משהו לא נוח לי עם הגן של יובל....

orlyfu

New member
משהו לא נוח לי עם הגן של יובל....

יובל מסיימת שבוע שני בגן. סה"כ נראה שהדרמות של הבוקר מאחורינו, הבוקר, לפחות בפני, היא כבר לא בכתה כשנפרדתי ממנה, והסכימה שאושיב אותה על יד שולחן לצייר. סה"כ אני חושבת שהקליטה שלה היתה די מהירה וקלה, בלי קונצרטים ארוכים וקורעי לב. אז מה הבעיה שלי? אני לא יודעת אם התחושות שלי מבוססות על משהו אמיתי או שזה רק בגלל שאני מרגישה שאני מאבדת שליטה על סדר היום של הבת שלי. כשאני באה לקחת אותה, אני לא מקבלת דיווח, אכלה לא אכלה וכו', אלא אני די צריכה לחלוב אותם. כשאני לוקחת אותה אחרי הצהרים, כביכול או למעשה אחרי ארוחת ארבע, היא עדין רעבה ובערך לא מפסיקה לאכול כל מיני דברים מרגע שנכנסים הביתה (מאד לא טיפוסי ליובל), באופן כללי יש לי הרגשה שהגננת לא סובלת אותי משום מה. וגם כל מיני אמירות שלה לא מוצאות חן בעיני. למשל, בימים הראשונים ניסיתי למסור את יובל לגננת, אבל היא לא רצתה וכרכה את עצמה סביבי. אז הגננת אמרה, כאילו בנימה מבודחת "מי בכלל שואל אותך". או היום כשבאתי לקחת אותה, אז כשהיא ראתה אותי, מהתרגשות היא התחילה לבכות, אז הגננת חיקתה אותה במקום לעודד אותה ולומר משהו כמו "כן, אמא באה לקחת אותך". דוגמא נוספת, היא מחזיקה ילד בוכה על הידיים ואומרת לו בנימה צינית "במה אתה חש?". לא יודעת. מצד אחד יובל מנשקת את כולם כשהיא הולכת הביתה ונראה שסה"כ טוב לה, וגם דיברתי עם הרבה הורים והם אמרו שהם מאד מרוצים ושהגננת משקיעה מאד בהפעלות ופעיליות, אבל אני מרגישה שאין לי כימיה איתה. מה עושים?

isidora

New member
שאלה ודעה לא ממש מגובשת

בת כמה יובל? ממה שאת מתארת הגננת לא מוצאת חן גם בעיני
מצד שני - אין לי שום נסיון בדברים האלה כי מאיה תתחיל ללכת לגן רק בספטמבר (היא תהיה בת שנה וארבעה חודשים) אני לא ממש יודעת מה להציע לך אבל אני נוטה לסמוך על אינסטינקטים של אמהות. לכי עם ה

lulyK

New member
מצד אחד, התיאור שלך נשמע מאד

מבאס. מצד שני - את בחרת בגן הזה ובגננת הזו. מה היה שם שכן מצא חן בעינייך?

1במיה

New member
את בחרת את הגן מסיבה כלשהיא לא?!

אני מניחה שבררת טוב טוב לפני שרשמת + ההורים ממש מרוצים והילדה נראית כמשתלבת אז ההיתי מציעה לך לשים לב להתנהגות של הילדה ואם משהו יראה לך לא בסיידר לבדוק!!! גם הגננת שלנו לא מדווחת על מה אכל/שתה או כמה פעמים החליפו לו חיתול. היא אומרת שאם הילד לא אוכל היא תדווח ואין טעם לתת בכל יום דיווח בנושאים אלו, יש לנו תפריט יומי על הלוח וזה מספיק. גם רוני שאני בטוחה שאוכלת יפה מאוד בגן מגיעה הביתה ומחפשת מה לנשנש אני לא יודעת למה זה.. אולי את קצת רגישה בגלל הקושי בלהשאיר אותה בגן/במסגרת חדשה? לדעתי תני לגן ולגננת זמן. אבל בנוסף לכל מה שכתבתי אין בעולם כמו תחושות של אמא. אם ההרגשה שלך נשארת רעה ואת עדיין לא שקטה אחרי תקופת הסתגלות שהקצבת אולי תחפשי גן אחר

