מרתיח: השרה שקד והנשיא ריבלין תומכים בחנינת קצב:

• פותח הנושא pov2
  • פורסם בתאריך

מעמקים39

New member
מה זה???? תשלימו מיד! אתם רוצים לשגע אותי????

גילי רק שתדע שתמיד היה פה שמח. זה לא תלוי מנהל. פוב הוא חבר טוב ובן אדם נדיר. נשמה טובה. סמוך על סמוך.
הרוחות פה תמיד בערו ועוד לא נולד האדם שהצליח להביא שקט על המקום :)
מכיוון שנראה לי שאני חייזרית, יש סיכוי שהפעם זה יקרה.
אבל אתה חייב לעזור לי בזה.
אגב האייקון הזה שהשתמשת בו הוא הכי מצחיק שיש לדעתי. כל פעם שאני רואה אותו אני מתפקעת מצחוק :)

ga26

Member
אני דווקא אוהב יותר את
אבל זה סתם כי אני אוהב פיצה

ופוב, אין לי בעיה איתך. ואני יודע שכל מה שאתה רוצה ועושה זה לטובה. אני רק מצפה שלא כל משפט יסתיים ברמיזה למחוק הודעה או לחסום משתמש. מותר לנו להיות חלוקים. אני חושב שאף אחד כאן לא שונא נשים ולא רוצה ברעת נשים. כמו שאני לא חושב שיש אחד כאן שהיה רוצה לשבת היום בצהריים ולשתות קפה עם משה קצב (אולי לשפוך עליו קפה רותח). אבל כן יש מחלוקות על דרך וזה בסדר.

מעמקים39

New member
ובנוגע לאנס של נטע נועה ובתיה

אין מה לקצר בעונשו כי הוא בטח קצר ממילא או שכבר סיים את ארבעת חודשי עבודות השירות שלו :(

מעמקים39

New member
תגיד איך אתה מגיב כל כך מהר?

אצלי לוקח לדף הרבה זמן להיטען כל פעם מחדש.
מה אתה קוסם?

pov2

New member
לא כתבתי שמעמקים צריכה לחסום כל מי שחושב שונה ממני

אלא לכל היותר, למחוק תגובות בזיוניות ההופכות את פורום פמיניזם לסנגוריה של שחרור מוקדם לאנסים/לאנס קצב.

GreenMamba

New member
כן...רק לא מדוייק

ראשית, ע"פ חוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001, הבעת חרטה אינה חלק מהפרמטרים הנשקלים ע"י הועדה (סעיף 9 של החוק מפרט מהם הפרמטרים הנשקלים, להערכתי הועדה תמצא את קצב עומד בכל אחד מהם). חרטה היא אחד מהסעיפים בהערכת השיקום של הפושע- אך אם הוא יעמוד ביתר הסעיפים (למשל לרצונו להשתקם לנכונותו לקחת חלק במסגרות שיקומיות בתוך הכלא ולאחר שיחרורו)- אי הבעת החרטה אינה מחייבת את הועדה
שנית, בכל דיון כזה יכולות הנפגעות להגיע ולהביע את עמדתן בידי הועדה, במידה והן חושבות שאין לשחרר את האסיר. אמנם טיעוניהן מוגבלים, ע"פ החוק, לסיכון ישיר של האנס עליהן (ובזה אין סיכון כאן)- אבל הועדה מקשיבה לפנים משורת הדין גם לטיעונים כלליים, הנוגעים לחומרת העבירה וריצוי מלוא העונש כהרתעה וכו'.
&nbsp
מעבר לכך, אתה מתייחס בסיפא של דבריך לאישור או פסילת החנינה ע"י הנפגעים מהפשע. זה מראה על חוסר הבנה בסיסי במשפט. כאשר אדם עובר עבירה, מי שתובע אותו הוא המדינה, בשם החברה אותה היא מייצגת. לא הנפגע. העבירה היא עבירה על חוקי המדינה, ולכן המדינה כאן היא ה"נפגעת", והיא זו התובעת את הנאשם-ולכן היא גם המייצגת את התביעה בדיונים והיא האחראית לכליאתו והרחקתו מהחברה אותה היא מייצגת.
בידי הנפגע עומדת הזכות לתבוע את הפושע למשפט אזרחי- שם הנפגע מייצג את עצמו ולמדינה אין מעורבות.
בשנים האחרונות, וזו לטובה, ניתנת לנפגעים זכות להשמיע את דיבריהם ואף ניתן מקום לעיתים לדעתם בנוגע לסוגיות משפטיות שונות, אבל עדיין- ה"נפגעת" במשפטים פליליים היא המדינה, לכן היא התובעת- והיא זו היכולה להחליט על הקלות בעונש, אם עומד הפושע בתנאים אותם מורה חוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001.
&nbsp
ולסיום- הקריאות (אם כי המעומעמות והמרומזות) שלך לפגיעה (מינית ואחרת) בשופטים, פרקליטים ועכשיו בשרה ובנשיא - ראוי שתחשוב אם ראוי שתשמיע אותן.

