משהו חסר - אבל מה?

mini4

New member
משהו חסר - אבל מה?

שלום לפורום הנחמד, צילמתי לכאן את הסלון שלנו כי יש לי הרגשה שמשהו בו חסר, משהו לא גמור אין הרגשה של שלמות אולי תתנו רעיונות או בכלל הערות תודה

0 אור 0

New member
קצת אדום

אני לא בטוחה אם זה בגלל התמונה - אבל חסר לי בעיניים משהו טיפה שונה בצבעוניות - אולי כריות, או אלמנט עיצובי קונטרסטי, או אפילו החלפת השטיח

mini4

New member
על השטיח חשבתי

אבל לא בטוחה איזה לקנות, ממש בהיר לא פרקטי... אולי השטיח צריך להיות מרובע? בעניין הכריות - האם בצבע בהיר או דווקא אדום/כתום? ובאיזה טקסטורה לבחור? תודה רבה

0 אור 0

New member
הייתי הולכת על צבעים חזקים

בכריות באמת שילוב של אדום כתום יכול להתאים - הייתי הולכת לחנויות שיש כריות מיוחדות בעיצוב אישי ובחוחרת כמה כריות לא זהות עם צבעוניות תוססת - כאשר בחלק מהצבעים יש "דיבור" עם הספות ועם צבע השטיח שתבחרי. אפשר גם לשים מפית כזו (ששכחתי איך קוראים לזה בחנויות( על גב הספה לגבי השטיח - כשהיו לי ילדים קטנים העדפתי מרבד אתני כזה שאפשר לנער בקלות בחוץ. משהו עם אדום עמוק יכול להתאים, אבל בהחלט גם צבעים אחרים לגבמרי - העיקר שיכניס משהו חי.

BeLaMiA

New member
אוקיי אז ככה...

קודם כל כשיש ילדים בבית , אז הם מגיבים לעין , לפי דעתי , הייתי עשוה את צבע הקירות , חום קרם , ואת הספות אם היה אפשר ( אבל יש ילדים אז זה בעיה) בלבן , אז הייתי עושה את הספות בצבע , ירוק מעושן ואת השטיח הייתי עושה בצבע ירוק חום

BeLaMiA

New member
אני רק מבקשת דבר אחד

לא לשים לב לשגיאות בבקשה כי זה החבר שלי רושם כי הוא מקליד בשיטה עיוורת וזה ממש מהר אני רק לומדת היום.

mini4

New member
טוב, הספות זה נתון

הרבה זמן התלבטתי בין עור בהיר לבין בד כהה טיפה ובסוף בחרתי בבד כי יותר נעים לשבת

I T A L Y

New member
תמונה גדולה שיש בה צבע אדום

בקיר שמול הטלויזיה. כמו כן ןנראה לי שהייתי מוציאה לגמרי את השטיח (אולי אחרי החורף כשהילד/ה י/תגדל). ויכול להיות ששולחן יותר גדול.

נעמיא

New member
הסלון צר ואת מצרה אותו ומכבידה עליו

בריהוט כבד ,גבוה,וכהה הספות נראות חדשות כך שקשה לי להאמין שכוונתך להחליף אותן בעיקרון החלל הוא ארוך ולא גדול ולכן כמה שפחות ריהוט כבד בצדדים שמצר את החלל עוד יותר הריהוט צריך להיות אורירי,לא חוסם,ספות קלילות יותר בקוים נקיים וישרים,אולי אפילו על גבי רגלי נירוסטה המזנון של הטלויזיה גבוה ויוצר תחושה שהסלון נהיה צר יותר ולגבי הצבעים-יש לך שם חום,חום כתמתם וחרדל..יותר מידי חומים ולכן נותן תחושה כאילו זה אוסף של דברים שאספת עם הזמן...... ועכשיו לפתרונות: 1.את המזנון שנמצא ליד הספה מצד ימין להזיז (סתם עושה את הסלון ארוך יותר)בטוחה שישמש אותך נהדר בחדר אחר) 2.מזנון טלויזיה-או להנמיך לגובה 70-80 ס"מ או להחליפו במזנונ צר ונמוך ומינימלסטי 3. שולחן סלון מרובע גדול יותר בכלל הייתי מגוונת את המזנונים והשולחן לחום הודי 4. שטיח להוציא לשים משהו עם גוונים שונים לחלוטין ושמחים יכול להיות אפילו עם כחול ואז לשים מחזיקי וילון (תופסנים) מעניינים "שיגעו" בגוון השטיח,חסר צבע כהה,עצוב?

