משאבת אוויר בעלת שתי יציאות אוויר

החייזר

New member
תוספת חימצון לגודל

אל תצחיק אותי, אני נמצא בלי שום משאבת אוויר על 500 ליטר ואין שום בעיה.

פוסטי2

New member
o.k חייזר

ונגיד שאתה צודק (ממש לא סגור על זה, אבל לא אתווכח כי בכל זאת די חדש בתחום)
יש דבר כזה שנקרא אובר פילטריזציה ? כי לכאורה, זה מה שקורה אצלי כרגע
והאם זה מזיק באיזשהו צורה ? אתה יודע, ולו רק למען היופי שבעניין - לפחות מבחינתי, מעדיף להשאיר את משאבת האוויר
ודרך אגב, היות ויש ווסת, מדי פעם מפחית את כמות הבועות למינימום, לפי הצורך.

בכל מקרה, אעלה את טענתך בפני מומחים לעניין
מעניין יהיה לדעת את דעתם בסוגיה. אעדכן.

לגבי ''החברים'', לא ממש התייחסת
אבל זה בסדר. רק רציתי לעדכן. מדובר בנושא כבד ומורכב, לא כולם מוכנים לקבלו.

החייזר

New member
אובר פילטריזציה

זה שייך לאגדות האורבניות. המקום היחיד שעודף חמצן יכול לפגוע זה באקווריום צמחייה שביום הצמחים מחפשים פד"ח. ובלילה הם עוברים לצריכת חמצן. ביום עודף חמצן יכול להאט את גדילתם.

לגבי חייזרים (לא כניק) אני יודע הרבה מאוד על הנושא הזה.

פוסטי2

New member
הבנתי אותך, חייזר

רק שכחתי לציין שבאקווריום, מעט צמחיה פלסטית.
אז אני מבין שאין בעיה אקוטית...ייכנס חמצן משתי חזיתות, וכמו שכבר כתבתי - ולו למען היופי שבדבר (בועות) וכמובן כי כבר רכשתי במלוא כספי
לטענתך המשאבה מיותרת, ובכל זאת אשוב אליך עם תשובה (יש לי עדיין ספק בכך)
תודה בכל אופן.
לפי הסגנון, החכמה, הבקיאות והידע שהפגנת, אין לי ספק שאתה מבין גם בדברים שמעבר...

החייזר

New member
חמצן

אני לא מתכוון לצמחי פלסטיק אלא לצמחיה חיה אמיתית. (כן, כן, יש דבר כזה). אל תחזור אלי עם תשובות. אני לא צריך את זה. אתה אולי צריך את זה.

פוסטי2

New member
חייזר - תשאיר את הציניות בצד, ברשותך

אתה לא צריך ללמד אותי על תורת הפוטוסינתזה, פשוט ציינתי עובדה קיימת ששכחתי לציין בתחילה (שבאקווריום צמחי פלסטיק)
ובכלל, יכול להיות שטעיתי לגביך
כולך פוזה.

ואגב - טעית !

החייזר

New member
מי הוא הפוזה?

אני לא טועה. אני מחזיק אקווריום קצת יותר גדול משלך, יחד עם זה שיש לי ניסיון של בוא נגיד משנת 1970 כבר בגידול דגי נוי כולל אקווריומים עם מי ים. רק בשביל שתראה שאני לא טעיתי אני אעלה לך כאן צילום של האקווריום שלי שאין לו שום משאבת אוויר ולא בועות ולא שום דבר כזה. בגלל הצמחייה המרובה ביום אין בעיה (נו אתה מכיר פוטוסינטיזה) אבל בלילה יכול להיווצר בקלות מחסור בחמצן לדגים, אז זהו שלא נוצר והכל רק מחימצון המים דרך הפילטר והזרמתם לאקווריום. אז מה? העובדות מדברות בעד עצמן.

פוסטי2

New member
יחסי אנוש - אפשר גם אחרת

קצת צניעות, תלמד לדבר (במקרה הזה, לכתוב) בגובה העיניים כמו יוגב ורועי, שהסבירו בנחת וללא יהירות מיותרת, פשוט תענוג
לא חשוב, הכל טוב.

החייזר

New member
תשמע טוב בחור

את משאבת האוויר הכפולה שהחזרת כי היא לא עבדה מי שגרם לזה זה סגירת היציאה בצורה הרמטית. אתה יודע איך משאבת אוויר עובדת? אם כן אז אני אפנה אותך לשסתום החד כיווני שנמצא מחובר לדיאפרגמה שהאלקטרו מגנט מזיז אותה. סגירה הרמטית יוצרת לחץ על השסתום ומחסלת אותו. ברגע שזה קורה השסתום מפסיק להיות חד כיווני ואז הממברנה עובדת אבל לא יכולה לדחוס כי אין שם כבר חד כיווניות.

הדבר השני, תבדוק את תחילת ההתכתבות שלי ותראה האם שם ראית את השחצנות? ובכן לא. היא התפתחה לאט במהלך כל ההתכתבות איתך. אני מקווה שהצלחתי לעזור לך במשהו.

Yogev1982

New member
לא מסכים איתך בכלל ידידי

אבל זה מאוד תלוי בסוג האוכלוסיה
ואם כן או לא צמחים באקווריום

לדוגמא ברשותי 400 ליטר עם אוכלוסיה גדולה יחסית של פיקוקים
(ציקלדים) ...ללא צמחים כמובן
ובוודאות בקיץ כאשר הטמפ' עלות על ה 28.5 מעלות והחמצון הטבעי יורד, מומלץ ביותר משאבת אוויר....

אבל כאמור כל אחד ודעתו

החייזר

New member
חימצון בתנאי חום

לאורך כל שנות ניסיוני בענף הזה, מעולם אבל מעולם לא נתקלתי בשום בעיית חימצון גם בחום 30 מעלות. לא שצריך בכלל להגיע לזה כי יש מאווררים, אבל אם תנועת המים היא מספקת לא יהיו בעיות של חימצון.

למעלה