מרק רגל צעד צעד

פוקסי99

New member
מרק רגל צעד צעד

בערך 1/2 1 ק"ג רגל חתוכה ונקיה רצוי בצל שלם 2 עגבניות מרוסקות בפומפיה עגבניה שלמה מקולפת(במים רותוחים) 4 עלי סלרי גדולים חתוכים לסהרונים (אני משתמש בעלים של סלרי שורש אשר הם קטנים יותר אבל לדעתי הרבה יותר ארומתיים) מספר עלים של סלרי פלפל חריף ירוק גדול חתוך לרצועות 1/2 1 כף של חוויג' למרק 1 כף אבקת מרק עוף כפית מלח כפית גדושה של כמון 8 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חתוכים לרבעים 3 ליטר מים בתמונה מגש הרגל (רצו הקרסול והחלק הקידמי)
 

פוקסי99

New member
שוטפים הייטב

לעיתים הנוזלים אשר נמצאים על הרגל בתהליך ההפשרה מקבלים ריח רע ולכן רצוי מאד לשטוף אותה הייטב הדבר נכון גם לחלקי עוף
 

פוקסי99

New member
מוסיף 3 ליטר מים

אני משתמש כדי לחסוך זמן בבקבוק רולה או ספרייט אשר נחשב כ1/2 1 ליטר
 

פוקסי99

New member
ומרתיח את המים יחד עם חלקי הרגל

בשלב זה נותנים לסיר לרתוח כדי שהקצף יעלה למעלה
 

פוקסי99

New member
מוריד את הקצף

מספר פעמים מכוון שהקצף ממשיך להתהוות לאחר שהורדנו ממשיכים עד אשר לא מתהווה יותר קצף
 

פוקסי99

New member
בזמן שבסיר המים רותחים מכינים את גבעולי הסלרי

כמו שאתם רואים זה סלי שורש אשר יש לו עלים ירוקים טריים נהדרים הם הרבה יותר ארומתיים מהסלרי עלים הרגיל אפילו הצבע יפה יותר (אולי מישהו יחשוב שזאת קמצנות לא ולא זאת איכות וניסיון))
 

פוקסי99

New member
מכין את הפלפל החריף לחיתוך

אני משתמש בפלפל גדול כדי שיוסיף לטעם המרק את הארומה המיוחדת לפלפל חריף נוסף לחריפות הפלפלים הירוקים הגדולים ברוב המקרים מאבדים חלק גדול מהחריפות
 

פוקסי99

New member
מוסיף את החוויג'

ממליץ על חוויג'טרי כמה שאפשר אפילו להכין לבד בבית אי לשמחתי מקבל משלוח קבוע מסבתא של כלתי שימוש בחוויג' בגלל שאחד המרכיבים זה כורכום משאיר על חלק מהכלים צבע צהוב לא להבהל הצבע לא יורד מיד אבל פרט לצבע אין לו השפעה על מה שתכינו בכלי לאחר מספר פעמים שהכלי יעבור רחצה הצבע יעלם
 

פוקסי99

New member
רצועות הפלפל החריף

שימו לב אני מחזיק את רצועות הפלפל ביד חשופה בגמר הבישול אני שוטף את הידיים עם המים החמים ביותר שאני יכול לסבול והחריפות יורדת לחלוטין
 
למעלה