מרשה לעצמי לפתוח הודעה חדשה

ליהיS

New member
עוד משהו...

לא חייבים להשתמש במידע בצורה זולה. אני בטוחה שיש דברים יותר מועילות להשתמש במידע, עדין עד כמה שיהיה.

tglus

New member
לא הייתי מפרסמת שמות של אנשים

שעברו טיפולי פוריות (כולל משפחות שרון ושר הבריאות לשעבר) אבל לדעתי ליהי צודקת באומרה שאנחנו צריכים "לדפוק על השולחן", לעשות הרבה רעש גדול ככל האפשר כדי לא להגיע לחוסר ענין ציבורי. אם לא נעשה זאת אנו עלולים להתעורר מאוחר מדי

מסכימה איתך

אני כל הזמן חשה שקולנו לא נישמע. לא עושים רעש ולכןהסיכויים קלושים. במדינה שלנו רק הכוח מנצח(לצערי הרב).

kasa

New member
האם כל האמצעים כשרים במאבק על דעת

הקהל הציבורית ? אני בהחלט בעד "דפיקה על השולחן" אבל נגד "דפיקת אחרים על השולחן שלי"...
נדמה לי שיש לנו הרבה מה לומר בעניין גם בלי להפנות אצבע 'מאשימה' אל מישהו אחר שנכלל גם הוא בקטגוריית "טיפולי פוריות" בעבר. (אגב, מבחינתי כל נושא גלעד שרון וטיפולי הפוריות הוא לא יותר מאשר בגדר שמועה. הרי זה לא משהו בר הוכחה, ובר ראייה...כך שהשימוש בשמועה במסע הסברה הוא לגמרי לא אפקטיבי). כבר אמרתי כאן מספר פעמים שיש למצוא את הדרכים להתראיין יותר, להישמע ו/או להיראות יותר, ולעורר יותר עניין והבנה ציבורית. על כך איני חולקת עליך. אני חולקת לגבי הדרך שיש לבצע זאת. לא לגבי עצם הביצוע. אני בהחלט חושבת שיש מקום לצאת בהסברה יותר עממית ורחבה (מעבר לאינטרנט), כי כפי שצויין כאן היום ובעבר - הבורות היא רבה. ובודאי שיש "לדפוק על השולחן", רק שלא תמיד זה מביא את התוצאה המיוחלת. לראייה - אזכיר לך דוגמא שדווקא זכתה להמון עניין תקשורתי וציבורי, והתמוססה בדיוק כשם שעלתה לכותרות - ויקי כנפו וחברותיה (זוכרת אותה ?), אז לא תמיד התלהמות, אלימות, ואגרסיות משיגות את המטרה הנכונה. לפעמים, גם "דפיקה על השולחן" צריכה להעשות באופן מתוחכם...

ליהיS

New member
לא! לא! לא! לא! לא!

לעולם לא אצדד שיש לנקוט באלימות ואגריסיביות! ציינתי את העובדה שדוקא אלו זוכים לסיקורים תקשורתיים רחבים
אני מסכימה איתך במאה אחוז שיש ל"דפוק על השולחן" אבל בדרכים מחוכמות. אני גם לא חושבת שיש כאן "אשמים" (חוץ מההוא שחושב שהוא מעל כל אדם
). אבל אני חושבת שיש להשתמש באנשים מתוקשרים, אשר נאלצו לעבור טיפולים, כדי לקדם את המאבק. אם צריך לרמוז, בעדינות, על אנשים מסוימים-למה לא? באמת לא חייבים לפשפש להם בתחתונים, אבל לרמוז.. אנשים אלמונים, לא משנה עד כמה סיפורם נוגע ללב, לא יזכרו כמו אותו סלבריטאי שחפתע מקבל חזות אנושית לאחר שהתברר שגם הוא.. למשל גרוניך, או מאיר סויסה. שלא לדבר על הבן של.. שוב מאזכרת את ההפגנות ההמוניות בתקופת הגזירות הקודמת. וזה עבד!!! לגבי ויקי כנפו-לא משנה עד כמה מאבקה צודק, אין ספק שההתנהגות הגסה עמדה להן לרועץ. לא צריכים להיות גסים ואלימים כדי לעורר גלים. מכירה את הסיפור על השמש והירח? שהתווכחו מי יצליח להוריד את המעיל מעובר האורח? הירח שלח ברקים ורעמים, גשמים וברד, אבל ההלך רק התעטף יותר ויותר. השמש שלחה קרנים חמות ומלטפות, עד שגרמה להלך להוריד את מעילו..קפיש?

