משא"ז

zagor71

New member
מתי תהיה בריכה בלפיד ??!!

סוף הקיץ הגיע ולאחר שהילדים בילו ברובו בבריכות של יישובים אחרים, הגיע הזמן לקבל תשובות לנושא. האם בקיץ 2008 יהיה גורל הילדים דומה?

zagor71

New member
תהיה (גם אם ב-2010) או לא תהיה ? זו השאלה !

יש תכניות כאלה? לקראת הבחירות הועד הנוכחי הבטיח להקדיש לכך תקציב. אין לי דעה לגבי הועד אבל תקויים ההבטחה או לא?

פניה לוועד תוביל לתשובה מהימנה

בכל מקרה, ניתן לשער שבקיץ 2008 נצטרך לנדוד שוב לבריכות אחרות.

TakeOne

New member
היכן תרצה למקם את הבריכה?

על מנת להקים בריכה בלפיד צריך קודם כל לאתר שטח מתאים ואחר כך לקבל אישורי בנייה מהרשויות המתאימות (ועדות הבנייה וכד'). במצב הנוכחי של תוכנית האב של הישוב, אין אף שטח אחד לרפואה שבו ניתן לבנות בלפיד בריכה, באופן חוקי. הקצאת שטח לבריכה מחייבת צעד מקדים של שינוי התב"ע (תוכנית בינוי ערים) של הישוב. כל עוד בתוכנית התב"ע הקיימת (שתוכננה לפני הקמת הישוב) אין הקצאה לאזור ציבורי שבו יכולה להיבנות בריכה, ועד הישוב לא יכול ליזום פרוייקט שכזה ושום ועדה לא תוכל לאשר אותו. למיטב ידיעתי, הוועד עובד כבר זמן רב על הכנת תב"ע חדשה לישוב - פרוייקט מסובך ומורכב, מול אינספור רשויות וגופים ממשלתיים, שנשמך על פני שנים. התב"ע החדשה תאפשר שינוי ייעוד של הקרקעות בלפיד ותכשיר את הקרקע ליוזמות ציבוריות מגוונות, כמו למשל הקמת בריכה. כל עוד התב"ע של לפיד לא משתנה אין סיכוי לבניית בריכה, למרות שבנייה כזו נחשבת לפרוייקט פשוט ומהיר באופן יחסי. לפיכך, השאלה שצריכה להשאל היא אחרת - מתי צפויים להסתיים ההליכים לאישור התב"ע החדשה?

adi os

New member
מה ביקשנו קצת אינפורמציה!

סוף סוף יש גם קצת תשובות(האם אתה חבר הועד שאחראי על הקשר עם הציבור)). אני חושב שהועד צריך לספק אינפורמציה רלונטית לגבי כל מה שקורה בישוב קרי : תוכניות עתידיות, תוכניות עכשויות,תקציבים וכ"ו ןלהיות בקשר אם הציבור שהיא מיצגת. לא יתכן שלא נדע מה קורה בישוב שאנו גרים בו. האינפורמציה צריכה להיות גלויה בכל הערוצים הרלוונטים ולמרות ההסברים הנאותים שקיבלנו, עדין מותר לנו אחרי 11 שנים לשאול בקול רם מה קורה? עם הבריכה,בית כנסת, מרכז הישוב. 11 שנים זה הרבה זמן בחייו של תושב. שלא יבינו אותי לא נכון אני רוצה לציין שאני דוקא מרוצה מהניהול השוטף של הישוב קרי גינון, ארועים,נקיון. ובכל מקרה תודה ל - takeone על האינפורמציה

