משהו חשוב...

• פותח הנושא ELY
  • פורסם בתאריך

ELY

New member
משהו חשוב...

רציתי לשאול שאלה שבזמן האחרון תמיד אני חושבת עליה.. אולי תוכלו לעזור אתם מאמינים שאם ל-2 אנשים יש אותם תווי פנים יש להם את אותו האופי בד``כ?? האם אפשר לגלות תווי פנים ע``י המפה האסטרולוגית של בן אדם? (או שזה גנטיקה)

אופי שווה מראה, מראה שווה גורל

אז אכן שני אנשים בעלי תווי פנים זהים הם בעלי אופי זהה. זאת אפשר לראות גם בחיי היום יום - תאומים זהים הם בעלי אותו האופי, וזאת בגלל שהם בעלי אותה מפת לידה, ואותו המראה... אז נכון שאפשר להגיד איזה הסבר ``מדעי`` עלאק, ולומר שזה בגלל שהם בעלי מטען גנטי זהה (אותה ביצית ואותו הזרע), אבל גם תאומים אסטרולוגים זהים - ואין להם מטען גנטי זהה - אך אופיים ו-מ-ר-א-ם זהה! אולי כאן המקום להבהיר, אלי (או ליטל? או שלי?), שכל דבר פנימי, צורך מסויים, חייב לקבל ביטוי פיסי ומוחשי בעולמנו החומרי. אדם מתוסכל יבטא את זה בצורה של מחלה, כלומר, משהו פיסי ומוחשי... אדם שיש לו שמרגיש חנוק, סביר להניח שיביא לזה ביטוי פיסי של מעבר דירה, או שיתחיל לאכול הרבה ולהשמין... ברור עד פה? גם האישיות מורכבת מהרבה צרכים ודחפים שבאים לידי ביטוי פיסי בצורת הפנים והגוף.. ככה זה :) שבי

נשמע נחמד, אבל.. אין קשר

בין זמן הלידה לאסטרולוגיה, בגדול, כל שכן לאופי. נשמע חביב, אבל האמת שהמטען הגנטי קובע את הצורה החיצונית, אך המטען הרגשי בדרך כלל - מה לעשות - שונה. ולכן, גם אם נורא מתחשק למצוא קשר בין כל דבר לכל דבר אחר, התשובה היא - אין קשר.. משום כך, אנשים באותו תאריך שיוולדו ממש באותו מקום יראו אחרת, כי מה לעשות, הם נולדו להורים עם מטען גנטי שונה, ולכן גם לשני כושים לא יתכן שיולד שוודי עם עינים כחולות, ולזוג רוסים שבתם נולדה בשעה מסויימת, לא יתבלבלו בין הבת שלהם לבין זו שנולדה דקה אחריהם באותה מידה, אם היא ממוצא גרוזיני או בוכרי, ואפילו רוסיה מאזור אחר. אז עם כל הכבוד - הקשר יהיה מקרי בהחלט, בלי שום חוקיות, ורק אם ההורים באמת מאותו מוצא ומאותו מבנה פנים, ומטען גנטי שבאותו זמן קשור לאותה צורה של ילוד, אולי יהיה דמיון מסויים. אמנם בכל מקרה יש מוטציות, אבל כללית - הכל מקרי. צר לי. דרך אגב, יש גם הרבה מאוד תאומים אסטרולוגיים זהים מבחינת תאריך מקום ושעה, אבל בלי קשר חיצוני בכלל, ורובם כאלה. את זה ראיתי בבירור, אחרי שהשתתפתי בשעשועון אסטרולוגי שהיה מבוסס על תאומים אסטרולוגיים זהים. אחרי הרבה מודעות בעתון הגיעו כמה זוגות כאלה, ובנוסף אליהם השתתפו בתכנית גם אקי אבני, חני נחמיאס, דודו דותן, והתאומים שלהם. בקצור - שום דמיון ושום כלום, אפילו לא אפס פסיק.

צר לי לאכזב אותך - זה לא נכון!!!

