משבע רבע החיים

goldy

New member
אני אופטימי עוד יותר ממך

אני לא חי בעיתון אלא במציאות:
1. כל המחירים עולים כל הזמן, וככל שהאתמול חוזר על עצמו בצורה טובה יותר כך "ביבי בעמ" נבחר מחדש פעמים רבות יותר. האם תפנה לעיתון כדי להחליף את שילטון או לקלפי?
2. המצב חרא כי זה מה שהעם בוחר, לא מה שהעיתונאים החליטו.
3. בתי הקברות מלאים באנשים שאין להם תחליף.
4. מבחינתי המצב חרא כשהממשלה מגבה את המעסיקים באי אכיפת חוקי העבודה. למעשה אני משוכנע שהממשלה שמה זין על אכיפת חוקי העבודה *רק* כדי שיהיה איך למסות את האזרחים. אני לא צריך את העיתון שיספר לי את זה.
5. במקום לסנן מראש את מי שאסור לו לעסוק בתפקיד בו חיי אדם תלויים בו, מאשרים לו לעשות רישיון בכל מקרה רק כדי שישלם מכס + רישיון רכב + בלו. אני לא צריך את העיתון שיספר לי את זה.

6. העם לא רוצה לאכול, הוא רוצה רק לעשות: עליית מחירי האוכל הם תירוץ בלבד כדי לעשות עוד שעות. אני לא צריך את העיתון שיספר לי את זה.

אתה רואה? יש דברים שרואים לבד. הדבר היחיד שהתישקורת "מגלה" לי זה שטיפת מוח מהצבא המיזדיין (נעשה את כולם חברים שלנו בלי לתת להם אדמות), זקן חברי הכנסת (מזל שאינו דיקטטור) וכל הזמן "ה-מפלגה" כאילו חייבים להוציא להורד את כל מי שלא מצביע לה. וכמובן שהמקום היחיד שקיים בישראל זה רק גוש דן כדי שבעלי הנ"דלן בו ירוויחו מקסימום כסף.

אני שמח שיש אינטרנט וזהו.

Puskas

New member
וואי וואי כמה שאתה תמים :)

אתה באמת חושב שמי שמתפקד לא טוב בממשלה, אשכרה משלם על זה?
ידידי, בישראל העם הא-פוליטי שלנו ימשיך לנצח לבחור ליכוד או עבודה או איזה שילוב שלהן (קדימה),
זה לא משנה אם ביבי אישית יבוא לבית של אנשים ויגנוב להם סכו"ם,
זה לא משנה אם יחימוביץ' תגנוב לשכן שלך את האוטו,
בישראל אנשים מצביעים על סמך מה שהסבא והאבא הצביעו ולא על סמך מצע או דעה עצמאית מנומקת ומושכלת.
כמה פעמים אתה שומע בישראל "אנחנו בית של ליכודניקים/מערך"?
אנחנו עם שלא מבין כלום בפוליטיקה ושלא מעניין אותו אקטואליה ולכן זה לא משנה מה ביבי יעשה או לא יעשה,
את הקולות הקבועים שלו הוא יקבל.

נ.ב.:
כל זאת שלא לדבר על קבלני הקולות שמשיגים קולות רקובים למרבה במחיר וביבי כנראה משלם טוב.

goldy

New member
איזו כותרת לא קשורה...

למה אתה חושב כתבתי את "נולד להנהיג"?

Puskas

New member
אתה לא רק תמים

אתה גם לא מבין את עקרונות הדמוקרטיה ואת חשיבות התקשורת החופשית שבה..
תראה מה קורה ברוסיה כשהתקשורת מסורסת ועל מילה רעה על פוטין אתה עף לכלא..
וזאת עוד מדינה שמציגה עצמה כדמוקרטיה..
לא מדבר בכלל על התקשורת המגוייסת באיראן ובשאר הדיקטטורות שם בכלל אסור לצייץ נגד המנהיג.