kasa

New member
שוב, זה לגמרי בסדר להזכיר אנשים

מתוקשרים שעברו/עוברים טיפולים - כל עוד הם עצמם נתנו הסכמתם לכך, ו/או שהדבר ברור וידוע לכל (כמו מקרה גרוניך, דני בסן וכד'), ולא אנחנו אלו שנכנסים לרכילות צהובה, ומציצנית (וזה בדיוק מה שזה כל עוד אנחנו חושפים עברו הרפואי של אדם שלא נתן הסכמתו לכך, ולא פירסם מעולם באופן פומבי עובדה זו !! בעיניי זה אף חוצפה, מציצנות, ועזות מצח לפרסם באופן פומבי עברו רפואי של אדם, אפילו ברמיזה, גם אם זה משרת את מטרתי. לא הייתי מוכנה שיעשו זאת לי, ולא אעשה זאת לאחרים). אם מי מהמפורסמים הנ"ל ו/או "הבנים של..." יחליטו להתראיין ולהחשף - זה כמובן יהיה מבורך. ואני בהחלט חושבת שכדאי לפעול בכיוון הזה, וליזום איתם ראיונות שבהם הם יציגו את עמדתם, ואת חשיבות הטיפולים. אני לא חושבת שאני צריכה לחשוף במקומם את עברם הרפואי, והטיפולים שעברו. מצטערת, אחרי הכל - כבודו של אדם, ופרטיותו קודמים לאינטרסים אפילו שלי, ואני לא רואה עצמי חושפת עבר רפואי של אף אחד, שהוא עצמו סירב לחשוף, ושומר על זכות השתיקה (גם) לגביו.

קינמוני

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo46.gif היה עכשיו בתוכנית בערוץ 2

ראיון שבו עינב גלילי ראיינה את יו"ר הועדה לאתיקה בתחום הבריאות . היא דיברה איתו על השאלה של האם מוצדק לבחור את מין העובר בהפריות ואח"כ היא שאלה אותו על הקיצוצים בתחום הפריון (הגבלת מס' הטיפולים ל 5) ועל הצדק שבדבר (כנראה שבערוץ 2 עוד לא שמעו על העובדה שהקיצוץ בוטל, מה שגורם לי להיות קצת יותר מודאגת). החוצפן ענה לה שלא מדובר בצודק או לא צודק אבל אם הוא צריך להחליט כיצד לחלק את הכסף שבתקציב הבריאות, אז הוא מעדיף לתת אותו לחולים או קשישים(לא זוכרת בדיוק) מאשר לבזבז אותו על ניסיון חמישי של אשה להביא ילד רביעי!! ר ב י ע י ??? על מה הוא מדבר בדיוק??? ואח"כ מתפלאים מאיפה הציבור מקבל את כל האינפורמציה השגויה הזו בנושא הקיצוצים בפריון. בכלל, ערוץ 2 האלה מתחילים לעצבן אותי. מעניין שמהצד שלנו עדיין לא ראיינו אף אחד. פשוט מכעיס!!

tglus

New member
ראיתי והתרגזתי. מענין מה דעתו על

טיפולים להבאת ילד ראשון(!) לעולם...

ora32

New member
האם שמו

של יושב ראש וועדת האתיקה שהתראיין היה פרופ' אבינועם רכס? אם כן אני מכירה אותו מעבודתי ואשמח להציג לו את הצד שלנו במאבק.

למעלה