משבע רבע החיים

Rosewood

New member
כן,קראתי

לא קל
לעניות דעתי,זה יותר נכון המשבר הכלכלי וקשור אליו,בלי קשר לגילאי 20 פלוס.

ebi83

New member
קראתי, יש בזה הרבה מן הנכון..

אבל מצד שני חלקים נרחבים ממנה נשמעים כמו אוי אוי אוי.

נכון שהיום קשה יותר, ברור שהחיפוש העצמי והמתווה שההורים חושבים שהוא רלוונטי כבר איבד חלקים נרחבים מהרלוונטיות שלו. אבל במקום לנסות להבין את המצב, להשלים איתו ולהתקדם הלאה אנשים מתעסקים במה הם לא יכולים ובמה שקשה..

אני מאמין ורואה שהתופעה שהם מציינים נכונה, ראויה למחקר וקיימת, רק שלפעמים הסיכום של הכתבה הורס.. למיטב זכרוני בכתבה הזו הרגשתי כך.

chenmatix1

New member
קראתי גם

אני גם קראתי את זה והרגשתי שיש הרבה אמת בזה
העולם שלנו מאד השתנה ב20 שנים האחרונים ואני חושבת שזה משפיע על כולם
ולא רק על אנשים בגילאי 25 פלוס. אני בהחלט הזדהתי עם דברים רבים שנאמרו שם

goldy

New member
הכל מלא בתעמולה תישקורתית

לא יכולתי לקרוא אותה אפילו סתם בשביל הכיף; מרוב ש'אידיוט' תמיד מזריקים את תעמולתם ישירות לתוך מוח הקוראים.

einat162

New member
ההודעה שלך לא ברורה.

אני מניחה ש "אידיוט" = ידיעות, אבל לאיזו תעמולה אתה מתכוון?

goldy

New member
הכתבה אינה חופשית כמו הודעה אקראית בפורום,

או כמו רשומה בבלוג אקראי כלשהו.
לכל אורך הכתבה, בכל פיסקה: הם מכניסים רמזים קטנים שכאילו קשורים לנושא אבל באמת אומרים לך אילו מסקנות להסיק.
מכיוון שאני לא אוהב לתת במה נוספת לתעמולת האוייב, ובהנחה שאין עברה על זכויות יוצרים: תצטרכי להעתיק פיסקה או שתיים לפי בחירתך ע"מ שאוכל לפרט.

einat162

New member
אתה טרול?

אתה לא צריך לפרט ולתת דוגמאות - רק להסביר במה לדעתך הם מנסים לשכנע אותנו.

הודעות כלליות שלא אומרות כלום כל
יכול לכתוב.

Puskas

New member
לכל עיתון יש אג'נדה

מי שלא מבין את זה הוא או תמים או כל כך מסכים עם אג'נדה של עיתון מסוים עד שהוא בטוח שהוא נתקל בגוף אובייקטיבי.
ידיעות הוא העיתון מספר 1 בישראל ואם האג'נדה שלהם לא נראית אז אתה רשאי בכיף לזרום על ישראל היום או מעריב או הארץ.

goldy

New member
כל התישקורת אותו דבר

יש גרועים יותר ויש גרועים פחות.

Puskas

New member
לא מסכים במאה אחוז

בסופו של דבר תקשורת היא בסיס לכל חברה דמוקרטית, היא כלב השמירה שאמור לדווח לעם על שחיטות וריקבון הממשל,
התקשורת אמורה להביא לקדמת הבמה את מה שמציק לעם הפשוט ואת כל זה סה"כ התקשורת עושה בסדר.
ברור שיש אג'נדה, יש את הארץ שנוהג להקצין מילים קשות בהקשר של מתנחלים והממשל הימני
ויש את ישראל היום שמרכך את המכה ומציד באור חיובי את ממשלת ביבי (ולכן מכונה בעולם התקשורת, "ביביתון").
באמצע יש את ידיעות ומעריב שסובלים מנטייה קלה שמאלה אך נותרים סה"כ אמצע עד כמה שאפשר.
יש לך מצד אחד את חנוך דאום (ימני שעובד בידיעות) ומצד שני את גדעון לוי שהוא שמאלני רדיקלי אדוק.
כל קשת הדעות מקבלת ייצוג בתקשורת ברמה זו או אחרת ולכן אני לא חושב שאפשר "לשרוף" עיתון שלם בטענה שהוא גוף אחד שפועל בצורה אחידה עם אג'נדה מעוד מסוימת.. כי אמנם ישנה אג'נדה כללית לכל עיתון אך במערכת עצמה יש ייצוג גם לקולות שסותרים את אותה אג'נדה.

