מרתק - מה אפשר ללמוד מה-GIS העירוני

ש מים

New member
מרתק - מה אפשר ללמוד מה-GIS העירוני

לדעתי כתבה מרתקת! אחת החשובות והמרתקות בהן נתקלתי בתקשורת.
מה אפשר להסיק וללמוד מהנתונים "היבשים" שניתן לדלות ממערכות ה-GIS העירוניות (וכמובן שהנתונים בלבד לא מספקים את ההסברים והחומר הלימודי. לשם כך יש לדעת לקרא ולנתח...
)

d70

Well-known member
בזמנו ניצלתי את הGIS לבדוק צפיפות בתי הכנסת
זה עזר לי לבחור את אופי השכונה שבה אני גר.

ש מים

New member
מעניין! תוכל להרחיב?

GIS "עירוני"? פתוח לציבור? באיזו עיר קיימים הנתונים האלה? תוכל לתת הפניה לאתר, אם הוא פתוח לציבור?
תודה! :)

d70

Well-known member
זה היה מזמן ,אני לא זוכר בדיוק
באיזו GIS השתמשתי, העירוני או ב GOV .

בכל אופן אפשר בתור דוגמא להכנס ל ע"י של ת"א ולבחור "בתי כנסת ומבני דת" ולראות איזו שכונה יותר דתית (ואיזו דת).

ללא קשר בזמנו השתמשתי בעוד כלים מאגרים ציבוריים שניתן מהם לברר את מהות האוכלוסיה בעיר (ולפעמים שכונות).

Bus Nerd

Active member
הGIS של עיריית ת"א הכי מוצלח מכולן

זה של פתח תקווה (המהוללת) לעומת זאת רוצה שאני אתקין אינטרנט אקספלורר 6, שלא זמין בכלל במערכת ההפעלה שבה אני משתמש :)

משה12333

New member
א. יש לך במסך הכניסה ל- GIS של פ"ת לחצן לתמיכה טכנית. הוא לא

במקרה שם. תשתמש בו.

ב. האתר של תפוז, שבו אנו משתמשים כרגע, לא מאפשר בדפדפנים של מיקרוסופט (אינטרנט אקספלורר ו- אדג') להיכנס לקישורים לאתרים אחרים. לחיצות עם העכבר על הקישורים שהכותבים מוסיפים להודעות שלהם, לא מבצעות דבר.

האתר מאפשר רק בדפדפן מוזילה פיירפוקס להשתמש בקישורים.

תמצא מחשב עם דפדפן של מיקרוסופט ותראה שזה נכון.

ג. המסקנה היא שלכל אתר ואתר באינטרנט יש את השגעונות שלו ולכן כשאתה מתקשר לתמיכה טכנית, למשל של חברת סלולר, הם אומרים לך ישר להתקין על המחשב שלך דפדפן אחר (הווינדוס מאפשר להתקין עליו את כל סוגי הדפדפנים) ואז הם מנחים אותך כיצד להיכנס לשירותים שלהם באינטרנט, בדפדפן החדש שהתקנת.

Bus Nerd

Active member
.... אני לא משתמש בווינדוס, זו כל הנקודה

ועיריית פ"ת משתמשת במערכת GIS מיושנת שמשתמשת בVBScript, טכנולוגיה שעברה מהעולם ומאז ומתמיד נתמכה רק ע"י מיקרוסופט ולא ע"י אף דפדפן שאינו של מיקרוסופט.
&nbsp
לעומת זאת הGIS של עיריית ת"א מודרני ומשוכלל ועובד בדפדפנים מודרניים ובמערכות הפעלה שאינן מתוצרת מיקרוסופט.

משה12333

New member
תפנה לתמיכה הטכנית. מאה אחוז שהם ידריכו אותך כיצד להיכנס

למערכת המפות של פ"ת במערכת ההפעלה שלך. הם גם ילמדו אותך דברים חדשים על מערכת ההפעלה שלך.

כמעט כל משתמש בעולם שמנסה להיכנס למע' ה-GIS בעירו או במדינתו נתקל בפעם הראשונה בבעיה טכנית. לכן יש תמיכה טכנית נרחבת למערכת הזאת.

(דרך אגב, אתה יכול להיכנס לאתר של רמ"י ושם במע' ה-GIS להיכנס למפות של כל עיר במדינת ישראל דרך המפה ההתחלתית הגדולה של ארץ ישראל).

d70

Well-known member
למה בערים אחרות אין בעיה ובפ"ת צריך "עזרה טכנית"?

d70

Well-known member
חנוקת קדושה,ספר למי שלא מכיר את המאבקים לבלימת הדתיזציה

משה12333

New member
בלי החרדים, לא היתה לך אפילו ממשלה אחת מקום המדינה שהיתה

יציבה.