Phoebs

New member
לדעתי בכלל לא צריך שטיח!

המרצפות יפות ומעניינות וצריך אולי כמה כריות צבעוניות או לשנות את הבד של הספות למשהו קצת יותר צבעוני אולי עציץ יכול להוסיף? הייתי משנה את המנורה שיש שם למשהו יותר מודרני קטן ולא ככ גבוה

נעמיא

New member
הנושא הוא קודם כל החלל

החלל ארוך וצריך לקבל צורה יותר מרווחת ופחות כבדה וחסומה שטיח בהחלט לא חייב,יש מי שלא מוכן לוותר על שטיח-מסכימה איתך,שטיח גם מכביד.

0 אור 0

New member
אני מסכימה אבל כשיש ילדים קטנים

זה טוב שיש משהו על הרצפה בחורף. עכשיו אין לי אף אחד על הרצפה אז לא פרשנו, אבל כשהילדים היו קטנים כל חורף הייתי פורשת שטיח כדי שיוכלו לשחק. לכן הצעתי לה אופציה של מרבד אתני שאפשר בקלות לגלגל, להוציא, לנער ...

la orejita

New member
מממ

השטיח הורס קצת, אולי שטיח חלק יהיה יותר טוב ופחות יעמיס על החדר. אפשר לשים עוד וילון מעל שיהיה תפוס בצדדים. סה"כ הבית מאוד מסודר ונקי. יפה!

טילו

New member
כמה רעיונות..

קודם כל רציתי להציע שתשימי תמונה נוספת מהכיוון השני, כדי להראות איזה חדר ממשיך את הסלון וכך לנסות למצוא רעיונות שיתאימו וייצרו זרימה בין החדרים. עכשיו- בהנחה שאין שום דבר במקום ממנו התמונה צולמה (הכניסה לסלון, הייתי מציעה שתעבירי את הספה הזוגית (שצמודה לחלון) לשם (כלומר- מול המקום בו היא נמצאת כעת). יש לך חלון ענק שנראה נהדר (חלונות גדולים זה מגניב!), וחבל לראות שהספה הזו חוסמת אותו. הייתי מוסיפה אולי משהו לוילון, אולי וילון נוסף מעליו בצבע עדין ושקוף, אך יתכן שזה מיותר אם הספה לא תהיה שם. אני לא בטוחה. מעל הספה הצמודה לקיר אני מציעה לשים תמונה מלבנית ארוכה- אפשר אפילו ליצור בעצמך מבד קנבס (קונים בחנויות אמנות בד שכבר מתוח על מסגרת) שאותו תצבעי בצבע הרצוי. אפשר לעשות שניים שלושה כאלה ולתלות אותם אחד מעל השני עם רווח קבוע ביניהם כך שיהיו 2-3 פסים מעל הספה- זה יוצר מוקד בחדר ומאד מוסיף צבע. זה גם יוסיף גובה לחדר. השטיח באמת בעייתי- הוא נראה קצת מיותר והצבעים שלו מכבידים, אך הוא באמת שימושי לחורף, במיוחד עם ילדים קטנים. אני חושבת אולי יתאים פה שטיח שונה, מסוג שונה על עבודת יד. אולי בצבע אחד חלק, או עם דוגמא יותר פשוטה ומרכזית. כריות לספות הייתי מציעה דווקא בצבע לבן, כרית אחת לבנה חלקה ושאר הכריות ישלבו לבן וצבע נוסף, אולי כתום בהיר (ראי שילוב הצבעים בעציץ שבין הספות) או אפילו חום, אבל בכמות קטנה מאד. כרית נוספת תהיה בצבע השני שבחרת- חלק. ההצעות הנ"ל משאירות את הריהוט הקיים ומוסיפות לו- אין צורך לקנות ריהוט חדש (במיוחד אם אין אפשרות כלכלית..), וחשוב להבין שלא צריך להשתגע ולקנות ה-כל חדש, אלא "לשדרג" את הקיים עם תוספות וקצת טאץ' אישי. את יודעת מה חסר לי בתמונה? הילדים שמשחקים על השטיח. איפה הם?
מקווה שעזרתי, ובהצלחה!! תשימי תמונות של החידושים..

mini4

New member
תודה לכולם

אני רואה שהרבה מסכימים שחסר צבע חשבתי כבר קודם לשים כריות בהירות אבל הרעיון של להוסיף אדום/כתום נראה לי מאוד, כנראה אוסיף כריות, תמונה מעל הספה הגדולה וגם משהו (ואזה, פמוט) לשולחן פינת אוכל שאפשר לראות אותו בתמונת ההמשך בצבעים האלה. ואני מחליפה את השטיח באחד אחר, אולי חלק ובהיר. לגבי החלל, אולי מהתמונה הראשונה יש רושם של סלון ארוך וצר, אבל בחדר אין כזו תחושה. כפי שרואים, חיפשתי סגנון חמים וקלסי עבור הסלון.

