משאל - אולריך VS ארמסטרונג במעבדה

אני חושב שזה טעות להתייחס...

ולהשוות רק בין אולריך לארמסטרונג. להשואות צריך להוסיף את מאיו, המילטון והראס.

ronene7

New member
נתונים מהאתר של לאנס ארמסטרונג

Resting heart rate: 32-34 VO2ml/kg: 83.8 Max power at VO2: 600 watts Max heart rate: 201 Lactate Threshold HR: 178 Time Trial HR: 188-192 Pedal rpm's during TT: 95-100 Climbing rpm's: 80-85, sometimes faster when attacking Average HR during endurance rides (4-6 hrs): 124-128 Average watts during endurance rides: 245-280 watts Training miles/hours, endurance rides: 5- 6 hrs / 100-130miles

דופק במנוחה 32-34...

אין פה איזה טעות? אני זוכר שלאינדוראין היה דופק 56 במנוחה וזה היה חריג.

cipo 1

New member
בועז נתונים בשבילך מהאתר של ..

מיגל אינדוראין. שבת שלום !! עודד

טוב אז הנתונים כנראה נכונים...

לאינדוראין היה דופק 36 במנוחה (זכרתי את ה-6 רק שחשבתי 56). זה נתון מדהים, מעניין כמה מתוך זה הוא כישרון מולד וכמה יכולת נרכשת (בזכות אימונים).

רק להדגמה, על כך שזה לא אומר הרבה

ואולי כן אומר הרבה... גם לעידו סופר בשנת 98 כמדומני, היה דופק של 36 במנוחה כשהגיע למקום השני באליפות ישראל באופני הרים שנערכה בכפר סאלד במסלול קשה יותר פיזית מהמסלול של השנה... (עלייה אימתנית של יותר מ- 11 ק"מ בשטח...)

ומוסיף..

דופק המנוחה של רוב רוכבי העילית בארץ יורד מ-45. מספרים שכשסרגי דומיניץ היה בשיא כושרו נמדד לו דופק מנוחה של 29.. נכון להיום בבוקר דופק המנוחה שלי הוא 39. רן

56? אולי בשתי דקות

אינדוראין היה מפורסם בנתוניו הפיזיולוגיים המרשימים: 1.87 מ' 78 ק"ג אורך ירך גדול מאד יחסית לגוף ולשוק. 8 ליטר ריאות לעומת 5-6 של רוכב מקצוען ממוצע. 28 פעימות בדקה במנוחה (כן, בום - אחת שתיים בום, אחת שתיים בום) צח"מ 88 מ"ל חמצן/דקה/ק"ג גוף. פאקינג רואד סייקלינג משין!

למעלה