אכן יש קשר בין אסטרולוגיה ובין מטען גנטי!!!! (ועוד סימן קריאה אחד) ואני מסכים אם נרקיסית בקשר לעובדה שאין ביניהם סתירה! ובקשר לתאומים האסטרולוגיים - אין לי מושג מה להגיד לך, לא הייתי בשעשועון הזה, אז אני אשמור על זכות השתיקה. א-ב-ל, וזה אבל גדול, נעשה מחקר לא מזמן (או בעצם כן מזמן) וגילו שקשר אכן קיים בין אסטרולוגיה לחיצוניות!! ואיך תסביר תאומים אסטרולוגיים שכן נראים אותו דבר ואין ביניהם מטען גנטי זהה (אם המדע נכשל - גם אתה לא תצליח) אבל לא זו הנקודה שלי.. המחקר גילה באופן מדהים שהמפת לידה תואמת להפליא את המטען הגנטי.... ואם ייעכבו את הלידה (או ייזרזו) כך שהמפה ל-א תהיה תואמת למטען הגנטי - הילד יוולד ללא שום קשר גנטי!! עובדה!! וכן גם בלונדיני אם עיניים כחולות להורים כושים... הניסוי שנעשה גילה שכאשר מאדים נמצא בצמידות לאופק, הילד ייצא ג`ינג`י. ניסו לעכב לידה מסויימת כך שמאדים יגיע לאופק - והילד אכן יצא ג`ינג`י למשפחה ברונטית!!! (ואין להם את הגן הג`ינג`י!!) כנ``ל לגבי שבתאי באופק שיגרום לשיער להשחיר, והשמש שתצבע אותו לבלונדיני... עובדה! ואכן יש קשר בין חיצוניות לפנימיות כמו שמלמדת אותך תורת הקריאה בפנים, ההומוסקפויה (נדמה לי שזה שמה הלועזי) או תורת הקריאה בגוף!!! אז צר לי - אבל אתה טועה - שבי

אשמח לקרוא את המחקר הזה..

מכיר עשרות אנשים עם מרס צמוד לאופק משני הכוונים - שום כוון ג`ינג`י מכל סוג שהוא.. (דרך אגב, לא פגשתי שום כושי ג`ינג`י עד עכשיו) ואם אתה מדבר על מחקר כזה - בוא נראה אותו. עם כל הכבוד, לדעתי ונסיוני - משהו כמו 27 שנים בערך - גנטיקה רגשית - כן, מ בחינה פנימית. צורה חיצונית - לא. ותאומים אסטרולוגים שנולדו באותו יום ושעה פגשתי עד כה כמה עשרות ואף אחד מהם לא דומה, אז על מה אתה מדבר שאני צריך להסביר ?.. אלה עובדות ונסיון. יש לך דוגמא אחרת - בוא ותראה, ונוכל להתרשם, לא סתם `איך אתה מסביר`. שלח איזה לינק או סרוק מחקרים רציניים שמראים את מה שאתה אומר, ונראה במה מדובר. אני שונא לזרוק דברים באויר, בעיקר כשנסיוני הרב מראה את ההפך, על כן במקום להמשיך ולהתווכח - אני מחכה לעובדות, ולראות את המחקר שאתה מדבר עליו. לא מספיק להגיד לי `אתה טועה` ולהגיד הרבה משפטים - עובדות, שבתאי חביבי.

