מרתיח: השרה שקד והנשיא ריבלין תומכים בחנינת קצב:

• פותח הנושא pov2
  • פורסם בתאריך

pov2

New member
מרתיח: השרה שקד והנשיא ריבלין תומכים בחנינת קצב:

http://www.maariv.co.il/news/law/Article-531065

לא רק שהאיש קיבל רק 7 שנות מאסר על 2 מקרי אונס ומספר מעשים מגונים ושיבוש הליכי חקירה- עבירות עליהם היה אמור לקבל מינימום 32 שנות מאסר
אז בנוסף- הוא מעולם לא לקח אחריות על מעשיו, ולא התנצל עליהם- תנאי שועדות השחרורים מקפידות עליו לפני שחרור מוקדם.

זאת ועוד: כיוון שאת הפשע ביצע האנס כנגד נשים ולא כנגד המדינה, אז הן ורק הן צריכות להיות אלו שיאשרו או יפסלו חנינתו.
כך אמור להיות במדינה מתוקנת וחמור שאין כזו.
כשיאנסו את ריבלין או שקד- שיבחרו אם לחון את זה שאנס אותם.
חצופים

ga26

Member
אקדים ואומר שזה אכן מרתיח

אבל כל עוד יש את האופציה לחנינה ואכן חוננים על פשעים קשים אני לא רואה סיבה למה באונס לא מתוקשר תינתן חנינה ולקצב לא.
אני נגד חנינות אבל אם יש - שינתנו לכל מי שעומד בקריטריונים לחנינה

aaa123

Member
יכול להיות שהסיבה שהם תומכים בחנינת קצב היא שפשוט

הם לא כל כך מאמינים לא' ממשרד התיירות ולא בטוחים שקצב באמת אנס.

זה שהשופטים החליטו שקצב אשם באונס לא מחייבת כל אדם אחר לחשוב אותו דבר.
ספקות בנושא יכולים להיות למשל בגלל שלפי פסק הדין בהתחלה א' ממשרד התיירות לא סיפרה כלל על אונס לא בחקירה הראשונה במשטרה אלא רק על עבירות מין פחות חמורות.

עריכה:
באופן אישי אני בטוח מעבר לספק סביר שקצב עבריין מין שקרן.
בנושא האונס אני פחות בטוח אבל לא מפריע לי גם מצב שעבריין מין שקרן יושב בכלא על אונס שלא ביצע(ורצוי שעברייני מין ידעו שאם הם יכחישו את העבירות שביצעו זה יכול להתנקם בהם בהרשעה בעבירה חמורה יותר גם אם יש ספק סביר)..

pov2

New member
יתכן שהם לא מאמינים למתלוננות

אך מעניין אותי אם הם טרחו לברר איתן את הנושא לפני שפסקו שהן משקרות?
אני מעריך שלא ואם אני צודק, אז קביעתם שהמתלוננות מעלילות
זהה לקביעתם הדומה של הטוקבקיסט המצוי ואם כך- מפחיד שאנשים עם חשיבה של שוביניסט מצוי, חורצים גורלות של אנסים ומתלוננות.
&nbsp

ga26

Member
חנינה לא קשורה להרשעה. החנינה ניתנת לאדם שעבר פשע

תמיד כשהוא הורשע (כלומר במקרה זה "האמינו למתלוננות"). החנינה ניתנת כדי לשקם את האסיר ובמידה והוא מודה ומביע חרטה (אגב זה לא המקרה של קצב). ההליך הזה לא קשור בכלל למתלוננות אלא הליך שבו המדינה מקצרת את העונש שניתן לאסיר או מוותרת עליו או מבטלת רישום במשטרה וכדומה וכל זאת כדי לעודד שיקום של האסיר.
ושוב אני לא מכיר את כל פרטי מקרה קצב ובמקרה הספציפי שלו לא מאוד שמח שהוא יצא (אם הוא יצא) אבל אני שוב חושב שאין שום סיבה אמיתית לקיצורי שליש או חנינות למורשעים בעבירות חמורות כשגם ככה העונשים במדינה מצחיקים אבל אם החליטו שנותנים את זה - אז צריך לנהוג שווה עם כולם ולא להפלות לרעה/לטובה מקרים בהם המורשע פחות מפורסם.