TakeOne

New member
אני לא חבר וועד כמובן, והאינפורמציה גלויה

רק צריך לבקש אותה במקומות הראויים. אני תושב כמוך, שפשוט טרח לבדוק ולברר ישירות במשרדי הוועד. למיטב זכרוני הדברים הללו פורסמו באריכות גם בדו"חות שהוועד הוציא לתושבים, וגם בעיתון. בפורום המצב מורכב יותר, הודות לתושבים (כמוך?) שנכנסו לכאן בעבר בעילום שם, השמיצו, ניאצו והכפישו את השכנים שלהם, עד כדי מצב שבו מרבית תושבי הישוב סולדים מהפורום הזה ומדירים את רגליהם ממנו. הפורום הזה יכול היה להיות כלי מושלם להעברת מסרים קהילתיים, אבל כשחברים בקהילה מנצלים אותו לרעה, הוא גווע. אני בטוח שטלפון אחד שלך למשרד הוועד יאפשר לך לקבל את כל המידע הנדרש.

adi os

New member
לא בדיוק הבנתי אותך ?

אתה רוצה שכל תושב יתקשר לועד או לחברי הועד לשאול מה קורה בנושא הבריכה או בכל נושא אחר.? 550 משפחות לא נשמע לי הגיוני יש דברים שאתה אפילו לא יודע על מה לשאול (לדוגמא: אני חובב טניס אז אתה רוצה שאני אתקשר לחברי הועד ואשאל מתי יקומו כבר מגרשי טניס) צריך הועד לפרסם מה התוכניות שלו לגבי הישוב והתושבים צריכים להביע את דעתם. ואני לא בדיוק מבין מה הקשר בין אופן התנהלות הפורום לבין השימוש בו להעברת אינפורמציה?

TakeOne

New member
מאוד פשוט

1. הוועד הוציא בזמנו דו"חות רבעוניים ושנתיים ובהם פירט את מה שבוצע, ואם אני זוכר נכון אז גם את מה שמתוכנן לתקופת העבודה הבאה (רבעון/שנתי). בדף האחורי פורסם דו"ח תקציבי מפורט שכלל הכנסות והוצאות לאותה תקופה. זה היה שקוף ומפורט וחולק בתיבות הדואר - כנס למשרד הוועד ובקש העתקים. 2. אני זוכר גם כמה פרסומים בעיתונות. 3. מסכים איתך שזה לא מספיק. צייינתי זאת כמה פעמים בפני הממונה על הדוברות בוועד, לצערי זה לא הועיל. הוא לא יוזם פרסומים תכופים יותר וסיבותיו עימו (לעניות דעתי הוא גם לא היה זה שיזם וביצע את הפרסומים שציינתי). 4. ישיבות הוועד פתוחות לתושבים - אתה יכול להצטרף ולהעיר את הערותיך. אם גם תתנדב לסייע אני בטוח שהם ישמחו מאוד. 5. אם היית חבר בוועד הישוב או בכל מסגרת התנדבותית אחרת, או אם סתם היית תושב שמבקש להביע את דעתו בנושא כלשהו בפורום, ואיזה משועמם תורן היה יוצא כלפיך בהתלהמויות, וב"ביקורת" ארסית, בעילום שם כמובן, ואף אחד לא היה מעיף אותו מכאן או חוסם אותו, איך היית מרגיש? זה חלק מהקשר שבין אופן התנהלות קומץ תושבים בפורום, לבין החשק שיש לתושבים רבים (ואני מניח שגם לחברי הוועד) להכנס לפורום. אגב, מדוע אתה לא מזדהה בשמך? כולה קהילה קטנה של 500 משפחות - על ולמה החשאיות? אלדד.

shirani14

New member
שינוי תב"ע או שינוי אנשי הועד??