נעמיא

New member
בתמונה הזאת את מראה חלל שונה לחלוטי

אכן התמונה ההיא מטעה מאודדדדד

שטיח, וילון וכריות

בהנחה שאת לא רוצה "לשנות את כל הסלון, להשקיע בהחלפת הספות וכו'", אני יכולה להציע 3 נקודות שלדעתי ישנו את מראה החדר, ועוד כמה הערות כלליות: 1. שטיח - הכי חשוב לדעתי- אני הייתי בוחרת שטיח קטן יותר (גם לי יש כהה בגלל הילדים), שלא יגלוש יותר מכמה סנטימטרים מאורך ספת התלת ומרוחב הדו. זה יעניק מסגרת לסלון ויתחום אותו, ככה כאשר הרצפה תהיה יותר חשופה סביבו, יתן אשליה של "גדול יותר", כי אז יבחינו במרחק בין השטיח למזנון. 2. וילון - וילון שלא יוצא מהתקרה, ככה הוא "מכביד" על הסלון. לשים וילון שקוף יותר, בגוון קצת שונה מהקירות. אם אין באפשרותך להחליף וילון, אפשר לשים עליו אלמנטים קישוטיים שיעשירו אותו - כמו שרשראות חוזים (מוכרים בחנויות חרוזים בגרושים) או לקנות איזה תופסן יפה ולתפוס חלק ממנו הקרוב לקיר שקצת יעגל וירכך את הקווים שלו. 3. כריות ונקודות צבע - כריות עגולות, רבועות, נקניקיה - אבל לא בגוונים חומים כהים אלא: אדום, בורדו, ירוק, לבן, קרם (יש המון כריות שאפשר להפשיט ולכבס). אפשר לשים בפינה אגרטל יותר צבעוני. בעיקרון, את יכולה לבחור צבע אחד שאת אוהבת (נניח אדום) ולפזר נקודות אדומות: כריות, אגרטל, תמונה, חרוזים) בכלל, אל תעמיסי על הסלון. על המזנון - רק טלויזיה ואפשר קישוטים יפים ועדינים שלא יעברו את גובה הטלויזיה. ככה כשיושבים בספה העיניים לא "עולות למעלה".

מאמאסאן

New member
משהו חסר- ועוד אייך!

חדר המגורים שבתמונה, חסר אלמנטים רבים, תנועה, צבע, חיים! זה נראה כאילו הציבו את כל החפצים בעמוד דום, ולא מזיזים שם כלום, גם אם בני הבית הפ בעלי טעם סולידי מאד, ללא גישה אומנותית, (וזה לא בא כדיי להעליב) אפשר בקלות לשנות את ההעמדה הסטטית הזו. הוילון למשל, לוילון בעל גוון, אפרסק, או חרדל בהיר, כריות בכתום אורנג' יתאימו מאד לדעתי, ההרגשה שהסלון שלך מעניק לי היא שאסור לזוז בו, סליחה, הוא חסר נגיעה אישית, העמדתם את הכל כמו במגזין, עמוד דום, תכניסו אולי כורסא אחת בגוון נוגד, בד צבעוני משובץ, מפה בצבע הוילון שהצעתי או בגוון הכריות, אגרטל מיוחד עם פרחים חיים, וקערה ובה צדפים איצטרובלים, ואגוזי פקאן, החדר יקבל חיים, תעניקי לו האנשה, תחושה שאנשים חיים כאן. מקווה שעזרתי.

0 אור 0

New member
אני לא השואלת אבל

התחושה שלי היא שלפני הצילום סדרו יפה את החדר, ובמצב רגיל בטח יש סימני חיים מהילדים ושאר בני הבית. גם אני חשבתי להתייעץ בפורום וכבר כמה ימים אני דוחה את השאלה, כי אני לא רוצה שהבלגן ישבש את התמונה ויתפוס את העין

mini4

New member
מניסיון

זה לא פשוט לשאול, כי לאנשים שונים טעם שונה ועיצוב זה כ"כ תלוי בטעם אישי... צריך לקחת את הדברים כהמלצה בלבד מה שאני חיפשתי זה משהו עקרוני ואגב, עזרת לי מאוד

למעלה