שינוי תב"ע ותפקוד הועד
איני בא כאן להגן על תפקוד הועד ,אך ידועי לי גם מהועדי םהקודמים כי חברת ערים התנתה בזמנו את הקמת המרכז המסחרי בבניית בניין גבוה שהיה מפר את מבנה הנוף כאן בלפיד. בנושא בריכה - אין פשוט מקום ,הבריכה היחידה שבתחומנו היא בריכת הביוב מעברו השני של הכביש. אישית בנושא הקמת מרכז מסחרי אני נגד , גם כך לא מצטיין הישוב בשמירה על הניקיון ,עוד מרכז מסחרי חסר ע"מ שתהיה תוספת לכלוך נכבדה וכך באמת איבדנו את הציביון ש לישוב איכותי. בקשר לשלוח את הילד לקנות שוקו ,הורים בקושי נותנים כאן לילדים ללכת לבד ,מספיק לראות את תנועת הרכבים בבוקר המביאים את הילדים לבית הספר ,אז נניח כי יהיה מרכז מסחרי ,שוב תנועת רכבים מסיבית ושוב איבדנו את הצביון של הישוב הקהילתי הרגוע שלנו. לא חסרים מרכזי קניה באזורנו ,מרחק של 2 דקות נסיעה ואת שם ,גם בערים הגדולות היום המכולות נעלמות ואנשים נוסעים באוטובוסים או ברכבים למרכזי הקניות. גם בנשא שינוי התב"ע שבמעלה רחוב השקמה בה התנגד הישוב לבניית ביתם ולהשאיר ריאה ירוקה ,הריאה הירוקה הפכה לריאה מכוערת בה כל אחד זורק את פסולת הבניין ,לכלוך ושיממון אחד גדול ,עדיף כי יבנו שם בתים וכל אחד ידאג לנקיון ביתו שם וכך תיעלם לה פיסת הכיעור הקיימת היום במקום. בנושא התשתיות אני מסכים איתך,למרות שיש לי גם ביקורת על תושבי הישוב הגורמים במו ידיהם נזקים לתשתיות , תופעה מאוד מדאיגה של חניית הרכבים על המדרכות ,חס וחלילה ילך בעל המכונית דקה אחת מהחניה לפתח ביתו ,הוןא צריך את הרכב ליד השער ואח"כ יבואו בטענות כנגד חברת ערים על כך שלא ביצעו את עבודות התשתית במדרכות כראוי ,בהרבה מקומות היום בישוב רצפת המדרכות שינתה צורה ממזמן בגלל עומס הרכבים עליה בעת החניה ,תושבים אשר ביצעו שיפוצים דאגו להרוס לעיתים את שפת המדרכה ליד ביתם ולא דאגו לתקן בחזרה ,אני מציע קודם שנתלונן שנביט גם על עצמנו ,מה חלקנו בנשיאת האשמה בנזקי התשתיות? אמנם לא בהכל משום שגם הרכבים הכבדים החולפים גורמים להרס תשתיות ובכל זאת אם יש בידינו להקטין את הרס התשתיות אם נדאג אנו לשמור על כך. בנושא ועד הישוב ,טענתי תמיד כי לשאת את התואר חבר ועד זה לא מספיק ,בסה"כ חבר ועד מקומי בא מתוך התנדבות ,אולם בכל התנדבות ישנה מחוייבות ,להיבחר לא מספיק ,צריכה עשייה ומי שנבחר ולא עושה הרי שמועל באמון הציבור גם אם אינו מקבל שכר ,שכן בתקופת הבחירות יצאו כל הצדדים בהכרזות ומצעים. גם אני כמוך כתושב הישוב מרגיש ב"הירדמות" ומצר על כך מאוד ,תככים ופוליטיקה מביאים בסופו של דבר לתפקוד לא מלא של הועד ,ישנם חברי ועד הנושאים בתארים בלבד מלבד העשיה ולכם אני קורא כאן בפעם הראשונה לחברי ועד אשר עייפו מתפקידם להתפטר ולהניח לבאים בתור ברשימה להחליפם עד מועד הבחירות הבא ועד אז יעשה כל אחד את חשבון הנפש שלו בנושא הבחירות לועד האם לזה ייחל מצד המועמד אותו בחר ,ישנם תיקים כמו איכות הסביבה וביטחון אשר בהם החידלון הוא מוחלט והמבין יבין. אני מציע לך שירן כי תתצטרפי לאחת מועדות הועד שתתאים לתלונותיך כלפי תפקוד הועד (הדברים נכתבים ברצינות ולא מתוך לעג חלילה) אולי רוח רעננה יכולה לעיתים להעיר מתרדמה. שתהיה לנו שנה יותר מוצלחת בשנה הבאה. גרשון