מרק שעועית של ג'קי

מיכי 10

Member
נכון. שנים מוסיפים לשימורים סוכר, אבל במידה. והתירס המשומר

היה טעים בהחלט. כשהייתי בנח"ל, זה היה ה"חטיף" החביב עלינו ביותר. היינו יושבים כמה חבר'ה על קופסת שימורים אחת, ואוכלים את תוכנה בעונג עילאי. שלחו לנו קופסאות כאלה בחביתות מהבית.
{גם למלפפונים בחומץ למשל, מוסיפים סוכר, אבל במידה}.

כשהתירס בקופסאות השימורים ללא סוכר, מוסיפים לו כנראה ממתיק מלאכותי, שזאת נפילה מן הפח אל הפחת.
ולאחרונה, מציינים על קופסאות השימורים בגאווה רבה: "תירס מתוק". שומר נפשו - ירחק. לטעמי, זה מתוק להחליא.
אז בתור פיצוי קל, גם אם שונה לגמרי, אני קונה לפעמים תירס גמדי, אשר לו יש קצת ריח נעים של קלחי תירס לא מבושלים, ומראה חמוד ומצודד.
 

מיכי 10

Member
כן, בטוח שאתה צודק, ושזה היה זן אחר של תירס.

וגם אני מחפשת תמיד את התירסים ה"חלביים" יותר, ואת אלה שהגרגרים שלהם הכי קטנים.
אלה עם הגרגרים הגדולים, הפחות מעוגלים ויותר מלבניים, נראים לי בכלל כמו מספוא לבהמות. ברצינות. אני לא לועגת, ורק מתפלאת שמוכרים אותו גם למאכל אדם, כי הוא ממש ממש קשה ולא טעים.

הארטיק ההוא, גם היה מתגבש בצורה מיוחדת, מארבעת הפאות אל האמצע, וזה היה גם נראה יפה בחתך העליון, כשהחלק העליון של ציפוי השוקולד כבר "לוּקק".

מה זה ואיפה זה "קשת טעמים"?
 

raya

Well-known member
"קשת טעמים" - זו רשת חנויות ...
דומה למשל לטיב טעם.
סניף אשדוד
קניון עד הלום, אשדוד
[פתח פרטי חנות]
סניף באר שבע
מרכז מסחרי ישפרו פלאנט, באר שבע
[פתח פרטי חנות]
סניף גבעת ברנר
מרכז קניות גבעת ברנר
[פתח פרטי חנות]
סניף חדרה
רח' דוד אלעזר 27, חדרה
[פתח פרטי חנות]
סניף חיפה הדר
רח' שבתאי לוי 21-23, חיפה
[פתח פרטי חנות]
סניף חיפה קריית אליעזר
רח' תל אביב 11, חיפה
[פתח פרטי חנות]
סניף יקנעם
רח' הירדן 64, יקנעם
[פתח פרטי חנות]
סניף כפר סבא
מרכז שרונה, כפר סבא
[פתח פרטי חנות]
סניף כרמיאל
רח' היוצרים 7, כרמיאל
[פתח פרטי חנות]
סניף נהריה
רח' לוחמי הגיטאות 9, נהריה
[פתח פרטי חנות]
סניף נוף הגליל (נצרת עילית)
רח' עמל 2, נוף הגליל
[פתח פרטי חנות]
סניף נשר
רח' הזית 1, נשר
[פתח פרטי חנות]
סניף נתניה
רח' המלאכה 28, אזור תעשיה פולג, נתניה
[פתח פרטי חנות]
סניף פתח תקווה
רח' הרב פינטו מסעוד אשר 20, פתח תקווה
[פתח פרטי חנות]
סניף קריית חיים
רח' איצטדיון 5, קריית חיים
[פתח פרטי חנות]
סניף ראשון לציון
רח' ברשבסקי 33, אזור תעשיה הישן, ראשון לציון
אני קונה שם לפעמים, החנות לא נמצאת במיקום נגיש.
מבחר הגבינות והנקניקים גדול וטעים!
רעיה
 

מיכי 10

Member
תודה, רעיה. איזו השקעה!


הסניף היחיד שנמצא פחות או יותר באזור שלי, הוא זה של פתח תקווה. לא בעיה לי להגיע, אז אולי בהזדמנות אקפוץ לבקר שם.
 

מיכי 10

Member
תודה רבה רבה, TCHM


באמת חשבתי שעליי לברר זאת לפני שאכנס לשם, כי כתבת שקנית ארטיק רוסי. ואוֹכל רוסי נשמע בעיניי תמיד קצת "חשוד" בנוגע לכשרות.
אז שוב תודה שהפנית את תשומת ליבי לכך.
 

raya

Well-known member
כתבתי רשת בדומה ל"טיב טעם" כלומר לא כשרה....
 

