משאבת אינסולין

chakiv

New member
סמינר בנושא סוכרת CF (CFRD)

ניתן להירשם לסמינר כפי ש- ORII מפנה, אבל קחו בחשבון שהטיפול הוא שונה מארצות שונות וגם בין המרפאות השונות. אין הסכמה חד משמעית לנושא הטיפול המועדף בסוכרת הנובעת מ- CF, שהיא ייחודית - אינה סוכרת סוג 1 (סוכרת "נעורים", בשמה הקדום), ואינה סוכרת סוג 2 (סוכרת "מבוגרים", שוב, בשמה הקדום). הנושא היחידי עליו יש הסכמה, או לפחות אחידות, הוא הטיפול באינסולין. נדיר ביותר שמטופל עם CF יטופל ע"י תרופות דרך הפה לסוכרתיים. הטיפול הבלעדי הוא באינסולין. לגבי איזה אינסולין - פה כבר אין אחידות דעים. ישנם כאלה שינטרו עם איסולין ארוך טווח בלבד ([Lantus [Glargine) וישנם כאלה שינטרו עם אינסולין מהיר פעולה כלשהו (וישנם כמה ,אז לא אפרט את כולם), וישנם אחרים שיטופלו ע"י משאבות אינסולין. הגישה היא מאוד אישית, זה בטוח. כל אחד מהטיפולים/הגישות שפירטתי דורש הערכה שלמה לצרכים הקליניים של המטופל וליכולות הנפשיות שלו. ורדית

chakiv

New member
משאבת אינסולין

הי אוריאנה, הגישה הטיפולית בסוכרת הקשורה ל- CF היא שונה ממרפאה למרפאה. אין אחידות בטיפולים ואין הנחייה מפורשת על שימוש במשאבת אינסולין לעומת אינסולין בהזרקה עצמית (Metered Drug Insulin). אמנם יש יתרונות רבים למשאבה, ביניהן: חיקוי פעולת הלבלב בצורה האופטימלית והפרשה של אינסולין בהתאם לרמות הסוכר (משתנה בסוגי המשאבות השונות), הימנעות מהזרקה חוזרת ונשנית של אינסולין, מניעה של תנודות ברמות הסוכר ושמירה על מאזן תקין יותר של הסוכר בדם, ועוד. א ב ל, ישנם חסרונות למשאבה וסיכונים גדולים, שבגללם לא מעבירים אוטומטית את כל הסוכרתיים למשאבות - קיימת סכנה ברורה להיפוגליקמיה - ירידה בסוכר וסכנה מידית למטופל. על כן, הטיפול במשאבות ניתן לאנשים עם היענות טובה מאוד לטיפול ועם אורך חיים המאפשר את המתן של האינסולין במשאבה: הזרקה בזמן, אכילה קבועה, אנשים שאינם נוטים לסיכון עצמי, וכן הלאה. על סמך מספר המשפטים הקצרים שאת כותבת: " היא "זורקת "ולא ממש מקפידה על הזרקה סידרה[סדירה] של האינסולין", אין היא מתאימה לטיפול במשאבת אינסולין, וטיפול שכזה עלול לסכן אותה יותר מאשר להועיל לה. להלן לינק מצוין בעברית של האגודה הישראלית לסוכרת בו ניתן המידע על משאבות אינסולין. כל המידע המופיע באתר זה מתייחס לסוכרת סוג 1 ("נעורים") וסוכרת סוג 2 ("מבוגרים") בלבד. לסוכרת הקשורה ל- (CF (CF Related Diabetes, CFRD יש מאפיינים שונים מהסוכרת הנפוצה יותר באוכלוסיה הכללית. כמו כן, אני מצרפת קובץ של האגודה האמריקאית ל- (CF (CFF שסיכמה את נושא הסוכרת עם סיסטיק פיברוזיס בשפה ברורה למטופלים ולמשפחות. כמובן, שהמסמך הזה הוא באנגלית... אני ממליצה בכל זאת, עבורך, ועבור מטופלים אחרים עם סוכרת, בכל זאת להעלות את הנושא של משאבות אינסולין בפני המרפאה, אך בעיקר בפני האנדוקרינולוג (הרופא המטפל בסוכרת), מכיוון שהוא זה אשר ממליץ לרופאי המרפאה (רופאי ריאות...) האם כדאי או לא להיות מטופל ע"י משאבה. לילה טוב ומאוזן
ורדית

משאבה

תודה רבה ורדית וכולם על התשובות. לא ניתן לפעול מול קופות החולים להכנסת משאבות מתקדמות לחולי סי אף? מי אמור לטפל בזה?

העתקתי עבורך חלק משרשור בקומונה של הבוגרים

בנושא דומה: מותר לשאול איפה את ""תוקעת"" את המשאבה?ו שאלה | זה לא מסורבל להסתובב עם משהו שמחובר לגוף? אני כרגע בהתלבטות לגבי משאבה, מזריקים גם את האינסולין הארוך טווח וגם את הקצר ? בטח שמותר תשובה | עם משאבה לא מזריקים כלום,. המשאבה מזרימה אינסולין קצר טווח בקצב מאוד מאוד איטי לאורך כל היום שמכסה את הארוך טווח ולפני ארוחות נותנים בולוסים לפי כמות הפחממות שאכלת. כשאני בבית או לובשת משהו רפוי המשאבה פשוט על חגורת המכנסיים ולא רואים כלום. ברגע שלובשים משהו יותר צמוד אני שמה אותה בחזיה (כמו נשים רבות עם משאבה שיצא לי לפגוש) וגם לא רואים כלום. לדעתי זה מאוד מפשט לא צריך לקחת איתך אינסולין ולחפש איפה להזריק וכו׳. לדעתי שווה לך לבדוק את זה עם האנדו'.

למעלה