אביטלתל

New member
הגישה שלה מאוד לא מוצאת חן בעיני

יש משהו מאוד ציני בשלושת המקרים שתיארת ממש כאילו נמאס לה ואין לה כוח לכל הילדים האלה וההצגות שלהם... מעין חוסר כבוד לילדים ולרגשות שלהם ויכול להיות שבסה"כ באופן המעשי והפיזי היא מבצעת את עבודתה היטב אבל היחס שלה מעורר קצת דאגה בעיני לגבי האוכל - אולי פשוט לבקש לתת ליובל לאכול עוד ? אולי יובל רעבה אחרי שבגן מסיימים לאכול אבל מסיבות כאלו ואחרות זה לא בא לידי ביטוי ? לגבי הדיווח - למה את מתכוונת בלחלוב ? האם את מצפה לדיווח ישר כשאת מגיעה ? או שאת שואלת ובקושי מקבלת דיווח ?

orlyfu

New member
לגבי האוכל ובכלל...

היום למשל, כשבאתי לקחת את יובל, ראיתי שבמחלק מנות חסרה מנה. שאלתי את המטפלת איזו ארוחה היא לא אכלה והיא אמרה שהיא שיחקה עם האוכל בצהרים והיא (המטפלת) הרגישה שזה לא מספיק ונתנה לה בקבוק. אז זה נראה שהיא שמה לב אליה. שאלתי אם יובל אכלה ארוחת ארבע, היא אמרה שהיא אכלה תפוז, בננה ועוגה. כל זה קורה בשלוש ומשהו. ובארבע כשהגעתי, יובל ביקשה שאכין לה בקבוק. והיא לא מבקשת את זה אם היא לא רעבה. אז אני שואלת איך זה שהיא רעבה אם היא אכלה את מה שהן מתארות? ואולי זה בגלל שארוחת הצהרים סה"כ מוקדמת? לא יודעת מה לחשוב. ועוד משהו, עוד שניים בעצם, * כשהגעתי ראיתי כתם רטוב על החולצה של יובל באיזור הכתף. עוד לא הספקתי לחשוב מה זה והמטפלת אמרה לי "מה זה הדבר הזה שהיא כל הזמן עם החולצה בפה או עם השרוך של המכנסיים". אז אמרתי לה שאני לא יודעת, ושאני לא מכירה את התופעה הזאת. היא אף פעם לא עשתה את זה. אז גם אם היא התחילה בגן, מה המטפלת רצתה ממני? במקום לתאר לי שהיא עושה את זה היא כמו תקפה אותי. * כשיצאתי הביתה ראיתי שמישהו נשך את יובל ביד. והגננת או אף אחת מהמטפלות לא סיפרה לי על זה. בגלל כל התחושות האלה שלי, כבר לא היה לי כח היום לחזור ולראות את התגובות שלהן. מצטערת על ההודעות הארוכות. אבל אני לא שקטה.

sipi1

New member
זה לא נשמע לי כמו מקום שמח לילדה

גם חוסר הדיווח לא משדר אמינות - אצלנו מדווחים על כל פיפס. אם ילד מגיע עם שריטה מהבית ולא דיווחת למטפלת בבוקר - את יכולה לקבל בצהריים טלפון לעבודה כדי לעדכן אותך שמצאו אצלו שריטה. גם לגבי התפריט הקבוע, ומה הילד עצמו אכל מתוך התפריט - כל הדברים הקטנים האלו בונים אימון. את משדרת כל הזמן תחושת בטן לא טובה - ואני למדתי להקשיב לתחושות כאלה גם אם לא תמיד רואים מיד מה הגורם להן... ביקורי פתע זה רעיון טוב, אבל אם הוא בלתי אפשרי - הייתי פשוט מקשיבה ללב, ומחפשת גן אחר. ילדה שבוכה זמן ארוך יחסית, שמתנחמת בחלקי לבוש שלה, שלא שבעה מארוחה במעון - כל זה ביחד מצדיק שיקול דעת מחודש.