אותו ביטוי נדוש - ``צירוף מקרים``

אז קודם כל יאיר, אשמח לדבר איתך עובדות, אבל אתה צריך להבין שקראתי את זה מזמן... אני אחפש לך את המחקר הזה ואביא לך עובדות, אדוני. ובקשר לניסיון שלך... תאומים אסטרולוגים שלא נולדו באותו האזור (עיר), הם לא תאומים אסטרולוגים!! ובטח קראת את הספר של טלילה סטן (כן, כן, עם העטיפה הכסופה) - שם יש תמונה של תאומות אסטרולוגיות, שנראות ז-ה-ה אך אין קשר דם!! ואיך תסביר את זה? תופעה זו הגיונית מבחינת המדע בערך כמו כושי ג`ינג`י, אבל הילדות זהות, והמדע יכול להכחיש את זה עד מחר מצידי... ואם כבר ניכנסנו לילד הג`ינג`י - אז ברור שאין אחד כזה!!! הרי האסטרולוגיה תואמת את התורשה אם הלידה לידה טבעית היא, ואין האדם מתערב בה. הרי גם אופי הוא תורשה - ואתה הרי מסכים איתי שאם נעכב את הלידה, והבתים, נגיד, ישתנו - אז גם האופי ישתנה... גם אם הוא לא תואם את התורשה! תורשה היא לא רק מראה חיצוני, אלא גם אופי. אז אני לא יודע מה לגבי ה``שנים של הניסיון שלך`` - הוא שלך ככלות הכל, לא שלי! אבל אם אתה רוצה עובדות.. אני אבדוק את העניין ויחזור אליך במהרה... נ.ב. לא אני המצאתי את הגלגל... בכל ספר, זול או מכובד, של האסטרולוגיה, תמצא לפחות אזכור על טענתי שאכן מפת לידה מראה חיצוניות... יותר מזה! אכן גיליתי חיצוניות של בן אדם לפי מפת לידתו (מבלי לראות אותו). אז גם לי יש ניסיון ... וחוץ מזה שהרי לכל מזל יש את ``המראה`` שלו. שור הוא גדול ומתולתל.. תאומים רזה ונמוך... סרטן רחב בחזה וצר בחלק התחתון, בד``כ גפיים גדולים או קטנים מהממוצע, וכו`... אז נכון שזה כוללני מידי - אבל ממפה שלימה בהחלט אפשר למצוא מראה חיצוני.. עצוב אבל נכון! וטקסר - זה בשבילך... התשובה הנכונה לשאלה היא לא איפשהו באמצע - זה או כן או לא - אין שטח אפור פה! סורי אז זהו, נגמר הדף.. שבי

בקצור- עדיין שום עובדות, שבי..