דמוקרטיה אמתית צריכה תקשורת חופשית רבת דעות ומשקפת,
בישראל יש כזו ואתה יכול לדבר עד מחר על אג'נדה שלא נראית לך או כל דבר אחר,
אתה גם יכול לטעון שאין צורך בתקשורת ושאתה רואה הכל לבד כי אתה סוג של גאון שלא נולד עוד מעולם,
אך אני אומר לך שאתה טועה ומטעה וכדאי שתתעורר על עצמך אחרת אתה עלול למצוא את עצמך מבקש משהו שלא כל כך תאהב כשיתגשם.

goldy

New member
אתה
ו|בדיחה|

נראה אותך אומר מילה לא חיובית על שימון פרסקי, ולא מתנצל על קיומך למחרת.
נראה אותך אומר מילה לא יפה על הפיקיות, ולא מוצא את עצמך מתנצל על קיומך בתוכנית של יחשיך גפרור, עד הערב.
נראה אותך מתעקש על זכויותייך כשכיר ולא מתפוטר כעבור רגע.
נראה אותך כותב ל'7 ימים' תגובה שלא זהה להם.

נגיד שאני שואל בטמבלוויזיה "למה מעל 2,500 נרצחים ומתאבדים בתוך שעה וחצי לא מצדיק "אזהרת מסע", אבל חשש למכונית תופת או חטיפה מצדיק אפילו סגירת גבול?". וגם נגיד שהתישקורת תקרא לזה חדשות. האם לדעתך:
א) אני אאלץ להתנצל על קיומי ואח"כ מותי ההגיוני והמשכנע בכלל לא יראה כמו רצח, או ש
ב) מגיבים מטעם יעפעפו לצופים איך מרויחים מזה שהאופי של הממשלה זה להיות צבועה?

לא צריך תקשורת - יש חברים.
לא צריך תקשורת - יש מכתבים רשמיים מהממשלה.
לא צריך תקשורת - יש אינטרנט (אחרי שמסננים כתבות מוזמנות ומגיבים בתשלום).
לא צריך תשקורת - לא בא לי להיות כלומניק שכל מה שהוא יודע לעשות בחייו זה רק להצביע על"ק.

דמוקרטיה היא הדרך הארוכה ביותר לדיקטטורה: כנראה ששטפו לך את המוח, איפשהו בגוש דן, על כך שדמוקרטיה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות. זה לא. דמוקרטיה זו עוד צורה לשילטון מרכזי. זו הוכחה ל"יותר מידי אנשים יש אגו - מסוגלים להניע את עצמם, אז אין לנו ברירה אלה להתחשב בדעתם".

"תראה מה קורה ברוסיה כשהתקשורת מסורסת ועל מילה רעה על פוטין אתה עף לכלא.."
__האם ציטוט זה מועבר אלייך ע"י אותה תישקורת שאומרת לך להצביע 'אבודה' וחוץ מזה מרשה לך לנשום לבד?
**האם זו אותה תישקורת שאתה כ"כ מפאר שרומזת לנו 24/7 שהשילטון החוקי היחיד הוא אבודה עם מינימום 61 ח"כים + פרסקי רה"מ, וכל סידור אחר "פשוט לא יעבוד"?

כן, עכשיו אני עושה מינוי לאידיוט או שאתה תכריח אותי לכתוב לך רק את מה שאתה רוצה לקרוא.

Puskas

New member
אתה הזוי אחי..

לא שמעת על להקת הבנות ששרו שיר נגד פוטין ועפו לכלא?
לא שמעת על כל ראשי המתנגדים לפוטין שנעלמו כמו קסם?
לא שמעת על התיקון לחוק שפוטין העביר כדי שיוכל להישאר בשלטון עוד כמה שנים?
אתה חי בסרט.. אתה מדבר כאילו התקשורת מספרת לך רק שקרים מסולפים ואין בה טיפת אמת..
אי בעיה אז בוא נחזור לימי קדם כאשר כל המידע שיהיה לך זה רק מה השכן שלך עושה ומה שהרץ שהגיע מהעיר השנייה מספר לך..

וכן, בהחלט צריך תקשורת, ולא, דמוקרטיה היא לא הדרך הארוכה לדיקטטורה, היוונים נשארו אלפי שנים עם דמוקרטיה והכל היה טוב.
ותפסיק להגיד תשקורת וטמבלוויזיה כמו איזה אדם רדוף שבטוח שהממשלה עוקבת אחריו ומצטטת לו לשיחות...
אתה מתנהג כמו הרוסים תחת הקומוניזם שפחדו לדבר והיו בטוחים שהכל שקרים סביבם, הפכו פרנואידים.

