בקצור- עדיין שום עובדות, שבי..
בוא נראה מה יש לנו להסתמך עליו עד עכשיו : 1. תמונה של תאומות זהות בספר של טלילה סטן.. נו, באמת, שבי. זה הסימוך לענין ? ראשית, הספר תורגם בכלל מספר אחר, כך אומרים (קומפליט אסטרולוג`ר שגם הוא ברשותי), שנית - תמונה היא.. תמונה, ותו לא. מה היא אומרת ? איזה בסיס מדעי כזה או אחר יש לה ? ואיך אתה באמת יודע שהן לא זהות ? ובגדול - אם אחת למליון יש אכן שני אנשים שנולדו באותו מקום ויום באותה שעה ואכן דומים - מה תגיד על עשרת המליון שלא דומים ? במקרה הכי אופטימי, זה צירוף מקרים נדיר ביותר, ותו לו. 2. לגבי התאומים עליהם דיברתי - מי אמר לך שלא היה להם מקום לידה משותף ? 3. האמירה `בכל ספר אסטרולוגיה, זול או מכובד, מוזכר העניין - ובכן, ברשותי עשרות ספרי אסטרולוגיה זולים ומכובדים, והענין לא מוזכר כלל. באחד שהוא כן מוזכר, כתוב שהתיאור הוא כללי לחלוטין ובנוי בצורה ארכיטיפית, כלומר, רק כדי לתת איפיון כללי למזל, אבל - וזה הכי חשוב - אין מפה שבה רק שור או רק תאומים - יש עשרה כוכבים ועשרות השפעות של זויות ובתים ומה לא - אז איך תדע ? 4. ואחרי כל אלה - מחקר אין לנו, כי עבר הרבה זמן, ואתה צריך לחפש.. ואולי אין מחקר כזה כלל, אלא במקרה הטוב כמה נסויים ? שהרי אם היה - מן הסתם לא רק אנחנו היינו שומעים עליו, אלא כל עולם האסטרולוגיה שמת שמישהו באמת יוכיח שהדברים עובדים.. והנה, אף אסטרולוג מקצועי שאני מכיר אפילו לא שמע על מחקר כזה.. אבל אני מחכה, ועדיין לא שולל. 5. ואחרון אחרון, שבי ידידי : איך יראה אדם שהוא בן מזל שור, עם אופק בעקרב, ונוס באריה צמודה לשבתאי, ירח בדגים עושה זוית 90 מעלות למרקורי בתאומים, ויופיטר עושה זוית 60 מעלות לאופק ?.. בלי להתפלסף, ידידי הצעיר : רק תגיד לי אם יש לו שיער מתולתל, עינים כחולות, הוא גבוה או נמוך, המבנה שלו למעלה רחב או צר, ויש לו אף קטן או גדול. יכול או לא יכול ?.. במלים אחרות, חמודי, למרות האופק בטלה, צריך לדעת מתי להתווכח -ומתי להרים ידים. בוא ואזכיר לך : מתווכחים כשהעובדות לצידך, כשיש לפחות מחקר אחד שמאשש את הטענה שלך, שהנסיון שלך מראה באופן חד משמעי לפחות עשרה מקרים כאלה, ושאסטרולוג אחד אחד לפחות חושב כמוך. אם אין לך אפילו אחד מהם.. נ.ב - ורק לצורך העניין - גם לי יש אופק טלה.. ועוד משהו : אכן יש תורות שנעזרות בחכמת הפרצוף, בקריאת קו יד ותוי פנים, ועוד. אבל - וזה ההבדל - באסטרולוגיה לא הצליחו עד היום לאפיין צורה מדוייקת, אלא רק פרטים קטנים בלבד, וגם הם בצורה ארכיטיפית. אולם מכיון שמפת הלידה מלאה השפעות, אי אפשר לחזות שום צורה חיצונית, מה לעשות, ולשקלל את ההשפעות, ולו גם בגלל העובדה שאתה לא יודע מה הצורה לקחה מאיזה מזל, ומאיזה השפעה של איזה כוכב.. לדוגמא : מהכלאה של דוג דני עם פקינז יכול לצאת כלב גבוה עם שיערות, כלב חלק קטן וקירח, כלב בינוני עם שיער מקורזל, ועוד ועוד. הבנת ? אי אפשר לדעת מי יקח ממה, ולצטט את זה שלשור יש שיער מקורזל כמשהו שמצדיק את התיאוריה שלך..עם כל הכבוד, חמודי, אתה כבר ילד גדול, ולפעמים גם צריך לקחת אחריות ולהודות ש.. אתה פשוט לא יודע, מה לעשות. זה בהחלט לא נורא. מצד שני, תמיד אפשר לזרוק את זה על איזה מחקר שפעם קראת ואין לך מושג איפה הוא, ואז מתברר גם שזה לא ממש מחקר, ומדברים על צורה חיצונית באופן כללי, ועוד ועוד. זהו.. הדף עוד ממשיך, אבל אני חושב שהבנת.