בוא נראה מה יש לנו להסתמך עליו עד עכשיו : 1. תמונה של תאומות זהות בספר של טלילה סטן.. נו, באמת, שבי. זה הסימוך לענין ? ראשית, הספר תורגם בכלל מספר אחר, כך אומרים (קומפליט אסטרולוג`ר שגם הוא ברשותי), שנית - תמונה היא.. תמונה, ותו לא. מה היא אומרת ? איזה בסיס מדעי כזה או אחר יש לה ? ואיך אתה באמת יודע שהן לא זהות ? ובגדול - אם אחת למליון יש אכן שני אנשים שנולדו באותו מקום ויום באותה שעה ואכן דומים - מה תגיד על עשרת המליון שלא דומים ? במקרה הכי אופטימי, זה צירוף מקרים נדיר ביותר, ותו לו. 2. לגבי התאומים עליהם דיברתי - מי אמר לך שלא היה להם מקום לידה משותף ? 3. האמירה `בכל ספר אסטרולוגיה, זול או מכובד, מוזכר העניין - ובכן, ברשותי עשרות ספרי אסטרולוגיה זולים ומכובדים, והענין לא מוזכר כלל. באחד שהוא כן מוזכר, כתוב שהתיאור הוא כללי לחלוטין ובנוי בצורה ארכיטיפית, כלומר, רק כדי לתת איפיון כללי למזל, אבל - וזה הכי חשוב - אין מפה שבה רק שור או רק תאומים - יש עשרה כוכבים ועשרות השפעות של זויות ובתים ומה לא - אז איך תדע ? 4. ואחרי כל אלה - מחקר אין לנו, כי עבר הרבה זמן, ואתה צריך לחפש.. ואולי אין מחקר כזה כלל, אלא במקרה הטוב כמה נסויים ? שהרי אם היה - מן הסתם לא רק אנחנו היינו שומעים עליו, אלא כל עולם האסטרולוגיה שמת שמישהו באמת יוכיח שהדברים עובדים.. והנה, אף אסטרולוג מקצועי שאני מכיר אפילו לא שמע על מחקר כזה.. אבל אני מחכה, ועדיין לא שולל. 5. ואחרון אחרון, שבי ידידי : איך יראה אדם שהוא בן מזל שור, עם אופק בעקרב, ונוס באריה צמודה לשבתאי, ירח בדגים עושה זוית 90 מעלות למרקורי בתאומים, ויופיטר עושה זוית 60 מעלות לאופק ?.. בלי להתפלסף, ידידי הצעיר : רק תגיד לי אם יש לו שיער מתולתל, עינים כחולות, הוא גבוה או נמוך, המבנה שלו למעלה רחב או צר, ויש לו אף קטן או גדול. יכול או לא יכול ?.. במלים אחרות, חמודי, למרות האופק בטלה, צריך לדעת מתי להתווכח -ומתי להרים ידים. בוא ואזכיר לך : מתווכחים כשהעובדות לצידך, כשיש לפחות מחקר אחד שמאשש את הטענה שלך, שהנסיון שלך מראה באופן חד משמעי לפחות עשרה מקרים כאלה, ושאסטרולוג אחד אחד לפחות חושב כמוך. אם אין לך אפילו אחד מהם.. נ.ב - ורק לצורך העניין - גם לי יש אופק טלה.. ועוד משהו : אכן יש תורות שנעזרות בחכמת הפרצוף, בקריאת קו יד ותוי פנים, ועוד. אבל - וזה ההבדל - באסטרולוגיה לא הצליחו עד היום לאפיין צורה מדוייקת, אלא רק פרטים קטנים בלבד, וגם הם בצורה ארכיטיפית. אולם מכיון שמפת הלידה מלאה השפעות, אי אפשר לחזות שום צורה חיצונית, מה לעשות, ולשקלל את ההשפעות, ולו גם בגלל העובדה שאתה לא יודע מה הצורה לקחה מאיזה מזל, ומאיזה השפעה של איזה כוכב.. לדוגמא : מהכלאה של דוג דני עם פקינז יכול לצאת כלב גבוה עם שיערות, כלב חלק קטן וקירח, כלב בינוני עם שיער מקורזל, ועוד ועוד. הבנת ? אי אפשר לדעת מי יקח ממה, ולצטט את זה שלשור יש שיער מקורזל כמשהו שמצדיק את התיאוריה שלך..עם כל הכבוד, חמודי, אתה כבר ילד גדול, ולפעמים גם צריך לקחת אחריות ולהודות ש.. אתה פשוט לא יודע, מה לעשות. זה בהחלט לא נורא. מצד שני, תמיד אפשר לזרוק את זה על איזה מחקר שפעם קראת ואין לך מושג איפה הוא, ואז מתברר גם שזה לא ממש מחקר, ומדברים על צורה חיצונית באופן כללי, ועוד ועוד. זהו.. הדף עוד ממשיך, אבל אני חושב שהבנת.

niki.cap

New member
אופק בטלה אז....

אז גם לי יש אופק בטלה וכל הזמן חוזרים על זה פה בפורום, נו אז מה זה כבר אומר מעבר לזה שהבנתי משבי שלהתווכח זה ה-העניין {ואם אני גם אגיד מה אני חושבת על זה אז רק אוכיח את טענת הווכחנות...או העקשנות} .תודה

עם סיני תדבר סינית

מכיוון שאנחנו לא מדברים באותה שפה, ואתה רוצה עובדות.. אני אחפש לך את המחקר.. ועד אז - כל מילה נוספת מיותרת. שומר על זכות השתיקה (ולא בגלל שוויתרתי על דעותיי) שבי ודבר נוסף - אני לא חושב שטלה הוא עקשן.. הוא פשוט עומד על דעתו - ולדברי לינדה גודמן זה שונה - העקשנות היא תגובה, הנחישות היא יוזמה... סתם נקודה למחשבה.