אכן תהליכים בירוקרטים אורכים זמן אך כדי להגיע לתוצאות יש להתחיל בהליכים. בגבעה הנטושה תוכנן שטח ציבורי והועד לא פועל במלוא המרץ כדי להכשיר את המקום, יש שטחים נוספים שניתן היה אילו פעלו אנשי הועד לשינוי התב"ע, הכי חשוב בתהליך הוא להכין תוכניות הכוללות מתנ"ס ובריכת שחייה, אולם ספורט מכורה ומספר בתי מסחר קטנים, עם התוכניות לשתף פעולה עם ראש המועצה ולהתקדם בהליכים הבירוקרטים. החידלון של אנשי ציבור הנמצאים כמעט 10 שנים בתפקיד ועדיין אין כלום. יש תקציב לקירוי מגרש מיותר לחלוטין, אין מקום לאפשר להם להמשיך בחידלון, רוצים מתנ"ס בריכה וחנויות ואם זה לא קשה לסתום בורות בכבישי הרחובות. אנשי לפיד התעוררו ודרשו איכות חיים שלילדים שלנו יתאפשר ללכת לבריכה כמו בישוב איכותי אחר. ומשהו דמיוני לקנות לחמניות טריות ושוקו בבקר לפני הלימודים ואם נגמר חלב לשלוח ילד לקנות. דמיוני נכון אולי בעוד שנים רבות עם אנשי עשייה אמיתיים??.

אירילה

New member
שינוי תב"ע ותפקוד הועד

איני בא כאן להגן על תפקוד הועד ,אך ידועי לי גם מהועדי םהקודמים כי חברת ערים התנתה בזמנו את הקמת המרכז המסחרי בבניית בניין גבוה שהיה מפר את מבנה הנוף כאן בלפיד. בנושא בריכה - אין פשוט מקום ,הבריכה היחידה שבתחומנו היא בריכת הביוב מעברו השני של הכביש. אישית בנושא הקמת מרכז מסחרי אני נגד , גם כך לא מצטיין הישוב בשמירה על הניקיון ,עוד מרכז מסחרי חסר ע"מ שתהיה תוספת לכלוך נכבדה וכך באמת איבדנו את הציביון ש לישוב איכותי. בקשר לשלוח את הילד לקנות שוקו ,הורים בקושי נותנים כאן לילדים ללכת לבד ,מספיק לראות את תנועת הרכבים בבוקר המביאים את הילדים לבית הספר ,אז נניח כי יהיה מרכז מסחרי ,שוב תנועת רכבים מסיבית ושוב איבדנו את הצביון של הישוב הקהילתי הרגוע שלנו. לא חסרים מרכזי קניה באזורנו ,מרחק של 2 דקות נסיעה ואת שם ,גם בערים הגדולות היום המכולות נעלמות ואנשים נוסעים באוטובוסים או ברכבים למרכזי הקניות. גם בנשא שינוי התב"ע שבמעלה רחוב השקמה בה התנגד הישוב לבניית ביתם ולהשאיר ריאה ירוקה ,הריאה הירוקה הפכה לריאה מכוערת בה כל אחד זורק את פסולת הבניין ,לכלוך ושיממון אחד גדול ,עדיף כי יבנו שם בתים וכל אחד ידאג לנקיון ביתו שם וכך תיעלם לה פיסת הכיעור הקיימת היום במקום. בנושא התשתיות אני מסכים איתך,למרות שיש לי גם ביקורת על תושבי הישוב הגורמים במו ידיהם נזקים לתשתיות , תופעה מאוד מדאיגה של חניית הרכבים על המדרכות ,חס וחלילה ילך בעל המכונית דקה אחת מהחניה לפתח ביתו ,הוןא צריך את הרכב ליד השער ואח"כ יבואו בטענות כנגד חברת ערים על כך שלא ביצעו את עבודות התשתית במדרכות כראוי ,בהרבה מקומות היום בישוב רצפת המדרכות שינתה צורה ממזמן בגלל עומס הרכבים עליה בעת החניה ,תושבים אשר ביצעו שיפוצים דאגו להרוס לעיתים את שפת המדרכה ליד ביתם ולא דאגו לתקן בחזרה ,אני מציע קודם שנתלונן שנביט גם על עצמנו ,מה חלקנו בנשיאת האשמה בנזקי התשתיות? אמנם לא בהכל משום שגם הרכבים הכבדים החולפים גורמים להרס תשתיות ובכל זאת אם יש בידינו להקטין את הרס התשתיות אם נדאג אנו לשמור על כך. בנושא ועד הישוב ,טענתי תמיד כי לשאת את התואר חבר ועד זה לא מספיק ,בסה"כ חבר ועד מקומי בא מתוך התנדבות ,אולם בכל התנדבות ישנה מחוייבות ,להיבחר לא מספיק ,צריכה עשייה ומי שנבחר ולא עושה הרי שמועל באמון הציבור גם אם אינו מקבל שכר ,שכן בתקופת הבחירות יצאו כל הצדדים בהכרזות ומצעים. גם אני כמוך כתושב הישוב מרגיש ב"הירדמות" ומצר על כך מאוד ,תככים ופוליטיקה מביאים בסופו של דבר לתפקוד לא מלא של הועד ,ישנם חברי ועד הנושאים בתארים בלבד מלבד העשיה ולכם אני קורא כאן בפעם הראשונה לחברי ועד אשר עייפו מתפקידם להתפטר ולהניח לבאים בתור ברשימה להחליפם עד מועד הבחירות הבא ועד אז יעשה כל אחד את חשבון הנפש שלו בנושא הבחירות לועד האם לזה ייחל מצד המועמד אותו בחר ,ישנם תיקים כמו איכות הסביבה וביטחון אשר בהם החידלון הוא מוחלט והמבין יבין. אני מציע לך שירן כי תתצטרפי לאחת מועדות הועד שתתאים לתלונותיך כלפי תפקוד הועד (הדברים נכתבים ברצינות ולא מתוך לעג חלילה) אולי רוח רעננה יכולה לעיתים להעיר מתרדמה. שתהיה לנו שנה יותר מוצלחת בשנה הבאה. גרשון

