מרתיח: השרה שקד והנשיא ריבלין תומכים בחנינת קצב:

• פותח הנושא pov2
  • פורסם בתאריך

pov2

New member

GreenMamba

New member
אהההה

אז תגידי..
כי מטרת הכתיבה שלי פה היא כמובן לענות לציפיותיו של פוב, ועכשיו כשניכשלתי בכך- אנא אני באה?
עכשיו בקשר לעצם העניין-
בואי נבדיל בין דעות- שפה לכל אחד יכולה להיות דעתו, לבין עובדות. הדיון חייב להתחיל מהעובדות הנכונות, אחרת הדבר הכי פשוט לעשות הוא להפטיר- "אה, הפמיניסטיות המתלהמות האלו לא מבינות שום דבר. אפילו העובדות שהן מביאות מוטות-אג'נדה" ולפטור את הדיון- החשוב- בלא כלום.
ולכן, כשאת אומרת "חלק מאמות המוסר המתבקשות על פי חוק" ו"לא לחינם הסעיף הזה קיים"- הנה החוק לפנייך- זו אינה דיעה, זה שחור על גבי לבן- איפה הסעיף הזה בחוק?

עכשיו יכולות להיות לך 2 תגובות- להתייחס באופן ענייני, כן/לא מצאת בחוק את העניין- ואז נמשיך בדיון ענייני, או שתמשיכי להתפלפל ולהסתובב סביב עצמך כדי להגן על המידע המוטעה שמסרתם- ואז את יכולה לחסוך את התגובה, כי אני דיון שמתכחש לעובדות לא אנהל.
הכדור אצלך.

מעמקים39

New member
גרין, אלוהים ישמור, מה אני? משפטנית?

כל מה שאני יודעת וכבר כתבתי זה שאלו אמות המידה המקובלות והוועדה אכן פועלת לרוב על פי זה.
אני מאמינה לך שעשית בדיקה מדוקדקת איך בדיוק זה כתוב בחוק, מילה במילה, ולא מצאת שהוועדה מחוייבת לכך.
אבל ריבונו של עולם, למה נתפסת דווקא לעניין זה ולא לעניין שלשמו התכנסנו כאן?
הרי מה שבסך הכל רצינו זה להעביר מסר שהמחשבה לקצר עונשו היא פסולה ולא למה היא חוקית.
בסדר בסדר הכל כתוב הכל נכון אין שום סעיף שמחייב. אבל יש דברים שמקובל שהוועדה לוקחת בחשבון וכאן קצב לא עומד באמות המידה המקובלות וכך נטען וכך נכתב אתמול בכלי התקשורת וזה מה שהולכת לטעון הפרקליטות.
בואי נתעסק בלמנוע מאנסים שחרור מוקדם ולא נצלוב אחד את השני.
ועוד דבר את בטח כבר יודעת שפוב הוא אוהד נשים מספר 1. את בטח לא צריכה לרצות פה אף אחד.
הוא לא האוייב שלך וגם אני לא למרות חילוקי הדעות.
בכלל אין לנו כאן אוייבים רק כמה אנשים קצת מעצבנים אבל בטח גם אנחנו מעצבנים אותם פה ושם.

GreenMamba

New member
יופי

אז אם אנחנו מסכימות שחרטה אינה סעיף סף שקבוע בחוק (וזו לא סתם היתה התפלפלות אלא נקודה חשובה להמשך דבריי)- בואי נחשוב רגע ביחד על הנקודה שרציתי להעלות מלכתחילה (וגם כתבתי אותה לפני כן)-
אם החוק קובע סעיפי סף אחרים- כמו שימוש בסמים, פעילות עבריינית בין כתלי הכלא וכו', שפוסלים אסיר על הסף מלהגיש בקשה לוועדת השיחרורים- למה לא הכניסו גם חרטה/הודאה לתוך סעיפי הסף הללו?
&nbsp
(אני בסך הכל מנסה לקדם דיון ענייני. את לא צריכה לקחת את זה כל כך קשה)

pov2

New member
אוסיף שגם נשיא ביה״מ לשעבר אהרון ברק ושר המשפט׳ פרידמן

ואם כך חושבים ב״אליטה״- ברור מדוע להתלונן על אונס במדינתנו, זה כמו להתלונן על תקיפת יהודים במדינה אנטישמית.
&nbsp
אם כך חושבים ב״אליטה״- מה יגידו אזובי הקיר?
הם כלכך מנותקים מהאסון של הנפגעות שזה מפחיד.
מפחיד ונורא שאנשים כמותם איישו ומאיישים משרות כאלו.

pov2

New member
אגב, אחד הטיעונים שניתנו מדוע יש לשחררו הם

שהאיש כבר לא מהווה סכנה לציבור.
אלא מה? - צפוי שאם וכאשר ישוחרר ימשיך לטעון שהוא חף מפשע ושנעשה לו עוול וטיעון כזה, בהחלט מהווה סכנה לציבור.
הסכנה היא שעברייני מין יכולים לצאת מהכלא ולהמשיך להפיץ שהנאנסות שקרניות.
כמובן שאם אתה מציבור עברייני המין, דבר שכזה לא יסכן אותך
אבל אם את אשה, אז מדובר בסכנה רצינית לביטחונך.
שחרור קצב ודבריו הצפויים יהוו רוח גבית לעבריני המין.
מסוכן מאוד.

pov2

New member
נ.ב- גם בעל שרצח את אשתו לא מהווה סכנה לציבור

שהרי אשתו כבר מתה ורק אותה הוא רצה לרצוח ורצח
כך שלפי ההגיון הזה- אפילו לא צריך לשים אותו בכלא.
&nbsp

מדברים על קיזוז שליש

כפי שמקובל לכל אסיר.
ממה שכתוב שם, ובינתיים גם השרה וגם הנשיא הכחישו,
מדובר בדיון מה יקרה אם מסיבה כלשהי הועדה לקיזוז שליש תחליט להתיחס לקצב אחרת מאשר כל אסיר אחר ולא יקזזו לו שליש.

עם כל הגועל מקצב, הוא אינו שונה מפושעים אחרים.
אין סיבה לשנות את הכללים עבורו.

אומר זאת כך יונית,
שליש כן.
חנינה לא.

מעמקים39

New member
קיזוז שליש אינו חובה בחוק

האסירים מבקשים והוועדות לפעמים מתחשבות בהם ולפעמים לא.
אם יסרבו (גם) לקצב הרי שאין פה שום תקדים ובטח שלא תקדים גרוע.
אני מצפה שבפורום פמיניזם יברכו על כליאתם של אנסים עד מיצוי גזר הדין שגם ככה לוקה בסלחנות יתר ולא שיכתבו לי בליצנות "אומר זאת כך יונית"
אני מזכירה לכולכם שמאחורי קצב עומדות מספר נשים קורבנות לתקיפה מינית
ו"שליש כן" אומר פירושו- "יאללה נקסט"

למעלה