roy l

New member
תגובתי לדברים

וכולם... ברשותכם אתייחס לחלק מהדברים. ידוע כי לכל מזל יש את האיזור עליו הוא אחראי. יתרה מכך, ידוע שלכל מזל יש את האפיון הפיזי, הגלוי לעין, לדוגמא: שור- עורף מסיבי, עקרב- סנטר בולט- פיצוי על כך שהוא לא יכול להראות את הזין שלו. בנוסף, ישנו קשר הדוק (אפילו אם האדם לא דומה למראה של המזל שלו או לאנרגיה הדומיננטית במפה שלו) מבחינה פסיכולגית בין מראה חיצוני למהווים הכי עמוקים של נפשו של האדם. ארחיב מעט: האדם בצעירותו, ללא אופק שבא לידי ביטוי, מקבל תגובות רבות, שונות ויומיומיות על חיצוניותו. ככל שהילד גדל, כך גם מבנה הפסיכה שלו (יחד עם האופק) גדל. אם ניקח זאת לחיצוניות, יכולים אנו לראות התנהגויות מופנמות כמו מוחצנות הנוצרות כתוצר-לוואי של אותם תגובות על לבושו, אפו, רגליו ועוד....ועוד....ועוד. לכל אדם יש את נבכי הכאב במינון זה או אחר ולדעתי, על מנת לנקות מקומות אלו, עליו לזרוק את כל ההשלכות שעשה עד היום ולשים לעצמו מראה סובייקטיבית, בקורתית ואוהדת כלפי עצמו. לא תצלח דרכו אם לא יוריד שיפוט על זולתו.

רועי ל

New member
חומר למחשבה

לדעתי הפרטית, כל הדיון הזה הוא קצת מיותר מיכוון שאנו מחפשים הקשרים שלא במקומם. הנשמה, לפני רדתה למימד והגוף הפיזי, עשתה הסכמי-נשמה עם 5 מלאכינו היקרים מכל (כפי שידוע לך). בין היתר היא בחרה בהורים (יאיר- כושים, יפנים, קרואטים, סלבים, נאצים וכו`) והיא בחרה במבנה הפיזי שלה. אל-לנו לשכוח שיש הרבה אנרגיות מפלנטות שונות המשפיעות על גופינו. שבתאי- כפי שהזכרת באחד הכיתובים שלך, אדם יכול לחלות מלחץ נפשי ואתה צודק!! גם אדם שמתעסק בדברים שיצאו מדרכו של סטורן עלול לחלות בכדי להאט. אך זהוא נושא שונה ואשמח להתכתב גם עליו. משמא- סטורן אחראי למשל על טיב עורינו (גבול הגוף), סטורן בבית 1 יכול להשפיע על טיב שיניים וכו`, אין לזה סוף. לכן כולכם צודקים אך מתעלמים מכל המשתנים. הוזכר הענין עם תאומים. גם אם התאומים נולדו בהפרש של אלפית השנייה, אזי יש לנו כאן אח בכור ועם זה כל ההשלכות הפסיכולוגיות המשתמעים מכך. בל נשכח את חופש הבחירה של האדם בדרכו הייחודית רק לו. חומר למחשבה. רועי

נראה לי שפתרת לנו את הבעיה ;-)

זה בהחלט חומר מעניין, אני אעמיק בו יותר... ונראה מה אני אגלה.. תודה לך, שבי

אשמח לקרוא את המחקר הזה..

מכיר עשרות אנשים עם מרס צמוד לאופק משני הכוונים - שום כוון ג`ינג`י מכל סוג שהוא.. (דרך אגב, לא פגשתי שום כושי ג`ינג`י עד עכשיו) ואם אתה מדבר על מחקר כזה - בוא נראה אותו. עם כל הכבוד, לדעתי ונסיוני - משהו כמו 27 שנים בערך - גנטיקה רגשית - כן, מ בחינה פנימית. צורה חיצונית - לא. ותאומים אסטרולוגים שנולדו באותו יום ושעה פגשתי עד כה כמה עשרות ואף אחד מהם לא דומה, אז על מה אתה מדבר שאני צריך להסביר ?.. אלה עובדות ונסיון. יש לך דוגמא אחרת - בוא ותראה, ונוכל להתרשם, לא סתם `איך אתה מסביר`. שלח איזה לינק או סרוק מחקרים רציניים שמראים את מה שאתה אומר, ונראה במה מדובר. אני שונא לזרוק דברים באויר, בעיקר כשנסיוני הרב מראה את ההפך, על כן במקום להמשיך ולהתווכח - אני מחכה לעובדות, ולראות את המחקר שאתה מדבר עליו. לא מספיק להגיד לי `אתה טועה` ולהגיד הרבה משפטים - עובדות, שבתאי חביבי.

