מרק אפונה שהכנתי עכשיו עם הלחם שהכנתי

מאיוש י

New member
כל הכבוד

אצלי זללו את השברים ככה כמו שהם קילפתי מהם את הצבע האדום ואכלו טעים זה בטוח, סלסלה לא כל כך
 

מאיוש י

New member
למה??? שאלה טובה

לא ראית איזו ענקית היא יצאה??? הכנתי קילו וזה הספיק לי לעוד 4 לחמניות שמנמנות וטעימות והשאר הלך לקסדה......
 

יוכי68

New member
מאיוש, היום הזה הרג אותי מצחוקקקקקקקקקק

היא היתה עבה כמו לחמניה ואצלי כמה שעשיתי דק זה לא היה מספיק.........צריך לדקק לרצועות ממש דקיקות..........לדעתי הבצק מאוד נוח.
 

מאיוש י

New member
אני עד עכשיו עוד צוחקת

הילדים שלי לא מבינים מה קורה לי הם רואים אותי נכנסת לחדר עם המחשב ושומעים אותי נקרעת מצחוק ........ "אמא הכל בסדר הם שואלים"? הרסת אותי היום לא הספקתי לעשות כלום בבית עכשיו אני עם הקפה ועוגית הקפה מול המחשב וזהו ייצור הקסדה עייף אותי.
 

יוכי68

New member
גם אני עוד לא עשיתי שום דבר בבית

עכשיו מהר מהר אני מדיחה כלים, מטאטא את הפירורים של הקסדה והסל כביסה ומארגנת פה ושם וכבר בא לי קינוחחחחחחחחח...............את אוכלת את עוגיות הקפה.....איזה כיף לך.......תהני לך! תמיד אחרי יום ראשון לא נשאר (תודה לאל) שום קינוח......לא עוגיות ולא עוגות......עושים פה מבצעי חיסול.
 

מאיוש י

New member
אחרי יום ראשון לא נשאר?

אצלי בשבת בצהריים כבר אין כלום שיהיו בריאים , כבר אמרתי שאוהבים קינוח יותר מהארוחה.
 
יוכי היום הייתי מהסמויות שרק צחקו

אבל צחוק צחוק עדיין נשאר לך סלסלה מפורקת שאותה אפילו גם לי אין היום בבית. אז לך כבר יותר טעים. לגבי מרק האפונה את מכינה מרק אפונה מאפונה יבשה? ככה תמיד אני ידעתי עד שנתקלתי במרק של הרברונן שכתב שהכין משימורי אפונה. אם את מכינה מיבשה כמה שעות את מבשלת את המרק עד לריכוך?
 
יוכי ומאיוש שתיכן ביחד וכל אחת לחוד- יש

מצב למרשם לעוגיות קפה שצילמתן? מאיוש גם לך מברוק על הקסדה לכיפה אדומה שהכנת. ובסוף זה עוד היה אכיל...
 

מאיוש י

New member
ככה את צוחקת עלינו? לא יפה../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif

אשלח לך למסר את המתכון כי הוא מספר בישול ואני לא אוהבת לפרסם מתכונים מספר באתר אלא אם הספר ממש ענתיקא. אני חושבת שכך זה הוגן בכל זאת זו הפרנסה של המחברים..... ובמיוחד של קרין שאני מאוד אוהבת . אז עוד דקה זה במסר שלך
 