משוש30

New member
יכול להיות שהיא פשוט אוהבת בקבוק

בארבע? מתן אוכל כמויות ממש מפחידות בשתיים ובכל זאת בשתיים וחצי חייב את הבקבוק שלו בלי שום קשר לכמויות שהוא אכל רק לפני חצי שעה. ואולי היא צמאה אחרי האוכל? באופן אופרטיבי אולי תשלחי לשם חברה לבלוש בשעה ארוחת הצהרים או משהו בטענה שהיא באה לבדוק את הגן?

orlyfu

New member
עוד קצת פרטים על הגן -../images/Emo18.gif ארוך

אצלנו במושב יש (בלי עין הרע) המון ילדים אבל גנים אין מספיק. אפשר לומר שחוץ מהגן שיובל נמצאת בו יש רק עוד גן אחד שמתאים לשכבת הגיל שלה, ממנו אני לא מתלהבת. חוץ מזה יש כל מיני משפחתונים למיניהם שגם את חלקם בדקתי בעבר ולא התרשמתי. בספטמבר השנה ביקרתי בגן הנוכחי והחלטתי שיובל קטנה מידי בשבילו ולא רשמתי אותה אליו(אלא לתינוקיה אחרת ממנה הייתי מרוצה מאד), חוץ מזה הרגשתי באינטואיציה שהגננת (להלן רחלי) לא מוצאת חן בעיני, הרגשתי שאני לא מאמינה לה. כעבור מס' ימים, כשהתחילה השנה שמעתי שרחלי עשתה להורים תרגיל. כל מי שהתרשם מהגן (בספטמבר), התרשם גם מגננת צעירה שהיתה אמורה להיות בו. ברגע האחרון, אחרי שהורים נרשמו, הודיעה רחלי (שהיא גם הבעלים) שהגננת שלה בהריון, וכדי שלא תפסיק באמצע השנה, היא עצמה תהיה הגננת. ההורים שנתקעו באמצע, בלעו את צפרדע והמשיכו הלאה. לא מזמן, דיברתי עם חברה שרשמה את בתה לגן הזה (היא תתחיל ביולי), אחרי מחקר ממושך. היא אמרה שצפתה בצוות והתרשמה שהן מתייחסות יפה ובחום לילדים וכו' וכו' ושמ"כל" האופציות במושב זו נראית לה ביותר. כמו כן, דיברתי עם עוד הורים שגם הם מרוצים מאד. שורה תחתונה הרבה המלצות, מעט אופציות, וקצת תחושה של לחץ חברתי (גם הבת שלי צריכה ללמוד שם ונשאר רק עוד מקום אחד לשנה הבאה). כשאמרתי לאמא אחת אתמול משהו על כך שהילדים אוכלים ממרחים מתוקים בלחם, היא אמרה, אני משתדלת לא להתעמק בזה. אז אולי כולם סומכים אחד על השני ואף אחד לא ממש יודעת מה קורה שם, מה הם אוכלים כל היום, איך מדברים איתם? מצד שני הילדים מרוצים ומטופלים. בחודשיים שיובל הייתה בתינוקיה ביליתי איתה שעות רבות וראיתי איך המטפלות מתנהגות ומה הם אוכלים ובכלל מה האוירה. בגן הזה, ביום הראשון הייתי איתה שעתיים ולמחרת כבר השארתי אותה והן כל הזמן אומרות לי תלכי תלכי (כדי שלא תהיה סצנה גדולה וארוכה). לא קיבלנו תפריט אז אני לא יודעת מה הם אוכלים (אמורים על הנייר). מקוה שאתן לא חושבות שאני איזו מטומטמת אבל אני לא יודעת להחליט אם סתם אין לי כימיה עם הגננת או שיש יותר מזה. שורה תחתונה יש לי איזה סתירה פנימית שאני לא מצליחה לישב.

עמית@

New member
מה עם לערוך סדרת ביקורי פתע?