מעמקים39

New member
כל הליך בעניין עברייני מין שאינו קשור לקורבנות

הוא פסול בעיניי גם אם הוא הליך חוקי, שנאמר לא כל מה שחוקי הוא גם מוסרי.
זה שכולם התרגלו למחשבה שהקורבן אינו צד בתביעה זה עצוב. בסופו של דבר מי שנאנסה זו האישה ולא המדינה והזויה בעיניי כל ההתנהלות הזאת. גם בעיניי אין סיבה לקיצור עונשים, להיפך, יש סיבה להחמרתם.
לגבי שווה בין שווים- קצב לא חי את חייו כשווה בין שווים, כל ״מנהיגינו״ מתנהגים כמורמים מעם ובהחלט יש להתייחס לכך כשקוצבים את עונשו למען ייראו וייראו. יש בכך מסר חשוב לכלל הציבור.
לא מדובר כאן על ״מפורסם״ ששר שירים על במה ציבורית. מדובר בנשיא מדינה בעל כוח ושררה שהפעיל כוחו כנגד נשים ואנס! עונשו צריך להיות כבד אף יותר מכל אחד אחר. זו דעתי!

ga26

Member
את שיקולי השררה של הנשיא בית המשפט לוקח בחשבון

כשנותן פסק דין. זה לא קשור לחנינה.
אגב האם זה אומר שאת בעד חנינה ל"סתם" גבר שאנס "סתם" אישה?

מעמקים39

New member
גם אם נתייחס לקצב כאל עוד אזרח רגיל

אז ברור ששרת המשפטים ונשיא המדינה לא היו דנים כלל בחנינתו מבלי שהודה והצטער על מעשיו.
הם אלה שמתייחסים אליו כמורם מעם והם אלו שצריכים כמו כולנו להחמיר את ענישתו כמו עם כל אזרח רגיל על העבירות שביצע!

ga26

Member
לא כתבתי שלא צריך להחמיר איתו (תקראי למעלה) מה שאני אומר זה

שמקוממים ככל שיהיו מקרים בהם נותנים חנינה למקרי אונס מפורסמים היחס צריך להיות שווה לכל יתר המקרים. כולם צריכים להיות שווים בפני החוק.
ושוב זה למרות שאני לא אוהב את השטות שנקראת "קיצור שליש" ואת החנינות.

pov2

New member
מה פירוש כולם צריכים להיות שווים בפני החוק?

ממתי החוק מחייב את הועדות לקצר לכל האנסים שליש?
שנית, גם אם יש אנסים שקוצר להם שליש, לא ברור למה אתה תומך שיקוצר גם לקצב, במקום לתמוך, שלא יקוצר לאף אנס.
&nbsp
אם בפורום פמיניזים מבינים ומצדדים בשחרור מוקדם של אנס- מה יגידו אזובי הקיר?
&nbsp
לדעתי המנהלת צריכה לשים סוף לביזיון הזה.

ga26

Member
איפה בדיוק צידדתי בשחרור אנסים? זה שאתה מתקשה

לקיים דיון ענייני זה בעיה אחרת. אם המדינה החליטה שהיא מקצרת ענישה עם אנסים אז זה מצער אותי ואני לא רואה למ מקרה מפורסם צריך להיות חריג.
אתה רוצה למנוע חנינות באופן גורף? סבבה אני בעד.

ga26

Member
אגב אם מעמקים39 תחסום כל מי שחושב שונה ממך וממנה מהר מאוד

תישארו לבד. אתה יכול לנהל דיון עם מי שחושב שונה ממך גם בלי שתצטרך לחסום אותו. קשה לך? אין לך תשובה הולמת למהשאני או גריןממבה שואלים - אתה לא חייב לענות או להסכים. בסך הכל אם רוצים לדון בסגיה שהיא בראש ובראשונה משפטית אז הדיון נסוב גם סביב העניין הזה.
אין לי בעיה שקצב ינמק בכלא. אני מעדיף שיעשו את זה באופן שווה לכלל האנסים. אם המדינה מסיבותיה החליטה שהיא כן מעדיפה שיקום של האסיר - גם במקרי אונס - למהדווקא קצב מקומם יותר מאיזה אבי כהן או ישראל ישראלי?

