משבר סביב מקום עבודה לאחר ילד ראשון

מריוס זכריה

Member
מנהל
מישהו קרא לי?

לא כתבתי את זה כי זה מובן מאליו. יש טעם להסביר לאנשים על מאבק כח, באחד מכמה מקרים:
- כשהם לא מבינים שזה מה שזה.
- כשהמאבק הוא סמלי, כלומר מתווכחים על פרט שולי א' כשהעניין האמיתי והגדול הוא ב'
&nbsp
במקרים כאלה, ל"פסיכולוגיה" יש איזשהו ערך מוסף.
&nbsp
במקרה הזה, המאבק הוא על השולחן, והוא לא סמלי אלא ממשי: מי ינהל קריירה ומי ינהל את השני. אז זה לא ענין לפסיכולוגיה, אלא למשא ומתן.
&nbsp
אוסיף הערה חשובה: כמה אנשים כתבו כאן שהיא, האישה, מנסה לנהל אותו, ודנו בשאלה אם זה יפה או לא יפה מצידה.
&nbsp
זה כמובן נכון. אבל באותה מידה גם הוא מנסה לנהל אותה. כי בעל (או אישה) שלא מגיעים הביתה לטפל בילד, בפועל מפילים את התיק (או העונג...או שניהם...) על האחר, בלי לשאול אותו. גם זה נקרא לנהל את השני, וזה עוד פחות תקשורתי ויפה מזה שמבקש במלים.
&nbsp
אבל אני לא באתי לשפוט ביניהם, אלא להבין מה אפשר לעזור לו.
&nbsp
והעובדה שהוא לא ענה עד עכשיו רומזת שמא באמת השאלה שלו הייתה מיתממת ומניפולטיבית.
&nbsp
(אם טעיתי, והוא לא ענה כי הוא מאוד עסוק בניהול החברה שבה הוא עובד, אז עמו הסליחה. אבל אני עדיין חושב אם יש לך זמן לשאול, כדאי שיהיה גם קצת זמן להתייחס לתשובות ולענות חזרה).
&nbsp

שלום

בעיות טכניות בדרך כלל ניתנות לפתרון בתוך קשר. אולי תחפשו פשרה, לפעמים תצא מהעבודה יותר מוקדם ולפעמים לא, עד שתגיעו לאיזון שיספק את שניכם. תשקיעו בילד, הוא חשוב. ממילא עוד מעט יגדל ופחות תצטרכו לטפל בו. אם אשתך התחילה לעבוד, תוכל היא להשקיע מצדה בכלכלת המשפחה וגם לנסות לעבוד עוד יותר, ואז יהיה קל יותר לכל אחד מכם להשתחרר חלקית מהעבודה כדי לעזור לילד. אני מניח שהרעיון של מטפלת חורה לה כי היא רוצה זמן איכות עם בנה האהוב עליה. לכן, אם יהיה לכם יותר זמן להיות עם הילד, תסכים אשתך גם לאפשרות של מטפלת שתעזור חלקית ותקל.
&nbsp

למעלה