עם החרדים, יש לך ממשלות שבקושי מחזיקות מעמד אז תאר לך מה היה קורה בלעדיהם.

באף דמוקרטיה בעולם אין ממשלה יציבה כי זה אופיה של הדמוקרטיה, אבל לנו אין את היכולת לסבול מחוסר יציבות קבוע כמו בכל הדמוקרטיות בעולם כי אנחנו עם חרב על הצוואר שלנו מאז קום המדינה.

בלי החרדים, כבר מזמן היתה בישראל מלחמת אזרחים שבסופה היתה דיקטטורה צבאית שתופסת את השילטון. תפנה להיסטוריה של כל הדמוקרטיות בעולם ותראה מה קורה בדמוקרטיה שנמצאת בסכנה קיומית.

תבדוק גם איך חיו האזרחים תחת כל דיקטטורה צבאית בעולם.

החרדים תמיד משמשים כלשון מאזניים שמגן על יציבות הדמוקרטיה.

הדמוקרטיה היא צורת השלטון היחידה שמאפשרת לאזרחיה רמת חיים גבוהה ולכן החרדים מאפשרים לך חיי רווחה ולא ההיפך, כמקובל לחשוב.

(גם בפ"ת, ללא החרדים בקואליציה אין לראש העיר אפשרות למלא את תפקידו).

d70

Well-known member
תזכיר לי בכמה דמוקרטיות מכהן שר מורשע?
דמוקרטיות אמיתיות לא היו נותנות למפלגה על ביסיס דת להיבחר בכלל...
אפרופו דמוקרטיה,אחת הסיבות שאין בישראל חוקה היא בגלל הדתיים.

משה12333

New member
איך בדיוק מונה שר הפנים הנוכחי? לאחר ששר הפנים שקדם לו נאלץ

לפרוש מהחיים הציבוריים עקב חשד לפלילים.

ומי מכהן איתו בממשלה? שר נוכחי במשרד ראש הממשלה שהורשע עם קלון במתן עדות שקר.

ומי מכהן היום כיו"ר האופוזיציה והיה מועמד בבחירות לראשות הממשלה? חבר כנסת שלא הורשע בעבר בפלילים כי הוא שתק בחקירתו במשטרה, בעצת עורכי דינו.

ומי פרשו מהכנסת הנוכחית? שני חברי כנסת. אחד מהם פרש עקב חשד לפלילים והשני על רקע הסתבכויות כספיות עצומות.

ומי לא פרש מהכנסת ומכהן בה היום כחבר כנסת? אדם שבית המשפט קבע לאחרונה שהוא צרך סמים קשים והיה המנכ"ל של קזינו בחו"ל.

ומי מכהן היום כנשיא? איש ציבור שנבחר לנשיאות כי הוא היה המועמד היחיד מבין כל המועמדים שלא היה נגדו חשד לפלילים בעבירות מין.

כולם, כולם, כולם לא חרדים.

ואל תשכח את בתי הכלא בישראל שמלאים והיו מלאים בנשיא לשעבר, בראש ממשלה לשעבר, בשרים לשעבר, בחברי כנסת לשעבר, בראשי ערים לשעבר. הרוב המוחץ שלהם הוא לא חרדי.

אם אתה חושב שהמצב הוא שונה בדמוקרטיות אחרות בעולם, אתה טועה.

d70

Well-known member
ועדין-עבריין,ומפלגה שבדמקרטיות אמיתיות -הייתה נפסלת

משה12333

New member
מה תשיג בפסילת המפ' החרדיות? חברי הכנסת שלהן פשוט ייכנסו

לכנסת בבחירות במסגרת מפלגות אחרות יותר גדולות ואז במפ' הגדולה יהיה לך אגף חרדי שישתק את כל המפ'.

עדיף לך המצב הנוכחי.

(בפ"ת, אם תפסול את הרשימות החרדיות אז פ"ת תרד מגדולתה כי ראש העיר ייאלץ לשבת במשרדו במשך 5 שנים ולא לעשות דבר בגלל העדר רוב במועצת העיר).

d70

Well-known member
מפלגה גזענית או על בסיס דתי נפסלת ללא קשר לשם שלה

משה12333

New member
אבל בדמוקרטיה זה לא יעיל. אתה פוסל את המפ' ולא את זכות

מצביעיה לבחור לכנסת. אתה בכלל לא יכול לדעת מיהם מצביעיה כי הבחירות במדינה דמוקרטית הן חשאיות.

מצביעי המפ' שפסלת פשוט יצביעו לנבחרים שלהם שיעברו למפ' אחרת שתשמח לקבלם כדי להגדיל את כוחה בכנסת.

עדיף לך שחברי המפ' שאתה רוצה לפסול יישארו במפ' שלהם ולא ישתלטו על מפ' אחרת יותר גדולה.

למעלה