מיכי 10

Member
רעיה, תרגישי נוח!

אין לי כמובן שום בעיה עם כך שהבאת לי את רשימת כל הסניפים של "קשת טעמים" לכאן. להיפך, אני מעריכה את ההשקעה שלך, ואת גם לא אמורה לדעת שאני שומרת כשרות. :)

מצד שני, לא היה לי מושג שיש גם רשת בשם "טיב טעם", ושגם היא לא כשרה.
פשוט לא שמעתי על שתי הרשתות האלה.


לי, השם "טיב טעם", בכלל מזכיר את גבינת "טוּב טעם", הלבנה הפשוטה והטעימה.

וכרגע הצצתי באינטרנט, ומצאתי משהו שגם לא ידעתי: מסתבר שיש מסעדה, או רשת מסעדות, בשם זה:
"טוב טעם - מסעדה חלבית,פיצריה,גלידריה ועוד".

האמת, שאני לא אוהבת לאכול במסעדות, ולא מרבה להגיע לכאלה, אם זה לא מתחייב חברתית.

אז הכל בסדר, וכל אחד אוכל איפה שמתאים לו, ועושה מה שמתאים לו.
 

raya

Well-known member
אני מרגישה בנוח.... אל דאגה
האמת - לא חשבתי על זה שאת אולי שומרת כשרות.
אני בשנים האחרונות קונה בעיקר בקינגסטור - רשת שמקורה נדמה לי בירכא.
הבשר והעופות זולים משמעותית מכל רשת אחרת. נכון שחיטה ללא רבנות אבל בפיקוח וטרינרי, ואין "בקר נמוך". אין גם אלכוהול.
מדי פעם גבינות ונקניקים אני קונה במעדני מניה- שזו גם כן מעין רשת רוסית, קרובה לבית שלי.
דבר נוסף - אני חושבת שיש לנו משהו משותף, קראתי פעם שכתבת את מקצועך- והוא זהה לשלי.
שבת שלום!
רעיה
 

מיכי 10

Member
מה זה "בקר נמוך"?

האם הכוונה למה שנקרא גם "בשר לבן"?

יש לי כמה מקצועות, אז אני לא יודעת לאיזה מהם את מתכוונת, ואשמח אם
תכתבי. :)
 

raya

Well-known member
כן, בשר לבן.....
אכתוב לך מסר , לא עכשיו, הנכד אצלי. מחר מחזירה אותו.
 

מיכי 10

Member
*תיקון: מארבע הפאות. (התחלתי לכתוב מארבעת הצדדים, ותיקנתי

ל'פאות'. אז ארבע, ולא ארבעה, כמובן).
 

yair_bar

New member
מנהל
אני זוכר שאהבתי לקנות כילד

לא יודע מה פער הגילאים ביננו, אבל לפני נגיד 30-35 היו מוכרים באמת תירסים מופלאים מתוך גיגית.
&nbsp
לא יודע אם זה היה הזן או שהוסיפו סוכר למי הבישול.
&nbsp
אגב, כחייל (נגיד לפני 20 ומשהו שנה) שירתתי בתחנה המרכזית הישנה. בנוה שאנן הייתה עגלה של זוג מבוגר עם כל מיני דברים וגם סיר גדול של תירס מופלא. בחורף הייתי הולך הרבה.
&nbsp
לי התירס המתוק (יש לאחרונה של כמה מגדלים ישראלים) טעים. הם ממליצים לנסות לאכול בלי לבשל - זה נחמד, אבל אני עדיין מעדיף אותו מבושל
 

מיכי 10

Member
גם אני הייתי ילדה כשקנו לי תירסים ברחוב או על שפת הים.

אבל פער הגילים ביננו בהחלט גדול. :)
ולא ידעתי שאפילו לפני כעשרים שנה עוד ניתן היה למצוא מוכרי תירסים כאלה.

לפני שנים, גידלו בקיבוץ של אחי תירסים מצוינים. ואני זוכרת שאחד הבנים שלו, כשהיה ילד קטן, היה אוכל לפעמים תירסים לא מבושלים, והתפלאתי מאד. ניסיתי גם. זה אפשרי, אבל גם אני בהחלט מעדיפה אותם מבושלים. (רק לא את המתוקים מאד).
 
הכנתי את המרק שוב אתמול בערב

הפעם, שמתי תבלינים במידה: חצי כפית כמון מזרחי, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור ו-3 כפיות פפריקה. גם בישלתי שעה שלמה+
טעמתי היום ויצא יותר טוב מהפעם הקודמת (מההמלצה של ג'קי...)
 
למעלה