משא"ז

kiyossi

New member
../images/Emo45.gif הסכמה

מה שנכון נכון,על זה אין ויכוח....במיוחד על שתי השורות האחרונות .
השאלה מה הלאה. המשך יום נעים

משא"ז

חברים אני גר כאן כבר שנתיים בישוב ורואה הרבה את הפורום הזה ולאחרונה החלטתי לומר משהו לאנשים כאן אני מתנדב למעלה משנה במשמר האזרחי בישוב שלנו ורואה כל הזמן את אותם פרצופים חביבים באים חוש אחר חודש כדי להעניק לכולנו מעט איכות חיים ללא גניבות ללא ונדליזם וללא חשש לילדים לצאת החוצה לשחק. אני רואה גם מקרוב את עבודתו של ליאור שכאשר אני מסיים משמרת בשעה 02:00 הוא ממשיך עד הבוקר ישן מעט ושוב רואים אותו בחוץ . בחודשיים האחרונים ארעו מס' פריצות לבתים בישוב וכל זה בדיוק בזמנים שלא היו סיורים בחוץ שאלתי את ליאור מדוע לא יוצאים סיורים ולמה היו התפרצויות ותשובתו היתה אין מספיק אנשים הרבה מבטלים ואני בן אדם אחד לא יכול לעבוד כל הזמן. אני קורא לכם חברים כתושב וכמתנדב תנו 4 שעות בחודש מזמנכם זה לא הרבה אבל בשביל הישוב ובשביל המשפחה זה הרבה אני כאיש קבע שעושה תורנויות בבסיס עושה משמרת אחת לחודש עם קצינים בכירים אנשי ביטחון שגם להם אין הרבה זמן אך מוצאים את הזמן פעם בחודש לעזור. לפני שכל הדבר הנפלא הזה יקרוס תנו יד ובואו לסייע לנו. יתרה מזאת אם לא ידעתם לפי שיחה עם השוטר הקהילתי (שאגב גם הוא נפרד מאיתנו ולא יהיו לנו שרותי משטרה בישוב) הצליחו המתנדבים בבסיס להוריד באופן חד מאד מ-49 פריצות בשנת 2001 ל-6 התפרצויות ב-2006 . דבר אחרון הוא לשכנים מכפר האורנים שסובלים הרבה יותר מאיתנו מהתפרצויות בואו תנו יד ונשמור יחד על שני הישובים _גרשון אולי תתן יד בפורום בנושא הזה. יעקב

אירילה

New member
יעקב , כל מילה בסלע ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הסיבה הנוצצת של אלה שלא מתנדבים היא שהם עובדים וחוזירם מאוחר ,אוי כמה שאני מכיר את הסיפור הזה מעבודתי לשעבר במשטרה כמפקד בסיסי הפעלה של מתנדבים ,למדתי כי יש לרוב הלא מתגייסים למשא"ז את כ להסיבות סיבות ללמה לא ולא ללמה כן ,כי ככה יותר נח ,כי השכן עושה לנו את העבודה ,הוא השכן הוא מזן אחר ,מזן שחוזר מעבודה ואף פעם לא עייף , מין זן משובח ואילו אני ,אני מגיע מהעבודה ,מת מעייפות ,תאמין לי....ישלי עוד הרבה דברים חשובים יותר מזה ,אני סומך על כך שיש לנו את יוסי ,יעקב ,שלום,גרשון ועוד שגורמים לי לישון טוב בלילות.וזה רק חלק מהסיבות המנוגנות בפי אלו שאתה פונה אליהם. באמת כבר נמאס לראות את אותם הפרצופים בכל ארוע אבטחה שהוא. אני מתפלא על נציג הועד הממונה על תיק הבטחון על כך שאינו יוזם מעצמו גיוס מתנדבים לבסיס ההפעלה ,כאילו שהמצב בישוב משביע רצון ,גם אם מספר הפריצות ירד ,עדיין ישנן פריצות ושבלר"ים בישוב. בעניין גיוס מתנדבים מכפר האורנים ,ישנה בעיה מבחינת המשטרה ,כפר האורנים שוכן מעברו השני של הגבול לצורך העניין "שטחים" ואין כיסוי וביטוח מעבר לצד השני ,הרכבים חייבים להיות ממוגני ירי ומג"ב לא ערוך לכך ,יחד עם זאת אין מניעה שתושבי כפר האורנים יתגייסו למתמי"ד בלפיד ,אבל אישית לא נראה לי ,כי בפעם האחרונה כשקראתי בפורום שלהם ומישהוא קרא לגיוס מתנדבים ,רוח ההתנדבות שם לנושא לא נסקה לשמים ובנוסף רכב מג"ב מנוע מלסייר בכפר האורנים וזאת הסיבה גם שלנו אסור לעלות לשם. אין פלא גם שמתנדבים "מבריזים" לאחרונה מהגעה למשמרות ,אחת הסיבות היא אי שביעות רצונם מכך שהם "הפריירים " של השכנים. אולי כשאחוז הפריצות יעלה ויפגע בכיסם של אלה שלא מתנדבים ,אולי אז תתחיל התעוררות ,בינתיים אי התנדבות של תושבים נוספים לבסיס ההפעלה בישוב היא תעודת עניות לרוח ההתנדבות בישוב ועם כל הכבוד להתנדבות בתחומי החינוך והספורט ,הבטחון הוא חלק מאוד נכבד בחיי השגרה כאן בישוב.