בשעותהצהריים, לשוטט סביב, להציץ פנימה, להיכנס. לא יזיק לפקוח עין כי זה נשמע (מסכימה עם אביטלתל שזה נשמע כאילו נשבר לה מכל העסק) לא טוב.

orlyfu

New member
בעיה טכנית לעשות את זה. ביום א' אני

מתחילה לעבוד ימים שלמים, ובעלי עובד רחוק. נזכרתי בעוד משהו. ביום ו' שעבר בעלי הביא את יובל לגן מוקדם. היא בכתה. בגלל שהיתה ראשונה בגן הוא חיכה בחוץ שיבואו ילדים נוספים. הוא אמר שהוא שמע אותה בוכה עוד חצי שעה (אולי הוא קצת הגזים), והגננת אמרה שהיא בכתה 5 דקות, ושהוא בכלל עמד רחוק ואיך יתכן שהוא שמע...

אביטלתל

New member
את ממש, אבל ממש לא מטומטמת

את מעדיפה לפתוח את העיניים והאוזניים ולהבטי במה שמתרחש. כנראה בניגוד להורים אחרים שמעדיפים לא להתעמק יותר מדי נשמע שיש בעייה רצינית כל מיני בעיות קטנות שמצטברות מול העיניים שלך (כל אחת בנפרד יכול להיות שאינה מעידה על שום כלום) ובסה"כ מעידות על בעייה גדולה יותר תראי, העובדה שהילדים מטופלים ומרוצים אינה מעידה על הרבה יכול להיות שהם פשוט התרגלו וזה מה שיש להם, אז הם מרוצים אני חושבת שהפיתרון לבעיות כאלה הוא לחץ מההורים כדאי לנסות ולגשש, אולי יש עוד הורים שחוששים כמוך אם כן, כדאי אולי לארגן פגישה של ההורים ולהעלות את הנושא ולדבר

ענתש

New member
הי אורלי ! ברמה האישית לגמרי - את

יוגעת שכשחיפשתי גן לנגה בדקתי גם את הישוב שלכם... יש לכם אכן שני גנים ועד כמה שהבנתי אחד שייך לגבר והשני לאישה - נכון ? שמעתי דברים לא טובים במיוחד על שניהם. אאל"ט על הגן של האישה קיבלתי המלצה חמה מאמא אחת שהבת שלה היתה שם באלו המילים (בחיי): "לא הייתי שמה שם ילדה שלא יודעת לדבר" ואני "?????" והיא "כי כשהבת שלי היתה שם קטנה תפסנו אותה הרבה פעמים בשקר - שהיא לא הדליקה מזגנים בקיץ, שהיא רחצה את הילדים במים קפואים, כשהיא לא נתנה מספיק אוכל, היא נורא קמצנית... אבל עכשיו כשהילדה גדולה ומדווחת לי אני רגועה". נהייתי ירוקה מההמלצה הזו, מהאמא הזו ומהגישה שלה לחיים בכלל. לא מוצאת חן בעיניי הגננת, אני לא בטוחה אם זה אותו גן אבל נשמע לי דומה (אם תזכירי לי אני אגיד לך אם זה אותו גן - הבנתי שגן אחד נמצא קרוב ל... מועצה ? עיריה ? איזשהו מבנה ציבור. שכחתי כבר זה היה מזמן... זה לא הגן הזה (שהוא גם זה ששיך לגבר או שיש בו גנן גבר... משהו שקשור בגבר. אולי שם הגן הוא משהו עם שם של גבר ? אני ממש לא זוכרת), אלא השני. מעבר לזה - לא נראה לי שלא דיווחו לך על עניין הנשיכות זה חמור מאד ! חובת הגננת לדווח לך על כאלו דברים מייד כשאת מגיעה וזה שהיא לא דווחה יכול גם לרמז שהיא לא שמה לב. לגבי הרעב - דווקא מזה לא הייתי דואגת. בכל זאת שיגרה של גן שונה משל בית ויש יותר פעילות ויותר "קשיחות" בשעות הארוחות ופחות נישנושים מסביב (את אפילו לא שמה לב כמה מנשנשים בבית) ולכן הגיוני שהיא תהיה יותר רעבה אחרי הגן לפחות עד שהיא תתרגל למשל לצרוך את האוכל שלה בזמן נתון (מה שבדרך כלל לא קורה בבית כי תמיד אפשר לנשנש אם לא סיימת את ארוחת הצהרים). דווקא הרעב אחרי הגן היא תופעה לא מדאיגה. לגבי כל השאר - הייתי דואגת. ואם את צריכה המלצה חמה מאד מאד מאד לגן מעולה (אחד בקדימה ואחד בבית יצחק, לא אצלכם במושב) אז שלחי לי מסר (וזה אחרי שהייתי ב-17, כן 17 !!! גנים בסביבה לפני שהגעתי לשני הפיינליסטים האלו. אני בחרתי את הגן בקדימה בסוף ואני מרוצה עד הגג ויותר ושווה לי את הנסיעה שלא לדבר שזה נורא קרוב לכם עכשיו כשפתחו רשמית את הכביש לצורן).

