יעקב , כל מילה בסלע ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif
הסיבה הנוצצת של אלה שלא מתנדבים היא שהם עובדים וחוזירם מאוחר ,אוי כמה שאני מכיר את הסיפור הזה מעבודתי לשעבר במשטרה כמפקד בסיסי הפעלה של מתנדבים ,למדתי כי יש לרוב הלא מתגייסים למשא"ז את כ להסיבות סיבות ללמה לא ולא ללמה כן ,כי ככה יותר נח ,כי השכן עושה לנו את העבודה ,הוא השכן הוא מזן אחר ,מזן שחוזר מעבודה ואף פעם לא עייף , מין זן משובח ואילו אני ,אני מגיע מהעבודה ,מת מעייפות ,תאמין לי....ישלי עוד הרבה דברים חשובים יותר מזה ,אני סומך על כך שיש לנו את יוסי ,יעקב ,שלום,גרשון ועוד שגורמים לי לישון טוב בלילות.וזה רק חלק מהסיבות המנוגנות בפי אלו שאתה פונה אליהם. באמת כבר נמאס לראות את אותם הפרצופים בכל ארוע אבטחה שהוא. אני מתפלא על נציג הועד הממונה על תיק הבטחון על כך שאינו יוזם מעצמו גיוס מתנדבים לבסיס ההפעלה ,כאילו שהמצב בישוב משביע רצון ,גם אם מספר הפריצות ירד ,עדיין ישנן פריצות ושבלר"ים בישוב. בעניין גיוס מתנדבים מכפר האורנים ,ישנה בעיה מבחינת המשטרה ,כפר האורנים שוכן מעברו השני של הגבול לצורך העניין "שטחים" ואין כיסוי וביטוח מעבר לצד השני ,הרכבים חייבים להיות ממוגני ירי ומג"ב לא ערוך לכך ,יחד עם זאת אין מניעה שתושבי כפר האורנים יתגייסו למתמי"ד בלפיד ,אבל אישית לא נראה לי ,כי בפעם האחרונה כשקראתי בפורום שלהם ומישהוא קרא לגיוס מתנדבים ,רוח ההתנדבות שם לנושא לא נסקה לשמים ובנוסף רכב מג"ב מנוע מלסייר בכפר האורנים וזאת הסיבה גם שלנו אסור לעלות לשם. אין פלא גם שמתנדבים "מבריזים" לאחרונה מהגעה למשמרות ,אחת הסיבות היא אי שביעות רצונם מכך שהם "הפריירים " של השכנים. אולי כשאחוז הפריצות יעלה ויפגע בכיסם של אלה שלא מתנדבים ,אולי אז תתחיל התעוררות ,בינתיים אי התנדבות של תושבים נוספים לבסיס ההפעלה בישוב היא תעודת עניות לרוח ההתנדבות בישוב ועם כל הכבוד להתנדבות בתחומי החינוך והספורט ,הבטחון הוא חלק מאוד נכבד בחיי השגרה כאן בישוב.