זכות המילה האחרונה:
אם נדמה היה לך שאני מסביר ומפרשן את אלוהים, אז טעיתי בשפה שלי. את העניין שקורבנות הם מתווכים בין האדם לבין הבורא לא אני המצאתי. הם נועדו לכפר על חטאים, זה כתוב בתורה וזה קונסנזוס. גם לא את העניין שתפילות החליפו את הקורבנות מאז חורבן הבית. זה כתוב בגמרא ובזוהר, וזה קונסנזוס ביהדות של היום. אתה אוהב את המילה קונסנזוס, אז קבל אותה מתנה ממני. יש עדיין חטאים שפעם היו נידונים ע"י בית-דין, ושעונשם הוא מיתה. כיום אין בית-דין ואין איך להעניש את העוברים עבירות אלו. (אני כותב לך עובדות שכל מאמין מכיר בהן, אין כאן הבעת דיעה). מקובל הדבר שה' עדיין מנהל את עולמו לפי חוקים אלה, רק שבמקום שבית-דין של דיינים כאן ישפוט ויעניש, הוא עושה זאת בדרכיו שלו. לא קשרתי בין הצונאמי לבין משהו ספציפי שעשו כאן על כדור הארץ. לא אמרתי שבגלל חילול שבת היה הצונאמי, למשל. רק כתבתי את הרעיון הכללי שפירטתי כאן למעלה. זו היתה כוונתי. כשאני רוכב בים המלח וליד יריחו, אני חושב על כך שהאיזור נוצר כתוצאה מתנועות טקטוניות מזעזעות. גם יריחו, חומתה התמוטטה כמו ברעידת אדמה. לכן, כשאני חוזר הביתה ושומע על רעידת אדמה גדולה שקרתה באותו זמן שבו רכבתי באיזור וולטילי ועדין אף הוא, זה מעלה בי תהיות. ברכיבה באופניים אני לא מפסיק להסתכל על העולם סביב, ועל איך הוא מתנהל בין אם זה רוח, גשם, חום וקור. בקשר לשפה - תמשיך לקלל, זה מזכך יש אומרים, הפרשה שרצוי להוציא. רק אל תבוא למצוקי דרגות מתי שאני שם, אולי הוא יחליט להרעיד אז את האדמה, במיוחד לכבודך.