orlyfu

New member
הי ענת,

הגן של האישה שאת מדברת עליו נסגר. חרושת השמועות או העובדות האמיתיות (אני לא יודעת מה נכון) גרמו לגברת להשאר חסרת לקוחות וזה הסוף שלה. לא נכביר במילים עליה רק אומר "אין עשן בלי אש" וזה הספיק לנו כדי לא לקחת סיכון. הגן של הגבר הוא עוד גן שלא מצא חן בעיני בגלל תנאים פיזיים ירודים ומטפלות מהסוג הראשוני. הגן אליו יובל הולכת הוא גן שלישי שלמעשה עבר אלינו מפרדסיה. באשר לנשיכה, היא "תירצה" את זה שלא דיווחה לי בכך שביום שבאתי לקחת את יובל היו בדיוק הורים נוספים בגן והם היו עסוקים. אני חושבת שאני טיפשה שהבלגתי והלכתי בלי לחזור ולברר במקום. ואיך שהוא גם כשהיא הסבירה לי את זה אתמול כשאספתי את יובל, אחרי שבבוקר בעלי דיבר איתה על כך, לא הבהרתי לה כמה חמור אני חושבת שזה. מה אני אגיד לכם, לא נוח לי איתה. הבנתי שכל ארוחת 4 הם נותנים לתינוקות משהו מתוק מרוח בלחם. ואני מתנגדת לזה. יובל כמעט לא אוכלת מתוקים, או לפחות לא על בסיס קבוע, וגם כשאני "מכבדת" אותה בשוקולד אני שוברת לה קוביה אחת לחתיכות קטנות וזהו. ככה אני החלטתי. כשבררתי את הנושא עם הגננת היא אמרה לי "אף אחד מההורים לא התנגד" ו"הילדים אוכלים מתוקים בריאים - ממרח חלבה, ממרח תמרים" נו באמת. וההורים כל כך מתלהבים, שהם קונים את זה הביתה. ברור שרוב הילדים יעדיפו מתוק. ביקשתי שתיתן ליובל גבינה בלחם במקום מתוק אז היא אמרה "אין שום בעיה", ו- "בסוף היא תגיע למתוק אם תרצי ואם לא תרצי". אני יכולה להגיד לכן שאני לא מאמינה שהיא תשים ליובל גבינה בלחם. ענת, את הגן בבית יצחק אני מכירה, אבל כרגע שיש לי עבודה (מתחילה מחר, אמאלה), אני יודעת שהוא לא בדרך של אף אחד מאיתנו. שילחי לי בבקשה במסר את כל הפרטים של הגן בקדימה, גם כמה הוא עולה. תודה.

אלינה12

New member
לא תמיד התלהבות של הורים אחרים

מוצדקת. כשה יפעת היתה בגן חובה המליצו לי בחום על גן הכי טוב והכי שווה בשכונה, שמתי אותה שם. הורים היו כמעט מנשקים לגננת כפות רגליים ואני מהתחלה לא ממש התחברתי אליה. משהו בטון שלה היה מרתיע אותי. כל השנה לא שמעתי מילה טובה על הילדה שלי, רק תלונות. יום אחד בשביתה הייתי מחליפה את הסייעת ופשוט הייתי בהלם. היא צרחה על ילדים, היא בכוח היתה גוררת אותם למטבח בתור עונש. בריכוז אם מישהו חס וחלילה היה מסתכל הצידה היה מקבל צרחה. האמת, ילדים צחקו לה בפנים. כמה שיותר היא צרחה, הם יותר צחקו. אני לא הוצאתי את הילדה מהגן הזה כי היתה כבר כמעט סוף שנה וזה בכל זאת גן חובה. אז תסמכי עלמה שאת מרגישה, רק את.