zagor71

New member
נכון, אבל....

אני קורא לא אחת את ההשתלחויות בחברי הועד הנוכחי וכן את תגובותיהם - מדובר בטחינת מים ותו לא ! כנראה שדבר לא ישתנה עד מועד הבחירות, אבל מה יהיה עלינו לאחריו? האם היישוב הצפוף, המלוכלך, המטופח קלות והבלתי מגובש יכול בכלל להשתנות? אני בפירוש זוכר כי טרם הבחירות האחרונות, הועד הנוכחי הבטיח הקמת בריכה ביישוב בשנים הקרובות. האם התב"ע בלתי ניתנת לשינוי או שאין כוונה לשנותה ? בריכה יכולה בהחלט לקדם את רמת החיים ביישוב, שמשום מה נקרא כיום יישוב קהילתי איכותי. מצטרף בחום לכל מילה של גרשון - נראה שהפתרון הוא החלפת התושבים ! אני בטוח שביישובים קהילתיים קטנים אחרים (הנראים מטופחים יותר) לא מתגוררים תושבים מזן אחר, אלא פשוט המועצה משקיעה כספים רבים יותר - אולי פה קבור הכלב ? באותו עניין, איני זוכר גליון אחד של עיתון מועצת חבל מודיעין בו מוזכר היישוב בעל האוכלוסיה הגדולה ביותר בו - לפיד. רק איזכורים של הקמות בתי כנסת וחוגים ללימוד תורה לילדי ברקת, גבעת כח ועוד כמה יישובים-חורים השייכים למועצה - לא רחוק היום וניראה מוזנחים כמותם ! בריכה ביישוב בהחלט תוביל לייחודו וגם אם יהיה זה הקוץ במדבר לפיד - את קולי אתן בבחירות למי שיפעל למימוש הנושא.

kiyossi

New member
נקודה למחשבה...

