מעניין שכמעט כל העונים כאן דיברו על מסורת
יהודית כדרך לשמר את הישראליות, והגדילו לומר שהם לא דתיים אבל עדיין מדליקים נרות שבת, חוגגים את החגים וכו'.
אנחנו שנינו אתאיסטים. לא חגגנו חגים שנים עוד לפני שהיו לנו ילדים. בטח שלא מדליקים נרות שבת או הולכים לבתי כנסת. עכשיו בחגים אנחנו מנסים לזכור כשיש חג ולהזכיר את זה, לקנות ספרים בנושא החגים כדי שהוא יכיר אותם. אנחנו לא הזכרנו לו עדיין את המילה אלוהים ואין לו מושג מה זה, ואין לי בעיה לחכות עם זה עוד כמה שנים (הוא בגן עכשיו). מבחינתי יהיה אידיאלי אם יכיר את החגים, ידע מה המנהגים (עד כמה שאפשר, כי אם תצמידי לי אקדח לרקה אני לא יודעת אם אני אוכל להגיד מנהגים של ראש השנה, לדוגמה. פשוט לא זוכרת). ידע כללי זה טוב, ובכל זאת הוא יהודי וישראלי ויש לו משפחה בישראל, אז אני רוצה שיכיר גם את החגים הישראלים ולא רק את הנוצרים שהוא סופג מסביב. אבל נרות שבת? זה לא יקרה. בית כנסת? ממש לא. אם נזכור אז נדליק נרות בחנוכה, אבל לא יודעת אם נזכור כל יום. לא מתחברת בכלל לצד היהודי של המשוואה, וממילא זה גם לא מזכיר לי את הילדות שלי, כי דת אף פעם לא שיחקה בה תפקיד.
מצד שני, אנחנו מדברים רק עברית בבית והוא מדבר עברית ממש טוב ומתקשר בלי בעיה עם המשפחה בסקייפ ובביקורים. אני חושבת שבקרוב גם נתחיל ללמד אותו על האותיות בעברית.
כמו שאמרו ילדים שגדלים היום בכל מקרה לא יחוו את הילדות שלנו, גם אם יגדלו באותו מקום. הם לא ידעו (בתקווה) מה זה ללכת עם מסכות אב"כ ברחוב ואת כל הקישוטים שלהן וכו', הם לא ידעו מה זה זהו זה והעולם הערב ותוכניות שאנחנו גדלנו עליהם, תהיה להם ילדות שונה לחלוטין.