משאבת אוויר בעלת שתי יציאות אוויר

פוסטי2

New member
משאבת אוויר בעלת שתי יציאות אוויר

מכין כרגע את האקווריום החדש מסוג פורמולה, 170 ליטר, ונראה לי שעשיתי טעות בבחירת המשאבה (רציתי פתח יציאה אחת..)

רק כרגע אני מבחין בכך שיש בה שתי יציאות אוויר (משאבה חב' flival) שמתאימה לעד 200 ליטר
השאלה:
במידה ובכל זאת מפעיל את המשאבה, האם מאבד חצי מהכח שלה במידה ומשתמש רק ביציאה אחת, והשניה פתוחה ?
האם ישנה אפשרות לסתום את היציאה השניה הפתוחה ?
ואולי בכל זאת לקפוץ רגע לחנות שפתוחה כרגע, ולרכוש עוד צינור אויר, ובכל זאת להשתמש בו זמנית בשתי יציאות האוויר (האפשרות הפחות נוחה עבורי, אם אין ברירה)

ועוד שאלה: במידה ויש לי שסתום אל חזור, האם אני יכול להניח את המשאבה מתחת לפני המים ? (בארונית)
תודה

roeeya

New member
האם יש לך כפתור עוצמה במשאבה?

במשאבת שתי יציאות שהייתה לי היו כפתורי ויסות עוצמה וככה אתה סוגר בעצם את היציאה השניה.

לגבי השסתום אל חזור, כן.

פוסטי2

New member
roeeya

לא, אין לי כפתורי ויסות. אולי אפשר לחתוך חלק קטן מצינור האויר, לשים על הפתח השני (המיותר) ולחתום אותו ?
אולי לעשות קשר, או לסגור אותו עם חוט דיג ?

פוסטי2

New member
ליוגב

זה נראה אחלה רעיון. נראה לי שזה מה שאעשה
רק שלבינתיים חתכתי חתיכת צינור אויר קטנה , הלבשתי על המיותר. וסתמתי את הקצה בלופ חזק. (עד יעבור זעם)
מחר אהיה בהום סנטר, מקווה שאמצע שם, אם לא אז כמו שהצעת
ותודה רבה על העזרה.

Yogev1982

New member
בכיף

ולא חייב "להרחיק" עד הום סנטר
יש את זה בכל טמבור שכונתי

בהצלחה

פוסטי2

New member
יוגב, עוד בעיה והפעם מכיוון אחר

לאחר שסוף סוף הקמתי את האקווריום פורמולה שלי, סידרתי דקורציה, התקנתי את הפילטר החיצוני
אז כרגע המשאבה האימתנית כביכול של פלובל, לא גורמת לבועות האוויר לצאת - בקיצור, המשאבה עובדת על ניוטרל
ניסיתי לראות עם הבעיה במקל הכתום (כ-15 ס''מ) שמוציא את הבועות, נשפתי בצינורית שהיתה מחוברת אליו, והנה ''הר געש'' של בועות אויר בתוך האקווריום
עוד לפני כן רכשתי לפני שעתיים שני עיגולי אויר כחולים, כמו שכולנו מכירים, ושוב - שום בועה לא יוצאת, ודווקא המשאבה עובדת.
האם קניתי משאבה ב-210 ש''ח שהיא חלשה ביותר, על אף שלפי הנתונים מתאימה לנפח של יותר ממאתיים ליטר, אבל כרגע לא עושה את העבודה
אין לי שמץ של מושג מה לעשות כעת... יש לציין כי בצינורית הותקן שסתום אל-חזור כבר בהתחלה.

Yogev1982

New member
האמת שאני לא יודע

אבל אם רכשת אותה בימים האחרנים
גש לחנות שיפתור לך את העניין .....

פוסטי2

New member
עדכון מהשטח

מתברר שמשאבת האויר המהוללת של פלובל, היתה פגומה - טוטאל-לוס.
כרגע רכשתי את משאבת האויר SCHEGO optima
בעלת פתח יציאה אחת, כמו שרציתי, עם הספק של 250 l/h עוצמתית מאוד ואיכותית, אם כי מעט רעשנית
כנראה בשל עוצמת הבועות הניתזות מעלה מעלה
ובשורה התחתונה - היתה לי אחת סינית חביבה שטרם השתמשתי בה, החלפתי לאיטלקיה עדינה ופגומה, ובסוף קיבלתי גרמניה תקינה ואימתנית..
אחלה.
תודה על העזרה, יוגב והחברים

פוסטי2

New member
רק להשלים את התמונה, ולעזרה לאחרים

כתבתי שהיא רעשנית למדי, רק שכרגע הבחנתי שיש בה ווסת...(כוונון) וזה פשוט נהדר
אז מי שלא כ''כ בעניינים (כמוני, חדש בתחום) אז ישנם משאבות אויר עם יציאה אחת או יותר, למי שצריך
ולדעתי, תמיד צריך ווסת..זה חשוב מאוד, במיוחד בלילה.
ישנם מס' דגמים של schego אבל רק לדגם ה-optimal יש ווסת, שימו לב.
כששמים על הכי נמוך, יוצאות בועות קטנות וזעירות ואילמות, רחש קל מאוד
וכששם על הכי גבוה, אז מדובר כבר בהר געש של ממש.