מעמקים39

New member
למקרה שלא היית מרוכז

כבר ציינתי בעבר שלא טרחתי ללמוד איך מוחקים אפילו הודעה פשוטה שלא לדבר על חסימות גולשים וגם אין לי כוונה ללמוד ועוד דבר שלא שמת לב אליו זה שפוב אינו היחיד שקורא לחסום גולשים שלא מתיישבים עם עולמו.
ולשאלתך לא נראה לי שאין לו מה לענות אלא שנמאס לו והוא בטח מרגיש שעדיף להישאר שניים מאשר להפוך לפורום ״קידום מעמד האנס״.
בעיניי לא הגיוני שאתה אמנם מציין בכל תגובה שלך שאתה בעד שקצב יינמק בכלא אבל זה לא מסתדר עם זה שעיקר התגובה שלך מוקדש שוב ושוב לכמה זה חוקי ותקני ולא פייר שאחרים מקבלים חנינה והוא לא.

ga26

Member
זה לא עניין של פייר או לא פייר

אם הדיון הוא רק על קצב - קיבלת שקצב ישאר בכלא, נניח שגם הנשיא קרא והשתכנע ממך. אז מה קרה? כלום !! מחר כשידונו באנס ישראל ישראלי הוא כן ישוחרר. לכן - הדיון צריך להיות על החוק ועל כך שיש סיבה בגינה הוחלט לחון אנסים. אם לא מסכימים איתה (ואני לא מסכים, כן מעדיף שישארו בכלא) אז צריך לדבר על זה ולשנות את החוק. אבל לא ניתן להגיד אוי זב נורא מקרה קצב כשקוראת אלמונית בשם נטע/נועה/בתיה.... נאנסה על ידי ישראל ואותו כן משחררים מוקדם בגלל שליש או התנהגות טובה. היא תגיד שהיא נפגעת שוב כי לצערה האונס שלה לא היה מפורסם. לכן אני מדגיש שכולם צריכים להיות שווים בפני החוק. זה א-ב של דמוקרטיה. וזה חשוב לנאנות אלמוניות.

מעמקים39

New member
אבל זה בדיוק העניין

את האנס של נטע נועה ובתיה לא שוקלים בכלל לשחרר. קצב מקבל פה יחס מועדף בגלל היותו מפורסם ולכן גם מחליטים להתעלם מהמקובל במקרים כאלה ולמרות שאינו עונה על אמות המוסר המקובלות- הוא ישוחרר.
וודאי שאנחנו צריכים למחות נגד כל המקרים בין אם של מפורסמים או אנשים ״רגילים״.
אני בכלל לא חושבת שיש לנו וויכוח.

ga26

Member
חחחחח.... את לא מודעת לעובדות. קצב לא מקבל יחס מועדף

הרבה אסירים משחררים על התנהגות טובה וגם אנסים. המקרה של קצב עלה לכותרות כי זה קצב.

pov2

New member
אם המקרה של קצב עלה לכותרות- אז יהיה לו גם אפקט גדול יותר

מאשר מקרה של מקביל אנונימי
וזו עוד סיבה לא לשחררו כי האפקט הרע של השחרור המוקדם הזה יהיה הרבה יותר גדול מאשר שחרורו המוקדם של אנס אנונימי.
כך או כך- שחרור מוקדם של אנסים (שגם ככה מקבלים עונשים מגוכחים) הוא דבר פסול ובמקום להגן עליו כי ״כזה הוא החוק״- יש לגנות אותו ולפעול לשינוי החוק.

ובהזדמנות זו, להוסיף לחוק החנינה, שהדבר יתאפשר רק אם הקורבן של אותו אנס מאשרת את החנינה.
בכך יהיה גם צדק וגם אפקט פסיכולוגי חיובי ביותר על הקורבן ששולט עכשיו בגורלו של זה ששלט בה.

נ.ב- אם גם על תגובה זו יהיו פה חילוקי דעות, הרי שפורום פמיניזם הופך למקום הזוי.
עולם הפוך שבו אנשים המתיימרים לקדם נשים, עושים את ההפך המוחלט מכך.

ga26

Member
מכיוון שאתה לא מסוגל לבצע דיון ענייני בלי לאיים על הצד השני

אין לי עניין לדון איתך יותר. כשתתבגר נוכל לדון

pov2

New member
תיארת הרגע אותי או אותך?

במקום לדיין דיון ענייני, אתא מאיים שלא תדון איתי יותר.
על כך נאמר- הגמל שלא רואה את דבשתו.
&nbsp

למעלה