ולמה אתה מערבב בשר וחלב כל הזמן? התקשורת לא הולכת יד ביד עם הממשלה אלא מבקרת אותה,
ללא התקשורת אתה לא היית שומע על חצי מהשחיתויות והמיני סקנדלים שחברי הכנסת עוררו.
חוצמזה שכשאני קורא עיתון אני דווקא נתקל בלא מעט כותבים שמבקרים גופים חזקים וקיימים בישראל,
הם עושים את זה בלי בושה וגם אני יכול לבקר את מי שבא לי, כולל הליצנים שציינת למעלה.

וסתם בשביל הידע הכללי, אני לא מגוש דן אז למקרה ששקלת לקטלג אותי תחת איזו מטרייה, תוותר.

goldy

New member
פוטין ממנה את עצמו לראש המדינה?

פוטין מרשה רק פתק אחד בקלפי?
אנשים שם כאילו יכולים לבחור אבל יש מצלמות בתאי ההצבעה?
כל פתק שאיכשהו יכול לסכן את האידאולוגיה של פוטין, ללא קשר לסיכויי בחירתו; מייד הkgb מעפעף לרשימה את הדרך החוצה, כאילו הייתה מפלגת החינוך בישראל?
האם ברוסיה, כמו בישראל, האזרח הרוסי הממוצע צודק תמיד ו*כוווולם* אשמים לו חוץ ממנו?
האם ברוסיה, כמו בישראל, האזרח הרוסי הממוצע יודע רק "לעשות" וחוץ מזה אוטיסט מושלם לסביבתו?

(תשדל לענות בדיוק על מה שנשאלת: לא התחברתי לאינטרנט בשביל להתנצח עם מגיב בתשלום)

Puskas

New member
תן לי להבין משהו

אתה טוען שרוסיה דמוקרטיה וישראל לא?..

you are hopless my friend

goldy

New member
אני טוען שהתמונה שהתישקורת מדווחת עליה

מעוותת מאוד.

Puskas

New member
לא ברמות הללו

אני במקרה גם קורא את דיווחי התקשורת באתרים עולמיים (BBC, אל ג'זירה, france 24 וכו') וגם שם הם מדווחים על רוסיה פלוס מינוס באותה צורה.
ובכלל בכלי התקשורת בעולם מדווחים לך גם אירועים בגיאורגיה ומדינות אחרות וזה בכלל לא מדווח בישראל.
התקשורת פה לא מחפשת אש ושקרים אלא מספרת לך את האמת עד כמה שאפשר.
ישנה תיאוריה שאומרת שאף אדם אינו אובייקטיבי וכולנו סובייקטיביים בצורה בלתי נשלטת:
למשל, אם ידברו איתך על ניו יורק אז ישר יעלו לך בראש תמונות מסרטים שראית על העיר או מסיפורים של אחרים ואתה תתאר את העיר בצורה מסוימת בצורה בלתי נשלטת ואז אולי כשתגיע לשם אז תתאכזב שהיא לא נוצצת כמו בדימיון שלך.
ילד שגדל בג'ונגל ופתאום יגיע לניו יורק, יגיע ללא ידע והכנה מקדימה בהקשר של העיר ויראה אותה שונה ממך.
אז אין אובייקטיביות בעולם אבל זה לא אומר שבהכרח כולם שקרנים.

goldy

New member
מעניין שנתת דווקא את NYC בתור דוגמא

למה *לדעתך* אזהרת מסע לקודש-קודשי התישקורת "פשוט לא יעבוד" (בגלל 2,500 נרצחים ומתאבדים בתוך שעה וחצי),
אבל
חשש למכונית תופת אחת או חטיפה בהכרח מצדיקים אפילו סגירת גבול?

Kagg6

New member
אוקיי קראתי

נכון ועצוב....................... מעניין מה יהיה עוד כמה שנים, אם המצב ישתפר או ההפך

מצ"ב הכתבה

תכירו את משבר רבע החיים. הנפגעים: ילידי שנות ה־80 שהתבגרו לתוך מיתון מתמשך וגילו שגם עם תואר, הם לא יכולים להרשות לעצמם לשכור דירה, לצאת לבלות או להקים משפחה. התסמינים: דיכאון וחרדות כלכליות. עתידות: מומלץ להנמיך ציפיות

למעלה