יוכי68

New member
עוגיות קפה...../images/Emo20.gifמומלץ

עוגיות קפה/ מתכון - רותי חברה של אחותי/יוכי מתייחס למידה של כוס חד פעמית לבצק: 5 כוסות קמח רגיל חבילה וחצי מרגרינה/מחמאה מומסת 1 א. אפיה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס יין מתוק מעט רום/וניל לעבד את הבצק ולקרר במקרר לכחצי שעה בערך.......הבצק שיוצא מהמקרר מתקבל קשה אך מתרכך מיד בעיבוד.......לחלק את הבצק ל- 10 חלקים. מילוי: (להכין בזמן שהבצק במקרר) בקערה: אחד וחצי כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 4 כפות קקאו 2 כפיות גדושות של קפה 2 ביצים שלמות כוס וחצי קוקוס כוס שומשום כוס אגוזים מעט רום לערבב היטב את החומרים מתקבל מילוי רך אבל לא נוזלי.....לא יורד בקלות מהכף. מרדדים על משטח מקומח קלות כל כדור לעלה דק באורך של כ-20 ס"מ על 10 ס"מ וממלאים במרכז לאורך כל המלבן מעין גבעה ארוכה ומכסים בבצק , מקפלים את הקצוות בלחיצה כך שהבצק יהיה סגור היטב (חשוב שהמילוי לא יצא החוצה). מניחים את הרולדות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בחלק האמצעי של התנור לכ 10 דקות בלבד.......הבצק נשאר לבן וכביכול לא אפוי דיו (שימו לב לא לייבש). מיד עם הוצאת התבנית יש לחתוך לעוגיות בגודל של כס"מ עד ס"מ וחצי ולהשאיר לייבוש בתבנית (יש לחתוך בסכין ללא שיניים). מתקבלות כשתי תבניות. הערות חשובות: 1. לרדד את הבצק דק על משטח מקומח 2. לסגור היטב את הבצק על המילוי מכל צדדיוץ 3. לא לאפות יותר מידי - מס' דקות מצומצם - הבצק לבן ועדיין רך. 4. לחתוך מיד עם הוצאת התבנית 5. לייבש כמה דקות בתבנית ולאחר מכן להעביר לקופסה ולפזר א. סוכר 6. לא לאכול יותר מידי כי זה משמין....חחחחח
 

יוכי68

New member
גולדה, מה שלומך, התגעגעתי, ולמה סמויה?

לא יכולת להצטרף לבדיחה ולפדיחה חהחהחה....... גולדה, לו יכולת להריח את הריח ולטעום את הטעם .....אח כמה שזה טעיםםםםםםםםםםם. אני מכינה מאפונה יבשה, לדעתי הרבה יותר טעים........ובכלל לא לוקח לי שעות אולי 40 דקות.........אם האפונה היבשה "טרייה" ולא כזו "ישנה" לא לוקח הרבה זמן ריכוך. טיפ: אני מבשלת את האפונה היבשה במים ללא כל תוספת תיבול כחצי שעה - שלושת רבעי השעה - האפונה מתרככת ואז מוסיפה שמן, מים, תבלינים והרבה קוסברה טרייה.........טעיםםםםםםםםם והתאים מאוד לסלסלת הלחם הקרנצ'ית.
 

מאיוש י

New member
יוכ אני מדפדפת עכשיו

בספר בישול של נירה רוסו ואני רואה שהיא הכינה סלסלת לחם או יותר נכון קופסה עם מכסה, ושמה בפנים סלט של גבינת חלומי וחצילים . וממה היא הכינה את הקערה? מבצק עלים נראה מדהים ונראה לי הכי טוב . לפעם הבאה.......
 

יוכי68

New member
רעיון מצוין, את יכולה עם המטריצה

שוש מפורום בישול לילדים הכינה עם המטריצה ויצא לה יפה....לא מאותו הבצק אבל בצק שמרים. הילד בכיתה א' הציע להכין קערה מבצק לחם ולמלא במרק - הוא לא ידע שיש אופציה כזו והעלה את הרעיון לבד......חשבתי אם להכין או לא...............החלטתי ש..........לא...........להיום. זה גם משהו שיושב לי בפינה ומחכה לביצוע.
 

מאיוש י

New member
לא נראה לי למלא במרק בצק של לחם

תוך שניה זה ירטב ויקרע והכל ישפך למרק מתאימות קערות מבצק פריך
 

יוכי68

New member
ראיתי כמה מתכונים ברשת וזה נראה מבטיח

כמובן שיש לאכול מיד עם הגשת המרק אחרת יתרכך מאוד.
 
חח יוכילה ומאיוש אני מרגישה לא טוב

היום "מצודדת" מאד ולוחץ לי על הראש אז התחלתי היום את הבוקר מאוחר מאד. נכנסתי וראיתי שבזמן שאני ישנתי התרחשו פה הרבה סלסלות וקסדות. אז צחקתי ממקום סמוי. וחשבתי לעצמי מענין מה היה יוצא לי אם הייתי מצטרפת לניסוי. אולי היה עוד איזה מוצר לבית... לגבי המרק את לא מטגנת בצל לפני? מאיוש תודה על המרשם. קיבלתי ועדיין לא קראתי.
 

יוכי68

New member
גולדה, בצל תמיד זה מצוין להוסיף

הילדים שלי לא אוהבים בצל והם היו כשהכנתי את המרק.....אז הכנתי בלי , לדעתי לא חייב לטגן אפשר לחתוך ולהוסיף למרק.
 

מאיוש י

New member
אני מוסיפה בצל שלם למרק

כדי שייתן טעם ואחרי שהמרק מוכן אני זורקת את הבצל
 
למעלה