בהמשך לדברים הנכונים שכתב ZAGOR . נקודה נוספת למחשבה.... אולי הפתרון הנכון ,המתבקש, וזה שלא תלוי בנו התושבים , לא בועד ואפילו לא במועצה הרחוקה מאיתנו יותר ממנה שאנחנו חושבים / יודעים (ואיני מדבר רק על מרחק גיאוגרפי), זהו סיפוח לעיר מודיעין. תהליך כזה מתגבש כבר שנים, צמצום רשויות וסיפוח ישובים קטנים, דבר שיחסוך לקופת המדינה הרבה מאד כסף וכאב ראש. נכון שהמיסים אז יעלו משמעותית, נכון שלא נהפוף לפנינה וההשקעה בנו תהה זהה למושקע בעיר עצמה, אבל כפרבר של עיר גדולה יהיה לנו אבא חזק ועשיר שנוכל לפנות אליו ושיענה על צרכינו, שלא נצטרך לטובות ונסיעות רחוקות כמו משרד הפנים וכד', והכי הכי חשוב, ההשקעה אולי תהה קטנה אבל אינטנסיווית ותיבנה את לפיד בהדרגה . מי ביקש בריכה ולא קיבל...?

TakeOne

New member
../images/Emo91.gif יוסי יש לי המלצה בשבילך

לפני שאתה רץ עם הרעיון המסוכן הזה, לך, דבר קצת עם תושבי רעות-מכבים. הם כבר מנוסים בעניין ובוודאי ישמחו לספר לך חוויות מהאיחוד עם ה"עיר העשירה" (???!!!). בשורה התחתונה - תשלם יותר ותקבל (הרבה) פחות.

kiyossi

New member
../images/Emo103.gif עיר עשירה

אלדד יקירי, לא רוצה להפחיד אותך, זה יגיע אם אדבר או לא אדבר...לשמחתנו או לא. במצב הנתון=הדיבורים כמו חול-ואין מה לאכול
לא מפנה אצבע ולא מאשים,אבל נראה כי העגלה תקועה בלי עגלון, ללא גלגלים ואם מחפשים טוב, גם חסר כביש... נ.ב.-בעניין ה"ריצה", אם תשאל את תושבי מודיעין, הם דווקה יצאו מרוצים מהסיפוח, אז תלוי מאיזה צד של הצלחת מסתכלים. אילו היינו מתקרבים לרמת החיים של תושבי מכבים-רעות,יכולנו להלין, מיכוון שלא כך, ולצערי איננו מתקרבים אף לרמת החיים של תושבי מודיעין, אולי דווקה אנחנו אלה שנצא נישכרים מכך. נ.ב.נ.-אם תוסיף את מיסי הועד למיסי המועצה, ההבדל במיסים לא נראה רחוק כל כך, ואילו הבריכה נראית קרובה יותר. תכ'לס- נראה לי שבדרך לבריכה נאלץ לבלוע עוד המון צפרדעים. ובנימה אופטימית זו, מאחל לכולנו שבוע טוב .

TakeOne

New member
יוסי, כמה בריכות הקימה עיריית מודיעין?

כמה השקעות בתשתיות השקיעה העירייה ברעות-מכבים מאז האיחוד? כמה תלמידים לומדים במודיעין בקארוונים, בגלל שהעירייה לא מצליחה לגייס את הכספים הנדרשים להקמת מבני קבע? עזוב אותך מהפנטזיות ובוא נבדוק את העובדות: עיריית מודיעין היא עירייה ענייה יחסית, כי מלבד ארנונה אין לה מקורות הכנסה. בפני העיר מודיעין עומדים אתגרים עצומים מבחינת השקעות בתשתית חסרה: החל מכיתות חסרות בגנים ובבתי הספר וכלה בפארק תעשיות, כבישים, מת"נסים וכד'. עבור עיריית מודיעין הישוב שלנו הוא לא יותר מקוץ ב #&*@. מבחינתם, להשקיע ב-500 משפחות (רחוב אחד ממוצע במודיעין) תשתיות כמו בריכה, מתנ"ס ואולם תרבות, ייחשב למעשה סהרורי. תשכח מזה. תושבי מודיעין אולי מרוצים מהאיחוד: הם קיבלו אוכלוסיה שבעה שמשלמת ארנונה גבוהה מאוד ומקבלת בתמורה כמעט כלום. עסקה מצויינת. ובנוסף, בתי הספר והגנים המתרוקנים ברעות מכבים (האוכלו' מתבגרת) מתפנים כעת לטובת ילדי מודיעין. אז מדוע שהם לא יהיו מרוצים? אבל האם תושבי רעות מכבים מרוצים?

kiyossi

New member
השוואה?