GreenMamba

New member
הפרקליטות יכולה לטעון

אבל הטיעון הזה, כפי שכתבתי, הוא פרמטר אחד מתוך הפרמטרים ששוקלת הועדה במסגרת שיקומו של העבריין, והוא אינו מחייב את הועדה, הפועלת ע"פ חוק שחרור על-תנאי ממאסר, תשס"א-2001, ושם, בסעיף 9, מפורטים התנאים לשחרור על תנאי. אחד התנאים הוא שיקום ואחד מתנאי השיקום הוא חרטה/הודאה. ז"א שהחרטה היא תת סעיף מתוך סעיף אותו שוקלת הועדה.
אין מחוייבות בחוק להבעת חרטה של העציר- זוהי רק המלצה בדרך לשיקומו. הועדה יכולה להחליט שהוא משוקם או יכול להשתקם גם בלי להביע חרטה (למשל, כמו במקרה של קצב, כשהוא טוען שלהד"מ)
ובכל מקרה אם הוא עומד בשאר תנאי השחרור, לאי הבעת החרטה שלו, ע"פ חוק, יהיה כנראה משקל נמוך יחסית.
&nbsp
לטעון שחרטה הינה תנאי מחייב בפני ועדת השיחרורים זה פשוט לא נכון עובדתית.
מה לעשות, פוב לא מדייק והכותרת בוואינט היא, כרגיל, פופוליסטית לעילא.

מעמקים39

New member
הוא בפירוש כתב שזה תנאי שהוועדות מקפידות עליו

לא כתב שהן מחוייבות לו ותתפלאו אכן יש הקפדה על התנאי הזה וההמלצה לשים דגש בעניין אינה כהמלצה של אמא לילדה לאכול אורז בארוחת צהריים. זה חלק מאמות המוסר המתבקשות על פי חוק ואם הוועדה תחליט להתעלם במקרה זה מאמות המוסר המתבקשות זה אומר שרמת המוסר שלה ירודה. לא לחינם הסעיף הזה קיים ולא לחינם מקפידים עליו לרוב. מה שהיה צריך להישמע מהפורום הזה זו זעקה חזקה על המחשבה לשחרר אנס מורשע ולא שרשור ארוך שמחפש הצדקות והבנות למה החוק מאפשר שחרור שכזה. ואם בכל זאת יתברר שהאיש ישוחרר עלינו לזעוק לשינוי החוק ולדרוש שההמלצה הזו, הסעיף הזה עליו אנחנו מתווכחים יהפוך לדבר מחייב בכל דיון על שיחרור עברייני מין.

GreenMamba

New member
את יודעת, טעות שחוזרים עליה שוב ושוב לא הופכת אמת

כשאת כותבת "חלק מאמות מוסר המתבקשות ע"פ חוק" ו"הסעיף הזה קיים"- הרי שאת פשוט טועה ומטעה. מיצאי לי בבקשה בחוק את החיוב/סעיף הזה הזה.
הנה הוא לפנייך, חסכתי לך את החיפוש
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/056_025.htm
ואם ממש לא בא לך לחפש, מדובר על סעיפים 9-12 לחוק.
&nbsp
ואחרי שתודי בטעותך, אני אחזור על דבריי- לועדה מוגש תסקיר המחווה דעה על שיקומו או סיכויי שיקומו של האסיר. הועדה יכולה להחליט כי האסיר עשוי להשתקם ואינו מסוכן לציבור - גם אם לא הביע חרטה על מעשיו.
&nbsp
ואז, אחרי שנפנים את האמת הפשוטה הזו, אפשר לשאול את עצמנו את השאלה המהותית- החוק קובע תנאי סף לשחרור. בין היתר שימוש בסמים, פעילות עבריינית בין כתלי הכלא וכו'- מדוע אינה קובעת גם גילוי חרטה כתנאי סף לשיקולי הועדה?
(ולא, התשובה אינה כי מי שקבע את החוק הוא זכר מגעיל)