Yogev1982

New member
תתחדש

רק תשים לב אחי שבקיץ כאשר הטמפ של האקווריום יחסית גבוהות
(28-29 מעלות אם אתה לא מקרר בצורה כזו או אחרת)
מומלץ להגביר את החמצן, כי במים חמים יש פחות חמצן ...

פוסטי2

New member
תודה יוגב, רק שאלה לגבי הסייקל

לגבי חימצון המים, אז באמת כרגע מפעיל את משאבת האויר במלוא הקיטור, וגם הפילטר החיצוני עובד כראוי. שמתי אנטי כלור של פריים בכמות הנדרשת
ואגב, את זרבובית זרם הפליטה אני מכוון מעט מעל מפני המים, כדי שיצור עוד אפשרות לחימצון המים, וגם הרעש נעים - מכוון לעבר מרכז האקווריום.
המים כרגע צלולים לאחר יומיים שכל המערכת עובדת כראוי...רק שאין דגים עדיין
קראתי הרבה דיעות (גם כאן בפורום) על אפשרויות של סייקל. הייתי מעונין לשים שלושה או ארבעה דגי מולי בתור סטרטרים, מאשר דגי גופי ששורצים רק בחלק העליון של המים ובקושי רואים אותם...בנפח של כ-170 ליטר. אגב, הספק של הפילטר החיצוני של פלובל - 780 l/h

אז מחר כאמור זה יהיה היום השלישי שהמערכת עובדת ללא הפסקה, שם גם תאורה של כמה שעות טובות....מתענג על הדקורציה שבה השקעתי המון מחשבה
בעיקרון זה היה אקווריום ידידותי, טטרות, מולים ועוד, ללא ציקלידים מפחידים...שגם נוטים ''ללכלך'' את המצע.
ואגב, כולם שמים מאחורי האקווריום פוסטר צבעוני, גם כדי להסתיר את הצינורות...אבל אני החלטתי שטבעי זה הכי טוב. אלא שאצטרך בכל זאת ללפלף סביב הצינורות השחורים של הפילטר החיצוני, נייר פלסטיק דביק שיהיה בצבע של הקיר בסלון, כך שהצינורות לא ממש ייראו.
ובשורה התחתונה, לשים כבר ת'מולים, או לחכות עדיין ??...ישנן דעות לכאן ולכאן.
וסליחה על החפירה

Yogev1982

New member
כמו שאמרת, ישנן דעות לכאן ולכאן

אני אישית בחרתי בזמנו לעשות את הסייקל על בסיס של אוכל ולא על בסיס של דגים...
(לזרוק טיפונת אוכל לאקווריום כל יומים שלושה, כדי שיירקב ויתחיל סייקל)

אבל זה באמת בחירה שלך

פוסטי2

New member
יוגב תודה, שכנעת אותי אבל נותרו לי מס' שאלות

אז זה מה שאעשה:

מעתה ועד סוף השבוע, אזרוק מעט אוכל, תוך כדי החלפת מים יומית,
+ מעט אוכל לזרוק למים על מנת שתיווצר אמוניה במדיות הביולוגיות שבפילטר החיצוני שלי, שבו מצויים כרגע גלילי קרמיקה, פחם והמון ספוגים מכל הסוגים

בסוף השבוע הראשון להרצה אקנה שני דגי מולי (או שלוש גופי, זכר ושתי נקבות) ואריץ לעוד שבוע סייקל

לפי מאמר שקראתי - לאחר שבועיים של הרצה, אפשר יהיה לראות תחילה של מושבות של בקטריות שאנחנו צריכים על מנת לשמור על הדגים שלנו בחיים.

לאחר שבועיים של הרצה, להכניס דג אחד על כל 10 ליטר. (כמובן, להמשיך עם החלפות המים 10-20 אחוז בשבוע + אנטי כלור)

ורק אחרי חודש להקמת האקווריום, שבועיים לאחר הכנסת הדגים, אפשר להכניס עוד דגים, הכל תלוי בנפח האקווריום ועוצמת הפילטר

ונותרו לי שלוש שאלות שעדיין לא הבנתי

1. להמשיך עם התאורה במשך ההרצה ? מה בדיוק את עשית ?