goldy

New member
1. השרים יכולים להצביע

2. לממשלה יש מקום של קבע באולם המליאה של הכנסת.
3. לא צריך תישקורת; יש "יום בחירות". כשאני מקבל יחס מזלזל מנבחר ציבור כאילו אין שום קשר בין ה"אני אחראי רק על הקיום שלי אז מאיפה השגת את המספר הזה / אל תפנה אליי יותר", לבין הפתק *שלי* בקלפי: שום סידרת כתבות אוהדת או "ביביתון" לא ישכנעו אותי אחרת.
4. מעניין שרק לעיתון אחד קוראים בכינוי הנחשב לגנאי, אבל לכל שאר העיתונים יש את השמות המקוריים שלהם.
5. אתה כנראה עולה חדש.

Puskas

New member
אז אתה טוען

שאין צורך בתקשורת במדינה ששואפת להיות דמוקרטית?
מצטער אבל אתה לא יכול להיות יותר טועה.
ולא אני לא עולה חדש אלא צבר וזה שיש רק לעיתון אחד כינוי, אם מפריע לך אז תציע כינוי לעיתון אחר אולי זה יתפוס.

h a j b i

New member
אני אסביר לך מה הבעיה עם הביביתון

עיתונים עם אג'נדה זה לא חדש. זה קיים בכל העולם. אצלנו יש עיתונים של שמאלנים, של דתיים, של חרדים, של מרכז (או נוטה לשמאל, תלוי את מי שואלים) אבל עיתון כמו ישראל היום עוד לא היה.

לא מדובר בעיתון עם אג'נדה. הוא לא מקדם שום תפיסה או רעיון. כל מטרתו לקדם אדם אחד ספציפית. גם כאשר יש חילוקי דעות בתוך הממשלה או אפילו בתוך הליכוד, העיתון לוקח צד מאוד ברור.
והכי גרוע, הם מעלים טורי דעה כאילו היו סיקור אובייקטיבי.

בנוגע לזה שלא צריך תקשורת, אתה הרי מחרטט. הרי כל מה שאתה יודע על אותו נבחר ציבור. מה עשה ומה לא עשה מגיע מאותה תקשורת. וכן, גם אתרי חדשות ברשת הם תקשורת.

מדובר בעיתון זבל שלולא היה מחולק חינם, בודדים היו משלמים בשביל לקבל אותו. אני אישית לא טורח לפתוח אותו כלל, למרות שהוא מחולק בחינם בעבודה.

היו טענות במשך תקופה שהמצב פה טוב והעיתונים השמאלנים סתם ממציאים בעיות כדי להכפיש את ביבי. זה מה שהצמד חמד ביבי את שטייניץ טען תקופה. עכשיו פתאום מתברר שהמצב לא באמת כזה טוב, אפילו הם החליפו דיסקט ומדברים על משבר, מיתון וקיצוצים כואבים. למעשה הם שיקרו לנו במשך תקופה, גם הביביתון שיקר לנו והעיתונים ה"שמאלנים" סיפרו לנו את האמת.

אני בכל מקרה, לא דואג בגלל העיתןו הזה. זה לא יימשך לנצח. שלדסון כבר זקן וכנראה לא יחיה עוד שנים רבות. ויורשיו כמו תמיד כבר ידאגו לפרק את האימפריה שלו ובטח ייפטרו מהעיתון המפסיד הזה בהזדמנות הראשונה.

למעלה