ועוד כמה שאלות לריענון הקנה,שבי..

רוצה להגן על התיאוריה שלך, ולשחק במגרש של הגדולים, שבי ? או קיי. הנה כמה שאלות : 1. שמש בטלה, אופק בעקרב, מרקורי בקשת בצמידות לירח, אורנוס בסרטן צמוד ליופיטר בסרטן, שבתאי במאזניים בבית 12 צמוד לאופק מאחור : 1. האם זה גבר, אשה, או זמן בו נקנתה מכונית ? 2. אם זה גבר - האם הוא גבוה או נמוך ? האם הוא שחור שיער - או בלונדיני? האם הוא מגמגם - או בעל יכולת ורבלית נפלאה ? 3. אם זו אשה - האם היא סקסית - או מכוערת ? האם היא רזה או שמנה ? האם היא יודעת קרוא וכתוב - או אנאלפאבתית ? 4. אם זה תאריך קניית מכונית - האם תוכל לתאר את המכונית מבחינה חיצונית ? אם התיאוריה הקודמת שלך נכונה - גם אם לא תמצא את המחקר - תוכל לענות על השאלות האלה בלי מאמץ. יודע מה ? עזוב את המחקר. נגיד שהוא קיים. רק תענה, סתם בשביל הכיף.

אני שמח שיש לך חוש הומור...

אבל הגזמת קצת, לא? משום מה כשקראתי את ההודעה הזו הרגשתי איזשהו טון תחרותי משהו, הייתכן, יאיר?! אני לא אסטרולוג מקצועי, עדיין, וגם לא התעסקתי הרבה בנושא של הופעה חיצונית. יש מפות שאני רואה וישר ``חש`` אותם, כולל מראה הבן אדם. זה נקרא אינטואיציה, יו נואו! אבל אני לא בקיא בנושא בשביל לתאר לך האדם שנולד במצבים הנ``ל... אבל אם זאת (ודגש על ה``אם זאת``!!), זה עדיין לא ממש סותר את התיאוריה שלי.. ונדמה לי שכבר אמרתי שאני אמצא לך את המחקר, לא? אז טלה חביב שלי... תחזור לעדר, חכה בסבלנות, ועד אז תענה לשאלות בפורום, שהן יותר חשובות, מללכת איתי קרניים בקרניים. אוקיי? שבי

ובכל זאת..

אני לא טלה, חמוד, רק האופק. ו`לחוש` את המפות זה יפה מאוד, אבל מה קורה עם המפות אותן אתה אינך חש ? או שיש שיטה - או שאין. כי אסטרולוגיה זו שיטה עם כללים, עם ידע, ויכולת הבנה על פי נתונים. או שאתה יכול לספק את הסחורה - או שלא, ואם התיאוריה נכונה - קדימה, תנתח ותענה, גם אם הידע המועט שיש לך, או לפחות תנסה. אם לא - זה הזמן להגיד `טעיתי, לא יכול, אי אפשר`. זה חלק מהלימוד, אולי החלק הראשון והחשוב. ושתבין, אני בכלל לא מתנגח איתך, חמוד - אני מנסה ללמד אותך משהו, כי זה בעצם תפקידי פה : להעביר ידע, ודרכים ללמידה. והדרך הראשונה היא להכיר במגבלות שלך, ושל האסטרולוגיה, מה לעשות. ואחרי שאתה מכיר ויודע מה אתה לא יכול, תראה מה כן. ולשאלות ששאלתי - ובכן, התשובה לכולן היא - אי אפשר לענות, ועל אף אחת מהן. למה ? כי אסטרולוגיה מהווה קוד רגשי כלשהו, אבל לא קוד חיצוני. נכון לרגע זה אף אחד לא יכול לקבל שום אינפורמציה חיצונית בודאות על אף אחת מהשאלות האלה, כי זו המגבלה של העניין. אפשר להסתכל פנימה, זה כן, ובגדול, אבל לא החוצה. אז אולי קודם כל תכיר במגבלות שלך, ושל האדם בכלל, לפני שאתה ממשיך את הנושא הנפלא הזה שנקרא אסטרולוגיה. והראשון הוא - לא להתווכח על משהו שאתה לא מכיר, ולא עסקת בו מספיק. השני - כן לנסות ולהבין מה כן אפשר, והשלישי - ללמוד, וזה אומר לעשות הרבה מפות, לטחון אותן עד דק, והכי חשוב - להקשיב.. קודם כל לאנשים שיש להם את הנסיון והידע, ושנית - לאנשים שלהם אתה עושה את המפות, כי הם בית הספר שלך, והם הכלים שיכוונו את האינטואיציה. כי החכמה היא השיטה, ולא האגו של האסטרולוג או המתלמד. בכל מקרה, מבחינתי כאמור אשמח לקרוא את המאמר ההוא, אבל כבר אני אומר לך שחבל על הזמן : עם המאמר או בלעדיו, אף אחד לא יכול לענות בודאות על השאלות האלה, והאינטואיציה הפנימית היא דבר סובייקטיבי לגמרי : רגע היא נפלא וחכם,ורגע אחר היא שותקת וילדותית. ככה זה. בכל מקרה, אני שמח שאתה בפורום הזה, אשמח ללמד אותך קצת מנסיוני, ואשמח לראות עוד תשובות שלך, אבל ממקום קצת יותר בוגר ומכיר בערך עצמו, ו.. מודע למגבלותיו כאדם וכאסטרולוג, כמוני וכמו כולנו.. יום טוב.