לא ממש הבנתי-אתה משווה אותנו לתושבי מכבים או מודיעין? אמנם קשה להבחין בהבדל, גם במודיעין אין ולמרבה הפליאה...גם בלפיד אין...אבל במודיעין יש תב"ע מה שבלפיד-אין. במודיעין יש מיקום לבריכה, ושוב למרבה ההפתעה...בלפיד אין. אז אתה סומך על ניסים או שאתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים? בא אעזור לך, במודיעין יוקמו בריכות מהר יותר מאשר בלפיד..איך??? אתה יודע למה? בזכות כספי משלמי המיסים ממכבים ורעות, בזכות אזור התעסוקה שיוקם שם והחנויות שלהם יש ולנו...מה לעשות..גם לא יהיו. אז גם אותנו יחלבו, זה נכון, אבל אנחנו גם נקבל. את כל השירותים שבשבילם אנחנו רצים לשהם ולרמלה, כאן יהיו לך אבא ואמא, כאן גם תקבל שירותים של עיר ולא טובות של פינוי גזם ואשפה,תאורה לקוייה ותשתית מוזנחת. נקבל הנחה בכניסה לבריכה, לחניה במודיעין (שבקרוב תהיה מסומנת), לארועי תרבות, ספריות ועוד כמה וכמה ענינים שכבר שכחנו בלהט הריצה למימוש החלום של בית פרטי וגינה. ותעשה לי טובה, אל תנסה לשכנע אותי אחרת ממה שאני יודע (לא חושב), כי לא אני הוגה את הרעיון ולא מחליט. "ואף על פי כן-נוע תנוע"...(לא יודע מה הקשר אבל נראה לי מתאים):) צרפתי לך קובץ קצר לקריאה לפני השינה....מקווה שתפנים.

TakeOne

New member
לא נקבל דבר אחד יותר מהיום

למעט חשבונות ארנונה ומיסים גבוהים יותר. תושבי מודיעין שבאים במגע עם הרשות שלהם יוכלו להעיד טוב ממני על המצב שם. זו אחת העיריות הפחות נעימות להתדיין איתה ולקבל ממנה שירותים. תיפקוד העירייה עומד ביחס הפוך לגיל הצעיר של העיר, והמבין יבין. את כל השירותים שבשבילם אתה "רץ לרמלה וללוד", תוכל לקבל בעתיד הקרוב במודיעין, בכל מקרה ובלי שום קשר. לא בגלל זה צריך איחוד. הנחות לא תקבל וגם אם תקבל המשמעות שלהן תהייה שולית שבשולית. אתה צודק, כי הויכוח ביננו באמת תיאורטי. לא אנחנו נקבע. אבל זה לא משנה את המהות - לישובים קטנים לא כדאי להסתפח לרשויות גדולות. תושב ישוב קטן כמעט תמיד יפסיד מאיחוד כזה. הדברים אצלנו לא זזים, לא בגלל המועצה האיזורית. כאן אני חושב שאני דווקא כן יותר מעורה ממך. יש לנו מועצה שיודעת להזיז הרים והפיתוח הגדול במושבים יעיד על כך בשטח. הדברים אצלנו לא זזים רק בגללנו. אם חברי הוועד שלנו והנציגים שלנו במועצה היו עוסקים פחות באגו של עצמם ויותר בעבודה לקידום הישוב, הדברים כאן היו נראים אחרת. (איך אמר לי לאחרונה אחד מחברי הוועד - "אני חושב קודם כל פוליטיקה. אני פוליטיקאי"....). את זה רק אנחנו צריכים לפטור - לא עיריית מודיעין.

למעלה