משאל זריז:מי נרטב היום על האוכף..

haasadv

New member
Enough is enough באמאשכם עזבו את אלוהים בצד

ומספיק עם "הרצח בעיניים". לא שיותם צריך את הגנתי אבל מה הוא כבר עשה לך שאתה משפד ומתגולל עליו "אישית לוחצת". בחייך, זה לא לכבוד של שום דבר. .

YotamKa

New member
מנש. במיוחד ביום כזה.

מי ידע כשדיברנו בלידו שהאוקיינוס הולך לרעוד. מי ידע כשישנו בלילה עם שרירים עייפים, שערבים ירצחו תינוקות באיתמר. באדורה שבעלייה לחברון, כביש אותו אנחנו מטפסים מספר פעמים בשנה, בוצע לפני כמה שנים רצח דומה. הכותרות של YNET כבר מדברות על "תג מחיר", כאילו הרצח נשכח. בקצב הזה,YNET הולכים לקרוא לפורים "חג מחיר". שבוע טוב שיהיה.

isvino

New member
אין בעיה

שהוא לא יערב מלכתחילה ואני לא אענה. שים לב שתמיד אני מגיב רק אחרי שהוא מערב את אלוהים. כשהוא לא יכניס אותו לפורום אני לא אגיב על כך. DONE?

YotamKa

New member
נראה שיש לך סוגיות לא פתורות איתו,

אחרת לא היית מתעקש שלא להכניסו לפורום. הוא ימשיך להמצא בתיאורי הרכיבות שלי, אתה לא חייב לקרוא. חופש ביטוי הוא ערך ליברלי-עכשווי, מתאים לליברליזם שלקחת לעצמך כשעזבת את דרכיו (לפי עדותך אתה), אנא קבל שגם למאמינים יש חופש לבטא את דעתם, או שוב, אל תקרא. צא בהנחה שבכל פוסט שלי כתוב מימין למעלה בס"ד.

isvino

New member
מצויין, אני בעד חופש ביטוי ואל תלמד

אותי על ליברליזם!!! אתה יכול לכתוב כמה שאתה רוצה על מה שאתה רוצה. אתה יכול לכתוב בס"ד גם במרכז למעלה וגם לחתום כל פוסט בברכה "אלוהים אתה גדול" או "משיח משיח משיח" אבל וזה אבל גדול..... אם אתה רוצה להסביר את אלוהים, אז גם תמצא את ההסבר ההפוך (חופש ביטוי לא?) ולעניין עצמו, הרגיז אותי מאוד שאתה מתחיל להסביר ולפרשן את רעידת האדמה והצונאמי ביפן זה טפשי מצידך להסביר את זה. וגם את הרצח המזעזע באיתמר שהנפש לא יכולה להכיל אתה בטח יכול להסביר. (כי אתה הרי יודע את דרכי האל למרות שגדולי המאמינים לא יודעים, הרי אתה "המיוחד" ) רק אומר לך שיצא לי לפגוש בצעירותי את אודי פוגל ז"ל והוא היה אדם מקסים, עדין נפש ומיוחד. הוא היה שונה מאד ממה שקורה היום ברוב המגזר הדתי-ציוני.

YotamKa

New member
אני מכבד את הכרתך את המגזר,

אל תסיק מזה על בודדים, בדיוק כמו שאתה כותב על אודי פוגל ז"ל. אין לך לדעת האם אני יודע או לא יודע את דרכי האל. רמז: אין לי מושג. בפוסט על הצונאמי חתמתי במילים "לך תדע". לדעתי זה לא נסיון להסביר, אלא תהייה אודות המצב. תמשיך לספק תנגודת אם זה מספק אצלך איזשהו יצר. רק תשתדל בשפה נקיה. בשבילך, לא בשבילי.

isvino

New member
אתה משכתב את עצמך

וזה דוחה, רק אצטט אותך (ממש לא מסביר אותו הא?) "פרשת "ויקרא" שנקרא מחר דנה בעסקי הקורבנות. קורבן - מקרב אותנו לאל. כיום בטלו קורבנות, וקדוש ברוך הוא כבר לא מקבל אותם מאיתנו. כשאנחנו חייבים, הוא גובה אותם בדרכים השמורות לו. מעשה ידיו טבעו היום בים. לרכב בשבר הסורי אפריקאי, כשהאוקיינוס השקט רועד. לך תדע. " הנה הסברת אותו ואני שוב מצטט ...... "כשאנחנו חייבים הוא גובה אותם בדרכים השמורות לו." אז אל תבלבל את המוח ושפה נקיה כשתהיה אדם נקי. יאללה אתן לך את הזכות למילה האחרונה, כי אתה באמת......