gil f

New member
תמיכה נלהבת בהבנות שיאיר מבטא

כדי לשלול טענה על המציאות מספיקה דוגמה אחת הסותרת את הטענה הזאת. אין ספור של מקרים של תאומים אסטרולוגיים זהים אינם עומדים, מנקודת ראות רציונאלית ומדעית, בפני העובדה החותכת של תאומים אסטרולוגיים שאינם זהים. אני מכיר אישית ומחקרית רבים כאלה. העובדה היא שבאותו הרגע והמקום יכולות להתרחש, ומתרחשות, לידות של יצורים ודברים השונים מאד זה מזה, שהם בוודאי בעלי מטען גנטי שונה מאד זה מזה. ביתי הבכורה נולדה במקביל לעוד 3 לידות שהתרחשו בהפרש של פחות מדקות. אני מבטיח לכל המתלבטים שמראה התינוקות הנולדים, ממש כמו זה של משפחותיהם, היה שונה מאד. לאחרונה בדקתי מפות של שני תאומים (ביולוגיים) לא זהים שנולדו בהפרש של פחות משתי דקות. ומה לגבי תאומים ביולוגיים שאינם נולדים בדיוק באותה דקה? לעיתים יש הפרשים של דקות רבות, ולעיתים נדירות אף ימים(!) בין הלידות. העובדות האלה מחייבות אותנו למחשבה מחדש על תיאור (לא הסבר) הקשר בין הכוחות האסטרולוגיים לבין המציאות האנושית. יש קשר בין הגנטיקה לבין האסטרולוגיה- אבל לא כפי שהאסטרולוגיה הקלאסית מנסה לטעון. נסיוני והבנתי האישיים בתחום האסטרולוגיה (מעל 25 שנים) קרובים לטיעונים החזקים שיאיר העלה כאן. מעבר לכך, הרעיון המרכזי המתגבש בשנים האחרונות בקרב האסטרולוגים העדכניים בני זמננו ברחבי העולם הוא שהאסטרולוגיה ``מדברת`` עם הגנטיקה, כמו עם שאר הגורמים שבחייו ובעולמו של האדם, אבל לא קובעת אותה או ``מצלמת`` אותה. כלומר: יש קשר, אבל לא קשר של התניה סיבתית או לוגית (=קשר חד-חד ערכי), אלא סוג מורכב יותר של דיאלוג. כאסטרולוג עדכני אני יכול להצהיר שאנו זונחים את מודל ``כדור הבדולח`` או מודל ``הראי`` האסטרולוגי בו כביכול כל המציאות האנושית משתקפת בפרוטרוט, ועוברים למודל חדש, דינמי, של דיאלוג,או ``רב-שיח``, בין האסטרולוגיה לגורמי התורשה, הסביבה, ובחירותיו המודעות של האדם. כלומר, האסטרולוגיה אינה מתארת את האדם אלא את הכוחות האסטרולוגיים המצוים איתו בדיאלוג. במפות האסטרולוגיות שלנו אנו רואים רק את דברי האסטרולוגיה, אבל איננו יודעים את התשובה האנושית, איננו יודעים מה האדם עשה ויעשה עם המפה שלו! מפה אסטרולוגית אינה מגלה את מינו של אדם, את הגזע שלו, או מאפינים גנטיים/התנהגותיים מוחלטים. לעומת זאת ישנו ידע אסטרולוגי מסויים המצביע על נטיות. למשל גובה. אבל נטיה זו מוגבלת מראש על פי הרקע הגנטי והסביבתי שאינו מתואר במפה: אם אתה בן לשבט פיגמאים ננסיים אולי תהיה גבוה יחסית לבני הגזע שלך, אבל נמוך בהשוואה לבני שבט סמוך המתנוססים לגבהים האפייניים לליגת הכדורסל המקצוענית. בנוסף לכך, תזונה עשירה יותר או פחות משפיע גם היא על מימוש הפוטנציאל הגנטי, וגם את זה לא רואים במפה. האסטרולוגיה אינה פורצת את גבולות הגנטיקה. אינך יכול להיענות לתמה (נושא) ארכיטיפית, ל``אתגר`` או ל``הזמנה`` אסטרולוגים ספציפיים אם אין לך את המשאבים המתאימים - משאבים גנטיים, או כאלה ההנרכשים ע``י חינוך, לימוד ואימון, והאסטרולוגיה אינה מספרת לנו דבר על המשאבים האלה! אמנם בדברי אלה מצויה גם ביקורת על מודל ``הראי הפסיכולוגי`` הסטטי של האסטרולוגיה, אבל את זה אשאיר לדיון אחר. ליאיר - ישר כוח על הטיעונים החזקים!