kiyossi

New member
../images/Emo196.gif מודעות הציבור

שלום יעקב, כתבת נכון, קל יותר להשאר במזגן בקיץ, להתכרבל מתחת לשמיכה בחורף, וכשיש הקפצה לנעול את הדלת ולאטום את האזניים. רק ה"פריירים" יתענגו על הפריווילגיה לנסוע בג'יפ מבריק מהגשם בחורף ולהחנק בחום השמש בקיץ...ובכלל....אנחנו זן מיוחד של חולי משטרה ,מהסוג שלא ישנים לילה לפני המשמרת מרב מתח וציפייה למשמרת הבאה, כאלה שכל היום מגרדים ומשועממים, מגיעים מהעבודה ולא מתעייפים, בקיצר, דפוקים. אישית לא מרגיש דפוק, רק כואב לי על כך שרק חלק מאיתנו נושא בנטל, שאמור להיות מנת חלקו של כל תושב שהוא חלק מהקהילה ,אם כל אחת ואחד מאיתנו היה מסתגר מאחרי ארבעת קירות ביתו המטופח, לא היינו זוכים ומגיעים למה שהישוב הגיע עד היום (וגם זה לא מי יודע מה) , אבל אלמלא אותם מתנדבים נפלאים שעושים חיל בכל תחום שהו למען הכלל ,גם זה לא היה כאן . קוראים יקרים-אל תקבלו את הכל כמובן מאליו!!! גם זה יתכן ויעלם בקרוב בגלל עייפות החומר....ו % הפריצות יהפכו מסטטיסטיקה- לערמת שברים ובגדים הפוכים אצלכם בחדר השינה ובסלון ביתכם. אני מצטרף לקריאתם של יעקב וגרשון-הרתמו למאמץ המשותף להעלאת רמת החיים בישוב שלנו-של כולנו. המלצה לועד הישוב-פעם בחצי שנה לפרסם בחוצות הישוב ובתיבות הדאר בקשה להצטרפות למשא"ז וליחידת המתמיד שלנו. יוסי

adi os

New member
יוסי, בקרוב אגרת שמירה!

אם יאמץ הועד את החלטת המועצה להטיל אגרת שמירה על התושבים, אני חושב שזה יהיה סופו של המשמר האזרחי, שהרי מי ירצה להתנדב כשהוא משלם על שמירה?! לדעתי במקום להטיל מס שמירה, צריך לעודד את התושבים להתנדב למשמר האזרחי וצריך לעשות זאת כמו שמשווקים כל מוצר בסופרמרקט, ובזה אתה צודק לחלוטין. אבל כמי שמכיר את הועד ואת המועצה מס כזה יוטל ,כי זה הכי קל ונוח לגבות כסף במקום לעודד אנשים. אני מקווה לפחות שמי ששומר במשמר האזרחי יהיה פטור מתשלום האגרה המיותרת הזאת.

כמובן שלא חשבתי שמישהו

התיחס פרט לאחד או שניים אני מקווה מאד שהעסק הזה היפול ואז יתחילו לבכות אז אני יהיה מבסוט ליל מנוחה יעקב

למעלה