YotamKa

New member
זכות המילה האחרונה:

אם נדמה היה לך שאני מסביר ומפרשן את אלוהים, אז טעיתי בשפה שלי. את העניין שקורבנות הם מתווכים בין האדם לבין הבורא לא אני המצאתי. הם נועדו לכפר על חטאים, זה כתוב בתורה וזה קונסנזוס. גם לא את העניין שתפילות החליפו את הקורבנות מאז חורבן הבית. זה כתוב בגמרא ובזוהר, וזה קונסנזוס ביהדות של היום. אתה אוהב את המילה קונסנזוס, אז קבל אותה מתנה ממני. יש עדיין חטאים שפעם היו נידונים ע"י בית-דין, ושעונשם הוא מיתה. כיום אין בית-דין ואין איך להעניש את העוברים עבירות אלו. (אני כותב לך עובדות שכל מאמין מכיר בהן, אין כאן הבעת דיעה). מקובל הדבר שה' עדיין מנהל את עולמו לפי חוקים אלה, רק שבמקום שבית-דין של דיינים כאן ישפוט ויעניש, הוא עושה זאת בדרכיו שלו. לא קשרתי בין הצונאמי לבין משהו ספציפי שעשו כאן על כדור הארץ. לא אמרתי שבגלל חילול שבת היה הצונאמי, למשל. רק כתבתי את הרעיון הכללי שפירטתי כאן למעלה. זו היתה כוונתי. כשאני רוכב בים המלח וליד יריחו, אני חושב על כך שהאיזור נוצר כתוצאה מתנועות טקטוניות מזעזעות. גם יריחו, חומתה התמוטטה כמו ברעידת אדמה. לכן, כשאני חוזר הביתה ושומע על רעידת אדמה גדולה שקרתה באותו זמן שבו רכבתי באיזור וולטילי ועדין אף הוא, זה מעלה בי תהיות. ברכיבה באופניים אני לא מפסיק להסתכל על העולם סביב, ועל איך הוא מתנהל בין אם זה רוח, גשם, חום וקור. בקשר לשפה - תמשיך לקלל, זה מזכך יש אומרים, הפרשה שרצוי להוציא. רק אל תבוא למצוקי דרגות מתי שאני שם, אולי הוא יחליט להרעיד אז את האדמה, במיוחד לכבודך.

avihersh

New member
ביום כזה רוכבים ל EMotion...

...אני מעוניין לנצל את היום החורפי, להמליץ על EMotion, הרולר הצף של Elite שנותן חווית נהדרת. לבטח טובה מתנאי הרכיבה שהיו היום.

חצי שעה בגשם

ביום שלישי הבטיחו גשם אז התכוננתי לשלג. נדה. אפילו הרוח היתה ידידותית. לא יודע איך אבל בבירה כמעט ולא ירד השנה גשם. יבש - מדבר אבל איכשהו תמיד בימי גשם כשאני יוצא לעבודה יבש ובתחילת הירידה כשאני בשוונג מתחיל גשם זלעפות. התוצאה העגומה: הכל רטוב כולל הבגדים הנוספים בתיק. איך לא למדתי. שוב מצונן. מה יהיה ביום חמישי? רוחות במדבר? גשם? צונמי?

Daniel1970

New member
לכן הרחקתי עד מצפה רמון! מה זה גשם?

אבל יצאתי מהבית לנקודת המפגש שלי עטוף בשקי זבל....כן, בחיי. הטרמפ שלי נקבע לאסוף אותי מהכביש המהיר (אני מרמה"ש, גר ממש קרוב לכביש 4). מה עושים? לקחתי 2 שקיות זבל ענקיות, אחת לבשתי והשנייה שמתי את התיק עם הציוד..... מצפה רמון/ירוחם/מכתש גדול וחזרה 140 ק"מ

skcazy

New member
אחרי שנמנעתי אתמול יצאתי היום ...

לרכב במישורי לטרון - ראם -פלוגות - שמשון - לטרון ... כ 100 ק"מ בלי עליה של ממש .. בצומת נחושה תפס אותי הגשם ובצומת שמשון המבול ... שבר ענן נדיר עם ברד כבד אילץ גם את האמיצים והנחושים להסתתר. קבוצה שלמה של רוכבי שפלה נדחסה לתחנת אוטובוס עתיקה אחת ..כאשר הברד הפסיק יצאתי אל הגשם משום שניחשתי שמעבר השני של יער הנשיא הכל יהיה יבש . צדקתי , הכל היה יבש שם - מלבדי... למרבה המזל לא היה .מסקנות : גשם יכול להטריד אבל לא למנוע רכיבה - ברד כבד זה סיפור אחר...

DoK2

New member
היה מטורף

בירידה מנס הרים היה טפטוף, במחסיה היה גשם כבד, בבית שמש ברד! מי שאומר שישראל מתייבשת כנראה צודק אבל אני נרטבתי.

rolling9stony

New member
פעם עשיתי בדיוק אותו דבר בירידה מחרמון -

זה היה באפריל 2008, פעם ראשונה שטיפסתי לשם. התחלנו למטה, יום יפה ושטוף שמש, אחרי נווה אטיב נכנסנו לתוך ענן, קור איימים, גשם קל. הגענו למעלה (רכבל תחתון), נכנסנו לקפטריה, תה חם, אוכל, מנוחה, ונשאלת השאלה - איך יורדים?!? לבשנו רק חולצות דקות ומחממי ידיים. הדבר היחיד שמצאנו היה חבילה של שקיות זבל. בלי להתבלבל עשינו חורים לידיים ולראש, לבשנו כל אחד שקית וקדימה לדרך. השקיות עשו את העבודה.

למעלה