מסכים אם שניכם 100 אחוז.. אבל...

תראו, יאיר וגיל, אתם אומרים אמיתות חלקיות לפי דעתי. הטיעונים שלכם אכן נכונים בחלקם , כמו למשל שבן של שבט ננסי יהיה גבוה יחסית לשבט שלו רק.. אבל הכל בחיים יחסי, וזה בדיוק העניין - שאתם אומרים דברים נכונים חלקית! תראו, בואו לא ניכנס לוויכוח, תנו לי זמן לעשות מחקר בנושא ואני אבוא לכם עם התוצאות... אם אני אגלה שטעיתי - תאמין לי יאיר שאני יהיה הראשון שיגיד: ``מצטער, טעיתי, סליחה``... גם אם זה אולי לא נראה לך נכון! אבל טענותכם עדיין לא משכנעות אותי.. סורי... ובקשר למין של הילד; כ ן (עם דגש) אפשר לזהות את המין של הילד לפי האסטרולוגיה!!! אויגן יוניס, פסיכיאטר צ`כי, הצליח לזהות את מין העובר ב- 8,000 נשים הרות - והצליח. מסתבר שהוא גילה זו ע``י מצב הירח ב-ז-מ-ן ה-ה-פ-ר-י-י-ה, לא במפת הלידה, ירח במזל זכרי - זכר, במזל נקבי - נקבה. עובדה! אם אתה רוצה את המחקר הזה יאיר ידידי, כי גם בו אתה בטח לא מאמין פשוט תקיש: אויגן יוניס, ב- SEARCH, ובמנועי החיפוש.. ובטוח תמצא! מוזר שלא שמעת על הניסוי הזה נכון??? אבל הוא קיים - עובדה! כלומר - יש קשר בין אסטרולוגיה לתורשה, וייתכן שהמראה החיצוני צריך להיות משולב עם התורשה, בדיוק כמו שהאופי המשתקף במפה חייב להיות משולב עם התרבות, החברה והחיננוך איתם גדל בעל המפה!... ככה זה... אז יאיר וגיל יקירי, עדיין לא אמרתי נואש, נשתמע בקרוב שבי

למעלה