מעמקים39

New member
ממש לא טעיתי ותוכלי לראות את הדברים בלינק ששלחתי קודם

הם בוודאי לא המצאה שלי, כתובים שחור על גבי לבן ומתנוססים בחדשות הבוקר.
אגב נראה לי שפספסת את המטרה שלשמה פוב פתח את הדיון.
אנחנו צריכים להתנגד לרעיון של שחרורו של קצב. אותו אדם שהורשע באונס.
למה ההתעסקות כאן היא על האם על פי חוק זה בסדר ולא האם מוסרי שכך יהיה?
מה המטרה שלנו כאן? להבין את החוק שיאפשר שיחרורו? להסביר לקוראים שיש סעיף בחוק שמאפשר דבר כזה ולכן זה בסדר? או להביע זעזוע וגועל מכך?
אני באמת לא מבינה למה את בוחרת להתעסק בחוקיות ההחלטה ולא במסר שהיא עלולה להעביר ובחוסר הצדק כלפי הקורבנות.

מעמקים39

New member
ציטוט:

״הפרקליטות צפויה לטעון כאמור שאחת מאמות המידה המשמעותיות לשחרורו (אני מדגישה- משמעותיות) של קצב לא התמלאה באופן שנוגד את אינטרס הציבור וזהו אחד משיקוליה המרכזיים (אני מדגישה- שיקולים מרכזיים) של וועדת השחרורים. קצב גם לא עבר טיפול שיקומי לעברייני מין בכלא״.
גרין אני לא מבינה מה את רוצה. באמת.
ואגב רק הבהרה- אני מתנגדת לשימוש במילה ״זכר״ כמילת גנאי.
זה מתאים לימים שחורים כאן בפורום שלא ישובו עוד!

GreenMamba

New member
אני אסביר לך מה אני רוצה

אני רוצה שאם מנהלים דיון- שיהיה דיון אמיתי, שמבוסס על אדני ההגיון והאמת.
את ופוב מתעקשים ע"ס כל מיני כתבלבי ואינט על נקודה מסויימת
אני אומרת שהנקודה הזו לא מופיעה בחוק- והיא אף אינה תנאי סף לשחרור- אלא אחד מהתנאים בהם מחליטים האם האסיר יכול להיות משוקם, והוא יכול להיות משוקם גם בלי להביע חרטה, לכן הבעת החרטה שלו- אם תקרה או לא- אינה תנאי בסיס לשחרורו, כפי שאת פוב וואינט טוענים, בשם הפופוליזם הזול.
אז בבקשה
ציטוט שלך: "חלק מאמות מוסר המתבקשות ע"פ חוק" ו"הסעיף הזה קיים"
הנה החוק
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/056_025.htm
איפה הסעיף המדבר על חרטה של הפושע?
&nbsp
אחרי שנוריד את הצהוב והפופוליסטי שאתם מתעקשים לצבוע את הדיון בו- יהיה אפשר להמשיך לדון באמת.
ממתינה לתשובתך (או לתשובתו של פוב) בקשר לסעיף הרלוונטי להבעת החרטה של הנאשם בחוק.

מעמקים39

New member
אסביר לך מה לא הגיוני

כשפוב פתח את ההודעה היה ברור שהוא ציפה ובצדק שיתפתח כאן בפורום פמיניזם שרשור שיגנה את שחרורו המוקדם של קצב. במקום זה נתפסתם לאיזה קשקוש משפטי של האם זה חוקי ומותר לשחרר אותו.
שום גינוי. שום תרעומת. רק התפלספויות כאילו אנחנו בפורום משפטים. תגידי מה את עושה צחוק?
מה המטרה שלנו כאן? לריב ולהתווכח רק לשם הוויכוח? זה מה שאנשים צריכים לקרוא פה?
לגבי עניין דיון של אמת, האמת שלך לא יותר לגיטימית משל כל אחד אחר. יש פה להרבה אנשים מחשבות ודעות שונות משלך וזה לא אומר שהם משקרים. כשאני מצטטת את הפרקליטות מילה במילה בעניין אמות המוסר שנהוג להתחשב במקרים שכאלה, את לא תגידי שאיני דוברת אמת או שהדיון לא אמיתי.
אני רוצה להזכיר לך שוב שמטרת הפורום לקדם נשים ולא ברור איך קידמת אותן כשבחרת להסביר לנו למה זה חוקי בהחלט לשחרר את קצב, במקום לכתוב לנו כמה זה לא בסדר...

למעלה