קראתי את כל מה שכתבת ../images/Emo10.gif

נשמע לי די עצוב הגן שלכם. אולי שווה לחפש משהו רחוק יותר? אולי ליד העבודה שלך ולא ליד הבית? אני לא אוהבת גנים שמסלקים אותך, אני לא אוהבת גנים שנותנים לך הרגשה של "מפריעה". לא אוהבת ת מה שאת כותבת

../images/Emo24.gif

אולי כן שווה לך לחפש מחוץ למושב? אניכמריה את הבעיה הזאת מהקיבוץ - אומנם אני כבר לא חיה בקיבוץ - אבל הרבה מחברותי כן, ואני רואה איזה בעיה יש אם האמא שלא מסתדרת עם הגננת - אז אצלינו בגלל שהקיבוץ מופרט יש אפשרות ללכת למקום אחר (ויש כאלה שכבר השתמשו באופציה הזאת). בקשר לאוכל - לי נרוא חשוב מה הילדים אוכלים - מעבר לזה שיש תפריט קבוע אני גם מתענינת. וזה גם חשוב למשל אם הילדים אכלו ביצה בגן אני אל אתן להם בערב עוד אחת.. למזלי אצלינו בגן מי שמבשלת את האוכל היא אחת האמהות ככה שהאוכל ביתי וגם שביקשנו שבמקום אורז רגיל יהיה אורז מלא - קיבלנו - ככה שבאמת הולכים לקראתינו. שנה הבאה הילדים שלי נכנסים לגן שנמצא בקיבוץ (לא איפו שגדלתי) ואני מפחדת שעשיתי טעות - למרות שבדקתי את הגנים והגננות אני לא לגמרי שקטה - אני נותנת לזה ניסיון ואומרת שהיכ גרוע? אני אעביר אותם אחרי החגים לגן אחר. אבל.. גם בגן בקיבוץ - אני הולכת להגיד להם בדיוק מה לילדים שלי מורת לאכול ומה אסור (אני קצת פסיכית בנושא - לא מוכנה שהם יאכלו נקניקיות, לא רוצה שישתו מיץ, לא מוכנה סוכריות מכל סוג שהוא וכמובן גם ביסלי ועוד דברים) וחסר למי שייתן לילד שלי משהו שאני לא מסכימה. אז לדעתי בקטע של האוכל - את חייבת להתעניין זה מאוד חשוב. אני מסכיהמ עם נסע - שגן שאני לא מרגישה "בת בית" גם הילדים שלי לא ירגישו ככה - אף אחד לא סלק אותי מהגן, ואם אני רוצה לבוא פתאום ב 11 בבוקר אני אבוא וזה כולל גם את הורי.

אמא של - איפה מצאת גן לילדים?

סליחה אם פספסתי הודעה שלך בנושא... אני לא בפורומים לאחרונה... פסח... בלגאן... את יודעת.

cookie1

New member
התגובה שלי אולי קיצונית, אבל תוציאי

אותה ומהר. אני למדתי על בשרי שתחושות בטן לא משקרות, מה גם שילדה מורעבת זה לא רק עניין של תחושת בטן, ומטפלת שצוחקת על חשבון ילדה בוכיה זה לא מקובל לכל הדיעות. אנימבינה גם שהכנסת אותה לשם בגלל אין ברירה (מושב וללא אופציות רבות), אז מנסיוני עדיף לסוע קצת ולשים אפילו בישוב אחר מאשר להתסובב עם תחושת בטן רעה. ילד שלא רוצה ללכת לגן וחוזר מורעב מצביע על יחס לא נורמלי בגן. אם תעשי חיפוש על הודעות שלי לפני כחדשיים +- תמצאי את הסיפור על הילד הפרטי שלי שהיה חוזר רעב... אני דרך אגב כבר סמכתי פעמיים על תחושות בטן בנושא הזה, כאשר בפעם בראשונה אפילו לא היו לי הוכחות מוצקות, פשוט לא ישנתי טוב בלילה.

גלשני

New member
אני מסכימה.

גם תחושות הבטן שלי התגלו כנכונות לטוב ולרע. תחפשי מקום אחר.

למעלה