2. איך אפשר לראות תחילה של מושבות של בקטריות באקווריום, אולי ע''י אצות ?

3. האם אני צריך להפחית עד למינימום עד עוצמת משאבת האויר ? כמו גם להפחית בעוצמת הזרם בפילטר החיצוני ?

מפני שהבנתי שהבקטריות צריכות זרימה איטית של מים כדי להתפתח.

אודה לתשובה

Yogev1982

New member
תשובות

נתחיל מזה שסוף סייקל זה פלוס מינוס, דגש על פלוס מינוס שבועיים
מומלץ (אבל לא חייב, שוב כל אחד וההשקפה שלו) לבדוק ערכי מים על ידי בדיקה ביתית או לקחת דגימת מים לחנות הדגים הקרובה לביתך כדי לבדוק את ערכי המים...
בהמשך
הגעת לסוף הסקייל, אל "תזרוק" פנימה 10 דגים ביחד וגם לא 8, כי האקווריום שלך לא יודע להתמודד עם זה עדיין (!), תכניס דג אחד או שתיים כל כמה ימים ...תראה שהכל תקין ותמשיך הלאה

לעניין השאלות שלך

1. התאורה בהרצה לא נותנת כלום חוץ מכסף לחברת חשמל

2. את לא תוכל להתחיל לראות, כי הבקטריות אמורות להבצר בפילטר ולא באקווריום עצמו,אתה תראה אולי עצה כשהי ולכלוך אבל זה לא קשור לבקטריות

3. לא חושב לא שמעתי על זה אף פעם אל לא בטוח

פוסטי2

New member
תודה יוגב על התשובות והסבלנות

אתם אחלה
פעם ראשונה שאני בענין, ונקווה לטוב

Yogev1982

New member
בכיף אחי

בשביל זה כל החברים פה, על מנת לסייע ולעזור...

שיהיה בהצלחה, ותעדכן

החייזר

New member
גם פילטר חיצוני וגם משאבת אוויר?

יקום כבודו ויסביר לי למה הוא צריך את משאבת האוויר אם יש פילטר חיצוני.
משאבת האוויר לא מכניסה אוויר למים. היא יוצרת זרימה בעזרת הבועות וזרימת המים והאדוות על פני שטח המים הנושק לאוויר זה יוצר את התחמצנות המים. אז אם כך צריך רק להשיג אדוות בפני המים.

תיקח את החליל שמחזיר לך את המים מהפילטר החיצוני, תכוון אותו שייצור אדוות על פני המים ויש לך חימצון למהדרין. רד ממשאבת האוויר.

פוסטי2

New member
לחייזר - אתה לא לבד..

אני מבין שאתה ממש בעניינים, לפי מה שכתבת...ואתה קורה לזה ''חליל'', אני קראתי לזה ''זרבובית''...בטעות.
בכל מקרה אתה צודק, וכרגע החליל מכוון ברובו מעל פני המים, ונשפך חזרה כמו מפל, עם רחש מאוד נעים...כאילו שאתה נמצא בטבע. פשוט מקסים.
ואכן, ישנה התחמצנות רבתית של המים, וזה אחלה
אבל...................
לדעתי הצנועה, בנפח של 170 ליטר, חייב תוספת של חמצן במים. זה לא יספיק. (אפילו שהאוכלוסיה המתוכננת מבוססת על דגים טרופים, לא ציקלידים)
משאבת האוויר רצינית, תשלים את החסר.
והדבר העיקרי - מקל האוויר שאורכו כ-15 ס''מ, שמיקמתי אותו ממש בסוף המיכל, נותן מראה מרהיב. הבועות היוצאות נותנות את הערך המוסף מבחינת יופי (לדעתי)

ואגב, חייזר
אתה בוודאי יודע שאתה לא לבד בכדור הארץ. ישנן היום המון מרפאות של חוצנים בכל רחבי העולם. הם הגיעו אלינו כדי לעזור. הם נמצאים פה כבר כ-14 שנים
ברשותם מכשור רפואי מתקדם מאוד.
יצא לי להתנסות בעקבות בעיה רפואית שהציקה לי מאוד כחצי שנה. פניתי למרפאה כזו בראשל'צ, ולאחר שלושה טיפולים החלמתי, השיפור היה הדרגתי ודרמתי
אימי שליוותה אותי ראתה אותם בבירור (היא סוג של מדיום, יש לה ''עין שלישית'' למי שמבין..) ותיארה לי את כל תהליך הטיפול
אבל לא ניכנס לזה, זה מורכב מדי - רק רציתי לעודד אותך. אתה לא לבד. יש לך הרבה אחים שבוודאי ירצו את קירבתך...אני לא צוחק - זה אמיתי.
תיכנס לגוגל ותבין הכל.

למעלה